Ida från NOIR STHLM om Hårtrender!



Ida från
Noir Sthlm och Mikas är en av sveriges i särklass bästa frisörer, här ger hon er tipsen om hur ni ska se ut i håret just nu!

Lookerna höst/vinter 08 är väldigt individuella. Man ser tydligt att frisyrerna kan variera från modell till modell på de stora visningarna. De starka är väldigt hårda och kräver mycket av bäraren och framförallt frisören. Det softa är något man mer kan gömma sig bakom, lite mer mystiskt. Och sedan mixen, det lite mer lekfulla.
Den starka looken inspireras av både 80-talets mer grafiska former och hårda linjer. Linjerna syns även i de mer kammade frisyrerna. Mycket råare än de klassiska sidbenorna. Mer gelé och mer tydliga kamränder. Antingen rakt bakåt eller en sidbena som är närmare mitten och håret riktas mer bakåt.
Längre längder kan fästas i en tajt knut i nacken. Även de klippta håren är mycket råare med mer kontraster. Allt från rakat möter längd med tydliga indelningar.
De softa lookerna kommer med alla dessa hattar och mössor. Hattarna följer även med långt in i vår. Med en hatt kan alla drömmar om att låta håret växa fungera. Ett ostyrigt torrt hår. Med luft och volym. Gärna en helare längd och inte så uppklippt. Mittbenor är något som känns mycket rätt. Dock med texturer. En organisk känsla med naturmaterial, tänk grunge. Kanske till och med våga en fläta..
Det lekfulla syns i allt från färger och former. Det passar ofta med en ganska stark stil. Mönster, tygmixer och färger. Här vågar du välja en röd hårfärg, kall eller varm beror på vad som passar dig. Eller kanske bara en brun färg med varma inslag. Huvudsaken är att det inte blir tråkigt! Här ser du även formerna som blir när 90-tal möter 50-tal. Fyrkantiga volymösa hår med kortare nackar. Fungerar både på lockiga som raka hår. Så länge volymen finns här är du helt rätt ute. både luftigt nytvättat eller saltvattens-torrt.

ACNE LANVIN CAPSULE COLLECTION


Bild: klicka för förstoring

Acne har nu lagt upp bilderna från samarbetet mellan dem och Lanvin på deras hemsida. Innan har man bara kunnat kika in lookbookbilder av tjejernas plagg. Ingen direkt nyhet om man följt men.style.com. Jag vet inte varför Acne valt att vänta så här länge med att publicera mankollektionen men något själ har det säkert. Angående kläderna så är det en några saker jag självklart skulle vilja lägga vantarna på. Den dubbelknäppta kavajen, skjortan, slipsen och väskan. Något besviken är jag över resultatet och hade väntat mig guld och gröna skogar med tanke på vad dessa två märken skapar själva. Kul initiativ är det iaf och det skadar ju inte Acnes namn ute i modevärlden direkt. Så vad tycker ni om kläderna från Capsule kollektionen, hiss eller diss?

Kan jag vara miljonär?


Fick ett lustigt mail av min vän Fredrik idag med denna
länk! Det handlar om en ebay-auktion med ett par wayfarerliknande plastbågar med Microsoft logo på sidan som tydligen är såpass speciella att budgivningen slutade på $173,000.00! Hmm, jag har ju ett par likadana vita! Haha nu var dessa iof gröna och tydligen super speciella men med tanke på att det handlar om originalen från 80-talet då Microsoft hade sitt stora genombrott och att tvåan i auktionen var villig att betala så mycket kanske mina vita ligger bra till?! Så kära läsare ni kanske läser en miljonärs skrivna ord (lol). Givetvis skall jag lägga upp mina och se vad de kan gå för.

Klang i Café Collections!



Har helt glömt bort mitt och Emines jobb i Café Collections där vi listat och valt ut de 10 viktigaste trenderna i höst. 40 sidor köptips med hela 160 utvalda nyckelplagg, höstens stora köpguide helt enkelt. Köp, sno eller tjuvbläddra i mataffären redan idag om du inte redan gjort det! Kan också säga att det var det roligaste plockjobb jag gjort hittills och vi fick med en hel del riktigt riktigt snygga plagg..

