Inspiration-21st Century Sherlock

Inspiration från tanken på en nutida Sherlock Holmes. Den rutiga tweedkostymen med tillhörande cape har bytts ut mot en funktionell blazer med detaljer som nylon, quilt och ull. Skorna har fått högre skaft där matchande inslag av ull även finns representerat. Det finns dock en sak den nutida detektiven håller fast vid och det är den klassiska Sherlock huvudbonaden, givet vis i ny tappning.

Blazer-Junya Watanabe
Byxor-Whyred
Skjorta-Jil Sander
Boots-Lanvin
Keps-Anthony Peto
Plånbok-Marc Marmel

Ann Demeulemeester AW 09/10 Jewelry

Ann Demeulemeester presenterar alltid snygga accessoarer till hennes kollektioner. Här har ni några av Ann D´s smycken från höstkollektionen med coola ringar och fjäderdetaljer, vilket vi sett ett par säsonger nu. Jag själv är ingen smyckes/klock/ring kille men ibland önskar jag att man kunde bära upp det, för snyggt det är de.

Klicka här för fler bilder.

London Calling!

Bild: Måtte jag hitta till visningen i tid!

På tisdag åker jag till London och behöver nu er hjälp! Har aldrig tidigare besökt staden och vill gärna ha tips på bra affärer, fik och annat roligt. Anledningen till att jag fått tummen ur och reser till London är
Acnes visning av vårkollektionen vilket i mitt tycke är en väldigt bra anledning. Så ge mig era Londontips nu!

L'Officiel Hommes #17 Pete Doherty

Vissa illustrerade omslag kan vara vinnande medan andra kan vara förödande. Omslaget skall ju locka läsaren/köparen och då vill man inte se ett sådant här omslag på hyllan. De tycker inte jag iaf... "God save Pete Doherty", lame.

Acne Utförsäljning!


Acne kommer att hålla utförsäljning den 3:e till 6:e september på Tvålpalatset vid Mariatorget i Stockholm. På utförsäljningen kommer man att kunna hitta kläder från bland annat höstens provkollektion, vårkollektionen för 2009 och delar av Lanvin samarbetet. Först till kvarn..

Unexpected!

Bild: Max Rogers, Anna Jagodzinska, Will Lewis, Jamie Bochert & Christian Brylle

Unexpected! Vogue Italia's septembernummer serverar (inte mindre än) tre covers som går under kategorin konst. Dessa tre vill jag ha liggandes i mitt vardagsrum som en del av min konst. Magasinen är den konstform jag behärskar. konstnären/fotografen är, Steven Meisel. 

Bild:Sasha Pivovarova & Ash Stymest

FIFTH AVENUE SHOE REPAIR ONLINE SHOP!


Nu har ni chansen att shoppa Fifth Avenue Shoe Repair direkt på hemsidan. En ny
online shop har lanserats där du enkelt kan handla kollektionen i en enkel och snygg design. Nu kan man även vinna 10.000 kr att handla för, värt ett besök for shore.

Giuliano Fujiwara shoes SS 10


Det är fokus på sulan våren 2010 om man frågar
Giuliano Fujiwara. Vi har redan sett tendensen till liknande sulor från ex Whyred och Jil Sander, de så kallade hajtands sulorna. Vet inte om jag tycker modellerna känns så somriga och saknar sneakersandalerna i kollektionen då de höjde hela visningen. Va tycker ni om sulan?

Vogue Hommes Japan #3 Preview Teaser 2


Bild: Hur många teasers kommer det komma tro?

Här är då det andra teaser omslaget av Vogue Hommes Japan's tredje nummer. Det här eventuella omslaget faller mig inte alls lika mycket i smaken som det eventuella andra omslaget. Detta känns ganska taky och inte alls så bra som det hade kunnat vara då den tillmålade masken hade gjort sig bättre i ex läder. Steven Klein har iaf plåtat modellen Travis Hason och stylat har givetvis Nicola Formichetti gjort. Vilket omslag föredrar du?

Dagens(outfit)!-NK's Sagolika skapelser


Rock, skjorta, byxor, Acne. Kavaj, Whyred. Sidensjal.

