Avkoppling...

Idag fick bloggen vänta lite som ni kanske har märkt. Den trevliga anledningen till bloggavbrottet har varit min mor som vart på besök ett par dar vilket genererat motion och fullkomlig superkoll på varenda damaffär i Stockholm. Nu vart resan slut vilket givetvis är tråkigt, dock kan jag trösta mig i lektyr. Avkopplande lektyr.

Alexander McQueen AW 09/10 Ad Campaign


Gillar Alexander McQueens höstkampanj. Det är filmkänslan i bilden där dessa välklädda män har huvudrollen i en gangsterfilm... Eller inte. Men som sagt en snygg kampanj.

Sandqvist och Herr Judit har designat en väska tillsammans


Svenska väskmärket Sandqvist och vintagebutiken Herr Judit har designat en väska tillsammans. Väskan, en svensk klassiker med referenser till folkhemmet, är sydd i ett kraftigt canvas material med läderdetaljer. Den är en hyllning till designernas morfäder från den svenska arbetarklassen och finns på Herr Judit och på 
www.sandqvist.net från 1 oktober.

"Min morfar kom till Sverige som krigsflykting från Finland. Han hade alltid en sån här väska med matlådan i när han cyklade till sitt jobb som svarvare, minns jag från min tidiga barndom" säger Anton Sandqvist, grundare av väskmärket.
"Jag minns den här väskan från morfars cykelverkstad i Kilafors i Hälsingland, han bar den till jobbet med kaffetermos och smörgåspaket i" berättar Christan Quaglia, Herr Judits ägare.

AnOtherMan


Min senaste skåderspelarfavorit på omslaget av min absoluta favorit tidning. Det bådar gott för AnotherMan's höst/vinternummer där Twilight stjärnan Robert Pattinson blivit plåtad av Hedi Slimane. Cant wait...



Pradas nylon tongue...


Satan... Den blir finare och finare för var gång jag ser den! Och det är ju något speciellt med den där förbannade tungan, vadderad och allt.

Mångfald av denim från Benetton

United Colors of Benettons denim wall.

United Colors förbereder för en mer jeansig vinter. På en specialdesignad denim wall presenterar United Colors of Benetton en blandning av smala stuprörsjeans, den låga-grenen-byxan, morotsmodellen eller den klassiska femfickan. Benettons twill jeans har fått nytt utseende med revor och slitningar medans andra distinkta detaljer är nitar, kontrastsömmar och strassapplikationer (det sista är inget jag rekomenderar!). Benettons Jeanstvättar går åt det mörkare hållet i blått och svart och flera modeller har fått en behandlad yta för att behålla ursprungsfärgen. Jeansen kommer att säljas i utvalda United Colors of Benettonbutiker. Priserna på jeansen ligger mellan 429–729 kr.

Inspiration-O

Hmm va ska jag ta mig till nu då... Vatten och bröd ett tag. Eller ett tag, vatten och bröd till nästa reastart borde det kanske ha stått.

Ullskjorta-Lanvin
Byxor-H&M
Mössa-Matix
Skor-Lanvin
Klocka-Triwa
Slips-Lanvin
Scarf-John Varvatos

ACNE SS 10 Presentation Video

Jag hade äran att vara på plats live. Så här såg det förövrigt ut, fantastisk kväll i London med Acne.

Louis Vuitton Timepieces AW 09/10 Ad Campaign

Tambour LV227 automatic chronograph. Kompensationsnamn för en tråkig kampanj? Nej Ben Hill gör inget undervärk för
Louis Vuitton den här gången.

Slips Slips Slips...

Bild: Dries Van Noten, Asos.com, Lanvin, Raf Simons, Our Legacy & Costume National.

Att byta ut eller föröka sin slipssamling är kul då det skapar en hel del nya looks i garderoben. Det behöver inte kosta skjortan då utbudet är stort både hos lågpriskedjor som Second hand butiker. Men är man märkesbög eller rastlös och inte orkar gå igenom högar av siden så kanske några av dyrgriparna över skulle smaka.

