Ring ring Givenchy...


För att korrigera mig själv lite då jag skrev att Givenchy SS 10 hade "
megastora knogjärn" var alltså helt fel, det är en himla massa ringar bara! Ringar med patronliknande spetsar i guld radade gånger två ger ett maffigt intryck för åskådaren, iaf för min del...

Klicka här för stor bild.

Kenzo AW 09/10 Ad Campaign


Höstens snyggaste kampanj hittills står
Kenzo för med modellen  Marcel Castenmiller i centrum. Den är snarlik vårkampanjens men det kvittar då färgskalan och dramatiken är så slående bra. Fotograferat har Mario Sorrenti gjort.

Cheap Monday SS 10


Klockren casting, bra lokal, grym musik och god dricka. Alla element för en lyckad visning men givetvis behövs kläder. Kläder som för en gång skull kändes mer än just fenomenet Cheap Monday, men även "utanför murarna av Weekday". En riktigt trevlig kollektion faktiskt. Cowboybootsen högt upp på knäna till tights med sweatshirt-shorts över,  jeans med skjorta av just denim och guldremmar vs. skinnjacksvästar till lappade byxor och huva. Cheap Monday växlar upp, äntligen!

Klicka här för fler bilder.

The Local Firm SS 10


The Local Firm håller stenhårt på sin 80/90 tals look med en blandning av denim och skinn. Vi ser denna gången lackbyxor i grått som utgör accentplagget nr 1. Fina accessoarer som skor och portföljer kan vi se fram emot nästa sommar, The Local firm tuffar framåt...

Klicka här för fler bilder.

Lanvin SS 10


Genom hela första genombläddningen av Lanvins vår/sommar 2010 sitter jag mållös. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Lanvins kollektioner har de senaste säsongerna varit en slags milstolpe i mina klädval då de helt utan konkurrens varit det starkaste märket då de kommer till mitt personliga tycke och smak, och därför en självklara inspirationskälla. Kanske har det varit någon slaggs trygghet i kollektionerna där plagg passerat redån säsong på säsong med några nya individuella stiländringar med styling och accessoarer som hjälpmedel. När jag nu kollat igenom kollektionsbilderna både en och fem gånger ser jag nu något jag aldrig sett förut, den nya Lanvin mannen. Det skrämde mig först för den föregående mannen bar sneakers och nylonparkas på ett charmerande sätt med kavaj med råa kanter och slarvigt knutna slipsar. Den nya bär sina plagg på ett nytt vågat vis där sportigheten växlat forum med rockigheten. Vi ser nu skinndetaljer, inte som innan på väskor utan på jackor, shorts och höga otympliga mcboots, hårdheten är påtaglig. Givetvis finns lekfullheten, den klassiska Lanvinlooken och sidenkragarna kvar, även vissa sportelement som skärmkepsen som fått en centrerad roll i kollektionen. Där även med en twist, de rosettknytna sidenbakstyckena gör än så påmind om designerns vision av märket som vi så starkt förknippar med Lanvin att jag börjar le och slutar oroa mig.

Kolla in visningsbilderna här.

Hope AW 09/10 Imagebook


Här har ni
Hope´s imagebook för AW 09/10! Det är snygga bilder med de Danska supermodellerna Mathias Lauridsen och Eddie Klint men även Ryssen Matvey Lykov. Att Hope väljer internationellt stora modeller på visningar och i imagebooks gör ett avstamp att de är redo för den internationella marknaden och de tycker jag de gör alldeles rätt i!

Klicka här för att komma till bilderna.

Raf Simons SS 10


Jag gillar verkligen den mer välklädda äldre Raf Simons-mannen som vi hör får se växa fram för andra säsongen i rad. Den unge modekillen har växt upp till något i mitt tycke väldigt snyggt med otroliga rockar och kostymer. Lekfullheten finns kvar och modegraden har inte försvunnit på vägen. Lägg ett extra öga  på de transparenta topparna med ormtryck som kommer att bli en given stylingbyggkloss i de stora modemagasinens editorials nästkommande säsong.

Klicka här för alla visningsbilder.

