Veckans Fråga-Vilket är ditt bästa second hand fynd?

Klang

Många gånger köper man skit när man rallar runt i second hand butiker. -Ja men den kommer jag att använda någon gång! Eller åtminstone sy om! Nja, men ibland hittar man den där perfekta skinnjackan eller en svincool t-shirt som man inte kan motstå och som sedan blir en favorit. Jag har flera t-shirts som slår nyproducerat med hästlängder. Vilket är då ditt bästa second hand fynd? Något som överträffar allt annat! Rösta och gör din röst hörd.

Förra veckans fråga löd -Vilket årtionde var snyggast stilmässigt? Jag fick in 170 röster och flesta personer tycker att 50-talet var det stilsäkraste årtionde. Inte konstig att 50-talsmodet kommer och går med jämna mellanrum. Kolla bara på Filippa ks kommande kollektion!

50-talet 36%
60-talet 31%
70-talet 6%
80-talet 16%
90-talet 8%
Annat 3%

Lookbook-Acne Jeans AW/07 Inseason

Klang

Acne Jeans Inseasonplagg är någonting jag
uppskattar (som ni alla vet, im addicted) mycket. Mitt i säsongen släpps nya fräscha plagg och nya stilar. Den här höst tvåan ser vi en enkel siluett med hoodtröjor, cardigans och enkla jackor. Den skräddade delen finns naturligtvis representerad med kostymer och kavajer.

-Färgerna är svarta, gröna, orangea och olika blå nyanser. Även inslag utav rosa.
-Ett flertal mössor och halsdukar blandas med scarfar, skärp och en väska på accessoarsidan.
-På skosfronten ser vi även här rågummisulan stå i centrum. En klassisk Clarksmodell och en dragkedjeprydd lågsko.
-Den korta jackan finns i både jeans, manchester och canvas.
-Två nya tvättar i Generic Boy släpps.

Nå vad tycker ni om Inseasonplaggen? Vissa av dem finns redan i butik idag. Själv vill jag gärna ha den korta canvasjackan!

Önskeoutfit

Klang

Dagens önskeoutfit har en enkel men snygg höstbasaktig style. Stickade tröjan, jeansen och ett par snygga snörskor. Armband har jag aldrig varit något större fan av, men detta från Bing Bang är ruskigt snyggt. Faded gold and silver.

Mössa-Martin Margiela
Tröja-Band of Outsiders
Jeans-Julian Red
Skor-Bruno Bordese by clone
Armband-Bing Bang

(Går)Dagens Outfit!

klang

Oj va kul jag hade igår. Det var Björn Borg fest och ölen kostade 2000 kr st. Det var kanon och på något sätt kom jag hem med ca 10 orangea kalsonger i strl. L. Jag har inte ens L så let the bidding begin;) Sotarlooken var såklart fulländad som ni kan se.

Mössa-gammal utan märke
T-shirt-Acne Jeans
Jeans-Human Scales
Raggsockar-Mammas
Skor-Dr. Martens

Pressvisning hos Ibeyo

Idag var det lunch och pressvisningar hos pressagenturen Ibeyo på kocksgatan 50. Det var en trevlig lokal men välkomnande känsla som fylldes av märkeskläder och accessoarer. Efter en trevlig ärtsopps lunch med punch och öl blev det en djupdykning utav stängerna som var fyllda med kläder av några av Sveriges och världens främsta designers.

Klang

Wester visar upp en ljus och fräsch kollektion som är en blandning utav safari och lite bohem med sina
broderade t-shirtar och Jesussandaler. Efter en överblick så känner jag att det finns många starka plagg, som den dubbelknäppta linnekavajen. Ett plagg som står högt på min önskelista är denna stickade tröja med otroligt fint mittparti.

Klang

Den stora överraskningen (då positivt) var Rickard Lindqvists kollektion. Stickade plagg (som denna snygga oversizeade koftan) rockar, jeans och skjortor. Kollektionen kändes riktigt genomtänkt och ramlade lett in på min nyfikenhetslista.

