News-Black Hairy Leather Collection

Klang
Clarks kommer nu väldigt passande i dessa tider där Clarksmodellen är hetare än på länge med en ny kollektion. Hästhår pryder dessa 3 modeller som heter Natalie, Wallabee and Desert Boots. Hur illa det än kan vara med päls och djurplågeri så är den nya Black Hairy Leather Collection riktigt snygg. Och Desert Boot är min höstprioritet nr 1 i skoväg.

Jag är hemma i helgen för att gå på bröllop och dop så det blir inget större bloggande tyvärr! Tillbaks på måndag

Innelistan-klockor

Klang
(Jag har medvetet valt att lista "budget" varianter och trendnära klockor, därför inga dyra)

Upp-Enkel, snygg och användbar! De enkla klockorna segrar över det pråliga i så många fall. Och ska du köpa en klocka nu köp en Mondaine så blir du snyggast! Har tipsat om dem innan och jag vill fortfarande ha en badly! Har du mer pengar så har Arne Jacobsen liknande
Mitten- Trenden dök upp så snabbt att den hann försvinna innan folk fattade vad man hade för barnslig klocka på handenleden! Men jag tycker fortfarande den funkar och för de priset kan man ha råd med en i svart, silver, guld.........
Ner-OK! Vi har alla köpt dom, vi har haft dom, vi har tröttnat på dom och vi har slängt dom!! VI HAR SLÄNGT DOM!

Veckans Fråga-Vilken höstjacka kommer du att köpa i år?

Klang

Det är nu på tiden att köpa en ny jacka inför höst/vintern. Det finns riktigt många modeller att välja mellan på i år. Så vilken modell känner du att du helst vill ha? Jag vill ha en fodrad parkas (kan man fästa foder på befintliga jackor vore jag glad) i år. Men passa på för snart är de mest eftertraktade redan slut!

Förra veckans fråga löd -VILKEN ÄR DIN FAVORITKATEGORI PÅ BLOGGEN? Jag fick in 103 röster och Inspiration var den kategori ni helst ses publiceras mest. Jag blir glad för det är just Inspirationsdelen som är roligast att göra! Känns bra för nu vet jag mer vilka inlägg ni helst läser.

Tipsar 24%
Inspiration 41%
Intervju 14%
Outfit 20%
Annan 1%

OUTFIT-TILL DANSBANAN

Klang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jag tyckte det var på tiden att återskapa en inspirationsoutfit. Inspirationen är kopplad till dansbanan som du kan läsa
här. Dagen till ära skall jag ut och äta en god bit mat med min kära vän Cecilia som är uppe och hälsar på från min hemstad.


Skjorta-Acne Jeans
Klocka-Swatch
Jeans-Acne Jeans
Strumpor-H&M
Penny Loufers-Acne Jeans

INSPIRATION-DUFFELNS ÅTERKOMMST

Klang

Det är duffelns år i år, men frågan är om det blir mitt duffelår. Kanske man vet inte! Eller nja, den kräver sin person och stil. Men har man den stilen så är det riktigt snyggt! Preppy är den ilf, någonting annat som jag tycker är roligt är att jag hittat min gamla klocka som jag fick när jag var på mellanstadiet. Det är klockan på bilden, och ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag bättre om den nu än då! Kängorna är lika viktiga som jackan och i år vill jag ha ett par rejäla med riktig rågummisula.


Duffel-Burberry Prorsum
Byxor-Acne Jeans
Klocka-Swatch
Mössa-Dior Homme
Tröja-Missoni
Kängor-Dior Homme

NEWS-DIOR HOMME FALL 2007/2008 AD CAMPAIGN

Klang

Jag tycker att det är viktigt att sätta sin egna prägel på ett märke som tidigare letts av en storman. Där tycker jag Dior Homme misslyckats lite. Inte för att jag inte gillar deras nya kampanj utan att det fortfarande känns som Hedi själv har tagit bilderna. Förvisso är Dior Homme alltid Dior Homme men någonting förutom detta hade jag nog förväntat mig. Men ja, snyggt e de ju så klart. (här kan du se hela kampanjens bilder)

INSPIRATION-BLACK ARMY

Klang
Svart och grått är som vanligt den dominerande färgen på hösten. Samma sak denna och jag gillar de verkligen. Arme looken funkar enligt mig denna höst också. Jag skulle gärna vilja ha denna parkasen. Jag valde att inte ta med någon top för där e de så olika hur man vill göra. Antingen kör du basfärg eller en accentfärg. Jag skulle kunna tänka mig en orange stickad tröja till denna. Jag vill ut och shoppa höstnytt nu!