Bild: Krålande ormar hos Raf Simons SS 10

Imorgon startar den... modeveckan!



För att hinna med den redan fullproppade veckan med jobb och familj som är på besök väljer jag (tyvärr) att skala ner på antalet visningar på den redan nedskalade modeveckan. Jag hoppas på ett mer fullständigt startfält till hösten och väljer därför att prioriterarde de visningar/presentationer jag är mest intresserad av denna gång.. Låt showerna börja.

Givenchy SS 10



Ahh va jag gillar detta!!! Kolla in tygerna, mönstrena och accessoarerna! Skotskrutigt, nitar, gangsterknäppningar, megastora knogjärn, hårt och punkigt! Iaf om man väljer att kolla på de här exemplena av kollektionen(!) Det finns några riktigt fula outfits som jag helst av allt vill raderar från min näthinnan och låtsas att dessa över var en överhängande look, men de kan jag ju inte...

Klicka här för alla visningsbilderna.

Dagens(outfit)!


Bild:Finest.se
Nattskjorta, Acne. T-shirt, Human Scales. Pärlkreation, Hatt, Egengjord.

Jag och Johanna tar några öl när POUR huserar festfixare på Café Opera i torsdags natt. Under nattskjortan har jag min pärlbroderade brosch som är anpassad för T-shirtkragen som lätt byts ut när det passar. Den tog några timmar att göra men resultatet blev ganska bra om jag får säga det själv. Hade jag fått gjort om den hade jag valt träpärlor för att slippa en del av glansen, men det är lätt att vara efterklok.

Adidas Originals i samarbete med STAR WARS!


Adidas Originals lanserar ett exklusivt samarbete med ett av världens största populärkulturfenomen, STAR WARS.

I tre kollektioner för herr, dam och barn gör Adidas Originals skor och kläder med klassiska filmsekvenser och karaktärer som Luke Skywalker, Darth Vader och prinsessan Leia.


- Detta är det första  samarbetet  i sitt slag med Lucasfilm Ltd, filmbolaget bakom STAR WARS, så det känns såklart riktigt mäktigt, säger Måns Ericson, adidas Originals Sverige.


Skor, kläder och accessoarer lanseras inför vår/sommar 2010. Produkterna kommer att säljas hos utvalda återförsäljare samt i adidas Originals egna butiker. Dessa kommer säkert gå åt fort med tanke på alla STAR WARS-fans där ute, eller vad tror ni?

YSL SS 10


De hittills viktigaste visningarna har visat i stort sätt zero färg, likaså YSL. Jag gillar de långa tunna tunikaliknande tröjorna tillsammans med de korta jackorna. Lite Dior och Pradakänsla över de hela vilket skapat en ganska oklar YSL kollektion, eller vad tycker ni?
Klicka här för alla visningsbilderna.


YSL SS 10 kollektionsfilm av Samuel Benchetrit

Bally AW 09/10 Ad Campaign


Mario Sorrenti har plåtat Christy Turlington och Oriol Elcacho för
Bally höst vinter 09/10. En klassisk snygg kampanj i mitt tycke där resande i lyx står i centrum. Lyxigt med andra ord.

Giuliano Fujiwara SS 10



Jag har alltid tyckt Giuliano Fujiwaras accessoarer och skor överglänst själva klädkollektionen men denna gång går de jämt ut. Jag tycker detta är riktigt bra och diggar Fujiwara mer och mer, kolla bara in dessa mäktiga halsband och de fyrkantiga örhängena! Kanske gillar jag accessoarerna mer ändå.. Måste passa på att använda mina solglasögon från märket någon dag när solen är framme...
Klicka här för alla visningsbilderna.

Bild: Backstage at Giuliano Fujiwara SS 10

Marc by Marc Jacobs AW 09/10 Ad Campaign


Jag brukar inte vara något större fan av Juergen Tellers kampanjbilder för
Marc by Marc Jacobs. Instämmer med förra meningen även denna gång. Nonchalant "hemmafotokänsla" i pojkrummet, vilket inte borde generera Juergens timpeng, eller?

