Min hatt har ingen passform!


Bild: Jag & Kristin utanför Spy Bar kl. 06.00

Jag måste försvara min hatt. Efter Publiceringen av Café-outfiten så har jag fått  förfrågningar och mail som handlat om just hatten. Dålig passform och ful bla bla bla, inte alla men många. Vissa har frågat hur jag fick till formen (vilken form), och svaret lyder: Jag blötte ner den, bökade ihop den till en boll och lät den torka. Nu älskar jag min hatt och den har vart med om allt för många roliga festkvällar i sommar. Den har blivit min partyhatt och den har också visat sig bära med sig tur, för de trevligaste kvällarna i sommar har hatten varit med. Så där har ni ett försvarstal av en CA4LA, som kommer att fortsätta se sthlms uteliv en säsong till, vilken passform den än lär få.


Bild: Patrik & jag, under Cafés vilda fest

Detalj-Kragen


Bild:  Allt från Prada
Löskrage, Ebay

Prada visade upp en kollektion som hälften hatade och den andra halvan älskade. Jag är kluven. Jag har svårt att se hur man bär upp Pradas kollektion på ett sådant sätt som deras modeller gör. För det är nästan vad som krävs. Den Ultrasmala näst på feminina silhuetten visar hur din kropp ser ut på ett alldeles avslöjande sätt. När jag skrev att jag var kluven menade jag inte att kläderna var fula, tvärtom jag avgudar den. Se bara på alla accessoarer, Kragar på kragar, slipsar utan slipsknut som knäpps i nacken och väskorna!  Just kragdelen ur kollektionen (som visas både på herr och damsidan) är vad jag fastnat mest för och kanske den del vi dödliga kan komma undan med. Vissa kommer självklart att tycka det ser förjävligt ut men det finns någonting mycket mer, något fantastiskt bakom dem. Jag älskar som sagt Pradas höstkollektion, men skulle jag bära looken fullt ut även om jag hade haft pengarna? Svar nej.

Jonny Johansson in He Magazine


Bild: Jonny Johansson, Acne, big interview in danish He Magazine # 6

Min favorittidning He Magazine intervjuar mitt favoritmärke Acne, två flugor i en blaska. I intervjun berättar Jonny grundligt vad Acne är. Allt ifrån tidningen Acne Paper och vad Acne Studios faktiskt åstadkommer. En trevlig intervju som jag tycker ni skall läsa, sedan finns det mycket snygga storys i tidningen som vanligt. Bra att ha regniga dagar som denna.

Inspiration-Early FallNu när hösten smyger sig på och värmen sakta avtar är det skönt att ha något lite varmare på sig. Med rätt accessoarer kan höstdagarna kanske vara den finaste och skönaste tiden på året att vistas ute. Kläderna jag plockat ihop idag är en look jag definitivt kommer satsa på. Slipover, skjorta, manchesterbyxor och mössa i en härlig färg. Skorna plockar upp den orangea färgen i mössan och den bruna mockafärgen i handskarna, ultimat!

Skjorta-Burberry Prorsum
Slipover-Prada
Byxor-Our Legacy
Mössa-Acne
Handskar-Marni
Skor-Alden

I nya numret av Cafe!I nya numret av Cafe har jag valt ut åtta vinnande väskor i alla prisklasser. Vare sig du skall ha den till skolan, jobbet eller privat så är väskan en av de viktigaste accessoaren vi killar kan bära. I höst ser vi mycket bruntoniga väskor i allt från fuskskinn till mocka och krokodilskinn. Köp nya nummret idag och läs vart väskorna kommer ifrån och vart du hittar dem!

Önskeoutfit!


Dagens önskeoutfit är enligt mig höstlooken nr 1. Så här vill jag se ut varje dag i höst, dock två tre bytesskor skor. Jackan är min favorit just nu och kommer garanterat testas både en och två gånger, troligtvis kommer den bli min också. Två av höstens stora accessoartrender som är fjädrar och reptilskinn finns representerat i outfiten, vilken av de två känner du bäst för?