Tipsar-Work Boot


Bild: Klicka för förstoring
Från vänster: Chippewa, Marc Jacobs, Acne, Red Wing, Gianfranco Ferre & Timberland

Arbetarkängorna eller Work Boots är höstens Dr. Martens. Skogshuggarbootsen skall gärna vara grova med gummisula och ha halvt eller högt skaft (tänk Twin Peaks, Red Wing). Mina favoriter kommer från märket Chippewa och kommer troligtvis bli mina höstkängor. Opening Ceremony har även dem en modell som är ruskigt snygg, dock har jag förgäves letat bildmaterial men utan resultat. Raggsockor i stövlarna med fina ullbyxor gör looken hel. Snyggt, användbart, varmt och trendigt.

Juergen Teller: Marc Jacobs 1997-2008



För mer än ett decennium har Juergen Teller plåtat kampanjer för Marc Jacobs. Han har fotograferat allt, Herr och damlinjen, Marc by Marc, Accessoar och parfymlinjen, som vi nu kommer att kunna åskåda i nya booken Juergen Teller: Marc Jacobs Advertising 1997-2008 Volume 1. Juergen har valt ut bilderna som fyller den 256 sidiga boken som innehåller bilder på bla. Rufus Wainwright, Victoria Beckham, William Eggleston, Meg White och Michael Stipe. Boken släpps första Oktober i år.

Inspiration-Light Sabre



Star trek, Prada, Star wars, Jil Sander... Har länge velat göra en inspirationsoutfit på temat men det var först  när en Light Sabre ploppade upp på skärmen som inspirationen väcktes. Prada hjälpte naturligtvis till på traven och med passande skor från Dior Homme och broch från Raf Simons så var looken färdig. Riktigt roligt att de stora modehusen vågar köra fullt ut för det här gillar jag starkt.

Tröja-Jil Sander
Byxor, krage & gördel-Prada
Skor-Dior Homme
Broch-Raf Simons

Black & White!



Förra årets stora höstskotrend var Dr. Martens. I år har den klassiska gummisulan uppdaterats och finns nu att få tag på med matchande sula. Är ni fortfarande sugna på ett par Dr. Martens tycker jag ni skall tänka både en och två gånger innan ni köper den klassiska med gul sula och istället 
klickar hem ett par sådan här (så länge lagret räcker)! Ruskigt mycket snyggare enligt mitt tycke men smaken är som sagt som baken.

Önskeoutfit!


Grönt är skönt tillsammans med brunt och grått. Jag måste hitta en jacka som liknar denna. Jag använder min dubbelknäppta ullkavaj dagligen som jacka men den kommer snart bli för kall. Har givetvis hittat flera stycken snygga men de är alldeles för dyra. Önska kan man göra iaf.

Jacka-Jil Sander
Skjorta-Burberry Prorsum
Slipover-Prada
Byxor-Topman
Skor-Lanvin
Mössa-Acne
Handskar-Lanvin

Jude Law (Jon Passavant) för Dior Homme Sport?!?


Att döma från den här bilden så blev det en ingen Dior Homme Sport kampanj för
Jude Law, iaf inte ensam. På models.com läggs nu bilder upp på Jon Passavant som även han visar den nya parfymen. Varför Dior Homme Sport väljer två killar vet jag inte, själv tycker jag det räcker gott och väl med en.

Vilken Torsdag!

Bild: Jag och Kristin
Dubbeknäppt kavaj, Acne. T-shirt, Jil Sander & Fjäderbroch egengjord

Igår var det en sådan där torsdag i då allt hände samtidigt. Efter att ha plockat saker för Café hela dagen var det dags för fest. Och vilka fester det blev! Först ut var Gul & Blå butiken som hade invigningsfest (riktigt roligt att se sig själv på den stora monitorn). Efter det en ännu mer storslagen öppning hos Marc O' Polo där champagnen flödade enda in på småtimmarna, på Marco O' Polos efterfest på Berns. Trots späckat schema lyckades jag missa Galleri Jonas Kleerups utställning på Hugo Boss butiken och nya tidningen fashion tales fest på Spy Bar. Ja vissa torsdagar slår det mesta...

News-Från Bond till Louis Vuitton?