Off The Page


Another Magazine och Colette har slagit sina kloka påsar ihop i ett samarbete där de valt ut några av deras favoritmärken för speciellt framtagna produkter. Projektet kallas Off The Page där Gareth Pugh skapat ett MacBook och Iphone fodral, Raf Simons valde cd-fodral, Peter Pilotto tolkade en Mismo bag, Le Labo en parfym och Colette det dina doftljuset. Speciellt förtjust är jag i Gareth Pughs och Raf Simons bidrag som skulle passa bra till mina redan existerande prylar. Va tycker ni om samarbetena?

Klicka här för fler bilder.


Acne SS 10 Shoes & Accessories Close-Up


Jag visade en del av
Acnes vårkollektion tidigare, här kommer sko och accessoar biten. Vi ser djurmönstrat, djurmotiv, denim och skinn. Indiska sjalar och batik blandat med höga klackar och sandaler. Vi har en stark sko/accessoar vår till mötes.
Klicka här för fler bilder.

Man About Town

Hedi Slimane plåtar Miles Kane för Man About Town. Inga konstigheter, bara en man med en dödskalle. Svart bakgrund med dödsångest, inte ett omslagsmaterial vi ser varje dag direkt!

Rock & Republic AW 09/10 Ad Campaign

Är inget större fan över märket i sig och tycker kampanjen är ganska taky, eller hon ser hanska taky ut. Iaf på den slutgiltliga bilden, i videon under ser båda två betydligt bättre ut. Varför postar jag då detta? Vet inte, troligtvis pga hans tatueringar. I want some...

Acne SS 10 Close-Up


Idag var det dags att kolla in
Acnes vår & sommarkollektion lite närmre. Förutom en utomordentligt snygg mainline så kändes POP-delen trevligare än tidigare med fina skjortor och basplagg. Men favoriterna hängde dock för sig själva, bikerjackor, sammetsbyxor, västar, sidendetaljer och armé influerade plagg.. Måtte hösten gå fort.

Klicka här, här & här för fler bilder.

Dagens(outfit)!

Bild:Stureplan.se
Skjorta, byxor, Acne. T-shirt, Human Scales. Keps, Lanvin.

Igår var en fullproppad men rolig dag. Eftermidagen/kvällen spenderades på
H&M Home's invigningsfest på Drottninggatan 58 och sedan vidare till Gants 60 års fest. Med mig hade jag min kära kolega och vän Rebecca som nu troligtvis äger allt från H&M Home's kollektion...

Felt Detail Sneakers by Balenciaga


När jag var på Browns i London provade jag dessa filtdetaljerade sneakers från Balenciaga. Jag tvekade då jag inte var helt förtjust i sulans färg men efter att ha
kikat in dem igen på shoppen ångrar jag mig lite. Fan de e riktigt snygga, men som sagt en tia om sulan vore i samma blå färg som kanten runt om skon...

Vad har du i örat?

Bild: Dior Homme AW 09/10 Ad Campaign


Jag fick en mailfråga igår där personen frågade om jag hade gjort en Töjning i mitt öra då han hänvisade till min profilbild eller om jag bara hade en så kallad bricka/platta. Jag svarade att att örat ej var uttöjt och att den så kallade brickan kommer ifrån H&M Divided och kostade 19,90 :-. Dock hade jag velat byta ut mitt örhänge mot en lite större bricka, i silver eller svart, signerad Dior. Men hittar dem så klart inte någonstans.

Wooyoungmi AW 09/10 Ad Campaign



Ett av de mest intressanta märkena just nu,
Wooyoungmi, har lite ironiskt modellen Robbie Wadge med den stora slogan "The faces of tomorrow´s fashion" som frontman. De två kan ju gå hand i hand då Wooyoungmi troligtvis är "The label of tomorrow´s fashion".

Gant firar 60 år med ...


Gant firar 60 år med en remake av skjortor från de gångna åren. En serie på 6 skjorttyper har tagits fram i en limiterad upplaga där varje årtionde finns representerat. Ett trevligt sett att framhäva märkets historia och arv där nutida köpare har chansen att köpa klassikerna på nytt. Vissa årtionden kännas mer lockande än andra kan tyckas men det skall bli trevligt att se dem i sin helhet, hängandes i butik.