Byxor-Dries Van Noten
Parkas- M-51 Fishtail parkas
Fingerlösa vantar-Dior Homme
Skor-
Yohji Yamamoto
Väska-
3.1 Phillip Lim

OUTFIT-STOCKHOLMSTREETSTYLE

Klang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

Efter Whyredvisningen under modeveckan haffade Stockholmstreetstyle tag i mig. Finns fler bilder här om ni är nyfikna. Måste säga att jag inte alls trodde folket bakom stockholmstreetstyle var så stylish själva men de va dom! Får be om ursäkt för cigaretten i handen, onödigt och töntigt jag vet!

INNELISTAN-JEANS

Klang

Upp-Volym är snyggast i höst. Men det får inte bli hiphop byxor utav det hela, det är en fin gräns som du ser när du kollar dig i spegeln. Rulla upp dem lite så blir det hela en tio-poängare.
Mitten- Raka snygga jeans är aldrig fel. Så känner du dig osäker på vilken modell du ska köra på i höst rekommenderar jag dig att köra på the Classic Ones!
Ner-Det spelar INGEN roll hur mycket pengar de kostade! Det är fult med allt vad måleri, trasheri och märkeshysteri heter. Jag vet att de kan va svårt har själv vart en jäkla sucker för dyra måsbevingade saker men tro mig de e inte värda pengarna!

VECKANS FRÅGA-VILKEN ÄR DIN FAVORITKATEGORI PÅ BLOGGEN?

Klang

Denna vecka vill jag som nyfiken bloggare veta vilken kategori här på klang som ni uppskattar mest. Det är ett sätt för mig att utvärdera jobbet lite och inrikta mig med på vad ni gillar. Det är ju trots allt för er jag skriver och donar. Så ni får jätte gärna skriva ris och ros så vet jag vad som behövs göras. Nu är modeveckan helt slut och skolor och dylikt börjat, så de känns bra att vardagen med bloggen kommer i vanlig fas igen. Hoppas ni följer mig höst också.

Förra veckans fråga löd -VILKEN VISNINGS ER DU HELLST PÅ MODEVECKAN? Jag fick in 134 röster och WHYRED var den visningen ni helst skulle vilja se med hela 34% av rösterna. På andra plats kom Carin Wester och där håller jag med er. Hennes visning var helt klockren! Här ser ni resten av procentsatserna.

Whyred 34%
Hope 10%
Fifth Avenue Shoe Repair 16%
Carin Wester 26%
Annan 14%

TIPSAR-NÅGRA NYCKELPLAGG INFÖR HÖSTEN DEL 2

Klang
Som utlovat kommer här andra delen av "Några nyckelplagg inför hösten". Inte minst idag märks det att värmen börjar försvinna. Det är fortfarande soligt men inte alls lika varmt. Så när värmen försvinner och kylan börjar ta sig brukar stickat vara ett säkert kort. Tur nog är hösten full med stickade plagg. Allt från stora tröjor med långa ärmar till raggsockor. Ja visst raggsockor kommer att utesluta vanliga sockor i stor utsträckning för mig i höst. Ju roligare färger desto bättre. Rulla upp byxorna och visa dessa handgjorda värmeplagg. Tänk på att de inte skall vara för tjocka för de skall kunna passa i dina vanliga skor (inga sneakers, eller instoppat i jeansen för Gudsskull). Till dessa vill jag ha ett par italienska finskor gärna med ett slitet intryck som dessa handgjorda och tvättade skor från Bruno Bordese. Även denna gång tipsar jag om parkasen. Denna rock/parkas är från Whyred, men i skillnad från vanlig parkas så har denna en rockkrage. Passar utmärkt till både vardags och finare tillställningar. Mössan är till för att värma, men det gör absolut ingenting att den är snygg också, som denna från A.P.C. Som sagt, vi välkomnar hösten väl förberedda med stickat, stickat och stickat!

