Detaljer-Marni SS 08

Klang

Denna vår är så extremt stark jämfört med många andra säsonger (enligt mitt tycke). Det finns en röd tråd igenom många av de internationella märkerna, och även de skandinaviska toppmärkena. Den kortärmade skjortan har jag välredan tjatat sönder här på bloggen men fan va snygg den är.
Marni har som jag skrev igår gjort några av sommarens snyggaste. Vill ha alla dessa i min garderob i sommar.
 

Inspiration-Marni Skjortan!

klang
Marni har gjort några av säsongens snyggaste skjortor.  Kortärmade med längre ärm, snygga mönster och material. Tyvärr kostar de just skjortan men om man har råd finns märket att köpa på bla. Natalie schuterman. Sandalerna från Costume National är kanske de snyggaste man kan ha på fötterna i sommar. Det är sorgligt att allt ska va så förbannat dyrt.

Skjorta-Marni
Skjorts-Jil Sander
Väska-Gucci
Sandaler-Costume National
Halsband-David & Martin

ksubi X Richard Nicoll

Klang
Bild: Ber om ursäkt över den dåliga kvaliteten på modellerna.

När samarbeten går bra kan de bli guld värda. ksubi och Richard Nicoll har tillsammans gjort en liten solglasögon kollektion som är helt sjukt snygg. De har blandat friskt med en båge som går åt wayfarer hållet men sedan bytt ut glasen till runda former. Vill man ha ett par får man betta hem ett par från ebay eller bege sig till Ksubi i New York och där betala runt $219. Ingen som skall till NYC snart som kan köpa med sig ett par till mig?
Klang

Inspiration-Jumpsuit

Klang
Jupsuiten eller svenska overallen/byxdressen gör entré i vår och sommar. Den har synts till på många internationella kollektioner som Diesel, Adam Kimmel och Alexander Mcqueen. Det är verkligen inget lättburet plagg utan det kräver sin man. Får man till det kan de bli assnyggt om inte, ja fiasko. Snyggast blir det om man får tag i en nylonaktig eller en i tunt material för att slippa grovarbetar looken. Över ser ni hur jag skulle kunna tänka mig matcha om jag drog på min overallen. Så är jumpsuiten någonting du kommer anamma eller låter vi stylisterna och byggarbetarna ha den ifred?

Jumpsuit-Parasuit®
Skjorta-Jil Sander
Solglasögon-Acne Jeans
Skor-A.Testoni
Nyckelring-Lanvin
Väska-Vivienne Westwood

Vilken slips är du?

Klang
Bild: This Old Thing, Lanvin, Miu Miu, Louis vuitton & Lanvin

Slipsen är mannens bästa vän efter hunden. Eller ljög jag nu? Slipsen har alltid varit en betydelsefull accessoar i garderoben och går aldrig ur tiden. I modet kommer och går slipsen lite som den vill. Iband är det skinn, siden eller virkat som är den nyaste flugan inom slipsmodet. Så vad tycker ni själva om slipsen? Skall den vara bred, smal, röd eller randig? Själv skulle jag vilja ha dessa på bilden över.

Detaljer-Yves Saint Laurent SS 08

Klang

Skon som stylister från hela världen slåss om att få plåta är kanske inte så konstigt en av den snyggaste i vår och sommar. Den kommer från Yves Saint Laurent och är långt ifrån den klassiska lågskon som brukar spatsera ner för märkets catwalk. Designern Pilati sägs ha sagt att han var trött på perfektionismen märket stått för och istället börjat få inspireras utav konsten, som ganska tydligt speglas i kollektionen. Pilati förklarar efter visningen att färgstänken på kläderna och skorna var den " totala spontaniteten som oftast kan saknas i mode". Det färgstarka färgerna som syns på skor och plagg var tydligen ingen engångsföreteelse för Yves Saint Laurent . Höstens
rockar och jackor bär alla färger som kan snappas upp från sommarvisningen och det svarta YSL ser ut att ha gått i graven. Iallafall för det här året.
Klang

News-Justin Timberlake för Givenchy

Klang
Givenchy har nu meddelat att Justin Timberlake är deras nya ansikte för sin nya herrparfym. Givenchy påpekar att förutom Justins enorma popularitet också är en stor trendsättare som speglar den moderna mannen. Den nya kampanjen med Timberlake kommer att avslöjas i juni i år men själva parfymen som släpps i två steg finns inte i butik förens till hösten.