Igår presenterade NK sin Begränsad Upplaga Sagolika skapelser på Kungliga Operan i Stockholm. Det var kanske den mest påkostade och maffiga tillställning jag vart på hittills. Kungliga Operan och Kungliga Baletten underhöll oss med sång och dans tills den stora visningen började. En stor visning med runt 90 styles med en coutureavslutning där bla. Filippa K hade gjort en otroligt vacker klänning. En mycket trevlig kväll och efterfest med andra ord.

Whyred AW 09/10 Imagebook


I stil med kollektionen är
Whyreds höst imagebook enkel, stilren med en speciell whyredkänsla. Stylingen från visningen med rockar och kavajer hängande på axlarna är en återkommande detalj i imageboken.
Klicka här för se imageboken.

Details-Camel


Bild: Clément Chabernaud shot by Kacper Kasprzyk styled by Mattias Karlsson

En annan färg som gör stor comeback i höst är camel. Magasinet
Details har gjort en stor editorial med Clément Chabernaud som i skillnad från mig klär sig bra i den svårburna färgen. En av höstens snyggaste rockar kommer från Raf Simons och den är finns givetvis representerad här, både färg och modellmässigt.

Klicka här
för att se hela editorialen.

Marc by Marc Jacobs Provincetown Town Hall Tee


för att matcha den himmelska estetiken från inägget under kommer här en T-shirt från Marc Jacobs Special Items.
Provincetown Town Hall Tee heter den och går på blygsamma 28 dollar. Det blixtrar och dånar om T-shirten som kanske kanske blir inhandlad nästa vecka när jag är i London. Men då hade jag ju vart tvungen att köpa lightening bootsen under också...

Gucci Shoes AW 09/10 Lookbook


Gucci har gjort riktigt snygga skor de senaste säsongerna. Det är inget undantag denna hösten heller. De höga bootsen på bilden över är en av mina favoriter men även olika loafers i snygga färger. Synd att inte hela accessoarlinjen håller lika hög klass.

Klicka här för lookbooken.

Inspiration-A Colorful Three Way


Den grå dominerande färgskalan får lämna plats åt lite färg i höst. Åtminstone för grönt, marint och vinrött. Är det inte hela plagg i färgerna så finns de där som accentfärg på ex skor och accessoarer. Själv tycker jag det är snyggt att blanda dem som på outfiten över.

Jacka-Acne
Tröja-S.N.S
Byxor-Fred Perry
Skor-Marc by Marc Jacobs
Keps-Lanvin
Väska-Mismo
Handskar-Topman
Halsduk-Balenciaga

Chris & Tibor AW 09/10 Ad Campaign


Londonbaserade
Chris & Tibor´s höstkampanj är ett praktexempel på att enkelhet vara långt. Chris & Tibors väskor och accessoarer är oftast simpla men snygga och det tycker jag Kai Z Feng har lyckats fånga.



Filippa K AW 09/10 Ad Campaign Video


Filippa K släpper parallellt med sin höstkampanj även kampanjvideos. En hel rad olika videos med fina naturbilder blandat med Mathias Bergh och Sara Blomqvist. En snygg kombo...

Nyköpt-Whyred Dis


Tror bestämt att jag köpte en ny favorittröja igår. Dit heter den och kommer från
Whyred. Silkesbiten som täcker bröstet är givetvis pricken över i:et och den kommer att användas flitigt både i höst och vår.

Raf Simons AW 09/10 Ad Campaign Part 2


Jag kan inte låta bli att posta den nya kampanjbilden som är 
likadan som den första (bilden under) men i en ny fin färg. kampanjen som är den första för Raf Simons säger själv "I like the fact he's screaming at the brand". Det gör vi också och hoppas på många liknande kampanjer i framtiden.

Vogue Hommes Japan #3


Här är första förhandstitten eller rättare sagt den första teasern på i Vogue Hommes Japans tredje nummer "The Icons". Gillar känslan på omslaget som visar någon slags riktlinje vart det riktiga omslaget kommer att hamna. Ni minns kanske att sist nummers teaser var en örn som då var en koppling till Amerika temat.. Släpps 10 september, spännande..

Gucci AW 09/10 Making of Ad Campaign


Jag älskar den här Making Of : Gucci Fall Winter 2009/10 Campaign! Ljuset, modellerna och manusreplikerna känns bara så sjukt töntcoolt.. Snygg snygg video!