Bild: Sean Connery, the new face of Louis Vuitton?

Enligt
WWD kommer troligtvis Sean Connery pryda nästa Louis Vuitton kampanj. Det hela är fortfarande ett rykte men med tanke på LVs tidigare frontmän Mikhail Gorbachev, Francis Ford Coppola och Keith Richards känns det hela inte helt osannolikt. Jag ser gärna att den forna mr Bond tar över efter From Russia, With Love och Goldfinger. Om det blir Sean Connery eller inte återstår att se. Något säger mig dock att WWD har lite kött på benen för att börja sprida ett sådant här rykte, eller?

Whyred har öppnat webbshoppen!


Efter en tids väntan kan vi nu handla kläder på Whyreds webbshop igen. Den nya sajten är inspirerad av gamla tidningar och går i en gulvit skala. Förutom kläder och jeans kan man handla skor och accessoarer. Den nya sidan är enkel och snygg, kolla in den
här.

Veckorevyn.com-Blogg Awards 2008!



Veckorevyn.com presenterar nu de nominerade i Blogg Awards 2008. 15 bloggar skall koras och det är upp till er att rösta fram vinnarna. I kategorin Bästa manliga Modeblogg är jag med och slåss om titeln tillsammans med
Stilbloggen, Daniels Modeblogg och Manolo. I och med att det bara finns en killkategori så tycker jag ni alla skall rösta. En prisutdelning kommer att anordnas och självklart vore det kul om ni la er röst på mig! Rösta här.

Inspiration-Psycho Clown


Jag inspireras idag av Dr. Jekyll and mr Hide med en twist av clown. Svart, mystiskt, knepig hatt, clownnäsa och lite för stora skor. Historien om Dr. Jekyll and mr Hide var en favorit när jag gick i skolan och tanken har slagit mig flera gånger att jag skall göra en inspirationsoutfit, dock utan clowninslaget. Jag tycker det blev ganska bra, ungefär den Jekyll jag skulle vilja vara en kylig natt i England, med galet inre (jajaja igen haha).

(Ärmlös) kavaj-Acne
Byxor-H&M
Hatt-CA4LA
Sjal-Ann Demeulemeester
Skor-Rick Owens
Clownäsa-Buttericks

Lanvin? 32 Savile Row!


Bild: Lanvin har öppnat på 32 Savile Row.

Modehuset Lanvin med Lucas Ossendrijver i spätsen finns nu på Londongatan 32 Savile Row. Butiken innehåller hela kollektioner med kläder, skor och accessoarer. Ett givet besök nästa Londonresa, då gatan i säg är ett måste. Förresten är det bara jag som vill flytta dit just nu, någon som hakar på?

THE END Italy #9


Bild: Adrian Wlodarski, The End #9

Med tanke på inlägget om svart igår kom detta omslag som en gudagåva. Precis vad jag gillar allra mest, Jil Sanders svartvita outfits och en stor intervju med Marni, "The gentle Marni man". Ni kan faktiskt redan nu tjuvkika i tidningen digitalt
här. Ska ta mig en sväng och se om jag kan inhandla denna på lunchen.


Bild: "The gentle Marni man"

Svart svart sva...


Bild: Jossan & jag i svart..

När jag klär mig på morgonen så blir jag svartklädd. Svarta skjortor, t-shirtar, byxor till mina svarta kavajer. Behöver jag säga vilken färg mössan och halsduken hade jag provade idag? Den sista tiden har allt handlat om svart. Och jag är inte ensam. Mina vänner bär oftast svart svart svart också. Hur kommer det sig? Jag menar (alla vet att jag gillar trender men) när blev det faktum att svart är den enda färgen, och varför just nu? Givetvis är svart en överhängande färg hos många märken (inte minst våra svenska) men det finns ju en massa accentfärger som skulle kunna liva upp mina outfits ordentligt. Nej istället vänder jag mig till vitt och grått och mörk marint när jag vill bryta av. Tar vi modet på för stort allvar när vi klär oss i all black eller orkar vi inte anstränga oss. Eller är helsvart den ultimata trenden just nu? Hur som helst så trivs jag i svart och det är enkelt, kanske har det med vädret att göra vad vet jag. Använder ni mycket svart eller sprakar ni i färger nu på hösten?