Detaljer-Missoni AW 08

Klang
En trend som kommer stort i höst är instoppat. Då pratar jag inte om byxor i sockarna utan i stort sett hela outfitens överdel ner i byxorna. Ett märke som tagit till sig detta till max är Missoni som stylat sina modeller med lager på lager nedstoppat i kostymbyxorna. Missoni lyckades på catwalken men det får inte bli det för många plagg för då kan resultatet bli korvigt.

Inspiration-Desert Petanque

Klang
När jag såg bilden på Louis Vuittons boulebag kunde jag inte motstå ett inspirationsinlägg. Tänk att ni befinner er på en safari expedition långt åt helvete ute på Afrikas savanner och för att underhålla er i värmen så spelar ni boule in luxury style. Så ballt att jag ska börja spela boule och glida in på närmaste inomhusbana i denna utstyrsel, ska vi gissa på succé?

Skjorta-Comme Des Garcons
Skjorts-Miu Miu
Sandaler-YSL
Skärp-Vivienne Westwood
boulebag-Louis Vuitton

Nyköpt-Perfekta sommarskjortan

Klang

Jag har tidigare nämnt att
skjortmodellen jag köpt kommer visas här på bloggen åtskilliga gånger. Och redan förra sommaren kollade jag in denna skjorta från Hope men fastnade inte riktigt för den förens nu. Jag var inne på Paul & Friends på NK där de har ombyggnadsrea och där hänger skjortan för 299 kr  och därmed ett givet köp. Ibland har man turen med sig.

ck by Calvin Klein S/S 08

Klang
ck by Calvin Klein S/S 08 kampanj är fotad utav David Sims. Som ni ser är det en enkel clean rosa sandig nyans jag faktiskt tycker riktigt mycket om. Modellerna är Ali Stephens och Laurent Albucher och kommer synas i dina kommande modemagazine i vår och sommar.

Önskeoutfit!

KLang

Gårdagen var låååång... Heldag på stan med Ikea som slutstation. Dock var det en
matta som blev det enda inköpet. När jag kom hem oc skulle blogga så hade blogg.se fuckat upp sig så man kunde inte logga in. Jaja, så här skulle jag vilja  se ut idag. Har tidigare skrivit om den kortärmade skjortan med längre armlängd. Nu har jag testat och hittat en bra och den är från Acne.  Den blå färgen är toksnygg, dock skulle jag vilja att armlängden var lite längre. Men inköp det kommer det bli.,

Skjorta-Acne
Byxor-Dior Homme
Skärp-Lanvin
Solglasögon-Sol Moscot
Skor-T.U.K

Give me Sun Karen walker!

Klang

Bild: Klicka för förstoring.

Att solen skiner gör mig glad. Därför ville jag bjuda mina kära läsare på ett modevårtecken. Somliga kampanjer är gråa som döden medans andra gör vad de kan för att förmedla känslan produktens avseende har. Karen walker har inte bara en grym kampanj utan också ruskigt snygga solglasögon. Somriga, färgglada och smått underbara.

Nike dunk lounge at SneakersnStuff!

klang
Den 23 februari öppnar
Sneakersnstuff upp en egen Nike Dunk High lounge i sin söderbutik här i Stockholm. Loungen erbjuder de senaste Dunk-släppen samt figurer av Eisako Klto. De 50 första kunderna som köper ett par Nike Dunk High får inte bara med sig klassiska sneakers utan också en limiterad Be True' illustration utav Patrik Söderstam.
Priser för pjucksen ligger mellan 900-1500 kr. Först till kvarn..
Butiken har öppet tom april.