Klang


Jag var ganska lyrisk efter Nakknas installation/visning under modeveckan. Och jag får medge att nu efter en närmare titt fortfarande är imponerad. Kavajerna kommer att bli riktigt eftertraktade och kommer garanterat få mycket rampljus i tidningar och press. Något som var roligt var att Nakkna använt lite färg, gult i både t-shirts print och i långkoftan. Just långkoftan var en av mina favoriter under dagen.


Klang

Rasmus Wingårdhs Simplicité Compliquée var representerat. Det var den rena enkelheten som vi vart vana med som fortsatt även denna säsong. Förutom t-shirts har han denna säsong både byxor och hoodtröjor. Dock var det trenchcoaten som fick än att sukta lite extra.

Dagens Köp!

Klang


























Grått är flott. Så gick tankarna inne på Acne Butiken när jag kollade igenom deras sortiment. Ända sedan jag fick min stickade
favorittröja så har en helgrå uppföljare funnits i tanken, nu är den min. Samma sak med denna korta t-shirt med lång arm som jag har velat ha ett bra tag nu. Boxig och cool, inte så mycket mer att säga.

Inspiration-Mockans Revansch

Klang


Om jag får spå lite i framtiden så läser jag mocka i askan. Materialet som oftast har en negativ klang får plötsligt stor uppmärksamhet av mig den nästkommande tiden. Mockan kommer få en helt ny status och kommer att bäras av andra folk än lastbilschaffisar och gamlingar. Mockajackan kommer att bli mitt vårjackas alternativ och detaljer som på skor och väskor kommer att bli pricken över i:et. Jag kanske spår fel men det känns iallafall som att mockan kommer bli vårens måste. Believe me or not!

Jeans-Acne Jeans
Mockajacka-Second hand (ebay)
Sneakers-Lanvin
Vantar-Topman
Väska-Acne Jeans

Första Stylist Jobbet!

Klang

Idag plåtades J.Lindebergs lookbook SS 08 Preview. Jag hade äran att vara stylist och med hjälp av Dean Keany som AD och modellen Joel Wegbrant (mikas) lyckades vi göra ett riktigt bra jobb (om man får säga det själv). Lookbooken kommer i första hand finnas tillgänglig digitalt och skall vara en guide för inköpare världen runt om hur plaggen kan sättas ihop och matchas. Det var otroligt roligt och inspirerande och tiden bara flög iväg. Bilder på lookbooken kommer att publiceras här så fort jag får och de blir tillgängliga (kläderna på högra bilden är mörkade).

Önskeoutfit

klang

Efter en
helkväll med välklädda sneakersfantaster fick jag idag känslan av att bära lite mer lediga kläder. Kanske mer street i vardagen (iallafall idag). Så här är mitt förslag, street, fashion och cool. Islam is Ok! t-shirten kommer att bli mitt nästa Internetköp.

T-shirt-Schwipe
Byxor-Comme des Garçons
Jacka-Acne Jeans
Sneaker-Raf By Raf Simons

Veckans Fråga-Vilket årtionde var snyggast stilmässigt?

Klang

Vi influeras dagligen av olika modedecennier och dess trender. Men vilket årtionde tycker du var det snyggaste? Och vilket har haft mest betydelse för din stil? Det fanns naturligtvis olika stilar i de olika decennierna men överblickar man så kan man se vika stilar som vart mer betydelsefulla än andra. Så var 80-talet snyggast eller kanske 30-talet?

Förra veckans fråga löd -Överkonsumerar du någonting? Jag fick in 124 röster och de flesta av er överkonsumerar skor. Inte så otippat och ganska naturligt, skor slits! Men undra om man inte överkonsumerar i alla fall;)

Skor 39%
Jeans 23%
T-Shirts 22%
Underkläder 3%
Annat 14 %

Releasfest-Adidas Flavours of the World

Klang

Igår hade Sneakersnstuff releasefest för Adidas nya kollektion Flavours of the World. Festen var benägen på Skeppsholmen och publiken var blandad. Dansaren Aaron Lacrate hade flugits in just för att få publiken att dansa och duktiga sångerskan (joy?) sjöng på pressvisningen. Skorna var utställda i ett kalt rum där vissa av skorna hängde på väggen medans andra stod placerade på stenblock.
Här kan ni se mina bilder på skoutställningen eller köpa dom här.