Tröja-Acne Jeans
Jacka-Whyred
Raggsockor-hemslöjden
Skor-Bruno Bordesa by Clone
Mössa-A.P.C

NEWS-HENRY OF HOLLAND STRIKES AGAIN

KLang
Henry, mannen bakom House of Holland har vid tillfälle sagt att det inte längre skall göras några skrikiga t-shirts men rimmiga prints. Henry tyckte inte de va något roligt längre pga. att flera andra märken total kopierat hans idé. Men en gång till tänkte han när sammarbetet mellan Henry och klädesbutiken Henri Bendel stod klart! Inte lika rolig text,  "Who Needs a Mix Tape I've Got the MisShapes" men grundtanken finna kvar. Denna limiterade t-shirt kommer i 50 ex och ligger på runt 800kr. Så är du ett fan av House Of Holland ta dig till New York och köp den för jag lovar du kommer vara ensam på stan! Tills Topshop kopierat den dvs.

VISNING-NAKKNA SPRING/SUMMER 08

Klang

I en mörk källare visade Nakkna idag upp sin nästa sommarkollektion. I all mörker under jorden så fanns det ändå ett stort ljus, kläderna! Blev sjukt imponerad och överraskad över vad jag såg. Nakkna har gått ifrån mode jag inte känner mig hemma i till att vara den "visning" jag tyckt mest om på modeveckan. Oj svårt att få fram bra ord men fan va fina plagg. Den nya dressade Nakkna mannen har nästa sommar antingen vida gubbbyxor med hög midja eller mer dressade kostymbyxor. Upptill är det även där stort eller åtsittande så pick your style! Kan inte vänta förens jag får lägga vantarna på byxa nr 1 eller 4 (i bildordning).

Plagg: Kavaj, skjorta, vida byxor och kostymbyxor och t-shirts
Färg: Vitt, grått, svart
Material: Bomull
Detaljer: Den ena kavajen som nästan ser ut som en oversizad kofta såg helt fantastisk ut. Nästan pingvinaktig. Det fanns roliga detaljer såsom sned knäppning på skjortan. Den höga midjan och upprullningen på gubbbyxorna gav det hela toppoeng.
Övrigt: I den mörka lokalen stod modellerna en efter en i ett fyrkantigt rum helt blixstilla. Det var nästan en docklik känsla.

VISNING-CHEAP MONDAY SPRING/SUMMER 08

Klang
En regnig onsdagskväll gick Cheap Monday tillbaks till sin grund. Denna gång visade de en än gång vad dom e bra på och det är att göra smala jeans! Det fanns ju naturligtvis undantag och de lagom åtsittande byxorna med uppvikta ben såg mycket fina ut. En blandning återstod dock när det fanns både oversizade new rave tröjor till en mer dressad trenchcoat. Förberedda var dem för modellerna som också denna visning var castade från Marian Vain hade färgglada paraplyn i sina händer.


Plagg: Smala jeans, oversizade t-shirt, new rave tröjor, Miami Vice kavaj och parkas.
Färg: svart, vitt, orange och turkose
Material: Bomull, läder, nylon.
Detaljer: En överraskning var den korta Miami Vice kostymen som visades upp! Hoppas den ligger prismässigt i samma klass som Cheap Monday brukar göra. En STOR parkas såg också mycket tilltalande ut. Smala jeans med snörning längst med benen syntes också till.
Övrigt: High-top skorna till pinnsmala jeans är fortfarande hett enligt Cheap Monday. Gärna till en riktigt stor t-shirt och på och  avtagbar luva.