Detaljer-Miu Miu SS 08

klang

Många har dissat Miu Mius vårkampanj men jag kan inte hålla med. Miu Mius sista herrkollektion är Miu Mius bästa
kollektion enligt mig (sedan tycker jag naturligtvis inte om ALLT, som de utsvängda kostymbyxorna). De prickar in (flera) ting som jag ser fram emot inför våren, checklista någon?
  • Mönstrade Slipsar
  • Sandaler med strumpor
  • Dressat med shorts
  • Skjortan med färgbrytande krage
  • kepsen
    Klang

önskeoutfit!

Klang
Lördag, festligheter och en önskeoutfit värd guld. Gillar det uppklädda och som ni ser så återkommer blått, svart och grått. Kan bli lite väl kallt med skorna ikväll (om man nu haft allt på bilden) så därför hade jag nog kört på mina svarta
Acne.

Skjorta-Dolce & Gabbana
Fluga-Lanvin
Byxor-asos.com
Skor-Jil Sander
Strumpor-Comme Des Garcons

Tom Ford menswear Ad ss 08

klang

Att
Tom Ford väljer lite annorlunda reklambilder för att promota sig själv och sina produkter vet vi vid det här laget. När hans första kampanjbild för sin klädeslinje nu släppts blir man nästan lite besviken. Inget naket, sexistiskt, vulgärt eller dramatiskt. Utan denna gång har Terry Richardson valt att fota modellen Noah Mills i en mer avslappnade partysituation. Tror dock att resten utav bildserien kommer bjuda på det ena och det andra, eller man kan ju alltid hoppas?!

Ny medlem i Kingpanelen!

klang

Från och med idag är jag den nya musketören i kings hårda men rättvisa
kingpanel. Där knivskarpa och utredande frågor besvaras utav Tony Lundström, Pelle Tamleht och ingen mindre än mig själv. Svaren är alltid sanningsenliga och det förekommer aldrig ironi. Tänk vad kul det kan vara att svara på en enkel fråga, ge mig mer sådant här!

Tipsar-Axcent Jules

Klang

Svenska klockmärket
Axcent Of Scandinvia har sedan slutet utav 90-talet gjort prisvärda klockor till folket. De har även lyckats att skapa klocktrender som större delen utav svenskan folket burit. Själv hade jag klassikern med 3-4 olika band (ett i kamoflage). Nog om dessa ungdomsklockor som jag förövrigt dissade för inte så länge sedan och istället kolla in den ny modellen Jules. Den är skitsnygg och prisläget är under tusingen. Själv hade jag dock sätt att ramen runt skruvknappen togits bort. Jules kommer i fyra olika färger med brunt eller svart band och kostar 898-998 kr. Just det flätade bandet gör halva klockan stilmässigt och skulle sitta fint på min handled då jag tröttnat rätt rejält på mina casio.

Chanel Choco Phone!

Klang

Den senaste i mängden modehus som slår sig in på mobilhimmlen är Chanel. Deras
Choco Phone skall ser ut som en chokladkaka när den är stängd och kommer i färgerna silver, vitt, svart och gult. Designern bakom den nya chokladbiten som skall skapa ha-begär är Fred de GARILHE. Hur vida den fungerar får ni utgå från den här extremt jobbiga engelska texten som jag inte hade någon som helst ork att försöka översätta. ."It works by integrating an optical fiber system that display image between two glass parts. There are 12 micro lighter fibers, that throw image components to the glass, that offer a quite good luminosity, and keep the mobile phone concept as light as possible. All lights only appear when you open the phone, by pushing removable part on the side of it".

Detaljer-Yves Saint Laurent AW 08/09

Klang

Om det var Burberry Prosums som stod för färgklickarna inför sommaren är det definitivt Yves Saint Laurent till hösten. De tre första modellerna (på bilden över) är skitsnygga och skulle sitta fint i mina garderob. Till de dressade 70-talsmodet som Yves Saint Laurent visar upp inför hösten bryter dessa jackor av och gör hela kollektionen ett snäpp bättre. Bra produktbilder med Mathias Lauridsen i spätsen. Va tycker ni, vårens Burberry Prorsum eller höstens Yves Saint Laurent ?

