Vart fan finns dom?


När jag verkligen vill ha någonting så stör det mig något otroligt när jag inte kan få det. Som dessa solglasögon från samarbetet mellan Ksubi och Richard Nicoll som jag
nämt och haft med åtskilliga gånger här på bloggen. Jag har mailat och sökt med knarkhund efter återförsäljare till dessa solglasögon och fått det smått tråkiga svaret -säljs bara i deras egna butik i nyc. Nu finner jag naturligtvis det svaret otillräckligt och frågar er om någon vet något ställe där de finns eller om du själv har typ 40 st själv och vill sälja?!

200 sidor mode med Jon Kortajarena


Bild: L'Officiel Hommes No. 11 pryder Jon Kortajarena hela 200 sidor

Jag gillar att få valuta för mina tidningsinköp. L'Officiel Hommes No. 11  var i detta fall välspenderade pengar för i det tjocka modenummret fick man inte 20 eller 100 sidor högklassigt mode utan 200!! Jon är som en kameleont med både blond peruk, glasögon och skägg. Kolla in några av bilderna
här.

Stylingkampen!


Skrev tidigare lite löst om en
plåtning med modette Eleonore. Det hela gick ut på att sex modebloggare skulle styla Eleonore efter hur vi själva skulle vilja se henne (stilmässigt) i sommar. Resultatet blev naturligtvis sex helt olika Eleonore och det är vad tävlingen handlar om. Nu är det upp till er att rösta fram den "Eleonore" som ni tycker var snyggast/finast/stiligast. Min tanke var "spacewoman" och jag lyckades ganska bra tycker jag. Vinnande bidraget får en hemlig gåva av modette och naturligtvis äran. Jag var ensam kille så ge mig en eller två extra röster haha. Kolla in alla bidragen här och rösta!!

Gårdagens Outfit!


Bild: stureplan.se

Igår var vi på Ess premiären på F12. Trevligt att sommarens  bästa uteställe nu är öppen igen. Trappan var som vanligt full med folk, bra musik och stiliga människor. På mig hade jag min nya keps och hemagjord slips. En gråsvart Whyredoutfit fick det bli premiären till ära.

Jacka-Whyred
Keps-Propper
Skjorta-Whyred
Brosch-second hand
Byxor-Whyred
Slips-Egengjord

H&M A/W PHOTOSHOOT VIDEO!


Ni har säkert redan sätt kampanjbilder för H&Ms höstkollektion så därför tänkte jag visa hur det hela gick till. En mycket välgjord Photoshoot video från plåtningen som visar både herr och dam. Kläderna ser mycket lovande ut och modellerna är snygga. Enjoy!

Nyköpt-Armékepsar!


Tanken var som sagt att jag skulle ha åkt hem en sväng föregående helg. Så blev inte fallet tyvärr och därmed kunde jag inte försöka
leta upp mina gamla armékepsar. Igår på luncen traskade vi ner till gammlabrogatan för att kolla in lite roliga skor på skouno och uppäckte till min förtjusnig en armyshop. Väl där inne slog jag till på två kepsar, en blå och en svart. hundrafurtioriksdaler styck tyckte jag var ett rimligt och bra pris. Hade för mig att de va dyrare förr? Men man kan ha fel, fina e de ilf.

Dansk-Murder


Bild: James Neate i modemagasinet Dansk fotat av Cris Moor

Denna editorial från magasinet
Dansk är både sjukt snyggt och inspirerande. Gillar färgsättningen svart med accentfärger som orange och skinnskjorta under kavaj. Dansk är enligt min mening en av skandinaviens (om inte världens) bästa modemagasin. Att både Dansk och He Magazine kommer från grannlandet Danmark säger väl en hel del. Bor man i fel stad kanske? Kolla in hela editorialen här.

önskeoutfit!


Efter helgens bravader vill jag inget annat än att bära bekväma kläder. Ett par vida kostymbyxor, en skön t-shirt och sandaler. Ysl har med sina stora och på gränsen till vulgärt skrikiga loggor skapat årets "it" t-shirts och det är just de stora loggorna som gör de så balla. Förra sommaren var det många som körde på Marc by Marc Jacobs (mig själv inräknad) men i år vill jag ha Ysl.

