Ida från NOIR STHLM om Hårtrender!Ida från
Noir Sthlm och Mikas är en av sveriges i särklass bästa frisörer, här ger hon er tipsen om hur ni ska se ut i håret just nu!

Lookerna höst/vinter 08 är väldigt individuella. Man ser tydligt att frisyrerna kan variera från modell till modell på de stora visningarna. De starka är väldigt hårda och kräver mycket av bäraren och framförallt frisören. Det softa är något man mer kan gömma sig bakom, lite mer mystiskt. Och sedan mixen, det lite mer lekfulla.
Den starka looken inspireras av både 80-talets mer grafiska former och hårda linjer. Linjerna syns även i de mer kammade frisyrerna. Mycket råare än de klassiska sidbenorna. Mer gelé och mer tydliga kamränder. Antingen rakt bakåt eller en sidbena som är närmare mitten och håret riktas mer bakåt.
Längre längder kan fästas i en tajt knut i nacken. Även de klippta håren är mycket råare med mer kontraster. Allt från rakat möter längd med tydliga indelningar.
De softa lookerna kommer med alla dessa hattar och mössor. Hattarna följer även med långt in i vår. Med en hatt kan alla drömmar om att låta håret växa fungera. Ett ostyrigt torrt hår. Med luft och volym. Gärna en helare längd och inte så uppklippt. Mittbenor är något som känns mycket rätt. Dock med texturer. En organisk känsla med naturmaterial, tänk grunge. Kanske till och med våga en fläta..
Det lekfulla syns i allt från färger och former. Det passar ofta med en ganska stark stil. Mönster, tygmixer och färger. Här vågar du välja en röd hårfärg, kall eller varm beror på vad som passar dig. Eller kanske bara en brun färg med varma inslag. Huvudsaken är att det inte blir tråkigt! Här ser du även formerna som blir när 90-tal möter 50-tal. Fyrkantiga volymösa hår med kortare nackar. Fungerar både på lockiga som raka hår. Så länge volymen finns här är du helt rätt ute. både luftigt nytvättat eller saltvattens-torrt.

Kommentarer
Postat av: Ida

Åh Ricky från My So Called life ;) fin serie det där. Var själv hos frissan igår det blev fint.. typ kort ;)

Postat av: Klang

Ida-Hur kort?=)

2008-10-02 @ 13:35:19
URL: http://klang.blogg.se/
Postat av: Alina

Godagens! Kikar in:)

2008-10-02 @ 13:41:01
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Ida

Klang- du får la titta i bloggen.. bara kortare på sidorna egentligen. Kort är det ju redan ;)

2008-10-03 @ 13:36:50
URL: http://www.fashionnerds.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91