Svenskt herrmodes 100 största makthavare

Klang

Modemagasinet KING utser för andra året svenskt herrmodes 100 största makthavare -Lena Patriksson Keller, delägare i Whyred, upphovskvinna till "Sthlm Fashion Week by Berns" och grundare av PR-byrån Patriksson Communication är mäktigast på den svenska herrmodearenan detta år. Här får ni topp 3 på listan:

01 Lena Patriksson Keller Namn Lena Patriksson Keller. Bor I Stockholm. Ålder 38 år. Familj Man och två barn, 4 och 5 år. Karriär Började efter sin examen i design marketing att arbeta som inköpare på H&M där hon träffade designern Roland Hjorth. De båda gick sedan vidare till uppstarten av J.Lindeberg, för att två år senare starta eget - Whyred - tillsammans med Jonas Clason. I samband med uppstarten drog hon även i gång kommunikationsbyrån Patriksson Communication tillsammans med vännen Annika Kopp. I dag är Whyred ett av Sveriges främsta modemärken och omsatte förra året 43 miljoner kronor. Patriksson Communication, som bland annat representerar Hope, Boomerang, Agent Provocateur, Svensk Tenn och Whyred, har 13 anställda och tittar på möjligheterna att expandera internationellt. Sedan två år tillbaka är Lena även involverad i Sthlm Fashion Week by Berns - Stockholms svar på Milanos eller Paris modevecka, vilket Patriksson Communication också var en initativ-tagare till tillsammans med Berns, Bon och Peter Andersson. Hon sitter dessutom i styrelsen för rederiet Transatlantic.

02 Örjan Andersson [5] grundare, cheap monday och weekday Nya Weekdays poppar upp i samma takt som 7Eleven-butiker, Cheap Monday-jeansen säljer som Nutella i Tyskland... Det var naturligtvis bara en tidsfråga innan mannen vars polisonger har ett eget postnummer skulle bli uppköpt. Örjan Anderssons inflytande över landets snabbast växande jeansmärke kvarstår dock - det kan inte ens 564 miljoner kronor ändra på.

03 Musse Hasselvall [ny] livskonstnär Hans cv är lika brokigt som en Svenskt Tenn-tapet - men oavsett om du betraktar Musse Hasselvall som skådespelare, kampsportare, programledare, Riche-gäst, regissör eller omslagsgosse för KING, så har han mer stil i sitt lillfinger än Jonas Åkerlund har i hela sin gothgarderob. Musse utsågs av Expressen till Sveriges bäst klädde man i höstas - ser ni mycket gula tangas på stranden i sommar så vet ni vems fel det är.

Något förvånande är att Jonny johansson, Acne som vann förra året inte ens är med på top 10 listan (efter ett succé år och samarbetet med Lanvin) och att Zlatan Ibrahimovic ramlade in på plats nr. 7 hmm.

Kommentarer
Postat av: Jonas

Bra information! Tack för det.

Postat av: Carl

Lär dig stava din jävla idiot.

2008-05-15 @ 15:18:29
Postat av: Anonym

Carl frågan är vem som är en jävla idiot!!

2008-05-15 @ 15:39:47
Postat av: Anonym

klang såklart!

2008-05-15 @ 18:16:49
Postat av: Anonym

Du har ju bara snott denna text rakt av, och det förstår jag för du själv skriver rätt så jävla illa! Du skriver om siluetter och skärningar fast du inte har en jävla aning om någonting! nolla...helt otroligt att du får så mycket beröm, men det vaerkar som folk sväljer vad fan som helst!

2008-05-16 @ 00:49:37
Postat av: Kulsprutan.blogg.se

Allvarligt. King kan vara en av de sämsta svenska tidningarna någonsin. Sluta läs denna skit!

2008-05-16 @ 08:57:53
URL: http://Kulsprutan.blogg.se
Postat av: klang

Jonas-var så god.
Carl-Okey imorgon
Anonym-jag tydligen
Anonym-ja du ser!
Anonym-Du menar att jag skall skriva om Kings Motiveringar till mina egna ord?
Kulsprutan.blogg.se-Folk har försökt som du men de funkar aldrig i längden.

2008-05-16 @ 11:52:15
URL: http://klang.blogg.se
Postat av: Dave

luktar avundsjuka. Klang blir det push den 24:e?

2008-05-16 @ 18:32:38
Postat av: Robert

haha klang vad har du fått för läsare. Censurera kommentarerna det här är kanske sveriges bästa manlig-stil-osv blogg. Du behöver inte denna typen av prägel på den.2008-05-28 @ 11:33:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91