Klicka här för ett skjortorna som kommer i remake.

Bild:Cover, Gant Catalogs, 1984-2008

Inspiration-Roughness

Hösten handlar om material, i detta fall slitstarka grova material. Tweed, ull, rutigt, blockformat, enfärgat och randigt i en snygg kombination. Gubbkepsen knyts ihop färgsmässigt med rocken och slipsen vilket kan förstärkas med ett par liknande raggsockor, snyggt och värmande.


Rock-Jil Sander
Väst-Woolrich Woolen Mills
Byxor-H&M
Keps-Burberry Prorsum
Slips-Tom Ford
Skor-Opening Ceremony

Numéro Homme issue #18


Stockholmsgruppens stjärna Viggo Jonasson pryder nya Numéro Homme! Inte nog med omslaget ser vi en stor editorialstory i tidningen plåtat av Miguel Reveriego. Inte illa Viggo, inte illa!



Bild: Skandinaviskt i nya Numéro Homme, Dansken Mathias Lauridsen.

Dr Martens SS 10 TecTuff Express


Nästa år fyller Dr Martens 8 håls känga 50 år vilket de firar med en uppsättning av 1460 st färgglada boots i TecTuff material. Med de vita sömmarna och sulan till de härligt somriga färgerna tippar jag på en krossande succé. 50 år med en känga som lyckats vinna över nästan varje stilblock åtminstone en gång, där snackar vi ett lyckat koncept.

Klicka här för fler detaljerade bilder.

In my Bag

Att som modebloggare visa upp sitt väskinnehåll vid något tillfälle har vart lika självklart genom åren (modebloggslivslängden har några år på nacken nu) som att visa dagens outifits. Det var så dags att stryka den punkten på min checklistan nu. Som ni ser är det en ganska simpel uppsättning prylar i min väska, mer behövs dock inte.

Väska: En svart slittålig skinnväska är ett måste då datorn för det mesta finns med mig. Denna kommer från 2OR+BYYAT.
Dator: Macbooken kan vara det bästa köp jag någonsin gjort.
Mobil: iPhone 3GS...
Färdlekyr: (Senaste)10 Men.
Plånbok: En Magic Wallet från Works Unltd. Abrakadabra.
Nykelring: Londonfyndat på Marc by Marc Jacobs.

Tiger of Sweden SS 10 Lookbook


Tiger of Sweden, ett favoritmärke för mig tidigare i livet. Jag minns jerseytröjorna med texten tiger på ryggen och t-shirts med det klassiska tigerhuvudet. Det var tider de, inget jag saknar, förutom jerseyn! Skön som fan, mamma leta upp den i källaren! Här har ni dock vår/sommar 2010, dock utan tigertryck.

Klicka här för lookbooken.

Jimmy Choo for H&M

Bild: Klicka för stor bild

Jimmy Choo för H&M! Detta samarbete är det första som verkligen levererar snygga och bärbara accessoarer. Plaggen i sig känns bara bleka men sedan är det ju en accessoarjätte som designat kollektionen. Riktigt fina boots i mocka, weekendbags och läderplånböcker som kommer gå åt fort i butik den 14 november. Va tycker ni om Jimmy Choo för H&M?

Klicka här för högupplösta bilder.

Fantastic Man

Änglar och demoner skådisen Ewan McGregor pryder Fantastic Man's AW 09/10 omslag. Ett enkelt och snyggt cover som passar ihop med de tidigare utgåvorna i hyllan...

Inspiration-Meet You In Moscow


I Pälsbekragade rockar, mössor och knähöga stövlar möt du den kommande kylan i stil, Moscow style. Trenden har hängt med ett par säsonger nu men i höst har modehusen gasat på ordentligt. Se Alexander McQueens rockar, Tigers mössor och Jil Sanders löspälskragar som några exempel. I höst känns det onödigt att frysa.
Rock-Alexander McQueen
Brosch-Raf Simons
Polo-Dolce & Gabbana
Byxor-Marc O'Polo
Mössa-Tiger of Sweden
Väska-Corsia
Handskar-Kenzo
Stövlar-Ann Demeulemeester

Balmain SS 10 Ad Campaign


Kunde man inte önskat lite mer av Balmains vårkampanjen?. Och visst påminner den lite väl mycket om höstkampanjen, samma modell och samma fotograf. Med tanke på prisklassen och dess

exklusivitet så genomsyrar det sig inte alls på kampanjpappret. tråkig...