Burberry Parfum-The Beat



Den
andra parfymen beat i serien  (den första är för kvinnor) skall gå hand i hand med sin föregående. Den släpps nu under september och det är ingen mindre än Christopher Bailey själv som agerat ad. Med tanke på kampanjens modeller och hur de ser ut riktar sig denna parfym till de lite yngre. Ett smart val då de vill lämna den lite gubbiga känslan märket har bakom sig. Christopher säger fölkande om den nya parfymen "I wanted real people doing real things, not just a bunch of models," said Bailey, adding that he knew all five men from previous projects. "I didn't want it to be just about a handsome guy looking smolderingly into the camera. The ad image is so important to show your point of view -- I wanted to articulate the fragrance's attitude with the visual. Together, they sum up the feeling that anything is possible." Nej ingenting är omöjligt.


Bild: Photographer, David Sims. Art Director, Christopher Bailey & Styling by Fabien Baron

Inspiration-Djuriskt



Som jag nämnt innan är höstens stora trend hämtad från djurvärlden. Det är krokodilskinn och fjädrar som dominerar, just då i små doser (min tanke över outfiten över är inte tänkt att bäras sammtidigt, så har jag fått det sagt). Vill man få inspiration skall man först och främst kolla in Burberry Prorsums höstkollektion. Du hittar även accessoarer hos bla. Lanvin, Ann Demeulemeester, Boss Orange och Acne. Själv använder jag min brosch flitigt och hade gärna sett mig själv i både skorna och slipsen över, eller vafan klart jag vill ha allt över, dock inte samtidigt.

Tröja-Burberry Prorsum
Skjorta-Marni
Slips-Lanvin
Byxor-Our Legacy
Mössa-Lanvin
Skor-Acne
Sjal-YSL
Skärp-Trafalgar

Önskeoutfit!


Dagens Trenchbeklädda önskeoutfit är höstig och snygg. Grå, blå svart med inslag av vitt. Jag gillar den längre koftan som sträcker sig långt ner på knäna. Markerade midjor är snyggt och det medföljande skärpet kan gärna bytas mot en sjal eller läderskärp för att skapa en mer arbetad look.

Trenchcoat-Burberry Prorsum
Kofta-Lanvin
Skjorta-Jil Sander
Byxor-3.1 Phillip Lim
Väska-Zagliani
Boots-Dior Homme
Mössa-Jil Sander

Hyggligt Bon!


Efter lunchen gick jag och köpte på mig ett gäng nya modemagazine. Eftersom jag hade bra med tid kvar bestämde jag mig för att gotta mig med en äppelpaj på Mcdonkan. Efter att snabbläddrat igenom VMan och L'OFFICIEL HOMMES kunde jag inte annat än att dyka på nya Bon som skaffat nytt typsnitt, logo och utöver det fyra olika olika omslag att välja mellan. När jag närmar mig slutet av tidningen kommer jag till indexsidorna för att se mitt namn stå skrivet under K. Jag sliter upp sidan 191 och där va den! En vimmelbild från Bons avslutningsfest från modeveckan. Undra på att jag satte pajjen i halsen när jag ser en inte alls för smikrande bild av mig själv blek och full! Och jag som trodde mitt första Bon appearance skulle vara lite mer sofistikerat...

Circus Under Construction


Det är inte första gången vi ser Sean Opry som skådespelare, sist gång var det
Charlie Chaplin. Denna gång poserar Sean som Clown i bla. Prada. Jag gillar dessa bilder som publiceras i GQ Russias höstnr. Mycket mycket mycket snyggt tycker jag.

Inspiration-Behind Enemy Line



Soldaterna svidar om, det är permissionsfest. Brunt är obligatoriskt likaså kepsen och rocken. Det är dressat, snyggt och strängt. Finskorna är på och det skall dansas, ja i denna Behind Enemy Line går ingen på en fashionmina (hehe, Ja jag vet!).

