Somriga(?)hälsningar från semestern!



Bild:Kungshamn/Smögen dagen då solen visade sig!

Bilderna ljuger! Det har ta mig fan bara vart fint väder en halv dag på semester! Västkusten i all ära nu på sommaren med sina kala klippor och salta hav men idag har jag suttit och kollat restresor. En vecka hit eller dit, frågan är om det inte blir en tidigare hemresa till sthlm istället. Kalla mig rastlös, men väderhelvetet tar kål på mig. Hoppas ni haft det bra, är snart tillbaka i full fart igen.

D Mag-Illuminati


Antonella Arismendi har stylat en snygg editorial för D Mag. Fjädrar, spets, masker och avant garde. Jag gillar detta, inget jag själv skulle sätta på mig men på bild! D Mag skall införskaffas för läsning nu på semestern
Klicka här för alla bilder.

Jil Sander AW 09/10 Ad Campaign

Här är första (lilla) bilden på Artur Daniyarov plåtad av Willy Vandeperre för Jil Sander AW 09/10. Så vitt man kan se tycker jag den ser riktigt snygg ut. Svart med fokus på rocken och Willy, enkel och stilren.

Prada AW 09/10 Lookbook


Prada har alltid snygga lookbooks. Denna gång är inget undantag. Jag gillar de grafiska och tillmålade detaljerna vilket ger lookbooken en helt annan dimension. Att kläderna sedan är ursnygga gör ju lookbooken inte sämre. Prada we like this fall.

klicka här för lookbooken.

Lanvin Grey flannel sneakers


Dessa mid top Chukka sneaker skulle sitta fint i höst. Tillsammans med filtkepsen skulle dessa göra sig riktigt bra till lila, grönt och marint. Tyvärr kostar de ju lite monays ($ 584) så man får väl kanske tänka om de banorna. Men jag vinner snart på lotto har jag bestämt mig för...

Acne Underwear AW 09/10


Acne fortsätter leverera underklädesfilmsreklamer. Även denna gång med en ganska oskarp skärpa med en tränad modell som utför någon slags rörlig aktivitet. Första filmen såg vi en dansande man, andra en modell på en tramplin. Nu är det ringar i taket som skall locka oss att köpa Acnes underkläder, frågan är hur sugen du blir?

Tiger Of Sweden AW 09/10 Ad Campaign


Inspirationen av det Parisiska utelivet och det Ryska klimatet speglar sig även i höstens kampanj för
Tiger of Sweden. På visningen såg vi kläderna matchas med "ryssmössor" och pälskragar. Marion Vain-killarna Oscar och Charlie poserar fram den kanske snyggaste tiger-känslan hittills.
Klicka här för alla kampanjbilderna.

Egengjord Skärmkeps!


Efter jag sett bilderna från Lanvin´s vår
sommarkollektion har jag inte riktigt kunnat släppa skärmkepsarna som man knyter bak i nacken. Därför gjorde jag en igår när jag packade resväskan inför semestern. Ni mins kanske mina armékepsar från förra sommaren, den fick bli bas till skärmkepsen. Klippte bort allt förutom skärmen och sydde på ett nytt band runt. 15 min senare en egen skärmkeps ala Lanvin ss 10.

Dries Van Noten SS 10 Backstage


En av de starkaste vårkollektionerna våren 10 kommer från
Dries Van Noten. Jag gillar sidenskjortorna, rockarna och den fina stylingen. Här har vi återigen backstagebilder som jag tycker visar upp kläderna på ett ypperligt sett. Jag vill ha Dries Van Noten bad nästa sommar.
Klicka här för backstagebilderna.

THE NEW BOYS ARE IN TOWN


William Eustace, Paul Smith, Raf Simons, Prada. Adnan, Lanvin. AJ, Calvin Klein. Jamie Conday, Raf Simons. Alex Dunstan, Lanvin, Louis Vuitton, Dunhill, Comme des Garcons.

Robbie Spencer från
Dazed Digital har listat de new face modeller från S/S 10 vinsingarna i Paris i Milano som enligt han spås bäst framtid. Jag kan hålla med om hans lista men han missar givetvis en modell, Svenska Linus från Nisch Management. Linus genomslagskraft i Paris och Milano är påtaglig då han gick för Gucci, Burberry Prorsum, Trussardi 1911, Z Zegna, Prada, Lanvin, Dunhill, Massatomo, Kenzo & John Galliano. Det har ingen på Robbie Spencers lista gjort, tabbe.