Inspiration-Stickat Propert

klang

Ett par rejäla kängor och stickade tröjor i mängder. Det kommer vara många mäns klädkod när de shoppar loss i höstkylan i år. Jag tycker det propra modet är extra snyggt just nu. Den vita skjortans roll är oundviklig och passa ypperligt till denna outfit. Knäpp översta knappen på skjortan och låt den stickade tröjan göra jobbet. Den klassiska Macintosh jackan känns riktigt rätt just nu, synd bara att den är så satans dyr.

Jacka-Macintosh
Tröja-Gilded Age
Boots-Dior Homme
Jeans-Acne Jeans
vantar-Barbour

Detaljer-Kortärmade Skjortan

klang

Ok jag rullar upp dom, men nu vill jag bara låta dom hänga fria. Jag snackar om armlängden på den kortärmade skjortan. Detaljen som gör skjortan riktigt trendig just nu är de extra centimetrarna på armlängden! Ärmen skall helst sluta lite över armbågen. Stoppar man in skjortan i byxorna får man en helt ny siluett som vi inte alls vart vana med den sista tiden. Själv har jag som ni vet vart lite av en upprullare och kommer att fortsätta vara det, men dock sluta med topparna och skjortorna. Leta second hand efter kortärmade skjortor, ett tips är att ta en stor storlek för att få maximal längd på ärmen. Midjan kan lett sys in.

Tipsar-Julian Red Top 4

Klang

Var på Julian Red inköp idag och fick då chansen att kolla lite närmre på vår/sommarkollektionen. Det är som jag skrev tidigare en stiligare och mer moderiktig kollektion vi ser med både rockar i funktionsmaterial och nya t-shirt modeller. Här är fyra av mina favoriter.
  • Oljerocksliknande kappa med magnetknäppning som både känns dressad men med hög modegrad. Den stora volymen i ryggen gör den till det starkaste kortet i hela kollektionen. (Ville inte släppa den efter prövning).
  • Det är längre ärmar och kortare längd på t-shirtarna (dock kan de bli normallånga, fast jag föredrar de korta). Den korta 90-tals längden känns het just nu.
  • Lång stickad tröja i japanskt tyg som förgyller denna ursnygga tröja och ger den ett eget liv. Den kommer också att komma i svart.
  • Vi har sett trenden skapas med längre ärmar på de kortärmade skjortorna i bla. Jil Sanders kollektioner tidigare. Nu har även Julian Red satsat på en liknande modell. Jag gillar den skarpt och den hamnar lätt på topp fyra listan.

Önskeoutfit

Klang

Visst grått och svart, svart och grått. Men måste man verkligen slänga in en accentfärg? Ja kanske, hade nog kört med en STOR vinröd kashmirscarf med långa fransar hopvirad runt halsen. Är det önskeoutfit så e det! Clarksmodellen i grått nylon är en vinnare i mina ögon. Ser jag den på stan så slår jag nog till.

Hatt-ca4la
Rock-Prada
Armvärmare-Samsoe & Samsoe
Byxor-Yves Saint Laurent
Skor-Clarks

Tipsar-Mössor

Klang

Tror att de flesta av er har märkt av den starka mösstrenden som en del bloggare och modefolk anammat. Jag snackar naturligtvis om de ribbstickade mössorna som viks upp eller rullas upp och bärs långt bak på huvudet. Jag har de senaste oufitbilderna visat smakprov på hur de kan se ut. Jag gillar mössan för då slipper jag fixa frillan och den har naturligtvis en värmande funktion såhär i hösttider. Här är några favoriter på marknaden. Ett tips är att kolla igenom mössutbudet hemma, tänk på att om mössan är för tjock rulla inte upp den då utan vik upp istället.