VISNING-VELOUR SPRING/SUMMER 08

Klang

Idag var jag och kollade in Velours vår/sommar plagg som var skyltade fint på Nalen. Förutom plaggen så hade de en stor installation av ett bildspel inne i stora salen. Bilderna som var mycket snygga var tagna av  Per Zennström. Kollektionen fortsätter att vara inspirerad av Amerikanskt klassicism med fokusering på detaljerna. Trycken på plaggen är inspirerade av tidig elektronisk musik och datorspel. Man kan tex. hitta en skitsnygg t-shirt med printet Game Boy på. Själv tycker jag denna kollektionen som innehåller en del skjortor, t-shirtar och farfarströjor är den bästa Velour gjort än så länge. Synd bara att man måste vänta tills nästa sommar för användningen.


Plagg: Farfarströjor, t-shirts, tröjor och shorts.
Färg: Grönt, gult, orange och blått
Material: Bomull,
Detaljer: shortsen nästa sommar lämnar det korta och istället blir knälångt modernt. Uppvik på både skjortor och shorts fortsätter. Oversizade toppar dominerar
Övrigt: Till denna kollektion har Velour även gjort två sorters underkläder och en oversizad tygväska.

NEWS-NDIVIDUAL 574'S

Klang

Just nu över Europa släpps Ndividual 574. Denna modell med utbytbara "N" loggor på sidan i rött, blått och vitt tillhör den nya kollektionen Ndividual. Skon kommer i vitt, svart och brunt och passar oss som vill kunna matcha skorna med resten av outfitten. Va sägs som vita skor med rött "N" som man har till ett par svarta jeans med rödvit skjorta med röda strumpor? Låter helt ok enligt mig!

VISNING-CARIN WESTER SPRING/SUMMER 08

Klang
Carin Wester visade upp en mycket fin kollektion som innehöll en del stickat och oversize. Bomulls kavajen är viktig nästa sommar och den gav en trevlig safari känsla. Kavajerna var även uppvikta i ärmen, likaså byxorna som förövrigt hade en vid passform. En mycket snygg visning av en snygg tjej.

Plagg: Stickade koftor, kavajer och vida byxor 
Färg: vitt, beige, gult, mm.
Material: Bomull, bomull, bomull.
Detaljer: Safari looken är definitiv. En randig tröja med stor krage gav liv i visningen. Påsväskan långt hängande på låret är en viktig detalj. Kråskragen får man inte glömma!
Övrigt: Även denna säsong har Carin gladiatorsandaler med i sin kollektion. Just de vita såg riktigt fina ut.

VISNING-WHYRED SPRING/SUMMER 08

klang

Whyred visade idag upp sin spring/summer visning på Berns. Själv var jag på plats på en mycket trevlig (dock fotoplacerat dålig andrarad, huvud i vägen) så min vän Sascha lånade kameran och tog dessa fina bilder. Kläderna var vad man kunde förvänta sig från Whyred. Fina kavajer, stilrent, rakt och snyggt. Det fanns några plagg som stack ut lite extra, som shorts över byxor och lackjacka.

Plagg: Mycket jackor i korta modeller. Raka modeller på jeansen och knälånga shorts.
Färg: vitt, grönt, svart, och grått dominerade visningen
Material: Bomull, skinn och nylon.
Detaljer: Kinakragen lever vidare också gubbskon. Dock i olika canvas material. Shorts ovanför byxorna. Och dataväskan. Flätat skinn fanns både på skor och väskor. Ett par shorts var i skinn.
Övrigt: Det kommer en riktigt stor weekendbag som såg riktigt snygg ut!

VECKANS FRÅGA-VILKEN VISNING SER DU HELST PÅ MODEVECKAN?

Klang
Idag drog modeveckan igång! Jag själv har en dryg vecka av jobb framför mig (ledig först på söndag) men skall försöka dokumentera ett par visningar i veckan iallafall. Kanske har jag en utskickad medarbetare som tar bilder till just min blogg. veckans fråga blir ju naturligtvis -Vilken visning ser DU helst på modeveckan?