Jacob Coupe, Opened Prada show. Callum Wilson, Lanvin. Artur Daniyarov, Raf Simons, Prada, Lanvin, Jil Sander. Charlie France, Opened Burberry Prorsum show. Niclas, Jil Sander, Raf Simons. Adrien Sahores, Prada, Lanvin, Raf Simons.

Damir Doma SS10 Video


Do you like?

Ett presentbud från Acne!


Budet ringer på dörren och jag öppnar lådan. På locket sitter ett kort, jag läser. Glad sommar önskar
Acne! Jag river upp lådan och finner dessa höstskor jag bara sett på visningen och pressdagen. Jag fylls av glädje och tänker att hösten är räddad, låt den komma. Jag ser presenten av skorna som för övrigt inte kommer i produktion (sorry kära läsare som sett fram emot dessa lika mycket som jag) som en gåva för lång och trogen tjänst. Damn they are nice!

Giorgio Armani AW 09/10 Ad Campaign


Här ser vi Sean O’pry igen för Giorgio Armanis räkning. En kampanj som denna gång är mer tydlig och med ett klarare fokus. Sommarkampanjen var i mitt tycke stråt vassare med sin luddiga skärpa och mörkhet. Höstkampanjen är stylad av Katy England och är fotograferad av Mert and Marcus.

Dagens(outfit)!-Modeveckan Dag 2

Bild:Stureplan.se
Långärmad tee, Whyred. Byxor, Acne. Gördel, egengjord. Sandaler, Jil Sander.

Om plommonlila är en av mina favoritfärger just nu så är marinblått mitt absoluta förstahandsval. Den blåsvarta kombinationen tycks jag aldrig tröttna på och det brukar inhandlas flertalet nya plagg i skalan varje säsong. Ett kärt återseende denna säsong är Jil Sander-sandalerna jag köpte förra sommaren, blir sköna på semestern som startar på måndag.
Bild:Stockholmstreetstyle

Prada studded brouges


Fan de är riktigt jävla snygga dessa brouges från Prada. Under modeveckan såg man Henry Hollands sällskap spatsera runt Stockholms gator i den svarta motsvarigheten och det föll många avundsjuka blickar från mitt håll. Jag frågade honom lite försynt då jag plåtade hans skor vart han fått tag i dem med tanke på att de inte släppts i butik än, och hans svar var kallt They send them to me. Cool kille med Prada brouges med andra ord.

Lanvin AW 09/10 Ad Campaign


Ni minns kanske att jag
skrev om att Lanvin fotade delar av sin höstkampanj på Acnes releasefest av nya Acne Paper på Ritz i Paris. Här är de första previewbilderna från just den kvällen. Det är schysta bilder men långt ifrån vårkampanjens 3D liknande bilder, som enligt mig var klockrena. Skall bli kul att se resten av alla bilderna från Ritz, då i bättre kvalitet.

Bild: Adrien Sahores & Duncan Campbell photographed by Andreas Larsson

Cheap Monday SS 10 Imagebook


Danske modellen Lasse Pedersen pryder
Cheap Mondays Imagebook för våren/sommaren 2010. Ljusa enkla bilder med fokusen på jeansen med både skarpa och oskarpa bilder. Håligt och trasigt är Cheap Mondays signum nästa vår då vi ser de både på jeansen och tröjorna.
Klicka här för Imagebook bilderna.

Lanvin SS 10 Backstage


Att kolla in de nya visningsbilderna har alltid varit en bloggfavorit. Mitt nya bloggnöje är nu att kolla in backstagebilderna där man får en närmare titt på kläderna och hur de ser ut i ett mer naturligt och ledigt läge.
Lanvin är en av favoriterna och här får man verkligen bilder att frossa i. Kolla in skorna lite extra, sandalerna är galet snygga och de träskoliknande skorna är fantastiska...

Klicka här för backstagebilderna.

Prada Eyewear AW 09/10 Ad Campaign

Prada Eyewear´s höstkampanj är clean och svartvit. Dock inget mer än en clean svartvit kampanjbild. Det hade lika gärna kunnat vara Ray-Ban eller vilket annat märke där ute som kopierat den klassiska wayfarermodellen vilket gör denna opersonlig. Förhoppningsvis är de lite variation på de andra bilderna i kampanjserien.

