TIPSAR-REA PÅ MARC JACOBS, LE SHOP

Klang

Just nu pågår rean på Le Shop här i Stockholm. Och en av mina favoriter där inne är dessa Marc Jacobs sneakers som Le Shop har special anpassat för att tillfredställa sina önskningar. Just denna modell kommer med nitar u sitt originalskick, men de har Le Shop tagit bort. Priset för denna sko var 3195 kr men är nu nedsatt till 1599 kr. Dessa skor som bara kom i en i varje storlek hade vart mina om jag inte skulle ha köpt ny dator den här månaden. Så passa på du som har strl 45 för du blir garanterat ensam på stan med dessa guldgripar.

VECKANS FRÅGA-VILKET JEANSMÄRKE FÖREDRAR DU?

Klang
Denna vecka vill jag veta vilket märke ni brukar vända er till när ni är ute efter jeans. Det finns en hel del märken på den svenska och internationella marknaden att välja över. En av mina favoriter är som ni kanske vet Julian Red, så min röst denna vecka går till Annat. Gör din röst hörd och klicka på just din favorit!



Förra veckans fråga löd -I VILKEN MODESTAD SPENDERAR DU HELST EN WEEKEND? Jag fick in 161 röster och New York vann en övertygande seger med 50% av rösterna. Här ser ni resten av procentsatserna.

New York 50%
London 24%
Paris 16%
Milano 4%

Annat 6%

INSPIRATION-TILL DANSBANAN

Klang

Tanken löd -vad skulle jag haft på mig om jag gick ut ikväll? Då gick de ganska fort att sätta ihop en inspirations outfit som är en blandning utav nutida jag och lastbilsfarbrorn som skall ut och partaja. Lagom utslitna svarta 501 med en snygg mjuk bomullsskjorta. Till detta måste outfitten hottas upp med ett par loafers med ett par skrikiga strumpor. Givetvis lite uppvikta så folk kan se att man lagt tanken och manken till. Nu bär det av till närmaste bygdegård eller dansbana för nu skall de dansas!


Strumpor-Comme Des Garcons
Loafers-Johnston & Murphy
Skjorta-Acne Jeans
Jeans-Levis 501

TÄVLING-VINN EN TYGPÅSE FRÅN LEVIS

Klang


Nu har du chansen att vinna en
tygpåse från Levis! Allt du behöver göra är att svara rätt på frågan och motivera varför just du skall vinna!

Frågan: Vilket djur finner du på etiketten som än idag pryder Levi´s-jeansen?


Vinnaren är nu korad!
Tävlingsregler: Skicka svaren till [email protected] och svara rätt på denna fråga och ge en motivering till varför just du skall få tygpåsen. Vinnaren koras söndag 5/8. Glöm inte att skriva namn, adress så jag vet vart jag skall skicka priset! Om fler rätta svar kommer in är det klang.blogg.se som beslutar efter motivering. Beslutet kan inte överklagas.

NEWS-DOLCE & GABBANA SKRÄDDAR DET KINESISKA LANDSLAGET

Klang

När man hör Dolce & Gabbana och fotboll så är det de Italienska spelarna man tänker på. Men nu när de olympiska spelen i Beijing 2008 börjar närma sig så har modehuset tänkt om. Från och med september i år kommer spelarna och landslagsledningen i Kina bära Dolce & Gabbanas kläder i fotbollssyfte utanför planen. I kollektionen Kineserna får finns allt från skräddarsydda "martini" kostymer i smalare snitt till en mer casual linje där bland annat en silverfärgad nylon bomberjacka finns tillgänglig. Gissa om de så vanligt trendiga kineserna kommer att vara välklädda under OS nästa år!

OUTFIT-LEDIG I JEANS

Klang

Äntligen lite sol idag! Men det var inte tillräckligt varmt för shorts (trodde jag), så mina nya favoritjeans fick var på. Gillar verkligen denna modell och den känns helt ny när man är van med de smala. Känns lite som hiphopbyxor, fast på ett skönt sätt. Lång gren, Upprullade, och med mina vita vans authentic gick jag ut och satte mig i en park och lyssnade på röstboken (fattade inte Harry Potter boken, så de fick bli röstboken istället) i min Ipod. Mycket trevligt och förhoppningsvis fortsätter det fina vädret.