Prada SS 10


Efter Nitar och läder presenterar Prada en (kanske inte lika) mörk men ack så mycket lättare kollektion. Mesh, genomskinligt, nätbringeliknande toppar i svart grått och vitt. Satans kostymer blandat med ängelns skönhet, kan inte annat än att säga att jag förtjusas av kollektionen som går hand i hand med höstens. Miuccia har hittat rätt återigen, vilken vår, vilken vår.
Klicka här för alla visningsbilderna.

Rick Owens Wedge Ankle Boots


Kilklackskorna ser vi hos flera stora märken i höst, inte minst från mina två favoritmärken
Acne och Lanvin. Vill man ta de till extremen skall man satsa på ett par Rick Owens Ankle Boots i klädd skinnklack. Ett monster som kommer dra både en och två extra ögon till sig, om du vågar så att säga.

Undercover SS 10


Undercover i like! Färgkombinationerna, rockarna och kavajerna är riktigt snygga men stylingen och en del plagg känns på tok för mycket Raf Simons för flera flera säsonger sedan. Men bortsätt från de, nice.

klicka här för kollektionsbilderna

Marni SS 10 P


Här är en kollektion jag tror går hem i många svenska killars hem. En snygg baskollektion som inte är helt olik Acnes vår och sommarkollektion 09. Marni spelar här lite för safe och förhoppningsvis kommer det fler plagg än vad som hittills presenterats. Så går detta hem i ert hus?
Klicka här för fler bilder

Jil Sander SS 10


Vilken enkel kollektion är det första som slår mig när jag kollar igenom bilderna från Jil Sanders vårkollektion 2010. Vitt och svart, linnen och skjortor med enkla illustrationer, Jil Sander minimalistiskt snyggt. Efter
Star Trek kollektionen var de kanske dags att börja sälja lite kläder igen, Jil Sander är nu hemma efter en tripp ute i rymden. Jag kommer sakna dig. Kolla in bilderna här.

D&G AW 09/10 Ad Campaign


Mario Testino är en upptagen fotograf då han plockar hem alla de stora kampanjerna. Dock känns D&G kampanj konceptet lite väl gjort nu då kampanjen sett likadan ut i flera säsonger. Byt ut hönsen och hästarna mot en kunglig svit och vi är hemma, eller?! Dock är det snygga bilder så lite kluven är jag kanske.. Va tycker ni?

Dagens(outfit)!

Bild:Stureplan.se
Rock, skjorta, Acne. T-shirt, Whyred. Hatt, Egenomgjord.

Gårdagen var en sådan där sommartoppenkväll! Vädret var fint, ölen och drinkarna var goda och festhumöret var på topp. Josefin Nilsson och jag på premiären av Utekompagniets "Flickrummet" (Stockholms modebloggerskors nya kollektivnattklubb).

Svartvita Höstkampanjer!


bild: Calvin Klein Underwear, Eva Mendes and Jamie Dornan by Steven Klein

Höstens kampanjer presenteras på rullande band vilket är en bloggares julafton. Här är några nya som går i svartvita toner, vanligtvis något jag föredrar men jag vet inte om dessa var speciellt roliga.. Kanske saknas lite färg? Hehe...


bild:Dsquared2, Lara Stone,& Cesar Casier by Mert & Marcus


bild: Emporio Armani Underwear, David Beckham by Mert & Marcus

Opening Ceremony Shoes AW 09/10


Opening Ceremonys gör inga drastiska kollektionsutvecklingar utan håller stenhårt på sina nu inövade modeller. Nya färger och material blandas med en och annan nyhet. En av mina favoritskor från AW 08 ser vi återigen, men nu i en klarröd och brun ton, jag pratar givetvis om traktorpullingskorna.

Klicka här för stor bild.

Acne Online Sale!


Japp nu var den igång, Acnes vår och sommar REA! Klicka på bilden över för att komma till webshoppen.

Stüssy Deluxe x Dr Martens AW 09/10 Collection


Dr Martens är duktiga på att hitta nya och spännande samarbetspartners. I höst släpps denna ökenkängsliknande modell i tre färger från samarbetet med Stüssy Deluxe, ett redan nu hypat samarbete som kommer sälja slut fort fort. Förhoppningsvis kommer Caliroots få in några för de svenskar som vill ha ett par.. Gillar färgsättningarna starkt men ganska trött på modellen, eller vad säger ni?