Jacka-Acne
Skjorta-Balenciaga
Byxor-H&M
Väska-Zagliani
Fluga-Lanvin
Boots-Pierre Hardy
Mössa-Lanvin

Photographed by Hedi Slimane


En annan sak som aldrig tycks svalna är intresset för Hedi Slimane. Trots att han lagt skisspennan på hyllan så figurerar han i olika modesammanhang och de ryktas ofta om olika comebacker. Hans fotografiblogg följs av läsare världen över och det är just foto han tycks lägga mest krut på, och det är tydligen uppskattat. Denna månad pryds inte mindre än två modemäktiga tidningscovers av just fotografier tagna av Hedi Slimane. Omslagen är inte rikitgt i min smak men Vman tycker jag vinner över Vouge Homme Japan. Någon dag tror jag dock vi får se Hedi ta emot publikens jubel efter en svartdesignad visning med småkids som modeller, eller?

Inspiration-Back to School


Det rådande preppymodet tycks aldrig tappa i intresse, och nu i skolstartstider var det givet att försöka sig på en Back to School outfit. Själv är jag ganska långt ifrån preppy klädd men jag tycker det är sjukt snyggt på de personer som passar i det. Min stilförebild när det gäller att sammanställa oklanderliga outfits på dagens tema är Solos Sebastian Hellström. Tycker att dagens utplock av produkter från ganska spritt skilda märken blev en snygg kombo, eller vad tycker du?

Jacka-Junya Watanabe
Skjorta-Polo Ralph Lauren
Manchesterbyxor-Whyred
Skor-Givenchy
Slips-Ralph Lauren
Klockarmband-J.Press

Tipsar-Fyrkantigt


Bild: Lanvin, Acne, Bottega Veneta, Patrick Cox, Acne & Lanvin

I höst vill jag ha skor med fyrkantig tå. Har velat ha Acnes präglade reptilvarianter sedan jag såg visningen förra året. Hoppas att de kommer ut i butik innan jag skall på bröllopet. Man kan se flertalet märken gå mot det fyrkantiga hållet, dock inte lika markant som just Acnes två modeller. Lanvins oxford modeller med Square toes är också favoriter, dock som vanligt över min prisnivå. Snygga är de iaf.

Svart är den...

Bild: Stockholmstreetstyle
Kostym, Acne, Skor, b store, T-shirt, Acne, Hatt, CA4LA.

Här kommer en outfitbild på mig från Café festen. Svart var färgen större delen av festens gäster hade bestämt sig att bära. Inte mig emot, svart är som vissa hävdar den enda färgen. kvällen till ära hade jag gjort mig en fjäderbroch och med lite pill, fjädrar och tålamod så blev resultatet förljande.


Filippa K Ad Campaign!


Jag blir riktigt glad när jag ser Filippa Ks kampanjbilder! Jag var rädd att det punkiga inslaget som visades upp på visningen skulle återspeglas i bilderna, men icke. Det är en mörk spännande kampanj som osar internationalitet och detta är enligt mig Filippa Ks snyggaste hittils.

Och vinnaren är...Vilken fest! Vädret höll och humören var på topp! Champagnen sprutade och drinkarna smakade pigelin. Ja helt klart en av sommarens roligaste och mest uppstyrda fester, grattis Café. Några andra vi kan gratta är följande vinnare:

Årets Bäst klädda man: Andreas Kleerup
Årets designer: Roland Hjort för Whyred
Årets Bäst klädda tv-profil: Musse Hasselvall
Årets internationella stilikon: Lapo Elkann
Årets internationella märke: Prada
Årets sneakermärke: Nike
Årets butik: Herr Judit
Årets nykomling: Our Legacy
Årets nätbutik: Tresbienshop
Årets accessoarmärke: Palmgrens
Årets skomärke: Rokin
Årets sportmärke: Fred Perry
Årets solglasögonmärke: Balenciaga
Årets jeansmärke: Levi's Red Tab

Cafés stora modepris ikväll!


Ikväll skall jag på
Cafés stora modepris vilket kommer att bli galet roligt. Elle-galan var trevlig men jag har skyhöga förväntningar på kvällens stora fest. Över ser ni hur jag kommer att se ut (i stora drag). Kostymen äger jag men de resterande kommer att vara från andra märken. Detta kommer troligtvis bli årets fest och jag skall givetvis återkomma med en liten resumé senare. Party!

Kostym-Acne
T-shirt-Random tryck tee
Hatt-Yohji Yamamoto
Skor-Acne

Maison Martin Margiela S/S 09


Jag är en av få (iaf av mins vänner) som aldrig riktigt fastnat för Maison Martin Margiela kläder. Deras installationer, hemsidor och presentationer absolut men nja inte kläderna. Här har ni för mig ett praktexempel på vad jag menar. Presentationen av Maison Martin Margielas S/S 09  visar hur snyggt det kan vara, om man bortser från kläderna.