Lanvin 15 Faubourg AW 09/10 Ad Campaign



Lanvins mer dressade higher-end linje pryds i höst av Adrian Wlodarski. I skillnad från mainline så är detta (liksom linjen) en mer sofistikerad kampanj där Adrian blir iakttagen av ett dussintals Lanvinklädda åskådare i solglasögon. Två helt skilda världar då mainline har en mer laid back
soffliggarkänsla. Vilken är snyggast?

Carin Wester x Weekday vol. 2

I dagarna släpper Carin Wester och Weekday sitt andra samarbetsresultat i butikerna. 10 herrplagg är gjorda bla bla. Men låt oss skippa det tråkiga och kolla in pressbilden över! Vi ser en basker med säkerhetsnålar, ett repknop halsband och en massa piercingar. Det är ett spännande sett att lägga fram kollektionen på...

Filippa K AW 09/10 Ad Campaign


Mathias Bergh och Sara Blomqvist visar upp Filippa K's höstkampanj plåtad av Patrik Sehlstedt. Gillar valet av location och givetvis valet av modeller. Två svenska höjdare som givetvis ger kampanjen ett extra lyft.
Klicka här för stora bilder.





Gårdagens(Outfit)-Black&White

Skjorta, whyred. Byxor, Acne. Skor, Lanvin. Keps, egengjord. Örhänge, H&M Divided.

Har nog inte haft med denna skjortan på bloggen förut. Det är en favorit från Whyred som enkelt matchas med svarta byxor för enkelhetens skull. Kepsen hade jag tänkt att använda mer först till våren men då min frisyr nu har bestämt sig för att leka satan får den sitta på. Ett klipp är ett måste...
Klicka här för stor bild.

Cafés Stora Modepris 2009


Café delade ut sitt stora modepris för sjunde gången i morse på en pressfrukost på PUB. De två vinnarna i de tyngsta kategorierna Årets Designer och Årets Bäst klädda man var på plats. En snabb och avslappnad prisutdelning som Cafés Modechef Daniel Lindström givetvis höll i.
Klicka här för fler vinnare och deras motiveringar.

Årets Designer: Under Jonny Johanssons ledning har Acne vandrat den osannolika vägen från gatan till catwalken på kort tid och blivit ett beundrat, mångsidigt modehus med filialer i New York och Paris. För denna anmärkningsvärda presentation utses Jonny Johansson till Årets designer.

Årets Nykomling: Designkollektivet Uniforms for the Dedicated behärskar den moderna formen av streetwear. Det ena benet på gatan och det andra som självsäkert kliver in i modevärlden.

Sveriges Bäst klädda man: Ingen annan rockartist i Sverige har så tydligt gjort sin stil till ett varumärke som Pelle Almqvist. Med skärpa och konsekvens har The Hives frontfigur förvandlat den perfekta kostymen, slipsen och skjortan till en självklar scenuniform för ett av världens bästa rockband. Efter tio år på toppen förtjänar Pelle Almqvist titeln Sveriges bäst klädda man bättre än någon annan.

Årets Internationella Märke: Givenchy. Italienaren Ricardo Tisci har blåst nytt liv i det franska lyxmodehuset från 1952. Gotisk minimalism i grunden, men varje produkt får i små detaljer - hämtade från gatan - en sylvass edge. En mästerlig bedrift.

Innelistan-Boots



En återkommande fundering på höstkanten är valet av skoval. Rågummusula, högt skaft, Gore-Tex eller varför inte en allt i allo? Kombinationerna brukar dock inte vara så estetiskt tilltalande. Så för dig som stått och beundrat skon i den vattenfyllda kuben med ett allt för onaturligt bra vattenskydd i skyltfönstret hos din lokala skoaffär (tog mig många år innan jag förstod mig på den), listan är din.