Dior Homme the new Fashion Groupie?


Är det bara jag som störs lite över Diors "House Of Holland" inspirerade tryck. Vist 2007 var det superinne, 2008 fick det gå att alla andra märken (tänk Filippa K, I´m With stupid) hakade på och gick loss på trycken. Men 2009 Dior!? En sak som är säker är att Can I Speak To Mister Dior Please inte har en chans coolhetsmässigt mot Cause Me Pain Hedi Slimane, de var ju trots allt först. Vi kan säkert räkna med massiva plagiat av
T-shirtarna, Dior är Dior and kids like to fake.

Fashion Week by Berns S/S 2010


Okey här är schemat för modeveckan som drar igång 29/6. Som ni ser saknar vi några av de tyngsta namnen som Acne, Whyred, Filippa K, Carin Wester och Tiger vilket är riktigt tråkigt. Rykten och spekulationer om att märken flyttar visningarna utomlands för mer press har cirkulerat men även snack om budgetproblem. Rykten om att ex Acne visar i London istället för i Stockholm är inge konstigt, snarare en sund utveckling av ett märke som skall ligga just där. Att det sedan skadar den svenska modeveckan press och inköpsmässigt är en annan femma. En stor eloge till Hope och de andra som förgyller den svenska modeveckan denna sommar.


Måndag 29:e juni

13:00 Opening show Dagmar

14:00 Islaet

16:00 The Local Firm

17:00 Noir et Blanc/Odeur

19:00 Buss till Telefonplan för Cheap Monday-visningen

19:30 Cheap Monday, Telefonplan
 

Tisdag 30:e juni

14:00 Säby

15:00 Lagom

18:00 Hope, Bonniers Konsthall

19:00 J. Lindeberg, Concept store, Biblioteksg. 6

19:30 Fifth Avenue Shoe Repair, Concept store, Mäster Samuelsg. 2

20:30 Young Fashion Industry Award
 

Onsdag 1:a juli

11:00 Ida Sjöstedt, Berns Salonger

14:00 Bertoni, Berns Salonger

JEAN//PHILLIP AW 09/10 Imagebook


Danska
Jean//Phillip presenterar en hård men snygg kollektion till hösten. Svart, läder och gummi i en gothig presentation som ligger helt rätt i tiden, iaf i rätt säsong. Oj va vi kommer se mycket läderbyxor och nitar i höst. Är ni redo för de?

Klicka här för hela Imagebooken.

Glad i Hatten!


Vilken helg! Where the Action is, dj-debut för min vän
Anton och ledighet! Det har varit den trevligaste helgen på länge, varför? Jo för hatten skull såklart! Den hjälpte mot regnet, den funkade på krogen (ni ser ju hur glad jag är i hatten över) och den räddar dåliga hårdagar. Jag kommer troligtvis ha hattfan alla de resterande sommardagarna, iaf om inte regnet slutar snart! Tack kära vänner för en trevlig helg!
Vem sa att man inte kunde vara snygg i gummistövlar?

Raf Simons X Fred Perry AW 09/10 Imagebook


Fred Perry fortsätter sitt samarbete med Raf Simons och till hösten. Kransen blir större, metalliserad och iögonfallande, utifrån Imagebooken är det en hårdare och mörkare look i skillnad från den färgglada vår och sommarkollektionen med blått, orange och vitt. Bilderna är tagna av Mari Sarai stylade av Robbie Spencer och modellen var Michael T.

Klicka här för att se hela imagebooken.

Acne Pre AW 09 News!


Det här gillar jag! Trots att vi inte kommit in i Juli månad har höstplagg redan hunnit droppa in i webbshopparna runt om i cyberspace. Här är två Pre AW 09 jackor från
Acne som ser riktigt riktigt trevliga ut. Vilka färger? Grönt och Lila såklart!! Klicka hem en innan de tar slut.