T-shirt-Acne Jeans
jeans-Julian Red
Klocka-Casio

NEWS-RAF SIMONS SOLGLASÖGON

Klang

Under visningen av Raf Simons Spring/summer 08 passade man också på att visa Raf Simons nysatsning, solglasögonen. Det är ett samarbete med Linda Farrow solglasögonen tagits fram, som för övrigt har samarbetat med bla. Dries Van Noten och Christopher Kane. Tanken bakom solglasögonen (förmodligen kläderna också) är att få "de unga hippa" att lämna sina datorer för en stund och istället gå ut i naturen och röra på sig. Bågarnas form är i pilotmodell av plast i olika färger. När man ser kollektionen kan man lätt tänka sig ett flygplan med ett gäng fallskärmshoppare som har solglasögon på sig som skyddar för vinden. Väl nere på marken kan man transportera sig vidare med skidor (se pjäxorna). Denna kollektion är definitivt i tiden med allt vad funktionsmode heter. Här kan ni se lite större bilder på solglasögonen och kläderna.

INSPIRATION-HARRY POTTER

klang

Kanske inte det mest vanliga inspirationsinlägget jag gjort men idag har jag fått lite Harry Potter hysteri! Började med att köpa den nya boken (som jag absolut inte vet om jag kommer att fatta! Har aldrig läst en Harry Potter bok på engelska förut). Sedan så har jag fixat alla filmerna (till datorn). Så nu ska jag lägga mig i sängen och sätta tänderna i den magiska världen en (förmodligen) sista gång. Valde dock inte Harry som inspirationskälla utan den som inte får nämnas vid namn;)


Nyckelring-YSL
Jeans-Dior Homme
Linne-Cheap Monday
Sneakers-Martin Margiela

VECKANS FRÅGA-I VILKEN MODESTAD SPENDERAR DU HELST EN WEEKEND?

Klang

Nu är jag tillbaks från semestern. Den har naturligtvis gått alldeles för fort. En vecka är på tok för kort tid. Nog tjatat om det och inriktar oss på er istället. Ni kanske har semester, haft eller har sommarlov och vilken fråga känns då mer relevant en denna! Vart skulle du spendera en weekend? NYC, London, Milano, Paris eller någon helt annan stans för att shoppa loss? Själv sticker jag gärna över atlanten till the Big Apple. Skönt är det iallafall att ha Internet igen;)



Förra veckans fråga löd -Vilken Modetidning föredrar du? Jag fick in 197 röster och KING MAGAZINE vann en ganska klar seger med 36% av rösterna. Här ser ni resten av procentsatserna.

Bon Magazine 14%
Dazed & Confused 6%
Café Magazine 14%
King Magazine 36%
Arena Homme Plus 13%
Annat 17 %

ALLMÄNT-VYKORT

Klang

Tänkte bara säga hej från semestern! Jag slappar och träffar polarna här nere i Uddevalla. Imorgon fyller jag 20 år och i helgen så blir de utgång i Smögen. På söndag är jag tillbaka i Stockholm och då blir bloggandet som vanligt igen. Ha de toppen resten av veckan, de ska jag ha de lovar jag. Kanske hinner jag med något inlägg innan söndag men troligtvis inte. Men på söndag räknas rösterna i veckans fråga och en ny skall ställas.  Simma lugnt!

VECKANS FRÅGA-VILKEN MODETIDNING FÖREDRAR DU?

Klang
Denna vecka vill jag veta vilken modetidning som ligger dig närmast hjärtat. Är det någon av våra svenska tidningar eller har du en utländsk favorit? Det finns en hel uppsjö modetidningar för män just nu så om du inte hittar någon från listan som passar in så är alternativet Annat ett självklart val. Skicka gärna en kommentar isåfall och skriv just din favorit.



Förra veckans fråga löd -Vilket svenskt märke är din favorit? Jag fick in 182 röster och Acne Jeans vann en ganska klar seger med 38% av rösterna. Här ser ni resten av procentsatserna.