 


Bild: Clément Chabernaud by Karim Sadli

Fashion Illustrations

Bild: Raf Simons AW 09/10 - Illustration: Richard Kilroy.

Inspiration Inspiration Inspiration. Illustrationerna från Richard Kilroy fångar den ouppnåeliga känslan från höstens catwalks. En bildform som är lika stark och precis som om det vore riktiga modeller. En fantastisk detaljrikedomen, inspirerande som sagt.

Klicka här för stora bilder.
Bild: Raf Simons, Dunhill, Romain Kremer, Raf Simons, Gareth Pugh, Romain Kremer, Dunhill & Gareth Pugh

Patrik Ervell SS 10

Jag tar en American preppy i dova pasteller med inslag av jeans. Till de vill jag ha Clarks Wallabees, rundade kragar och chinos. Restaurante Patrik Ervell serverar en dagens, inte mycket mer än så.

Klicka här för hela kollektionen.

Lanvins 120 åriga sneaker!


Lanvin firar 120 år och förväntningarna är på topp, samarbete utlovas! Converse blir tillfrågade att skapa en sneaker med det franska lyxvaruhuset och tackar självklart ja. Synd bara att resultatet blev så jävla tråkigt! 120 år och ett av världens ledande modehus och det hela slutar med en sneaker som ser ut som 120 år! Då givetvis exclusivt i 120 par. Va tycker ni, 120 poäng eller 120 gäspningar!?

VMAN Issue #15

Bild: VMan #15 Fall 2009 : James Franco

Det här ser ut att bli ett toppen nummer! Då inte bedömt av sitt omslag som känns lite halvtråkigt utan upplägget i tidningen.  The Rookies, The All Stars, Active Duty och Most Valuable Players mfl. Me like.


Thom Browne SS 10

Thom Browne visade en som vanligt dressad och skräddad linje i New York. Tennisbollar och bröllopsklänningar har bytts ut mot prickar, ränder och paljetter. Kostymerna har fått kantband, kavajer och rockar i workwear material som påminner om blåställ. Alltid spännande att se vad för twistar den klassiska kostymen får säsong på säsong.


Klicka här för kollektionsbilder.

Acne Rings!

Om man var den ringkillen man önskade man vore så skulle mina fingrar prydas av Givenchys guldiga patronliknande ringar och dessa fina från Acne. Jag ska nog köpa en och köra in mig lite på ringvägen (damn) och se hur de går, är nog en vanesak trots allt.

Metal Issue #17

Bild: Ash Stymest by JM Ferrater

Metal's nyaste nummer har en nitad Ash på framsidan. Ett hyfsat nytt format på layouten med den brinnande bakgrunden till den vita centrerade rutan. trots att man är lite trött på Ash så får han mig ändå nyfiken på nya numret. Han gör sitt jobb med andra ord.

Inspiration-Down


Dunjackor är inte helt lätta att finna i snygg design. Man bär dem oftast för sitt syfte, att hålla värmen. Sedan finns det andra som bär dunjackorna redan på höstkanten trotts att det är långt över plussträcket, men det är en annan femma som vi inte behöver fördjupa oss ytterligare i. Över ser ni iaf en dunjacka som klart går under kategorin bärbar och designmässigt klockren. Dags att byta in räven, Pelle?

Klicka här för en extra variant av skoval

Jacka-Moncler Gamme Bleu
Skjorta-Ralph Lauren
Slips-Nick Bronson
Jeans-A.P.C
Mössa-Thom Browne
Vantar-Selbu
Tie tack-J.Press
Kängor-Sophnet x Danner
Brogues-Prada

Burberry Brit Fragrance AW 09/10 Ad Campaign

Bild: Emma Maclaren & Tom Guinness by David Sims

Kampanjen och uttrycket känns igen. De behöver inte betyda något i negativ klang, i varumärkesbyggande smart. Det är få intresserade som skulle gissa fel om man plockade bort namnet och parfymflaskorna. Ett bra täcken om man jobbar med pr för Burberry. Eller så är det bara jag som drar dåliga slutsatser och har för lite vettig information lagrad, vad vet jag.