T-Shirt-Ysl
Byxor-Lanvin
Sandaler-Jil Sander

Paris Motiv!

paris
Bild: Lanvins Paris t-shirtmotiv

v. 33 drar jag en äntligen på en sjudagarstripp till New York! Men innan dess vill jag till Paris och väl där införskaffa mig t-shirten med det fina
trycket. Visseligen kostar den 203 euro så något köp lär det inte bli men snygg är den. Har bara vart i Paris en kort sväng när jag var liten så tips lär behövas innan jag åker (om det nu blir av innan NY) så dela gärna med er om bra uteställen och butiker.

Trend-Färgslingor?


Övre raden: Dries Van Noten AW/ 08/09, Marc by Marc Jacobs SS 08
Nedre raden: Marc by Marc Jacobs SS 08, Dries Van Noten AW/ 08/09

Dags för en ny frisyr eller nya slingor? Många vill veta vilka hårtrender som gäller i sommar. Jag är inget proffs på frågan och låter min frisör Anton på
Noir göra det bästa av min hårsituation efter egen expertis. Något man inte skall satsa på (om man inte väljer att följer catwalkvisningarnas hårstylister) är färgslingor/färg på utvalda delar av huvudet. Funkar helt klart på Dries Van Notens höstvisning pgr av de dressade plaggen och slickade frisyrerna men nja inte utanför. Eller va tror ni är det en ny trend vi kommer att få se ute på våra gator i sommar och till hösten? Vad jag nu vill ha sagt med detta inlägg är att fråga alltid din frisör efter råd och tips för det är dom som kan och vet.

Inspiration-Detective

Klang

Idag ville jag få fram känslan -detektiv på 60 talet. Han är propert klädd, kameran är redo och visiret på solglasögonen skall få honom att inte bli igenkänd. Rocken gör naturligtvis sitt och i väskan har han alla sina spy-prylar.  Så var tanken ilf, tolka det hur ni vill men man önskar närstan att man var 60-talets stora detektiv i England, eller nej bara stilmässigt.

Trenchcoat-Burberry prorsum
Väska-Pauric Sweeney
Skor-Lanvin
Solglasögon-Linda Farrow x Bernhard Willhelm
Kamera-Lomography Horizon

LAM MAGAZINE!?

klang

Är det någonting jag tycker mycket om så är det modemagasin. Jag gillar att ha dem hemma och inspirationen de ger. De utländska tidningarna som He, Arena Homme + och Another man är några av favoriterna. Tyvärr kommer de ut i butikerna alldeles för sällan så väntan kan vara lång. Därför är det kul att hitta nya tidningar man inte visste om, som Lam Magazine. Man skall inte döma en bok, i detta fall magasinet utifrån sitt omslag för kikar man inuti på denna
editorial (som jag glatt fiskat upp något forum) så tycker jag Lam magazine verkar mycket lovande. Nu till frågan, är det någon som köpt tidningen eller vet om den säljs i Sverige? Vore onekligen trevligt att bläddra i den live.

Inspiration-Dress to impress

Klang


Ibland kan det ta en hel satans dag för att sätta ihop ett inlägg och ibland går det som tåget. Idag var det dags för första alternativet.. Men tillslut fick jag till det om man får säga det själv. Jag valde att göra en outfit som skulle imponera mig om jag såg personen ifråga klädd så här på stan, klubben you name it. Dressat, sportigt och jävligt ballt. Det som gör outfiten ännu mer imponerande (ifall någon skulle åstakomma att införskaffa denna outfit) är att flera av plaggen/accessoaren inte går att köpa i sverige.

Kavaj-Dior Homme
Piké-Raf by Raf Simons
Shorts-Marni
Sandaler-Raf Simons

Önskeoutfit!

Klang

Min senaste obsession är armekepsen,
igen. Jag hade dessa på högstadiet i alla färger och känner nu att jag skulle vilja rota bland mina prylar när jag åker hem nästa helg. Skjortan är också en favorit som gärna hade inhandlas om den inte kostat $495. Acne har en visseligen en liknande skjorta dock långärmad så det sket sig. Självklart har Prada också gjort en råstark skokollektion som även den kostar skjortan men önska får man göra i denna kategorin.