Filippa K 16%
Acne Jeans 38%
Hope 3%
Whyred 16%
Fifth Avenue Shoe Repair 9%
Annat 17%

FASHION-ARTISANAL BY MARTIN MARGIELA

Klang

Som ni kanske vet så är Haute Couture någonting som överhuvudtaget (nästan) bara finns tillgängligt för tjejer. Det hade Martin Margiela tänkt ändra på. Han byter själv ut namnet Haute Couture till Artisanal och designar ett sett av handgjorda jackor som skall vara så närd Haute Couture de bara går för män. Någonting som talar för Artisanals överlevnad är att det var första gången manliga kläder synts till under visningarna av Haute Couture. Själv tycker jag jackorna och västen som för övrigt är ihopsatt av flera olika skinnlappar är ruskigt ful. Om priserna hamnar på Haute Couture nivå återstår att se men frågan är om de rika männen kommer sattsa på Artisanal, jag vet att jag inte skulle ha gjort de.

Allmänt-Lite Nytt

Klang
Har känt ett bra tag att någonting skulle behöva göras med bloggen. Ett steg i rätt riktning är att med små steg ändra lite här och där, då menar jag främst designen. Jag tog därför tag i detta och från och med igår så finns veckans fråga och en profilbild tillgänglig på bloggen. Jag har också skippat ramen med tejp som var Outfit inläggens bas och istället bytit ut mot en svart. Helt för att få ett så helhetsgivande intryck som möjligt och inte sväva iväg allt för mycket. Hoppas ni tycker de små ändringarna är till fördel och att resultatet en dag blir snyggt. Glöm inte heller att rösta på veckans fråga där rösterna kommer att redovisas varje söndag.

Inspiration-Indian In The City

Klang

Kunde inte hjälpa men jag fortsatte på temat lantisar i stan och idag fick jag lite inspiration från sydamerikaner och indianer. Hehe så kan de gå! Tänk om alla "indian" gatumusikanter klätt sig lite mer åt detta håll istället för tanktop och Buffaloskor på gatan. Då hade ilf jag tyckt att den riktiga stämningen kommit fram lite mer (sedan får man inte glömma de "riktiga" som kör hela indian outfitten med fjädrar och dylikt).

Skor-Converse Jack Purcell by John varvatos
Jeans-Acne Jeans
Kofta-Henrik Vibskov
Väska-
Martin Margiela
Halsband-
Luis Morais

Nyköpt-Detroit

Klang
Efter jobbet gick vi direkt till Julian Red och Fifth Avenue Shoe Repairs utförsäljning på tvålfabriken vid Mariatorget. Därinne var det lugnt och städat och man kunde i lugn och ro kolla igenom plaggen som reades ut till riktigt bra priser. Jag hittade ett par jeans som jag precis var ute efter. Modellen Detroit är riktigt hög i midjan och med raka, ganska vida ben. Jag har vart nära att köpa Hopes ruskigt fina jeans men dessa kändes ännu bättre. En blandning utav Hopes jeans och ett par gamla 501or. Tack vare att jag känner grabbarna Julian Red så fick jag jeansen för 200kr. (1299 innan och 300kr på utförsäljningen) Men om du själv vill ha ett par eller något annat så har du chansen imorgon från 07.00-22.00.

Outfit-Rutig

Klang

Idag var de fortfarande mulet och tråkigt väder, ush. Fast jag känna att de inte spelar så stor roll när jag ändå jobbar. Hade de vart 30C* ute så hade nog avundsjukan vart lidande. Idag körde jag en gråskalig outfit som jag matchade riktigt bra med vädret.