Inspiration-ColorSmash

Klang
Enda sedan jag såg Burberry Prorsums vårkollektion med sina fantastiska färger och trenchcoats i dykartyg så har jag velat göra en inspirationsoutfit. Nu är den gjord och skulle absolut vilja ha allt i den. Dock skulle jag vilja att väskan var i samma dykarmaterial som jackan.
Pierre Hardy och Acne har båda gjort liknande men passade inte färgsmässigt till jackan.

Jacka-Burberry Prorsum
Skjorta-Maison Martin Margiela
Byxor-Lanvin
Väska-Costume National
Armband-Hermes
Sandaler-Jil Sander

Tipsar-Sandaler

Klang
Bild: D&G, Patrick Cox, Jil Sander, Acne Jeans, Sergio Rossi & Prada

Förra året tjuvstartade gladiatortrenden för killar som jag tror kommer fortsätta även denna sommaren. Själv tycker jag man skall akta sig för
överremmade sandaler. Förra sommaren var det de enda alternativen på marknaden och är lite väl feminina för min smak denna sommaren. Om man vill fortsätta gladiatortrenden tycker jag att Acne och D&G har de bästa alternativen pgr utav de maskulina dragen. Som jag skrev tidigare är jag själv sugen på ett par från Acne men tror det blir ett par liknande Jil Sander sandaler som känns betydligt mer trendiga denna sommaren. Riktiga gubbsandaler med strumpor i. Självklart inte mitt i sommaren men nu på vårkvisten känns det helt rätt. Tokigt kan det låta men de brukar ni oftast tycka om mina tips, eller?

Acne Jeans vårkampanj!

Klang
För er som missat har Acne Jeans släppt sin vårkampanj på deras
hemsida tillsammans med en hel del vårnyheter i deras Online Shop. Topmodellen Cole Mohr pryder några av bilderna (killen på bilden över) och jag tycker kampanjbilderna är riktigt snygga. Konst och mode som är något av ett Acnes signum. Själv är jag som många andra riktigt sugen på sandalerna över på bilden. Modellen heter Simba och kommer att släppas i skinn, mocka och krokodilskinn.

Önskeoutfit!

klang

Kankse har min fjärdedels finska sida en roll för just blått och vitt är en skitsnygg färgsättning. Det kan vara blått-blått eller vitt-blått  spelar ingen större roll. Skjortan tar mer plats i min blogg än någonsin och till alla dessa vill jag ha slipsar och flugor till förbannelse.

Skjorta-Jil Sander
Slips-This Old Thing
Byxor-Acne Jeans
Skor-John Lobb
Väska-lanvin

Raf Simons Eastpak nu i handeln!

Klang
När Raf Simons visade upp sin spring/summer 08 kollektion var det skorna och väskorna som fick stor uppmärksamhet. Inte konstigt pgr av att skorna var
crazy och de überoversizade nylonryggsäckarna täckte halva modellernas ryggar. Nu finns den första lilla kollektionen av ett fyra säsongers sammarbete i butiker världen över eller på nätet. Víll du ha en så får du dock punga ut £179- £319.

Inspiration-slipsfokus

Klang
Föst och främst måste jag hylla Lanvins accessoarer. Denna slipsen är kanske ingen man bär varje dag men till rätt tillfälle och outfit är den oslagbar. Det andra jag vill hylla är Jil Sanders skokollektion SS 08. Kanske de snyggaste skorna jag sätt på svinlänge. Denna flätade modell finns även i
slätt skinn som också är ruskigt snygga. Prislappen är ju förjävlig men jag vill nog ha dem såpass mycket att jag från och med idag slutar slösa pengar på skit och sparar pengarna i en obrytbar pengarburk för dessa vill jag ha.

Byxor-Prada
Slips-Lanvin
Skjorta-Balenciaga
Skor-Jil Sander
Strumpor-Austin Reed

Karl Lagerfeld S/S 08

KLang

Karl återgår till svartvitt i sin nya kampanj som jag
efterlyste senast då resultatet blev allt annat än bra. Även denna gång pryder Gemma Ward och Brad Kroenig omslaget vilket får oss att känna oss som hemma igen. Lagerfeld stod som vanligt bakom kameran och denna gång blev resultatet godkänt.