Skjorta-Raf Simons
Shorts-Miu Miu
Skor-Prada
Keps-Lanvin

Interview Juni/July 2008 Marc Jacobs

klang

Marc Jacobs pryder Interview magazine som Andy Warhol

I det kommande numret av Interview firas Andys 80 årsdag med en utgåva helt baserad utifrån hans liv. En editorial med bla. Marc Jacobs som är vit som snö, har rött spretigt hår och klackskor har redan läckts ut och det ser ut att vara ett speciellt nr som skall bli intressant att läsa. Kolla in bilderna
här.

Inspiration-La Vide

Klang

Utgick från Hopes La Vide tunika när jag satte ihop inspirationsoutfiten. Gillar tunikan på andra men på mig själv ser den konstigt ut. Acneskorna passar tillsammans och skapar lite munkkänsla. Toppar det med ett par bergsklättringsinspirerade solglasögon från Raf Simons.

Tunika-Hope
Byxor-Raf Simons
Skor-Acne
halsband-Topman
Solglasögon-Raf Simons x Linda Farrow

Svenskt herrmodes 100 största makthavare

Klang

Modemagasinet KING utser för andra året svenskt herrmodes 100 största makthavare -Lena Patriksson Keller, delägare i Whyred, upphovskvinna till "Sthlm Fashion Week by Berns" och grundare av PR-byrån Patriksson Communication är mäktigast på den svenska herrmodearenan detta år. Här får ni topp 3 på listan:

01 Lena Patriksson Keller Namn Lena Patriksson Keller. Bor I Stockholm. Ålder 38 år. Familj Man och två barn, 4 och 5 år. Karriär Började efter sin examen i design marketing att arbeta som inköpare på H&M där hon träffade designern Roland Hjorth. De båda gick sedan vidare till uppstarten av J.Lindeberg, för att två år senare starta eget - Whyred - tillsammans med Jonas Clason. I samband med uppstarten drog hon även i gång kommunikationsbyrån Patriksson Communication tillsammans med vännen Annika Kopp. I dag är Whyred ett av Sveriges främsta modemärken och omsatte förra året 43 miljoner kronor. Patriksson Communication, som bland annat representerar Hope, Boomerang, Agent Provocateur, Svensk Tenn och Whyred, har 13 anställda och tittar på möjligheterna att expandera internationellt. Sedan två år tillbaka är Lena även involverad i Sthlm Fashion Week by Berns - Stockholms svar på Milanos eller Paris modevecka, vilket Patriksson Communication också var en initativ-tagare till tillsammans med Berns, Bon och Peter Andersson. Hon sitter dessutom i styrelsen för rederiet Transatlantic.

02 Örjan Andersson [5] grundare, cheap monday och weekday Nya Weekdays poppar upp i samma takt som 7Eleven-butiker, Cheap Monday-jeansen säljer som Nutella i Tyskland... Det var naturligtvis bara en tidsfråga innan mannen vars polisonger har ett eget postnummer skulle bli uppköpt. Örjan Anderssons inflytande över landets snabbast växande jeansmärke kvarstår dock - det kan inte ens 564 miljoner kronor ändra på.

03 Musse Hasselvall [ny] livskonstnär Hans cv är lika brokigt som en Svenskt Tenn-tapet - men oavsett om du betraktar Musse Hasselvall som skådespelare, kampsportare, programledare, Riche-gäst, regissör eller omslagsgosse för KING, så har han mer stil i sitt lillfinger än Jonas Åkerlund har i hela sin gothgarderob. Musse utsågs av Expressen till Sveriges bäst klädde man i höstas - ser ni mycket gula tangas på stranden i sommar så vet ni vems fel det är.

Något förvånande är att Jonny johansson, Acne som vann förra året inte ens är med på top 10 listan (efter ett succé år och samarbetet med Lanvin) och att Zlatan Ibrahimovic ramlade in på plats nr. 7 hmm.

Skärpning!