Förra veckans fråga löd -VILKEN ACCESSOAR KÖPTE DU INFÖR SOMMAREN? Jag fick in 103 röster och Solglasögon var den accessoar som inhandlats av flest inför sommaren, otippat? Här ser ni procentsatserna.

Solglasögon 49% (50)
Senilsnöre 4% (4)
Klocka 10% (10)
Väska 25% (26)
Halsband 2% (2)
Annat 11% (11)

OUTFIT-SÖNDAGS GRÅ

Klang

Dagens outfit var grå, väldigt grå. Kände mig lite grå idag också, söndagen till ära. Men solen sken upp på vår lilla rast och då passade jag på att ta en bild men mina penny loafers. Känns skönt att slutet på denna vecka är kommen och in med en ny spännande modevecka.


Solglasögon-Strandglasögon (ebay)
T-shirt-Whyred
Jeans-Julian Red
Klocka-Casio
Skor-Acne Jeans

INSPIRATION-GRÅBLÅ HIMMEL

Klang

Vilket ruskigt äckligt väder det har varit idag! Kändes som man skulle svettas ihjäl vart man än gick! Men himlen var gråblå idag och de gav mig inspiration till dagens inlägg. Hade det inte vart så fuktigt så hade koftan kunnat åka på nu på småtimmarna. Förövrigt så vill jag ha den här koftan över allt annat i koftväg just nu.


Skor-Common Projects
Kortärmad Jeansskjorta-Ebay (omgjord till instoppad krage)
Plånbok-Comme Des Garcons
Kofta-3.1 Phillip Lim
Jeans-Levis

NEWS-NYTT NYC MÄRKE S2VS

Klang

Titt som tätt tittar det fram nya märken från NYC som spås ha en stark framtid. Visst det är alltid kul med nytt men om det inte känns nytt? Kanske därför går S2VS ut med att stilen är street-style och skall ge intryck av vad dagens unga har på sig. Det hjälper inte mig dock för jag ser bara en blandning utav Cheap Monday och en smula Hedi Slimane från sin tid på Dior Homme. Guldlatex leggings och metallic shorts är redan gjort så därför ger jag inget större för det nya "hippa" S2VS. Vad tycker ni, kommer ni att köpa eller ser ni samma sak som mig?

TIPSAR-NÅGRA NYCKELPLAGG INFÖR HÖSTEN

klang

Känns knepigt att snacka höstkläder mitt i sommaren men snart är hösten här. Det syns inte minst i affärerna som har fått in en hel del höstnytt. Det finns alltid vissa saker inför ny säsong som man vill ha lite extra och här är några nyckelplagg/saker som jag kommer att satsa på när det blir lite kallare. Denna listan kommer fyllas på med jämna mellanrum det lovar jag. Först och främst på skofronten så kommer jag att köra mina penny loafers från Acne men som ombyte så kommer ett par klassiska Clarks. Kolla också in Whyreds skokollektion som innehåller flera Clarkinspirerade modeller. På jackfronten så vill jag hitta en armé parkas utan luva, det visade sig när jag först förra våren började leta att det skulle bli svårare än vad jag trodde. Men ett alternativ är denna gröna parkas från So Last Season. Jag vill också lyfta fram denna grymma väska från Marc Marmel som jag tycker har lyckats utöver det vanliga med denna kedjeprydda skinnsak (visst kanske lite tjejigt med kedja men de skiter jag i). Dock gör ju priset att det förblir en inspirations tanke. Så där har ni, en del utav vad som kommer att finnas/icke finnas i min garderob i höst. To be continued.Fingervantar-3.1 PHILLIP LIM
Skor-Clarks
Väska-Marc Marmel
Parkas-So Last Season

NEWS-ÖRJAN GÖR GULD

Klang
Norrlands Guld presenterar stolt en egen jeansmodell designad av Örjan Andersson, designer på och grundare av varumärket Cheap Monday och klädkedjan Weekday. Jeansen premiärvisas på modeveckorna i Köpenhamn och Stockholm under de första veckorna i augusti och når utvalda butiker den 23 augusti. 