Upp-Ankelhöga kilklacksboots är inte längre ett ensamägande kvinnobegrepp då de gäller mode. Det har Marc Jacobs, Acne, Lanvin och Rick Owens sett till. Jag välkomnar dem i topp på listan.
Mitten-Arbetarkängorna slog ner som en bomb på mångas listor i fjol. Jag kan inte se mellan fingrarna och trotsa att de inte längre känns aktuella, för de gör de. Fågel fisk eller mittemellan? Listans mittenplacering.
Ner-Oj kunde han inte hitta något bättre? Faktum är att jag tycker jag ser dessa otroligt ocharmiga moonbootsliknande skapelser i vart och varannan skobutik. Har de inte en massa päls så har de regnbågens alla färger. Säg hej till Adidas Originals! Platt fall på min lista...

Inspiration-Black Beauty


Mörka tider framför oss. Inte bara vädersmässigt utan även klädmässigt. Svart, grått, läder och nitar, kan kännas som ett uttjatat koncept redan men ack så mycket av denna vara vi kommer att se i höst.
Prada är givetvis den ledande flaggbäraren och smakar det så kostar det.

Tröja-Prada
Byxor-Gucci
Skor-Givenchy
Klockarmband-Martin Margiela
Nitar-Shock

Raf Simons AW 09/10 Ad Campaign


Raf Simons släpper i höst sin första reklamkampanj. En kampanj som hittills är hemlig, vi vet inte vem som fotat eller vem modellen är. Det ända jag vet säkert är att rocken är to die for och att bilden är sjuk. Det här är i mitt tycke den coolaste kampanjbilden på mycket mycket länge! Postar fler bilder och info så fort jag har chansen...

Hero-Debut issue!


För oss manliga modetidnings addicts kommer Hero som en trevlig nyhet. Matthew Kristall har plåtat modellen alla pratar om just nu, Robbie Wadge, och visst säger "the faces of tomorrow´s fashion" en hel del. Robbie har nyligen setts i Dazed & Confused, Vogue Hommes Japan, AnOther Man, FHM Collections, Topman SS 09 Ad Campaign och pryder nu nystartade Hero som redan släppts i storbrittanien. Får se när den landar i våra svenska utvalda tidningsbutiker...

Raf Simons Key Hanger


Jag har fått en hel del förfrågningar om min
nyckelhållare från Acne eller liknande i läder som man bär runt halsen på mailen. Jag har då tipsat om Weekday eller H&M som har liknande. Men idag hittade jag denna från Raf Simons på Oki-Ni som iaf jag skulle vilja ha. Klicka hem den innan den tar slut!

Burberry Black Label AW 09/10 Ad Campaign


Burberry Black Label, Julius Beckers by Lachlan Bailey.

Burberry Black Labels höstkampanj är tio gånger snyggare än Prorsum. Varför tycker han så vill vissa veta, jo, för att jag tycker de! Modellen är tio gånger snyggare. Bakgrunden tio gånger bättre. Julius ser tio gånger svårare ut. I love it.





Dagens(outfit)-Guldknappen


Skjorta, Whyred. Kavaj, byxor, slips, Acne. Skärmkeps, Egengjord. Skor, Lanvin

Guldknappen gick av stapeln på Circus igår kväll där
Damernas Värld utsåg Carin Wester till vinnare. Ett givet val då Carins höstkollektion var helt suverän (det var höstkollektionerna som juryn granskade) och mycket tilltalande. En stor Carin Wester visning hölls där även smakprov från SS 10 visades. En trevlig sensommarkväll med andra ord.

Klicka här för stor bild på hela outfiten.

Givenchy Shoes SS 10


Fy fan va snygga skor
Givenchy släpper gång på gång. Till våren ser vi nitar, guld och spännen som en röd tråd genom hela sko kollektionen vilket givetvis går hand i hand med kläderna. Va tycker ni om modellerna, gillar ni eller tycker ni Givenchy flörtar väl mycket åt damhållet?
Klicka här för större bild.

Nyköpt-Lanvin & Acne


Idag har jag riktigt fyndat! Gick förbi Nathalie Schuterman där det råder 70% rea där jag hittade dessa svartblåa skor från Lanvin. Efter de hittade jag slipsen under på Acne Archive. Dessa nyköpta fynd kommer passa bra ihop ikväll då jag skall på Guldknappen. Spännande...