Skjorta-Velour
Jeans-Julian Red
Klocka-Casio

Inspiration-Från Landet

Klang

Jag är själv från landet och kan därför skriva detta ur mitt eget perspektiv. När man går här på Stockholms gator så ser man (om inte annat i dessa turisttäta tider) när folk inte är från stan/innerstan. Det kan vara allt från rockabillys till vanliga raggare. Oftast tycker jag inte alls deras klädsmak är så tilltalande men vissa är riktigt coola. Speciellt en grupp av män som har klätt upp sig lite extra för sin vistelse i storstaden men inte riktigt känner sig bekväma. Idag såg jag (och hörde) en man som helt klart kom från de norra delarna av detta avlånga land som precis såg ut som en riktig "lumberjack" men med en twist. Istället för arbetsbyxorna eller de slitna jeansen hade han fått på sig ett par finbyxor som han inte riktigt såg ut att trivas så bra i. Givetvis var flanellskjortan på och ansiktet prydes av en stor mustasch. Därför är min outfit här över lite inspirerad av lantisarna med lite twist, för att de är så sköna. "lumberjack in the city".


Chinos-Dries Von Noten
Plånbok-Roar
Glasögon-Clip-on
Piké-Missoni
Stövlar-Acne Jeans

Nyköpt-Whyred Byxor

Klang

Idag slog jag till på ett par Whyred Hell på rean. Jag har aldrig tidigare köpt jeans från Whyred (chinos räknas inte) för att jag inte tidigare gillat deras modeller. Denna modell är större i låren och passar superbra just nu när det känns "lite" tråkigt med tighta jeans. Just denna Hell modell som heter Toile är inte i klassiskt jeanstyg utan i mer mjukt bomullsmaterial. Dessa off-white byxor (bilden ljuger lite, dessa är inte vita, mer åt cream) skall köras uppvikta och kommer varvas bra med mina chinos.

News-Converse Jack Purcell Leather II

Klang

Mycket skor på news sidan nu och det är jag väl medveten om. Men dessa kunde jag inte bortse ifrån att skriva om. Converse Jack Purcell Leather II är en nyhet som har tisslats en hel del om att den skall vara så snygg och bla bla, och visst det är den. Jag gillar egentligen inte första modellen som förvisso är en av världens mest sålda sko och passar skitbra på sommaren. Har inte gillat det extra gummit som suttit fram på skon men dessa nya (II) är riktigt fina. De har lagt till ett nytt blankt lackat lager av skinn på sidan av skon som jag tycker är riktigt snyggt. När dessa kommer in (i slutet av sommaren/hösten, men säljs nu redan på utvalda ställen och amazon.com) så skall jag nog slå till på ett par (bild på alla 3 modellerna).

Outfit-TruckerLinnet

Klang

Glömt att posta bilder på mina linnen jag köpte för ett tag sedan. Jag tycker särskilt om detta med trucker tryck. Tycker det är snyggt att blanda olika stilar till ett sådant linnet. Därför körde jag höga upprullade kostymbyxor och mina gladiatorsandaler. Idag hatar jag att inte ha helspegel för de va hur snyggt som helst (mitt tycke;). Ska ta ett helfoto så fort jag får tillfälle.


Linne-2hand från Urban Outfitters
Byxor-H&M
Klocka-Casio

Nyköpt-Gladiator Sandaler

Klang

Det är redan mycket snack om dessa sandaler som spås vara den stora trenden nästa vår/sommar. Jag kände att jag redan nu behövde ett par sandaler och det självklara valet ser ni över. Dessa kommer från märket Why Not och köptes idag av en mycket trevlig kvinna för reapriset 250kr (i en butik på Sveavägen, fråga mig inte vilken?!). Ett fynd kallar jag de, vet inte vad ni tycker men jag stormtrivs i dom. Dock har jag redan sjukt ont i fötterna (remmarna is making me mad).