Vänster:H&M, Hope, C.P Company, Topman,Stone Island och Prada

News-Fred Perry vs Comme des Garcons

Klang

Att Fred Perrys samarbetspartners bara blir fler och bättre är ett faktum. När jag såg bilderna för deras samarbete med Comme des Garcons blev jag nyfiken. Det är fortfarande Fred Perry men med vissa twistar. Något som stod ut var dessa tennis sneaker som just nu släpps i butik. Du kan hitta dem här. De kommer troligtvis att landa hos Nitty Gritty i Sverige.

Önskeoutfit

Klang

Grått och vinrött är två färger som är på trendtapeten i höst och vinter. Och visst tycker även jag det är snygga färger men inte minst ihop! Denna outfit känns inte så orealistisk att införskaffa (mössa finns i billigare exemplar, troligtvis resten också) och vill ha alla dessa plagg. Tröjan är ett basplagg som passar lika bra med skjorta och fluga under som till t-shirt. Lägg märke till dragkedjorna på både boots och vantar.


Mössa-Prada
Tröja-Acne Jeans
Byxor-PRPS
Boots-Hope
Handskar-Filippa K

Inspiration-Academic Sunday

Klang

När livet på skolan tar paus en stund och söndagen är kommen vill jag fortfarande vara propert klädd. Dvs avslappnande byxor med skjorta, tröja och fluga. Toppar det med ett par snygga high top. Du kan lika gärna vara preppy hiphop som internat. Denna stil tänker jag köra på söndag när jag drar mig till Ica och skall handla mat;)

Byxor-Ann Demeulemeester
Skjorta-Acne Jeans
Fluga-
Slipskungen
Tröja-Peter Jensen
Sneakers-Alife

Veckans Fråga-Överkonsumerar du någonting?

Klang

Många personer har något eller några saker som är speciellt för dem. Vissa kan inte sluta köpa t-shirts eller har en sjuk samling utav sneakers. Vet du med dig att du kanske överkonsumerar någonting? Jag själv har alltid vart svag för märkesunderkläder och har en och annan t-shirt i garderoben. Så vilken är din klädeslast?

Förra veckans fråga löd -Hur Definierar Du Din Klädstil? Jag fick in 186 röster och de flesta av er klär er trendigt. Men inte långt efter kom alternativet Annat! Så berätta för oss, vilken stilkategori saknades? Kul iallafall att ni som anser er som trendiga läser min blogg;)

Street 18%
Klassisk 8%
Rockig 11%
Preppy 12%
Trendig 26%
Annat 25%

Outfit-Tvåton

Klang

Här är fredagens outfit som jag bar på Julian Red festen. Den kom någon dag försent men men. Har en enkel outfit med stor stickad tröja med långa armar och kavaj. Inte för klätt och inte för nedklätt. Trivs bra i min kavaj och vill ha flera olika.

Mössa-Svea
T-Shirt-Odeur
Tröja-Tiger
Jeans-Human Scales
Strumpor-H&M
Skor-Dr. Martens

Önskeoutfit

Klang

Grått, svart, grått, svart ja ni förstår min poäng! Jag vill ha denna outfit nu! Jaja drömma kan man ju alltid men jag skall försöka gå ut och gräva fram något liknande. Ha en trevlig kväll!


Mössa-Martin Margiella
Tröja-wing+horns
Jeans-Generic Boy Black Raw, Acne Jeans
skor-Dr. Martens
Handskar-Newberry Knitting

Visning-Julian Red S/S 08

Klang

Som ni flesta vet är jag ett stort Julian Red fan. Jag har absolut ingen anledning att ändra uppfattning, speciellt inte efter en sådan fin kollektion! Det var en supervisning med kända modeller och bra musik. Det var i showroomet på Brännkyrkagatan 73 som visningen höll hus och vi fick se en mycket dressad kollektion med fina färger och snitt. Oversizade överdelar och avsmalnande underdelar som är ett av Julian Reds signum. Se alla visningsbilderna här.

Plagg: Rockar, oversizat stickat, kostymbyxor och färgade jeans
Färg: vitt, grått, svart och lila
Material: Bomull och vaxat
Detaljer: Det visas både tvåtonade t-shirts och jeans med svart tryck. Kapporna har knäppdetaljer vid axeln och den lila tröjan Pulse Sw är otroligt detaljrik.
Övrigt: Känns bra att de går mot en mer dressad linje och lämnar de lite klubbiga, åtminstone mindre spelrum. En av mina favoritplagg var den vita skjortan med långa armar.