Rock-Ann Demeulemeester
Skjorta-Bottega Veneta
Byxor- Marc O'Polo
Keps-CA4LA
Vantar-Acne
Skor-Burberry Prorsum

Opening Ceremony x Wong Kar Wai!



jag kommer onekligen att tänka på Marc by Marc Jacobs
t-shirtsen som tog världen med storm med sina tryck och städer printade över bröst och rygg. Denna gång är det Opening Ceremony och fotografen (se regissören) Wong Kar Wai som samarbetat för att ta fram fyra t-shirts med motiv från lika många städer, New York, Tennessee, Nevada och California. Något säger mig att detta projekt inte kommer slå i alls samma utsträckning som Marc, kanske för att de inte är lika billiga, dessa kostar ungifär 850 kr och pengarna går inte till välgörenhet. Är du sugen på en t-shirt säljs de exklusivt på Oki-Ni.

Dior Homme Ad Campaign!



Karl Lagerfeld plåtar Dior Hommes höstkampanj och för första gången är jag riktigt imponerad. Karls bilder brukar inte falla mig i smaken alls men dessa svartvita bilder är riktigt snygga. Tycker dock att närbilderna är vassare än helkroppsbilderna,
klicka här för att se alla.

Louis Vuitton för Vogue Homme Japan



Det är sällan manliga modetidningar (eller i detta fall lösnr)  blir så hypade som nu. Det är Vogue Homme Japan som är i farten igen och släpper bilder från deras Louis Vuitton plåtning (inspirerad av Daft Punk) som är plåtad av Daniel Sannwald. Dessa 3D bilder är riktigt snygga och känns nya och coola. Mer variation och mer Vogue Homme Japan, som lyckats få mer press en någonsin. Frågan är om det är bra att släppa materialet på nätet eller inte, kan man se allt innan går man då och köper tidningen?



Bild: Photography, Daniel Sannwald. Art direction, Rizon Parein, Gary Card and Daniel Sannwald.
Stylist, Shun Watanabe. 3D Design, Rizon Parein

Björn Borg lanserar Lucky Underwear!!



Björn Borg lanserar underkläder täckta av tal och symboler som bringar lycka. Längs ena sidan hänger en avtagbar amulett och Björn Borg lovar lycka och framgång till dem som bär underkläderna. I alla fall om man vill träffa kärleken. Ja så står det i pressmeddelandet om nya Lucky Underwear. Björn Borg ger sig alltså in i kärleksbranschen med dejtingsajten www.bjornborg.com/love, där man skall kunna hitta sin stora kärlek, för det är Björn Borgs stora målsättning!

– Vårt mål är att alla ska hitta kärleken. Med Lucky Underwear och profil på sajten
kan det inte gå fel. Vi har försäkrat oss om att täcka underkläderna med lyckotal
och symboler från hela världen så att de ska passa alla. Underkläder smyckade
med en avtagbar amulett tror vi oss vara ensamma om, säger Rocky af Ekenstam
Brennicke.

Hehe så va tror ni? Skall man som singel kanske köper sig ett par kallingar och loggar in på sajten för vafan lovar de än kärleken så gör de!

Bild: Underkläderna finns i både tjej och killmodell och namnet, Lucky Underwear, anspelar på begreppet turkalsonger.

L'OFFICIEL HOMMES-Dance dance dance...


Bild: Roberto Bolle on the cover of the new L'OFFICIEL HOMMES

I nya nr av L'OFFICIEL HOMMES pryder dansaren Roberto Bolle, som tydligen är legendarisk, omslaget. Jag är inte så mycket för ballet och har därför inte allt för höga förväntningar på storyn i tidningen. Förhoppningsvis håller tidningen sin vanligt höga modegrad... Eller kan man tänka sig en
röd tråd som sist nr, då Jon Kortajarena fyllde hela 200 sidor?

Önskeoutfit!


Jag kan inte få nog av grått, vitt och svart. Det är en sådan enkel matchning och så lätt att kombinera med olika accentfärger. Skorna är något av ett gift och jag kan inte sluta drömma om dem, men blir likt förbannad varje gång ser prislappen på € 608.00.

Jacka-Marni
Skjorta-Jil Sander
Byxor-YSL
Skor-Lanvin
Mössa-Rick Owens

Tipsar-Handskar




Bild: Lanvin, Jil Sander, YSL, Dior Homme, Acne & Asos.