Giuliano Fujiwara SS 08

Klang

Nämnde igår att giuliano fujiwara gjort årets snyggaste solglasögon tänkte dela med mig utav hans vårkollektion också. Mycket går i både Jil sander och raf simons fotspår. Skräddade plagg mixade med trasiga shorts över tights. Dock är det accessoarerna och skorna som får denna kollektion att stå ut lite extra. Skitsnygga sandaler och solglasögon. Kolla in kollektionen
här.

klang

Tipsar-Solglasögon

Klang
Bild: Persol, Sol Mascot, Acne Jeans,  Sol Moscot, Ralp Lauren

Om Ray-Bans Wayfarer var förra (och förrförra) årets stora solglasögontrend så är de definitivt döda i år. Istället är det de runda  solglasögonmodellernas revanschtåg som glider in på perrongen. Som jag skrev
tidigare så har de vart på g länge men det är inte förräns i år det kommer slå igenom (om jag får gissa). Själv pillade jag nästan dagligen på Acnes runda Pop Artist solglasögon förra året men det var först förra månaden då jag besökte Barkabys Outlet för första gången som jag slog till. 500 kr kostade de och får väl därför kallas "ett bra köp". Ett annat lite projekt jag siktar in mig på är ett par Dior Homme glasögon som jag budat hem från en Dansk sida som är perfekt rundade och grymt snygga. Sedan skall solglas sättas in i dem så jag får ett par "solglasögon" som inte allt för många i världen har. Resultatet får ni se senare. Ett annat tips är att kolla in dina lokala second hand butiker som brukar sitta på ett bra utbud av dessa rundformade solglasögon. Så kommer ni satsa på dessa i sommar? Eller tycker ni att jag snackar skit och kommer bära era Wayfarers även den kommande säsongen?

Dior Homme Spring 2008 Ad Campaign

klang
Edit: självklart är det spring/summer som ni poängterade! My bad.
 
Dior Hommes sommarkampanj är en homoerotisk blandning utav lättklädda killar och klassiska herrbilder. Den gråskaliga plåtningen och dess modeller framställer en ganska sorgsen berättelse med mycket funderingar och smärta. De klassiska Dior Homme modellerna har byts ut mot manliga killar och kläderna visar en ny Dior Homme man som jag tycker är mycket mer tilltalande än den smala yngligen i för små kläder. Kolla in hela kampanjen
här.

Tipsar-Onödiga nyckelringar

klang
Bild: Lanvin, Armani, Dior Homme, Louis Vuitton, prada och Maison Martin Margiela

Kunde absolut inte hitta på något bra att skriva om idag som ni kanske märkt. Surfade runt och letade och letade och allt jag fann var förbaskat dyra nyckelringar. Alla stora designers har dem i sina kollektioner, stål, gummi, läder och diamanter. Det finns tydligen en marknad för dessa accessoarer, och dyra är de. Här över ser ni några exemplar. Skulle ni lägga $200 på en nyckelring? Jag har för visso en från mulberry men den är fyndad second hand för en billig penning.

Detaljer-Marc by marc jacobs AW 08/09

Klang

Marc by Marc Jacobs visar upp en liten fast grym kollektion under New York Fashion Week. Färgerna går i svart, grått och blått. Just svart och blått är den snyggaste färgkombon just nu tycker jag och bar det själv på
Elle-galan. Någonting som jag tycker är extra snyggt är tvådelat i färgväg på plagg, dvs som tröjan på outfit nr två. Kolla in hela Marc by Marc Jacobs kollektion här.

Classic Outfit!

klang

Så här ser jag ut i stort sätt varje dag. Inte för att jag inte trivs i det eller tycker att det är snyggt för det gör jag. Det är grått, vitt och svart. Höst och vinter i ett nötskal, samma som vädret på bilden. Apropå bilden så tog
Stockholmstreetstyle den utanför Berns på modeveckan.

Jacka-Julian Red
Skjorta-Filippa K
Tröja-Acne Jeans
Byxor-Whyred
Strumpor-Hugo Boss
Skor-Acne Jeans
Väska-Hope
Nyckelhållare-Acne Jeans

Nyköpt-Vita Sneakers

Klang

Har ett längre tag varit ute efter ett par vita
hightops. När jag var på Nitty gritty-rean igår så hittade jag dessa vita sneakers från miu miu. Perfekta och precis sådana jag vart ute efter.