Post-Pure-Tech

Klang

Nu sticker jag iväg på Julian Reds pressvisning! Skall bli otroligt kul att se vad som väntar S/S 08. Så håll till godo, jag skall springa hem och posta efter! Eller nja lite vimmel blir det nog. Så va tror ni, hur tippar ni kollektionen? Förslag på några nyckelplagg?

Tipsar-Fingerlösa Vantar

Klang

Vill man vara fin får man lida pin. Det stämmer nog ganska bra om man vill hänga på vinterns (finger)vantstrend. Det är avklippta fingertoppar och armvärmare för hela slanten, eller halva slanten?! Vist blir det kallt, men snyggt är det. Armvärmarna kan man hasa ner en bra bit över knogarna för att få den riktigt förlängda armen looken. Dock tycker jag man skall skippa att ha tummen i tummhålet. Det är ifs va jag tycker så kör som du vill. Vill man ha ett par billiga så skall man bege sig till H&M som jag och säkerligen många andra modeintresserade killar redan gjort och köpa deras variant för 29kr.

Vänster: 3.1 Phillip Lim, Diesel, Newberry Knitting, Barbour, Vasuma Inc. Och Dior Homme

Tipsar-Ett nytt beroende!

Klang

Ok, ett nytt beroende har införskaffats. Det är inget dödligt och skadar inte kropp och själ. Knappt ens plånbok heller. Jag snackar om kallingsnackisarna Baby Rib Men's Brief från American Apparel. De sitter skitbra, är skitsnygga och bra pris. Jag har ex antal just nu och jag har inga planer på att sluta! Vill du ha ett par finns de
här eller på American Apparel på Götgatan i Stockholm. De finns även i 3-pack.

Önskeoutfit

Klang

Ok Pradas kollektion är inget jag kan köpa pgr av pengarfrågan men önska kan man alltid. Gillar kollektionen nästan gräsligt mycket (dock en del gräsliga plagg också). Denna tvådelsfärgade rock är ett exempel på exilensen i denna kollektion! Tänk om man hade haft oändligt med pengar;)

Rock-Prada
T-Shirt-The Fashion Book (ebay)
Byxor-Topman
Sneakers-Filippa K

Lookbook-Whyred S/S 08

Klang

Till S/S 08 släpper
Whyred sin kanske starkaste kollektion på mycket länge. När jag såg visningen så blev jag både nyfiken och inspirerad! Det är skräddat, välgjort, skandinaviskt och modernt. Här blandas oversize parkas med välsittande skinnjacka och flätade skor. Inspirationen till kollektionen är hämtad från Post Depression America.

-Färgerna är svarta, gråa, vita och accentfärgen är olivgrön.
-Flätade väskor och skor är nytt för denna säsong. Skomodellen Serge finns kvar men nu också i canvas.
-Förutom väskor har Whyred också med den stora flugan som accessoar.
-Mönster bjuder de inte på förutom i denna blockmönstrade tröja.
-En ny jeansmodell vid namn Falk läggs till och den är vidare!!!

Ser mig själv köpa allt i denna kollektion och kan inte vänta tills de finns i handeln. Så va tycker du är denna kollektion starkare än på länge?

Inspiration-After Rain

Klang
Efter regn kommer solsken sägs det. Men just den där regniga eftermiddagen då vattenpölarna ligger som sjöar på trottoaren vill iallafall jag klä mig så här! Lite filosofiskt men visst lät de fint? Gummistövlarna känns inte längre så fult och nördigt utan som ett nödvändigt ont. Jag vill iallafall ha ett par från Marc By Marc Jacobs. Billiga och snygga, blir dina för drygt 300kr. Finns i Marc Jacobs egna butiker och på ebay.
Rock-Dior Homme
Byxor-Comme Des Garçons
Hatt-ca4la
Gummistövel-Marc By Marc Jacobs
Tröja-Call of the Wild

Veckans Fråga-hur definierar du din stil?