Klang

Bild: 3.1 Phillip Lim, Ermenegildo Zegna, Lanvin, Costume National, Acne & 3.1 Phillip Lim

Är på jakt efter ett nytt skärp. Jag vill troligtvis inte betala prisklassen över på bilden men utseendemässigt liknande. Har alltid svårt att hitta snygga skärp och second handfynden brukar oftast bli ganska risiga. Har ni några bra tips på snygga skärp är ni mer än välkomna att skriva.

Fifth Avenue Shoe Repair Accessories AW 08/09

Klang

Bild: Klicka för förstoring!

Fifth avenue shoe repairs accessoarer inför hösten är riktigt fina. Jag gillar speciellt de elastiska skärpen med klippspännen. På skosidan får vi se boots, finskor och sneakers. Just sneakersmodellerna kommer i en grön snygg färg men för dig som vill ha mer edge i silver. Accessoaren som sticker ut mest är den flätade bomullsvadderade scarfen som designmässigt är väldigt fifth avenue shoe repair. Som sagt hösten bjuder på mycket fint!

Detaljer-Jil Sander AW 08/09

Klang


Jag är ledsen men jag tycker redan kläderna ute i butikerna är så satans tråkiga. Jag har idag vart på flertalet press/showrooms och kollat in höstens alla fina plagg (för lite olika projekt som jag meddelar er om senare). Modet är så mycket roligare på hösten, mer att välja på och fler stilar att tipsa om. Just nu är det shorts, skjortor och sandaler som gäller och det är det. Jag älskar det men vet att ni tycker det blir tråkigt med "liknande" inspirationsinlägg efter varandra. Skall försöka förbättra inspirationen genom att gå ut på stan. Jaja hösten som sagt, över ser ni några detaljerade bilder från Jil Sanders höstvisning och där snackar vi snygga plagg. Dock enkla men med både olika material och färger och textilier. Kolla bara in polon och skornas sula! Jaja sommaren har inte ens börjat men vill ändå ha en hel del av höstplaggen kombinerat med det bästa från säsongen vi befinner oss i. Just det ja, sandaler, shorts, kostymbyxor, kortärmade skjortor och runda solglasögon;)

Inspiration-huvudbonad

klang


Inspirationen idag kanske främst passar sig på catwalken eller på maskeraden men i vissa fall kan speciella hattar höja en outfit radikalt. Bilderna över bevisar (enligt min smak) hur snyggt det kan bli. Om inte annat kan festerna bli betydligt roliga och snyggare om man oftare kör på passande temahattar, men det är ju naturligtvis upp till var och än. Själv skall jag bjuda mina gäster på en fin party hatt nästa gång jag bjuder på fest.

Topman's Classic

Klang

Luke Worrall i Topman's Classic solglasögon designade av Bernhard Willhelm



Topman gör tappra försök för att vinna över trendmedvetna män till märket. Idag släpper Topman sin exclusiva Classic solglasögonkollektion där de låtit designers som Bernhard Willhelm, Kim Jones, Linda Farrow och Oliver Spencer designa var sitt par bågar. Priset för sollglasögonen är £50 och säljs på
topman.com. För er som vill ha Linda Farrows solglasögon med Raf Simons och Bernhard Willhelm som jag tipsade om tidigare skall ta en sväng upp till Nk Aware där jag ensamt säljer bågarna just nu.

Sean Kooklin är i Sverige och plåtar en stor svensk kampanj...

Klang


De senaste dagarna har det spekulerats om vilket stort svenskt modemärke Sean Kooklin flygits in från L.A för att plåta. Jag hade turen att stöta på en kompis som hade träffat Sean som spatserat stockholms gator och uteliv och för henne berättade en frispråkig engelsktalande Sean att kampanjen han plåtade var för J.Lindeberg. Lite fashion gossip en fredags morgon är inte så pjåkigt.

Önskeoutfit-Jag vill resa!

Klang

Hade jag haft tid och pengar hade jag packat resväskan med följande! Några skjortor, ett par skjorts, ett par sandaler, några kalsonger, solglasögon och solskyddsfaktor 40. En långhelg till Rivieran eller spanien hade vart sååå skönt nu. Över på bild har jag sammanfattat vad jag vill ha i sommar.