Önskeoutfit!

klang

Fint väder idag. Våren måste vara på g, och de kan vi behöva. Därför gjorde jag en lite somrig önskeoutfit men en Dries van noten kofta med liknade
mönster som för hösten. Till detta vill jag tona ned outfiten med beige och ett par ursnygga sandaler från Prada.

Skjorta-Paul Smith
Kofta-Dries van noten
Byxor-Bottega Veneta
Sandaler-Prada
Sockar-Missoni

Detaljer-Patrik Ervell AW 08/09

Klang

Den svensktalande New York-baserade designern Patrik Ervell har nu visat sin höst och vinterkollektion på New York Fashion week. Det är en clean kollektion som Patrik visar upp där beige, grått och svart dominerar färgskalan. Just därför väljar jag att visa upp är de guldplagg som sticker ut extra mycket och passar bra in i min detaljkategori. Fina jackor, byxor och kostymer som känns både moderna och klassiska. Tredje jackan på bilden är helt klart min favorit, kolla in kollektionen
här.

Elle-galan Vinnarna!!

Klang

bild: Jonny Johansson, Andreas Sjödin, Mattias Karlsson och Jonas Åkerlund

Igår var jag på plats när
ELLE-galan delade ut Sveriges största modepris i 14 olika kategorier. Det var en fantastiskt trevlig kväll som inte hade kunnat avslutat modeveckan på ett bättre sätt. Priset till årets bäst klädda man var något otippad och även förvånande. Det kunde man dock inte säga om årets designer. Här är fyra av vinnarna från gårdagens gala och motiveringarna löd:

Årets Designer

I tiden - hela tiden. Hans design utvecklas konstant och varumärkets vassa estetik genomsyrar allt från kläder och butiker till den egna tidningen. Årets designer är: Jonny Johansson.

Årets Modefotograf
Med en modern, säregen skärpa och energi som alltid får bilderna att sticka ut, tar han plats i både den svenska och internationella modebilden. Årets modefotograf är: Andreas Sjödin.

Årets Modestylist
Med djup kunskap och makalös stilkoll visar han vägen i modevärlden. För honom är mode mer än den senaste trenden - det är ett personligt uttryck. Årets stylist är: Mattias Karlsson.

Årets Bäst klädda man
Han klär sig mer som en rockstjärna än de rockstjärnor han jobbar med. Han bär konsekvent upp sin helsvarta lyxgoth-stil: smala jeans, skinnjackan och de obligatoriska solglasögonen. Årets bäst klädda man är: Jonas Åkerlund.

Inspiration-The Creepers

Klang

Grått är alltid snyggt, speciellt med annat grått. Det kan kännas tråkigt nu när våren kommer men ack va snyggt. Någonting som står högt på min lista just nu är slipsen. Jag inspireras mycket utav Lanvins snygga visningar där slipsen spelar en stor roll i valet utav accessoarer. Under modevekan har slipsen även figurerat i bla. Acnes visning. När det gäller skor så är det ett par Creepers som skall inhandlas nästa. Nu skall jag iväg och hämta min kostym hos kemtvätten för det nalkas Ellegala kl. 18.00

Skjorta-Lanvin
Byxor-miu miu
Slips-This Old Thing
Ryggsäck-Jil Sander
Skor-Creepers

Visning-The Local Firm AW 08/09

klang

Att som nytt svenskt märke vars första visning är på Berns och inte +46 är ett ganska tydligt tecken på att The Local Firm är här för att stanna! Richard hutchinson och Axel Nyhage som tidigare jobbat för Tiger har gjort en mycket intressant kollektion i 90tals anda. Jeansen ser ut som urtvättade gamla 501, vissa fulla med tygmärken men också en dressad look som nästan får en att dra vissa paralleller till Lanvins dressade sportighet. Den avklippta kepsskärmen binder ihop alltsammans med grym upptempo musik och levererar en show som lätt är en av de mest intressanta på hela veckan. Bilderna bör ses bra fotade så kolla in hela visningen 
här.
RSS 0.91