Klang

Det är ofta man hamnar i olika fack, och de vill jag att ni gör denna vecka. hur definierar du din stil egentiligen? Är du street eller preppy? Välj det alternativ som är närmast, för alla har ju olika stil för olika tillfällen. Roligt att se hur ni kommer att rösta, för då kommer jag se vilken min största målgrupp är. Rösta nu!

Förra veckans fråga löd -Vilket Svenskt Band/Grupp Är Bäst Klädda? Jag fick in 191 röster och The Tough Alliance klär sig bäst i musikbranshen. Var helt övertygad att de skulle vinna när jag skrev frågan och jag håller med er, de klär sig skitsnyggt!

Kent 13%
Mando Diao 14%
The Hives 20%
Tough Alliance 30%
Shout Out Louds 12%
Annat 12%

Tipsar-Halsband

Klang

Halsband är någonting jag oftast har svårt att hitta, ha på mig, och matcha. Men tycker det kan vara skitsnyggt på rätt personer och stil. Här är några halsband jag skulle vilja ha i min samling. David och Martin halsbandet är jag nu sjukt sugen på att köpa. Gillar du halsband eller inte, det är frågan?


Vänster:Dior Homme, David & Martin, Mattin, cornelia,Dior Homme och Alex and Chloé

Önskeoutfit

Klang

Idag blir det Vice/Levis fest och på den så skulle jag vilja ha på mig följande outfit. Batik (är inget jättefan, men färgsättningen var snygg), tvättat skinn i jackan och boots, sjukt coolt tycker jag idag;) Självklart allt man inte har! Istället får man gå ut och gräva i dom gamla fillorna i garderoben, för visst har man aldrig någonting att sätta på sig när det vankas fest? 


T-shirt-Batik, ebay
Skinnjacka-B-Used
Jeans-Levis
Boots-Acne Jeans

Intervju-Odeur

Klang

Träffar Petter för lunch och intervju. Han är designer för det svenska märket Odeur (
http://www.odeur.se/).

Tja Petter, läget?

Det är mycket bra tack!

Beskriv Odeur för de som inte vet!

Odeur är ett märke som doftar. Det är i grund och botten ett streetwearmärke som leker med form och detaljer; experimentellt fast med en bred grund.

Hur menar du med att det "doftar"?

Det grundas av att det finns en signaturdoft framtaget till märket Odeur. De olika sinnena spelar stor roll i modevärlden och jag ville utveckla detta. Först ser man ett plagg, sedan kanske man rör vid plagget och känner det mot kroppen. Vi tillför ett mer personligt sinneslag med hjälp av doften.

Hur luktar den?

Dra fingret på katalogen.

Haha, de va som!

Ja, samma sak är tanken med kläderna. Det skall så småningom finnas inpräglat i hangtagen och i slutändan i själva plaggen.

Hur kom du på Odeur som namn, ja menar Odeur har ju ingen vacker klang?

Egentligen grundar det sig väl i någon banal fascination för franska som modespråk. Sedan tycker jag om motsatsförhållanden. Odeur doftar ju inte illa, vilket man lätt kan tro när man hör namnet.

Varför valde du att starta eget?

Jag kände väl att det var inspirationen att lyckas göra det man vill fullt ut på något sätt. Att se någonting växa från grunden är spännande. Och så trodde jag självklart på Odeur! Sedan designar jag plaggen tillsammans med Anna Lidström, som för närvarande studerar modelinjen i Borås och en duktig mönsterkonstruktör.

Har du gått någon utbildning?

Ja. Grafisk design på Berghs.

Du har valt att jobba med t-shirts, varför det?

Det är ett favoritplagg plus att det är lätt att jobba med. Det finns även en stor publik.

Hur skiljer sig Odeur från mängden?

Vi försöker utmana föreställningar om hur basplagg kan se ut. Dessutom fokuserar Odeur en hel del på detaljerna och den övergripande känslan. Doften är också så vitt jag vet särskiljande från andra märken! Vårt egna uttryckssätt och viljan att testa nya saker är viktig.

Tanke på att bredda kollektionen?