Trend-Fjädrar


Bild:  Burberry Prorsum, Lanvin, Lanvin & Burberry Prorsum
Fluga, Lanvin

En trend som syns tydligt både på dam och herrsidan är fjädrar. Fjädertäckta tröjor, klänningar, jackor och accessoarer. Själv tycker jag det är riktigt snyggt i små mängder som accessoarer. Jag skulle gärna vilja ha Lanvins fluga eller Burberry Prorsums halsduk. Ett billigare alternativ som jag kommer att sattsa på är broshen som jag skall göra av just påfågel. Så va tycker ni, är det en trend ni kommer haka på?

Önskeoutfit!


Dagens önskeoutfit är lite av en blandning av dressat och rockigt. Skorna skulle jag gärna byta ut mot ett par svarta nit high tops som jag Sett. Kan låta tacky men dessa gamla glamhårdrocks sneakers är riktigt snygga, skall gå och ta en bild på dem tror jag. Skit samma, så här hade jag gärna klätt mig idag iaf.

Rock-Nude
Skjorta-Balenciaga
Byxor-Lanvin
Sneakers-Raf Simons

Fashion of MQ part 2De flesta av er har säkert redan sett MQs nya reklamkampanj Fashion of MQ med Brolle i spetsen. En reklamfilm som jag tycker är riktigt skön både musikaliskt och i reklamsyfte. Tillsammans med Brolle syns de svenska toppmodellerna Elsa Sylwan, Adina Fohlin och Madeleine Blomberg poserande och gående på färgglad catwalk. Här över ser ni den andra delen av reklamkampanjen. Samma låt nya kläder. Fashion turn to the right...

Inspiration-Urban CowboyNu är jag hemma från semestern och bloggandet kan återgå till de normala. Jag har hunnit fundera lite på bloggen och kommit underfund med att jag i slutet bara valde att blogga om sådant jag själv tycker är snyggt/intressant. Då kan (som i detta fall) inspirationsinlägg enkelt bli enformiga. Därför skall jag försöka vara mer varierad i den kategorien. Dagens inspirationkollage är Urban Cowboy och denna typ av plagg finns hos många märken just nu. Riktigt snyggt på dem som vågar och kan bära upp den.

Skjorta-Ann Demeulemeester
Väst-Kolor
Chinos-Ralph Lauren ("avklippta" i photoshop)
Hatt-Alexander McQueen
Boots-Lambertson Truex
Halsband-Number (N)ine
Scarf-Alexander McQueen

Behind The Scenes Thomas Burberry Fall Winter 2008Gillar dessa behind the scenes klippen. Man får en bra inblick hur modellerna faktiskt jobbar under en plåtning och hur roligt de faktiskt har och hur kläderna ser ut i rörelse. Cole Mohr poserar vant framför fotografen Kai Z Feng för Thomas Burberrys höst/vinter kampanj. Märkets Kläderna har aldrig vart några favoriter, men som jag skrev tidigare gillar jag dessa klipp. Under ser ni några av kampanjens färdiga resultat.


Camilla inspirerat David?

Bild: David Sherry inspired of Camilla Åkrans?

I nya höst nr av V Man har David Sherry plåtat en story som inte bara är riktigt snygg utan också påtagligt lik några av (iaf för mig mest igenkännliga bilder) Camilla Åkrans foton av Sean Opry. Den fatastiska rökbilden, klassiskt klädda män i grå skala med vattenkammat hår, ja allt finns med. Kanske bara är jag som ser en tydlig likhet eller har jag fel? Köp nya nr och skåde bilderna så ska du se att du håller med.

Bild:Sean Opry and Lucien Thomkins in V Man # 11

Lanvin F/W Ad Campaign!

Bild: Lanvin A/W 08-09 Ad Campaign

Gillar verkligen Lanvins höstkampan! Den humorfyllda lagkortsuppställningen med tummar upp och leende supermodeller balanserar den annars ganska strikta looken av kampanjen. Bakgrunden är svart och kläderna är grå. Det roliga är att de bär samma kläder, förutom skor och att några bär hatt och väska.
RSS 0.91