Jag fryser redan som en jävlel så handskarna är faktiskt redan på. Själv bär jag Whyreds skinnhandskar från förra året, och de trivs jag bra i. Det finns otroligt mycket fina handskar i handeln och de jag valt ut idag är bara några stycken. Passa på att köp dina handskar tidigt innan halva sverige skall ut och ha dem sammtidigt.

Diesel Ad Campaign!



En avskalad svartvit kampanj för Diesel hösten 08. Det kanske har med att hela teamet bakom kampanjen är svenskar. Det är den nya svenska reklambyrån Farfar med reklamlegenden Joakim Jonason i spetsen som skapat kampanjen tillsammans med Karin Smeds (som stylat) och John Scarisbrick (som plåtat). I samband med lanseringen av den nya kampanjen så är det också världspremiär för den nya Diesels nya avskalade logotyp. Svenskt var det...

Nu har den öppnat!!


Igår slogs portarna upp för Acnes stora flagship store på Norrmalmstorg som efter en sommar av ombyggnad nu står färdig. Det var stort, maffigt och snyggt. Den klassiska musiken spelades i bakgrunden och känslan i lokalen var just klass. Det kändes som en blandning av Japanskt (de stora glasavskiljarna) och skandinaviskt och var precis så coolt som de lovat att det skulle bli. Spring förbi och kika in om du har chansen för det är det värt!

Inspiration-Terminator


"Därför sänder den en människoliknande robot - en Terminator - tillbaka i tiden för att mörda pastellfärger, chinos vars ofödda son Our legacy kommer att bli mänsklighetens enda hopp och leda motståndsrörelsen mot maskinerna. Number (N)ine skickar i sin tur tillbaka en av sina soldater, Undercover, för att skydda henne från Terminatorn" Så hade mitt manus skrivits...

Jacka-Undercover
T-shirt-Marc Jacobs
Jeans-Raf by Raf Simons
Boots-Bess
Solglasögon- Martin Margiela

Our Legacy by Gram


Bild: Swedish collaboration, Our Legacy and Gram Design

När halva modevärlden skall samarbeta med varandra höjer vi inte speciellt mycket på ögonbrynen längre. Men Our Legacy och skomärket Gram har tagit fram en sko tillsammans som de kallar 378g som jag tror rätt många av er läsare kommer uppskatta. Det är en klassisk plimsolemodell som släpps i tre olika färger navy, khaki och white. "We like the idea of two smaller brands banding together to create something special. Each bring their own unique perspective and expertise to the table, which basically means you get the best out of everybody. The end result I think speaks for itself." - Jockum Hallin, Our Legacy. 
Och jag kan nog inte annat än att hålla med Jockum om att resultatet kombinerade det bästa från båda märkena. Kolla in eller köp skorna
här.

Acne Ad Campaign!


Bild: Acne FW 08/09 Ad Campaign!

Det finns inget stopp för Gustaf från
Marion Vain just nu. Han syns överallt från kampanjer, visningar och editorials. Här gör han ett fenomenalt jobb som frontman för Acnes höstkampanj. Jag gillar de enkla bilderna som visar upp kläderna på ett snyggt sätt. Favoritbilden är den högst upp till vänster som är ruggigt snygg. Se alla bilderna i stort format här.

The FreakShow- Thom Browne S/S 09


Vet inte vad jag ska skriva, bilderna talar sitt tydliga språk. Tyll, klänningar och kjolar skapar Thom Brownes nya silhuett, Men blir vi chokade? Nästpå! Vi vet att mr Browne gillar att tänja på gränserna men vad är det här? Självfallet såg inte hela kollektionen ut så här (
kolla in den här), det fanns ljusglimtar, men det var långt ifrån bra. Nej nej nej, en stor besvikelse som fick hela New York Fashion Week att blekna en aning. De killvisningar som visats upp har sugit, med undantag av Patrik Ervell.

4 styles of Orange-Ralph Lauren S/S 09



Accentfärgen nummer ett nästa sommar är orange, iaf om man får tro Ralph Lauren! Över plockade jag fram fyra olika stilar där orange ligger som grund eller som just accent. Jag gillar orange, dock svårt på mig för att jag försvinner. Mitt favoritplagg var den paisleymönstrade skjortan (längst upp till vänster) som var riktigt riktigt snygg.