Ja, det kommer vi absolut att göra! Men vi har inga ambitioner för att det skall gå snabbt. Vi tar en kollektion i taget. Tanken är att vi skall lägga till lite olika plagg i kommande kollektion, som en unisexhood och linne. Någon kollektion framöver kommer nog jeans och fler plagg att ingå. Men det får ta sin tid och vi stressar inte.

Var får du din inspiration ifrån?

Med risk att låta flummig; allt! Människor, natur, umgänge, och grafisk design. Doften och dofter finns naturligtvis alltid där. Doft, luft och yta.

Kan inte släppa det här med doften, kommer det en parfym?

Haha, det är många som ställt den frågan och mitt spontana svar är nej. Då blir det en varumärkesförflyttning från plagget till personen. Det är varumärket som doftar.

Gillar Air t-shirten, vad var tanken bakom den?

Inspirationen var just "Air", luft! Mer volym får man leta efter och det eftersträvade vi i t-shirten. Knäpper man upp knappen som håller ihop t-shirten blir den otroligt stor. Att vi jobbade med tryck på ryggen och knäppning var för att visa att allt inte behöver vara så uppenbart. En vilja att göra någonting nytt!

Vem bär Odeur? Beskriv personen!

Förmodligen tilltalar Odeur den alternativa publiken och personer som uppskattar plagg med olika användningsformer. Personen lockas förhoppningvis av att plagget kan bäras på olika sätt. Om det innebär klubbkidsen eller någon annan, det vet jag inte. Och det spelar inte så stor roll så länge personen i fråga känner sig bekväm i plagget.

Vart kan man köpa Odeur?

I Sverige och Japan. Här hemma finns det tillgängligt i åtta butiker. Här i Stockholm på Grandpa och Takeuschi.

Ni presenterade er första kollektion 2006, har det gått bra sedan dess?

Ja. Bättre än förväntat. Med hjälp av de Japanska ordrarna har vi lyckats gå runt och vi ser fram emot nästa kollektion där ordrarna fördubblats. Kan vi hålla en sådan takt är vi lyckliga.

Beskriv din egna stil, är du en Odeur person?

Ja, eller så skulle jag helst vilja vara en, haha! Jag gör kläder som jag själv vill ha men det blir oftast jeans och t-shirt.

Om du fick välja en känd person som bar Odeur, vem skulle det vara?

Oj, vad svårt! Jag vet inte, plus att det är farligt det där med kändisar. Blir det för hypat kan det snart gå nedför! Det är viktigare att växa än att bli hypade fort och sedan försvinna.

Slutligen, vem är Sveriges bäst klädda man?

Svår fråga. Spontant tycker jag att Anders Wendin klär sig rätt okej.

Lookbook-You Must Create A/W 07

Klang

You Must Create eller Y.M.C, välj själv, har gjort en stark höstkollektion. Deras blandning utav gubbigt, rockigt, engelskt och dressat har fått mig intresserad. Jag gillar några saker extra mycket i kollektionen och många nyckelplagg jag söker/sökt efter denna vinter finns med. En snygg skinnjacka, en midjekort ulljacka, duffelkofta och kostymbyxor. Kolla in en del av kollektionen
här eller besök hemsidan här. Bedöm för er själva.

News-Ny Levis® konceptbutik på Norrmalmstorg i Stockholm

Klang


Jag lovade mer info om nya Levis butiken. Inredningen i den 154 m2 stora butiken har tydlig inspiration av Levi?s® stolta 150-åriga historia. Konceptet är samtidigt väl förankrat i moderna förväntningar om vad en riktigt bra shoppingupplevelse är. Som en del av det nya konceptet har Levis® bl a tagit fram en "denim bar" med ett nytt system för att så smidigt som möjligt kunna guida kunden bland sortimentets olika passformer och tvättar. Kunderna kommer att på äldre manér kunna handla sina jeans över disk, och på så sätt få ökade möjligheter att kunna ta del av personalens denimentusiasm och kunskap.