Tuesday at Louis Vuitton

Igår hade Louis Vuitton en liten presskväll där hösten skor visades upp. Som väntat var det mycket dressat och välgjort där boots och finskor blandandes med sneakers och loafers. Mina favoriter var de lackade gympaskorna och ankelbootsen i snygg materialblandning. Kolla bara in tån i lack, skaft i mocka och resår med läderkant, stiligt.

Klicka här för fler bilder.

Fem Snabba!



Bloggaren
Rikardandreas skickade 5 snabba frågor till mig som visade sig vara ganska kluriga. Kluriga i bemärkelsen då båda svarsalternativen kändes självklara i höst. Klicka här för svaren!

Covers covers covers...


Denna gången riktar jag in mig på följande ganska mörka omslag. Ligger väl i att det är höst nummer eller något, vad vet jag.

L’Officiel Hommes Italia-Debutomslaget till den Italienska upplagan av L’Officiel Hommes är magnifik. Som hämtat från en gammal gangsterfilm där modellen Bastiaan Ninaber spelar huvudrollen, plåtat av Milan Vukmirovic. Spännande.
Vouge Hommes Japan-Tredje gången gillt. Det skall släppas teasers efter teasers i Japan tydligen men nu har det slutgiltiga omslaget äntligen släppts. Steven Klein har plåtat och modellen var Ryan Koning. Vilket av de tre omslagen tyckte du skulle hamna på förstaplats?
Geil Magazine-Första debutnumret av Geil Magazine fick enorrrm genomslagkraft online världen över men var osäker på om den gått hem i stugorna. Jag köpte den och blev inte överförtjust, hoppas andra numret kan överaska.
Qvest-I nya numret av Qvest ser vi Andre Depizol i ett mörkt singelspel där helheten ser slitet ut. Som om tidningen släpats efter en bil eller liknande, sådana detaljer gillar jag.

Vivienne Westwood Underwear AW 09/10 Ad Campaign

De alltid så lekfulla och ironiska Vivienne Westwood kampanjerna för underkläder är kul att följa. Är modellerna inte spralliga så är de gjorda som skyltdockor. Ligger det en fotbollshunk med skrevet i luften så har Westwood en
ung homoerotisk sådan. För hösten 2009 ser vi en hårdare och råare look som Sean and Seng har plåtat. Dock är jag inte så förtjust underkläderna på bilden.. riktigt fula.

Byredo På Mäster Samuelsgatan 6!

Svenska
Byredo kommer den 23 oktober öppna upp en 45 kvadratmeters stor butik på Mäster Samuelsgatan 6 i Stockholm. En gata som nu växer sig stark mitt i centrum med Fifth Avenue Shoe Repair och Whyred som grannar. Parfymbutiken kommer enligt grundaren Ben Gorham ha ett Indiskt tema, rättare sagt en känsla av ett indiskt lyxtåg och kommer garanterat bjuda på en mängd olika samarbeten och sköna doftsamlingar (tidigare samarbetat med både Fantastic Man, NK och Acne). Spännande att se och känna den 23.

Inspiration-ElectricBlue

Jag skrev
tidigare om Raf Simons Shoulder Knit's vilket gav mig inspiration till dagens outfit över. Istället för de stickade boleroliknande cardigansen valde jag Raf's kollektion utstickande rock med dess kloroprengummi överdel i Electric blue. En rock som sålde slut lika fort som den kom in på de olika webshopparna. Ett köp jag gärna också hade gjort om jag haft en stor slant övers.
Klicka här för en extra variant på outfiten.
Rock-Raf Simons
Skor-Lanvin
Ringar-Acne
Klocka-Chanel
Plånbok-Comme des Garçons
Sneaker-YSL

L'Officiel Hommes #17 Denim excess

Bild: L'Officiel Hommes #17, Quinten Bent, Isaac Carew & Max Motta by Milan Vukmirovic.