House Of Holland by Levis 501



Bild: First look at the House of Holland for Levi's Spring/Summer 2009 Collection

House of Holland mest kända för sina t-shirtar med fashionbudskap har till nästa säsong ingått ett sammarbete med Levis. Det är en denimkollektion med 501an som bas som kommer släppas exklusivt för Selfridges' Superbrands department under London Fashion Week. Kollektionen sägs vara inspirerad av Beverley Hills 90210. Ett smart val nu när det råder 90210 madness i världen!

Nu gör vi pengar!


Bild: Vol 1, Vol 2 Vol 3....(?)

Jag skrev tidigare om Hedi Slimanes olika
omslagsjobb som pryder tidningshyllorna just nu för att sedan upptäcka att de släpps fler!! Varför nöja sig med ett omslag när de säljer som smör? Ja den frågan ställdes nog på den Japanska Vogue Hommes redaktion både en och två gånger.  Och visst är den snyggare en den första? Jackpot i kassan när mr Slimane står vid kameran...


Bild: two editorials from Vogue Homme Japan, Ash by Hedi Slimane

Önskeoutfit!


Simpelt, enkelt och användbart. Höstens snyggaste byxor heter Expedition och är en kort och riktigt vid modell. Denna stil kommer bli något av en vardags outfit i höst. Skönt med stickade tröjor nu när kylan gör sig påmind. Höga snököngor ser vi hos många märken i höst, tänka klassiska Red Wings.

Skjorta-Alexander McQueen
Tröja-Jil Sander
Byxor-Acne
Kängor-Acne

Patrik Ervell S/S 09


Jag blev riktigt imponerad av Patrik Ervells nästkommande kollektion. Paljetter, krås i ljusa fina färger. Ervells signaturplagg som den sportiga jackan återfinns igen och silhuetten är den samma. Jag fastade mycket för den enkla designen som de tunna
mjukisbyxmaterialen i kavajer och byxor (väldigt Lanvin). Skorna var också riktigt fina. Men som sagt paljetterna och kråsskjortorna!

Converse-My Drive Thru



För att fira sina hundra år i branchen så har Converse handplockat ett gäng på tre för att göra en hipp musikvideo till låten My Drive Thru. Pharrell Williams, Santogold och The Strokes sångaren Julian Casablancas är pappliknande figurer som rammlar och faller, sjunger och dansar. Vet inte riktigt vad jag tycker om låten eller videon men en sak är säker, jag blir inte ett dugg sugen på att köpa ett par Converse iaf.

Inspiration-Pälsjacka


Ett av köpmålen på Acnes utförsäljning var den korta pälsjackan (som inte kommer i produktion, gäller även de fyrkantiga krockodilskorna!). Hittade den i rätt storlek dock fel färg. Jag övervägde att köpa den och fick tipset att färga den men innan jag han tänka färdigt var den borta, snopet. För 700 kr kunde det kanske ha vart värt besväret men men. En annan fin pälsjacka är den över från Marc Jacobs, och jag lovar hade jag hittat den för Acnepriset så hade det kvittat om den vart rosa. Vet inte hur det är att färga om, har aldrig provat. Funkar det eller blir det fult?

Jacka-Marc Jacobs
Skjorta-Jil Sander
Väst-Carlos Campos
Slips-Lanvin
Byxor-Ralph Lauren
Skor-Lanvin
Hatt-Costume National

Soft hats that can be hidden in a pocket...


Bild: Lanvin

"Gloves cut from fabrics and soft hats that can be hidden in a pocket complete this monochrome silhouette". Jag är riktigt förtjust i denna hatt, bara grejen att kunna vika ihop den och ha den i fickan... (!) Priset är dock inte lika ihopfällbart, svindyrt naturligtvis. Men inspirationsmässigt, jag vill ha en mjuk nylonhatt som skyddar från regn och rusk. Någon som vet något bra ställe med liknande hattar?