Butiken smygöppnade för press och vänner på kvällen den 3 oktober och slår upp portarna för allmänheten idag den 4 oktober klockan 10.00. Det blir en händelserik öppningshelg med massor av aktiviteter i butik så som DJ´s och live spelningar av Familjen, Those Dancing Days och The Sunshine. I samband med livespelningarna släpps också dagligen 100 gratisbiljetter till en exklusiv spelning med Dizzee Rascal den 6 oktober på Chinateatern.

Event-Levis Invigning

Klang

Ikväll var det öppningsfest för Levis Flagshipstore på Norrmalmstorg i Stockholm. Butiken var inredd i sann Levisanda och plaggen var välvikta och fina. Iallafall innan festen startade! Det var många nyfikna gäster denna tisdagskväll och mina vimmelbilder ser du
här (klicka på bilden för att förstora)! Det var en fin lokal benäget på en fin gata. Hoppas försäljningen går bra! Mer info kommer senare.

Inspiration-Easy Flyer


Klang

















































Skinnjackan tillhör höstens nyckelplagg nästan varje år, samma sak med mockaskorna. Det jag gillar med dessa är guldspännena och rågummisulan som syns i flertalet modeller i höst. Plockar man upp dessa färger i jackan och skorna så har man en mycket vinnande kombination.


Jeans-Levis
Jacka-Acne Jeans
Skor-YSL
T-Shirt-Marc By Marc Jacobs

Önskeoutfit

klang

Sneakers i all ära men ett par klassiska herrskor slår aldrig fel. En av årets bästa kommer ifrån Hope och är en blandning utav en klassisk finsko med inslag av bowlingsko. Till dessa vill jag ha ett par kostymbyxor och en fin cardigan. Vill du ha en mer casual känsla kör du en t-shirt eller som i mitt fall gärna en rutig skjorta. Eller ja en fin Marc Jacobs t-shirt vore ju inte fel. Strumporna ger en fin extradetalj.


Strumpor-Acne Jeans
Kofta-Martin Margiela
Byxor-Topman
Skor-Hope

Tipsar-Sneakers

Klang

Oj va jag tjatar om sneakers just nu. Men för att slutföra mitt statement så tipsar jag här om några av mina favoriter. Jag kom naturligtvis på efter jag gjort kollaget att jag snålat med de "billigare" märkena. Tabbe av mig men ni får se de som en inspirationskälla. Själv ska jag ut och försöka inhandla Raf sneakern.

Vänster: Yves saint laurent, Filippa k, Balenciaga, SBU, Raf by Raf Simons

Veckans Fråga-Vilket Svenskt Band/Grupp Är Bäst Klädda?

Klang

Musik och mode går hand i hand. Vilket svenskt band går du helst hand i hand med? Själv tycker jag svenska Tiger Lou klär sig snyggt. I regel tycker jag våra svenska band klär sig hyfsat bra. Så nå är det Hives eller Kent som klär sig bäst? Eller har du kanske något annat alternativ? Rösta!


Förra veckans fråga löd -Använder du grooming produkter? Jag fick in 112 röster och Hudrengöringsmedel är den produkt som ni använder mest. 17% av er använder foundation. Frågan är om mina läsare är lika fåfänga som tex. Kings?

Foundation 17%
Hudrengöringsmedel 53%
Hårbortagningsmedel 1%
Brun Utan Sol 6%
Concealer 5%
Annat 4%
Inget 13%

Innelistan-Sneakers

Klang

Upp-Det råder inget tvivel på att high top sneakern är tillbaka! I stort sätt på varje visning ser man dem. Vita, höga, Blåa, cleana. Ett råd är att akta sig för de pråliga! Inga Puma High i grönt, rött och rosa utan enfärgade enkla. Vill man ha lite mer edge så välj ett par med schyssta detaljer, som dessa från Balenciaga, eller Jil Sander.
Mitten-Samma sak när de kommer till de låga varianterna. Inga krussiduller. Enkla sneakers gör allt så himla mycket snyggare. Ge mig dessa från Common Projects!
Ner-Kardborre, loggotyper, trashiga, D&G, spetsiga............... NEJ! Vi vill inte se dina blocket guccikopier med G-Star "96" , -Behöver jag säga mer?

RSS 0.91