Dolce & Gabbana Underwear AW 09/10 Ad Campaign


Dolce & Gabbana fortsätter använda landslag och sportpersoner till sina kampanjer. Denna gång är det italienska simlandslaget som poserar modeller i Dolce kalsonger. Men frågan är om de var tillräckligt snygga för vist ser kampanjen fruktansvärt fixad och retuscherad ut?


Whyred AW 09/10 Jewelry


Till hösten/vintern presenterar Whyred tillsammans med smyckesdesignern Maria Nilsdotter en ursnygg smyckeskollektion. Smyckena är inspirerade av klassiska uniformella element med tillhörande detaljer, men också av gamma ting som fickur, nycklar och säkerhetsnålar du kan ha hittat på mormors vind. Du hittar även malfjärilen som en viktig detalj i kollektionen som återkommer på både manschettknappar och pins. Ett snyggt komliment till klädeskollektionen Mr & Mrs. Klicka här för att kolla in smyckeskollektionen.

Lanvin AW 09/10 Felt Cap


Kosta va den kosta vill, jag skall ta mig fan ha den lila filtkepsen i höst! Eller va säger jag, kosta va den kosta vill, jag är ju ingen miljonär! Vänta, jo jag ska ha den... Dock är jag inte helt säker på färgvalet då det står mellan den lila och den grå. Det återstår bara att se vad inköparna på
Nathalie Schuterman har vågat ta in i augusti.

JOOP! JEANS AW 09/10 Imagebook


Det är ett upphottat
JOOP! JEANS som nu presenterar en höstimagebook värd all credd. Markus Pritzi har med sin plåtning fått större delen av den manliga modebloggsvärlden att höja på ögonbrynen, då på ett positivt sätt! Inte så svårt då man har modellen Jakob Wiechmann framför kameran. Klicka här för att kolla in hela imagebooken. Nåå va tycks?

Burberry AW 09/10 Ad Campaign


Mario Testino har plåta 
Burberrys höstkampanj som pryds av Harry Potter skådespelerskan Emma Watson aka Hermione Granger. Lite otippat kanske men ganska roligt. Det finns ju få unga britter med sådan stjärnstatus Emma fått med sina bidrag i Harry Potter och mer kommer de väl bli med nya filmen och allt. Smart drag Burberry. Klicka här för att se fler bilder.

Pradas höst brogues i butik nu...


Nu går de fort fort fort. Höstkampanjerna rullar in som på band och plagg fylls på i butikerna. Nästan så att man får lite sommaren är kort ångest. Över ser ni en glad Engelsman från tidningen 10 Men som just köpts sig ett par höstskor från
Prada på Bond Street. Lucky you...

COMING SOON AW 09/10 Ad Campaign


Här är första bilderna från Coming Soon´s höstkampanj och satan va snygg den är! Det är Yohji Yamamoto´s andra kollektion för sitt Coming Soon som fått mycket och bra medieutrymme under sitt första år. Klicka
här för att se resten av Preview bilderna.


Bild: Coming Soon AW 09/10 Ad campaign photographed by Max Vadukul

Nike Air Stab Design Contest!


Bild: Mitt bidrag i Nike Air Stab Design Contest!

Vice gör nu en tävling tillsammans med NikeID där man kan designa sin egen Nike-sneaker. De har lanserat en mikrosite på http://www.viceland.com/se/airstab/ där man kan gå in och designa sin egen Nike Air Stab samt titta på andra deltagares skor. I slutet av månaden kommer en vinnare utses vilket kommer resultera i priser som sin egna sko, 4 biljetter till Hultsfredsfestivalen, en årsprenumeration av VICE samt en VICE Photo Book. Slår ni mig blir jag förbannad!

Anton Palm från Noir Sthlm om höstens hårtrender!


Här kommer för
andra gången en minihårguide från teamet från Noir Sthlm. Denna gång tipsar Anton Palm, min personliga hårstylist, vilka stilar som känns heta i höst och vilka typer av produkter som passar just din hårtyp.