Acne Shoes SS 10


Till nästa vår har
Acne något för alla smaker. Vi ser den klassiska ökenkängan med rågummisula i uppdaterade material, sandaler, sneakers, mockasiner och boots m.fl. Mina favoriter är helt klart sandalerna längst ner till höger i bild, dock tycker jag bootsen är riktigt snygga likaså. Kanske är dags för en upprustning av mina gamla Richenbacker som står där och dammar i garderoben.
Klicka här för hela Lookbooken.

Emporio Armani Underwear AW 09/10 Ad Campaign


David och Victoria Beckham är stjärnparet världen aldrig tycks få nog av, här för Emporio Armani Underwear höstkampanj. Mert Alas och Marcus Piggott har plåtat de ganska tafatta bilderna på paret som i skillnad från W Magazine´s (
Augusti nummer 07) betydligt mer vågade. Dessa är ganska tråkig faktiskt, eller va tycker ni?

Acne SS 10 Lookbook


Acne håller fanan högt även nästa sommar och presenterar här en ny fräsch kollektion som andas cravings. Jag älskar den vita lite burna stilen som på bilden över med skrynkliga linnebyxor och väst. Vi ser två olika mixar i kollektionen, den ena mer trendig medans den andra delen känns mer casual streetig med sneakers och tees som mixas upp med fina skarfar och jackor. Jag är mer för den första och diggar den svarta kostymen med vida byxor och kraglösa skjortan till de superfina sandalerna. Ett givet köp nästa sommar. Nog om sandalerna för nu, i morgon får ni en mer detaljerad titt på skokollektionen så stay tuned.
Klicka här för att komma till Lookbooken.

Dagens(outfit)!-Modeveckan Dag 1

Bild:Stockholmstreetstyle
T-shirt, Whyred. Byxor, Sandaler, Acne. Hatt, Egenomgjord.

På modeveckans första dag bar jag inte helt otippat min kära hatt till vissa läsares fasa. Stockholmstreetstyle plåtade bilden strax innan den dagens första visning, The Local Firm, kolla in visningsbilderna här. Plommonlila är en av mina favoritfärger just nu och är superglad över sandalerna från Acne som jag fyndade på Arkivet.

Klicka här för större bilder.

Whyred SS 10 Accessories


Accessoarlinjen hos
Whyred våren 2010 innehåller lågskor, sneakers, väskor, plånböcker och skärp. Nylon ser vi både i kläder och skor men även krackelerat skinn. Det vita datafodralet kommer jag garanterat att köpa då jag länge sökt ett snyggt liknande i skinn.

Kolla in Accessoarerna här.

Whyred SS 10


På Mäster Samuelsgatan var det high life igår eftermiddag. Efter Fifth Avenue Shoe Repair gick vi gatan över för att kolla in
Whyreds vår/sommarkollektion. Fyra modeller gick runt i butiken och visade upp olika stilar som dressat vitt och en mer trendigare mörk look. Resten av kollektionen hängde på stänger så man själv fick känna och klämma. Ett bra alternativ till visning tycker jag.

klicka här för bilder från kollektionen.

Fifth Avenue Shoe Repairs Butiköppning!


Lagom till fashion week öppnar Fifth Avenue Shoe Repair upp sin nya concept store på Mäster Samuelsgatan 2 i Stockholm. Det är en tvåvåningslokal i fräscht vitt med svart plåtinredning, givetvis med asymmetriska former. Bra location för Fifth Avenue Shoe Repair som nu är grannar med Whyred och resten av stadspulsen.

Klicka här för butiks och vimmelbilder.

Hope SS 10


Hope startar visningen på ett magnifikt vis. På en enormt stor skärm spelades en film upp som förstärktes och tonades ner med hjälp av ett avancerat ljusspel, med en man med sin pianist blixtstilla stående bakom skärmen. Väl när showen startar kan man inte ta miste på att det är just Hope som visar. Hope-silhuetten är slående med sina fina rockar, rutiga skjortor och korta byxor. Bohemiskt chic med lantis känsla på ett lyxigt sätt, Hope stod för modeveckans bästa visning både arrangemang, modell och klädesmässigt.

Klicka här för visningsbilderna

Lagom SS 10


Lagom var märket som förvånade mig mest på modeveckans andra dag. Med tanke på namnet och det innan ganska okända märket hade jag inga större förväntningar när jag satte mig ner för att justera kameran. Men så fort musiken startade och modellerna gick gatan ner förvånades jag, på ett positivt sett! Det var ganska lagom trendiga basplagg men med otroligt fina färger och material och med rätt styling och accessoarer blev det en riktigt väl sedd visning!

Klicka här för backstage och visningsbilder.
RSS 0.91