Är inget fan av denim editorials över lag. Speciellt inte när intrycket skall vara trashigt då det näst intill alltid blir tacky. Det hade L'Officiel Hommes editorial Denim excess varit också om det inte vore för de otroligt snygga topparna och överdelarna som fotografen Milan Vukmirovic fångat så bra. Denim excess är ett bra namn då alla plaggen är från spring/summer 10. Men fy fan vilka fula jeans de valt!

Klicka här för fula jeans och snygga överdelar.

Raf Simons Shoulder Knit

Varje säsong ser man vissa plagg/accessoarer som man vet kommer att bli nyckelplagg och flitigt använda bland stylister. Denna säsong är Raf Simons axelpartier extra intressanta. Jackor och kavajer har exempelvis fått ett extra bolerotillägg i våtdräktsmaterial (vissa är avtagbara). För den som inte riktigt vill köra hela det racet på en kavaj eller ytterplagg så finns även
cardiganboleros till förfogande. Pushing the threads a little och jag gillar det!

Fred Perry Laurel Concept Store at Sturegallerian!

Fred Perry butiken i Sturegallerian i Stockholm har blivit en Laurel butik! Där kommer man att kunna hitta alla collaborations samarbeten på ett och samma ställe vilket känns som en mycket bra ide då man slipper åka till olika butiker för att hitta specifika varor. Just nu är butiken fylld med Raf Simons 100 års kollektion där man hittar fina skjortor, kostymer och väskor.. Har du vägarna förbi tycker jag definitivt ni skall ta en titt.

Klicka här för bilder från butiken.

Filippa K SS 10


Igår visade Filippa K upp delar av sin vårkollektion på huvudkontoret på Söder i Stockholm. Filippa Knutsson hade genomgång om de viktigaste plaggen, tänket och känslan. Det var mycket pasteller och en casual look som till synes kändes mycket Filippa K. Skorna och accessoarerna var fin fina, speciellt en loafer i tvättat skinn som jag tyvärr glömde plåta (ibland är jag ett pucko).
Klicka här för mina bilder från igår.

Dagens(outfit)!

Bild:Jacka, byxor, Acne. Kavaj, tröja, Whyred. Keps, skor, Lanvin.

Igår var en stressad dag. Kom hem med flyget, råkade anlända en halvtimme sent på Fili
ppa Ks pressvivning, Indiskas modevisning och slutligen nya öppningen av Fred Perrys Lauren butiken i Sturegallerian. Ut över det bli fotad av duktiga
Stockholmstreetstyle. Vissa torsdagar alltså...
Klicka här för fler bilder

COS AW 09/10 Ad Campaign

Adrian Bosch pryder COS höstkampanj som nästa liknar Jil Sanders
motsvarighet lite för mycket. Beror väl så klart på att Willy Vanderperre har plåtat båda två, men något nytt borde han nog kunnat klämma fram, eller va tycker ni? Btw så blev det inga större inköp från COS när jag var där i går. Ett paraply var det enda som fick följa med då vädret var så där alldeles underbart engelskt. Dock ångrar jag mig redan att en superfin grå ullkostym fick bli kvar i butiken, lätt att vara efterklok.


Acne SS 10

Acne, Barbican Centrer, toppmodeller, Kylie Minogue, Kärlek, Läder, Indien, Smycken, Prints, Sandaler, Armé, Succé, Ledigt, Mingel, Efterfest, London, bäst! Det var en magisk kväll på Barbican Centrer igår. Några av mina favoritmodeller stod uppradade bärandes mitt favoritmärke. En sådan kväll i London är svårslaget.

Klicka här för bilderna!

Nyköpt-Lanvin felt cap

London is lovely! Igår på Browns hittade jag denna navy felt cap som jag tidigare skrivit om (efter att jag sprungit runt och letat då den var slut i Lanvins butik, lika så på Dover Street market). Dock är jag glad över att den kom från Browns då de var den trevligaste personalen jag träffat hittills. Förhoppningsvis får jag fler kassar med mig hem till Sverige då jag skall ut på runda nr 2.

RSS 0.91