Anton; Form är a och o i höst.  Man kan se två starka trender, antingen hela former där man gärna håller håret i nästan samma längder. Denna stil fungerar bättre på hår med lockigare/vågigare strukturer. Men om man vill ha något väldigt eget så gör man det med sitt raka hår och satsar på en ”monchichi” look. Om man väljer att klippa sig så här så ska man satsa på torrare produkter tex. en matt paste eller helt naturell. Om lockigare hår använd en saltvattensspray och låt lockarna lufttorka! Obs. rör inte lockarna medans dom är blöta!

Man kan annars satsa på en mer ”punkigare” look. Där man utgår från en ”undercut” där man klipper sidorna och nacken mycket kortare än längderna på huvudet. Och här så kan jag tycka att man verkligen skall experimentera men att ha rätt långa längder ovan på, eller kortare med helare längder, lite helikopterplatta influerat.   Här kan du experimentera mer med produkter som wetlook gel eller att använda lite för mycket lera! För att föna upp höjd så använd ett starkare mousse och sen föna med borste åt alla håll  fram och tillbaka, så kommer volymen upp snabbt!

Var inte vara rädd för att experimentera med färg i höst! Antingen naturliga nyanser eller mer extrema färger! Men framförallt konsultera med din färgtekniker innan så att ni kommer fram till vad som passar just dig bäst.


Våga ha kul med era hår! Det växer ju trotts allt ut!

Sportswear International Issue # 225 Josh Beech


Den internationella modebranschtidningen Sportswear International nya numer pryds av Josh Beech och är plåtad av Ryan Michael Kelly. Ett simpelt omslag där inte oväntat tatueringarna står i centrum, eller rättare sagt den nakna sanningen.

Tipsar-Sandaler

Bild: Klicka för förstoring
Lanvin, Shofolk, Dsquared2, Louis Vuitton, Acne, Bruno Bordese & Neil Barrett

Snart är det tillräckligt varmt för sandaler och vilket utbud vi har att välja på i sommar. Över har jag plockat ut några av mina favoriter denna säsong. Remmar, skinn och siden, det blir inte snyggare än så. Dyra kan tyckas men kan tipsa om att flera av dessa redan reas ut på olika webshoppar runt om i cybervärlden.

Inspiration-Camo


Nej men titta hör, nu fick jag in lite camouflage på bloggen också! Vet inte varför men jag råkade snubbla över ett antal plagg/accessoarer i temat och tänkte "Pelle" här har vi ett inspirationsinlägg. Väskan hade trots allt suttit fin fint i min garderob. Lite newmoneyghettokänsla, nice!

Kavaj-Lanvin
(Camouflage) Tröja-Rugby by Ralph Lauren
(Camouflage) Shorts-Marc by Marc Jacobs
Boots-Maison Martin Margiela
(Camouflage) Väska-Murakami x Louis Vuitton
Solglasögon-Linda Farrow x Raf Simons

FHM Collections-Vadim Rudik


Vadim Rudik är den manliga modell som syns på flest bloggar just nu. Med sitt omslag av nya FHM Collections är Ryssen den senaste av bleka unga och smala modell som kommer att regera editorials i höst. Om man nu får tro alla bloggar (men ni vet ju att bloggare inte är några att lyssna på, de kan inget men får ändå så mycket medieutrymme bla bla). Hur som helst vet jag inte om jag diggar omslaget, han ser nog lite för, rubbad (?) ut kanske..

Givenchy Shark Attack!

Djurmönstrade prints på T-shirts kommer och går ganska ofta i modet. Vargar och örnar brukar vara ganska vanligt förekommande djur på dessa T-shirts men i höst ser vi dem i form av hajar från Givenchy! De har gjort en av säsongens mest
hypade tees så varför inte fortsätta nästkommande säsong också? Skulle ni kunna tänka er ett hajprint på magen?

Blaak SS 09 Video Presentation

YSL Link ID Color Bracelet


Hade jag tagit studenten nu hade jag önskat mig ett sådant här armband från
YSL av någon när och kär. ID-armband i silver med plastöverdrag i färgerna lila, svart och turkost. Kanske skulle man ta och ge sig själv en studentpresent i efterhand(!), ja de är ju REA på YSL´s webshop, som hos de flesta modehusens onlinebutiker (även vanliga webshoppar) just nu! Sak samma, jag diggar dessa armband hårt!