Skjorta-Marni
Skjorts-Jil Sander
Sandaler-Prada
Väska-H&M
kalsonger (i väskan)-Kris Van Assche
Solglasögon-Ksubi

Klang Magazine

Klang

Bild: Klicka för stor bild
 
1    2    3    4

Här mina kära läsare har ni slutresultatet av min styling utav de två Mikasmodellerna Nils och André. Har lekte AD halva förmiddagen och kvällen för att skapa känslan utav ett digitalt magazine. Har skapat ett Cover (se bilden över, som förövrigt är tagna utav Ivan Nunez) och ni får själva bläddrar mellan uppslagen genom att trycka på någon utav länksidorna.  Hoppas ni tycker om dem!

Modette Eleonore!

Klang

Bild: Eleonore är redaktör på Modette

Oj fullt upp de senaste dagarna, mycket som händer, mer om det senare.  Just nu håller vi på med plåtning med Elenore från Modette. Vad projektet handlar om får ni veta snart.. När jag kommer hem skall jag publicera mikasprovbilder som är klara. Vill ni tjuvkika finns några redan upplagda på mikas.se

Inspiration-Sportsman

klang


Kom att tänka på att jag inte äger några pikétröjor. Själv vill jag ha en enfärgad snygg med knäppta knappar instoppat till mina kostymbyxor. Lite natzivarning kanske men jag gillar den skarpt, dock skulle jag själv hellre
bära denna skjortan till. Är sport/boxar/huliganstilen något ni kan tänka er att bära, och väljer du pikén framför Marni?

Piké-Comme de Garcon Play
Byxor-Dries Van Noten
Keps-Lanvin
Skor-Yves Saint Laurent

Fotoutrustning?

klang

Bild: Från Hedi Slimanes diary

Tänkte be er om lite tips från läsare. Det är så att jag skulle vilja få tag på riktigt gammal film/fotoutrustning. Jag vill naturligtvis inte betala för dem utan hyra/låna. Vart hittar man dessa prylar? Är det second hand butiker eller vart skulle ni vända er?

Inspiration-Prickigt

Klang

Några av säsongens snyggaste plagg är prickiga och kommer från Alexander McQueen. Skjortan på bilden är en klar favorit och till den vill jag gärna ha ett par grå byxor som matchar till väskan. Solglasögonen har ni sett här förut (flera gånger), det är konstigt för jag har sett flertalet grymma solglasögon som jag trots timmtals googlande och sökande inte funnit tillräckligt bra bilder på för att kunna använda. Så ni får stå ut med dessa (förvisso snygga) från Sol Moscot.

Skjorta-Alexander McQueen
Byxor-miu miu
Väska-The Last Bag
Sandaler-Costume National
Solglasögon-Sol Moscot

Burberry Black Label Spring Summer 2008

klang


Bild: Danny Beauchamp, Reid Prebenda & Iekeliene Stange


Burberrys kampanjer skiljer sig inte så mycket från varrandra. Skillnaden mellan denna och
Burberry Prorsums är antalet modeller, kläderna och att Black Label är mer proper och inte lika vild. Gillar denna kampanjen mer än Prorsum, dock är man mer sugen på den andra linjens kläder. Vilken kampanj tycker ni är snyggast?  Klicka här för att se kampanjens vi

Flugan!

Klang
Bild: Klicka för förstoring

Många mailfrågor om flugorna jag gör och om det finns bättre bilder på dem. Här är ett försök att visa upp både en produktbild och en bild när jag använder flugan. Hoppas ni kan se någonting, det var svårare att fota tyget än jag trodde. Och för er som är intresserade utav en fluga kan maila mig på [email protected] för mer info.

Inspiration-Lackade Loafers

Klang


Har inte varit överförtjust i Pierre Hardys skor men idag fastnade jag för dessa lackloafers. Jag rustade upp mina gamla Acneloafers förra sommaren och de funkar även i år (de är från ss 05). Till dessa vill jag ha superskjortorna från Prada och under kragen vill jag ha ett borstat guldhalsband (ett kort, bara några cm under kragkanten vill jag att de skall sluta).

Skjorta-Prada
Byxor-Burberry Prorsum
Skor-Pierre Hardy
Halsband-Ileana Makri
Solglasögon-Acne
RSS 0.91