Distill-The Best of the International Fashion & Style Press


Precis som namnet antyder så kommer nystartade tidningen Distill samla det bästa av modevärldens editorials i en och samma tidning. Tidningen är uppdelad i  meanswear och womenswear och kommer som sagt lista de snyggaste ur världens alla modetidningar, dock i sina orginalskick, alltså behåller de bildernas orginaltexter etc. Jag skall garanterat köpa tidningen, men kommer för den delen inte sluta köpa resten av alla tidningar som jag samlar på. Bra initiativ och pengasparande för vissa.

Gårdagens fynd!


I havet av jeans, kläder, jackor och skor fyndade tre superfina fynd. Med ett nästan djuriskt letande och ett stressat sinne sökte man igenom de fint vikta högarna för att sedan en kvart senare inte se mer än ett slagfält med kläder överallt. Efter ca en timme begav jag mig med en stor hög plagg till provhytten för att sedan konstatera att man kanske inte ska köpa för köpandets skull. Efter en noggrann rensning gick jag hem med den otroligt fina smokingen, en kort dubbelknäppt ullkavaj och en grå slipover. Riktigt nöjd kan jag säga! Har ni hunnit fynda någonting än?


Bild: Rosen ingick naturligtvis inte, men åkte på inför gårdagens kräftskiva.

Tips-Materialize

Bild: Gummi, fjädrar, krokodilskinn,
manchester, nylon, silke,
strutsskinn, angora & mohair

Just nu är jag inspirerad av olika material. Det finns så mycket olika typer av tyger, skinn och material denna höst att man blir galen, på ett positivt sätt. Några av mina personliga favoriter är fjädrar (främst på accessoarer, tänk Burberry Prorsums halsdukar och Lanvins flugor), krokodilskinn, silke( Dries Van Noten & Hope), gummisulor ( Jil Sander, Raf Simons & Whyred), Nylon ( Tiger, Acne & Raf by Raf Simons) & manchester. Det snackas alltid om vikten att mixtra med olika material och denna höst är det lättare än någonsin. Jag tycker det är roligt att fler och fler märken vågar sig på att testa olika material för det finns så mycket att experimentera med. Kika bara på Jil Sanders höstkollektion eller Dries Van Noten är de kommersiellt gångbara, nja kanske inte men är de fantastiska? Ja mycket!

Inspiration-Övermatcha


En av höstens snyggaste och trendigaste accentfärg är lila och syns hos de allra största märkerna. Allt från ytterplagg till accessoarer. Över ser ni en övermatchning av färgen och jag rekomenderar er kanske inte att klä er i färgen helt ut men kanske något av de plagg/accessoarer jag valt ut. Jackan från Jil Sander är en av mina absoluta favoriter i höst (troligtvis en av de dyraste också). Känner ni er mogna för lila så är det helt klart säsongen att investera i.

Jacka-Jil Sander
Skjorta-Tony Melillo
Tröja-YSL
Byxor-SBU
Mössa & vante- Acne
Sneakers-Lanvin
Broch-David & martin

Acne Utförsäljning!


Ni har väl inte missat att Acne har stor utförsäljning av jeans, kollektionsplagg och accessoarer till väldigt nedsatta priser start på torsdag här i Stockholm,
mer info här. Själv har jag äran att få tjuvstarta på VIP-utförsäljninen redan imorgon onsdag. Har förhoppningar på en hel del plagg, inte minst på de som inte gick i produktion. Får se vad som följer med hem, troligtvis en helt ny höstgarderob.

Önskeoutfit!


Just nu är jag mycket inne på grönt. Grönt och metallic som ni ser över kommer bra överens i min bok och skulle vilja köpa en helt ny höstgarderob i just de kulörerna. Skjortan är ruskigt fin och de naturinspirerade materialen ser vi hos flera internationella märken i höst. Själv har jag knappt köpt något höstnytt men vet ungefär vad som skall inhandlas. Har ni gjort några bra inköp än?

Skjorta-Marni
Byxor-Jil Sander
Skor-Lanvin
Handskar-YSL

Louis Vuitton Ad Campaign!



LV´s höstkampanj är både snygg, klassisk och passande för märket. Det är franska skådisen Nicolas Duvachelle som pryder bilderna där Damier Graphite kollektionen står i centrum. Riktigt fina väskor och accessoarer som jag gärna hade lagt vantarna på. Klicka på 
här för att se fler och större bilder.

RSS 0.91