Louis Vuitton “Core Values” Ad Campaign


Den nya “Core Values” kampanjen från
LV pryds av astronauterna Buzz Aldrin (andre mannen att sätta sin fot på månen efter Neil Armstrong), Jim Lovell och Sally Ride (första amerikanskan i rymden). Kampanjen firar 40 års jubileet av första månbestigningen. Kampanjen är åter igen plåtad av Annie Leibovitz, denna gång ute i den Kaliforniska öknen. “Core Values” handlar just om olika resor vi människor gjort och om livets resa i sig och de har lyckats fånga dessa fantastiska känslor gång på gång. Klicka här för större bild.

Dockers AW 09/10


Inför hösten och vinterns kollektion mixar Dockers dagens funktionella design med stilen från den amerikanska västkusten på 1950-talet. Byxorna har tvättats med bland annat kraftigare väv för att få en ruffare yta eller stentvättat för en mjukare och lättare sliten känsla. Ett ytterligare materialval för Dockers AW 09/10 är manchestern som återfinns i byxor, jackor, skjortor och som detaljer på kragar mm. Dockers designer Matthew Abbot säger om kollektionen "Det är en hyllning till vårt Khaki-arv. Det handlar om att gå tillbaka till våra rötter och hylla de som varit stora förespråkare av khakin, till exempel Paul Newman, Steve McQueen och Tab Hunter. Kollektionen för tankarna till både 'West side story' och till Kennedy-klanen. Dockers har låtit 1950-talet möta dagens mode och skapat plagg som är lätta att ta till sig." Fotografen var Mathew Brooks och modellena var Will Chalker, Evandro Soldati Diaz och Arthur Kolkov. Här har ni tre bilderhöstkampanjen i större format.

Inspiration-Suede


I mitt senaste inspirationsinlägg skrev jag att
sammet var en stor materialtrend just nu. En annan stor trend är mocka vilket ni säkerligen inte missat. Det finns en hel del mockaplagg och mockadetaljer jag skulle vilja ha i min ägo just nu. Exempelvis den absurt snygga Acne bikerjackan. Helst hade jag velat ha jackan i den plommonlila färgen som visades i showroomet men den blev en fransk modetidningsredaktör ägare till vilket satte käppar i hjulet på ett sådant fynd på nästa  kollektionsutförsäljning. Vill man inte ha en hel mockajacka eller t-shirt som ni ser på bilden över så finns det som sagt snygga mockadetaljer. Kolla in skornas framdel eller mynthållaren på jackans bröst. Snyggt...

Jacka-Acne
T-shirt-Isaac Sellam
Skor-Lanvin
Mynthållare-Ann Demeulemeester
Solglasögon-Damir Doma
Nyckelring-Hobo

Damir Doma SS 09 Jewelry


Damir Domas smyckeskollektion för våren 2009 innehåller halsband, broscher, armband och nyckelringar i ben, silver och svarta diamanter. En kollektion som smälter in i Domas kläder från samma kollektion som handen i handsken. Damir Doma finns att köpa på Black Market i Stockholm eller på
OKI-NI.

Dagens(outfit)!

Bild: Rock, Acne. T-Shirt, H&M. Byxor, YMC. Sandaler, Acne. Sidenband, Random.

Kom just hem från en sen middag och självklart hade jag de
nya sandalerna från Acne på mig. Lite kallt var de men jag tyckte de matchade så snyggt till min nya T-Shirt. Nu är det direkt i säng då jag skall upp tidigt imorgon.

Edit:Ni kan se outfiten i större format på min chictopia.

Filippa K “Structures” Behind The Scenes


Här är behind the scenes från plåtningen av
Filippa Ks samarbete med Berghs School of Communications Linda Olsson. Linda som läst grafisk design har tillsammans med Filippa k gjort T-shirts och linnen och kollektionen kallas “Structures”. Två spännande projekt från elever på Berghs med andra ord. Klicka här för att kolla in resultatet av kampanjplåtningen som filmades  av Jonny Holmbergi och plåtades av Jesper Lindstrom i Värtahamnen, Stockholm.
RSS 0.91