 - Mode och design tilltalar alla. Om det inte är för en viss detalj eller silhuetten på ett plagg som ger bäraren en viss känsla, så kan det vara något i funktionen som gör att kläderna tilltalar en person, säger Örjan Andersson. Här har jag både i formen av jeansen och den funktion som jag utrustat dem med haft för avsikt att skapa ett plagg som passar dem som gillar Norrlands Guld. De ska vara bekväma och praktiska men samtidigt funka på festen. Tyget är svart och otvättat av denimkvalitet. Midjan är normalhög och passformen lite lösare. Sedan är varje par utrustade med en kapsylöppnare, ett perfekt redskap som jag inte vill vara utan så här på sommaren.

Nu bollar jag över till er. Kommer ni att köpa ett par?

VECKANS FRÅGA- VILKEN ACCESSOAR KÖPTE DU INFÖR SOMMAREN?

klang
Denna vecka vill jag veta vilken (du kanske köpte fler isåfall vilken du blev mest nöjd över) accessoar du köpte innan sommaren. Kan tänka mig att solglajjorna ligger bra till men du kanske är mest nöjd över en solhatt eller väska? Alltså vill jag veta vilken accessoar du är mest nöjd över i sommar!


Förra veckans fråga löd -VILKET JEANSMÄRKE FÖREDRAR DU? Jag fick in 236 röster och Acne Jeans vann med 36% av rösterna. Alternativet Annat kammade hem 19 % av rösterna. Ni som röstade vilket märke fattades på listan? Här ser ni resten av procentsatserna.

Acne Jeans 36%
Levis 6%
Cheap Monday 15%
Nudie Jeans Co 7%
Whyred 17%
Annat 19%

TÄVLING-VINNAREN AV PÅSVÄSKAN!

Klang

Grattis Christer som svarade rätt på frågan som naturligtvis var två hästar. Med denna motivering kunde jag inte annat än att utse dig som vinnare utav den snygga påsväskan från Levis. Den kommer i posten snart, grattis! Kul att så många ville vara med och tävla! För er som inte vann så lovar jag att de kommer att dyka upp fler tävlingar.

INNELISTAN-SKOR

Klang

Här presenteras en ny kategori på bloggen, Innelistan. Det är många bloggare som kör just denna variant och jag kände att de kunde vara roligt att få sätta mina egna personliga betyg.

Upp-Penny Loafern är tillbaka. Det är den sko jag använder mest just nu och kommer fortsätta i höst. Jag tror vi kommer att få se många märken sattsa på just denna modell snart igen! Tänk på vilken loafer du väljer för de kan lätt se helt fel ut! Penny är hetast och stekar loafern är fortfarande fulast!
Mitten- Dans-skon, eller 50-tals modellen som vart het ett bra tag nu tycker jag håller ett tag till. Lätt att matcha till allt och ger inte ett för dressat intryck.
Ner-Ser fortfarande killar som går runt med sylvassa spetsar på skorna och de är de fulaste jag vet! Lagom är bäst och spetsigt är långtifrån lagom!

OUTFIT-PROVINCE TOWN

Klang
Är mitt uppe i ett jobbmaraton. Jobbar många dagar nu innan söndag då jag tar en liten mini semester på 5 dagar. Då kommer jag inte göra ett skit utan bara slappa här hemma. Alltså inga resor hit eller dit. Skönt! Dagens outfit är väl ganska jag just nu byxor och t-shirt. Det är sommar och man orkar inte bry sig så mycket på jobbet.

T-shirt-Marc Jacobs
Chinos-Whyred

NEWS-TATTOED BLACK DENIM

Klang

Samarbetet mellan Evisu och Puma fortsätter. Den nya Jeanskollektionen som helt går i svart med gråa måsvingar på bakfickorna har en känsla av rock. Kampangen går också i svart och grått och visar bla. en man som står i en tatuerarsalong. Jeansen kommer i regular fit, slim fit, loos fit och boot cut. Jeansen kommer att säljas på Pumabutiken i Gallerian i Stockholm.

RSS 0.91