Barneys COOP denim guide AW 09/10


Cole Mohr och Ash Stymest visar upp Barneys NY jeanskollektioner i en snygg editorial. Väldigt AshColigt modellande som vanligt och jag kan nästan känna en stor mättnadskänsla för dessa två unga pojkar.
Klicka här för alla bilder.

Fifth Avenue Shoe Repair SS 10


Som sagt jag skulle åkt till Köpenhamn!
FASR visade upp en utomordentligt blommig kollektion blandat med helt utomordentligt snygga svarta cleana plagg med en twist. En utomordentligt bra casting modeller och utomordentligt bra press. Köpenhamns modevecka är på g, om man får tro Dazeddigital.com.
Klicka här för visningsbilder.

Tom Ford Grey Vetiver AW 09/10 Fragrance Ad Campaign


Parfymkampanjer brukar vara ganska tråkiga. Inte så mycket att skriva om, det är flaskan och någon halvnaken vresande man i små kalsonger. Tom Ford pryder dock sin egna Tom Ford Grey Vetiver kampanj som i vissa fall kan vara taky men Tom gör ett bra jobb. Kankse pga hans naturligt manliga skönhet eller att han skelar lite sött på bilden(?).  Kampanjen har just släppts och det sägs att Tom själv har plåtat kampanjen. Undra om han använde sig av tekniken jag brukar tillta vid outfitbilder  1. självutlösaren 2. spring fort som fan och ställ dig i position 3. klick.

Blank AW 09/10 Lookbook

Bild: Per Landahl, Marion Vain, in Blank AW 09/10 lookbook

Blank har en dressad höstkollektion med rockar, kostymer med utsvängda byxor och stickade accessoarer. Tonerna går i svart, grått och blått och känns skandinavisk och stilren. En mycket trevlig Blankhöst med andra ord.

I Love Fake-That's Absurd! Summer Issue #14


Bild: I Love Fake issue #14, Cole Mohr by Jolijn Snijers

På ett av cypervärldens bästa gratismagasin online
I Love Fake´s 14 nummer ser vi Cole Mohr som omslagspojke. Onlinemagasinet som tycks ha mer resurser än många papperstidningar med sina toppmodeller och eftertraktade editorial kläder. I senaste numret ser vi givetvis en nitprydd rock från Prada på omslaget!

Klicka här för att ladda ner pdf:en.

Wester SS 10


Oj va jag ångrar att jag inte åkte till Köpenhamn och modeveckan när jag nu ser hur fin Westers vårkollektion var! Jag älskar de ofodrade jackorna/kavajerna och de fina byxorna! Vi ser även en del Wester klassiker i uppdaterade format, så som sandalerna som nu fått ett högre skaft med två spännen. Jag gillar färgsättningen som går i beige, svart och grått. På accessoar/skosidan ser vi förutom sandalerna långa kors i öronen och slipasar knutna runt midjan som skärp.

Klicka här för kollektionsbilderna.

Ett studiebesök hos Lanvins Lucas Ossendrijver!


The Selby har vart och hälsat på Lanvins och Lucas Ossendrijver designstudio. Där Lucas guidat runt och visat vart han hittar inspiration, se hans mood boards och designteam. Ett designhögkvarter med gulddörrar till hissarna och väggar fulla med accessoarer, där skulle jag vilja jobba...
Klicka här för att se The Selby´s bilder från besöket.

Ads Ads Ads...


Bild: Giuliano Fujiwara,  Josh Beech by Emilio Tini


Bild: Gucci Boys by Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin!

Kampanjer i mängder finns ute på nätet just nu! Här har ni några nya som kommer synas i alla tidningar och modemedier. Mina favoriter av dessa är Gucci och Giuliano Fujiwara. Något som är roligt är att se att fler modeller och fotografer får jobba. Annars brukar ett fåtal heta göra de flesta jobben en säsong. Vilken av kampanjerna är er favorit?


Bild: Tom Ford Eyewear, Jon Kortajarena by Tom Ford


Bild: Armani Exchange, Kerry Degman by  Tom Munro

Klang Klickade förra Fredagen!


I förra veckans
Klick svarade jag och några andra män på modefrågor ang hösten. Vilket internationellt märke som har den hetaste kollektionen mm. En del svar har vi gemensamt men roligt nog ganska olika tankar inför hösten. En Modechef, en moderedaktör, en modebloggare och en modells tankar, kan vara kul för er att läsa om ni missat de.
Klicka här för stor bild

Dior Homme AW 09/10 Ad Campaign


Här vet jag inte riktigt vad
Dior eller Karl Lagerfelt tänkte. De osynkroniserade små bilderna i svartvitt, förlåt mig för en (?) är i färg, ger inte den effekt som de kanske trodde utan den ger kampanjen istället ett slarvigt intryck. Bilderna i sig ser fina ut, och den i färg hade i mitt tycke kunnat vara singel. Konstigt ändå med tanke på hur starka Karls kampanjer för Dior har vart de senaste säsongerna. Börjar mr K bli gammal och gaggig kanske?! En besvikelse helt klart.

Inspiration-Easy Fall


Snart dags att uppdatera garderoben med lite höstnyheter. Några nyckelplagg som skall inhandlas är ett par rutiga byxor, gärna i ett glansigare material och en quiltad höstjacka eller i detta fall ullskjorta. Kraglösa skjortor kan jag inte få för många av, som denna från
Acne. Ja hösten närmar sig, hur illa de än kan kännas...

Kviltad skjorta-Opening Ceremony
Skjorta-Acne
Byxor-H&M
Skor-3.1 Phillip Lim
Keps-Lanvin
Scarf-Gucci
Väska-Burberry

Covers covers covers...


Snart är min semester slut, men innan dess vill jag lägga vantarna på dessa tidningar. 10 MEN är det givna förstahandsvalet, då inte för att jag dömer boken för sitt omslag utan för att 10 MEN alltid brukar leverera bäst. Sedan är jag mycket nyfiken på LOVE´s andra nummer som förra gången prydes av The Gossips Beth Ditto vilket var en given succé redan från starten.

10 MEN-Att vi kommer få se omslag med modeller bärande Prada i höst finns de inga tvivel på. Här pryder Patrick Meckelburg omslaget som år plåtat av Serge LeBlon
Dansk-När de Danska modetidningarna tycks försvinna, jag pratar om herrdelen av Cover och HE Magazine som inte släppt nummer på ett bra tag, står Dansk Magazine för just Danmarks hetaste modetidning just nu. Jag gillar Dansk, alltid snygga editorials, då med en hel del Svenska märken, men även deras plocksidor som alltid råkar pricka ganska rätt in på mina önskelistor. Nya numret pryds för inte ovanlighetens skull av en tjej, och inte vilken tjej som hellst utan Giselle Blümchen. Tråkigt kan jag tycka att inte fler killar får omslagen då Cole Mohr gjorde de så bra en gång i tiden.
Numéro Homme-Här kan jag ge er fel uppgifter vilket jag i sådana fall ber om ursäkt för. Omslaget på bilden över är inte ännu bekräftat som det slutgiltiga, vilket kan betyda att det är ett "fake" cover eller att det just inte är bekräftat och de vill mörka. Det spekuleras även villt om vem modellen är och Sean Opry ligger tydligen bra till.. Ja vi får se hur det hela slutar.
LOVE-Katie Grands nya tidning Love slog ner som en komet i modevärlden och det ryktades och spekulerades en hel del hur den forna POP-redaktören skulle kunna toppa sitt arbete för just POP och samtidigt vinna över sina gamla läsare. Den största snackisen var dock vem som skulle hamna på första omslaget. Ett namn som figurerade var The Gossips Beth Ditto som senare visade sig stämma. Andra numret som kallas New Blood: The Young and the Reckless pryds av en kille vid namn Alex, 18 år, gitarrist och är plåtad av David Sims och Joe McKenna, mucho interesante.

Jak & Jil-Killen som dödar "mina" Giuliano Fujiwara solglasögon!


Bild:
Jak & Jil

Kanske beror de på att han lyckas matcha sina Giuliano Fujiwara solglasögon med ett genomskinligt uttöjt öronsmycke eller combon hår, piercing och svart som får mig att vilja skaffa allt. Nej inte solglasögonen då, för de äger jag redan, men stilen. Inte för att matcha solglasögonen utan för att jag diggar hela hans utseende, eller så har de hela med att han ser coolare ut i bågarna än vad jag gör..
RSS 0.91