Intervju-Mikael Ehrlington

Klang
Tja Mikael, läget?
Jo tack det är bra!
Hur och varför blev du modell?
Jag hade en flickvän som tyckte jag skulle prova. Tillslut tog jag hennes råd och skickade in några bilder till Mikas och på den vägen är det.
Hur Gammal var du när du fick ditt första jobb?
Första jobbet fick jag faktiskt redan dagen efter bilderna las upp på Mikas. Då var jag 17 år.
Vad var det för jobb?
Det var en visning för Beckmans. Lite kul faktiskt för det var just här i Gallerian.
Du är som jag snart 20 år. Du har hunnit med en hel del, känns det bra att förhoppningsvis ha några år kvar?
Det känns superbra. Ingen stress och så utan man tar dagen som den kommer. Det får ta sin tid.
Hur ser de ut om 20-30 år kommer du fortfarande tacka ja om Dressman eller Marlboro Classic hör av sig?
Jaja de kan jag tänka mig haha
Vilken plåtning känns mest prestigefylld i din bok, Diego?
Njee de mest krediga måste nog vara plåtningen för tidningen 10+ och den gjorde jag 1½ månad efter jag börjat på Mikas.
Du går en hel del visningar. Vilken är mest prestigefyllda där?
Skulle nog säga Whyred. Eller Hope kanske?
Apropå Hope du har ju plåtat en kampanj med dom. Hur var de?
Det var helt klart en av de bästa plåtningarna jag gjort. Bilderna blev schyssta, modellerna var trevliga och fotografen var kanon!
Du är på väg att flytta hit till Stockholm. Då kommer du att kunna gå på mer castings och vara mer tillgänglig som i sin tur generera mer pengar. Kan man leva på att vara manlig modell i Sverige?
Nej då måste man plockar alla jobben här hemma och det går ju liksom inte. Man måste jobba utomlands för att kunna leva på det.
Vilken visning skulle du helst vilja gå och varför?
Jag skulle vilja gå Paul Smith för jag gillar hans grejer skarpt. Men självklart Prada, Dior Homme och de stora modehusen som genererar mer jobb.
Har du några favoritdesigners själv?
Jag är svag för Hope. De har schyssta kläder som känns som en blandning mellan Acne och Whyred fast i en lyxigare förpackning.
Vad utmärker dig som modell?
Kindbenen absolut! Sedan är jag mörk och har fräknar och det är inte så vanligt. Sedan är jag ju jävligt snygg också hahah (*ironi)
Ja för dina kindben syns kraftigt och tydligt på vissa bilder!?
Ja men de beror helt på fotografen och hur han riktar ljuset. Lägger han ljuset ovanifrån kommer de fram mer tydligt.
Finns det något du skulle vilja ändra med ditt utseende?
Nej jag är rätt nöjd faktiskt. Man är den man är!
Det finns stora debatter om jämställdhet och liknande men i modellbranschen är det tvärt om. Hyser ni killar något agg mot tjejerna för att de tjänar så mycket mer?
Det är inte så mycket vi kan göra haha. Men de ändrar sig nog sakta men säkert i takt med att det manliga könet blir mer och mer medvetet. Då kommer fler jobb som tjejerna har.
Slutligen vem är Sveriges bäst klädda man?
Tomas Andersson Wij klär sig snyggt! Inte alls min smak men de han gör är skitbra.

News-Indulgences No. 5

Klang

Om du befinner dig i NYC kan du just nu gå och kolla in Just Another Rich Kid och Tobias Wongs senaste samarbetsresultat. De har denna gång doppat ner ett par Nike Dunk Hi i 18 karats guld. Totalt kommer det att finnas 5 stycken av de guldiga skorna och kommer dessutom att säljas i gallerian Anna Kustera. Priset på dessa guldgripar är inte fastställt men om du har mycket pengar över så har du tills 27 juli att tänka över saken.

Outfit-CitySafari

Klang

Idag har det vart en underbart solig dag. Inte bara underbart att vara ledig och slippa bokslutsinventeringen på jobbet utan att jag fått gjort en hel del saker. Vart på stan och lunchat med en polare kollat rea, köpt present, diskat och bara slappat. Måndagar är jag gärna ledig på! Här är ilf dagens outfit som gick i vitt, blått och rött.


Hatt-Stråhatt (ficks)
T-shirt-Marc Jacobs
Shorts-Human Scales (Uppsydda till shorts)
Klocka-Blammo (People festen)
Nyckelring-Whyred

Inspiration-Snören

Klang

Ser att jag gjort en del Tipsar-inslag som har haft mycket bruna nyanser eller åtminstone natur. Kommer på mig själv att jag mer och mer gillar just de färgerna. Dock har jag nästan inget i tex. brunt i min garderob! Denna outfit passar enligt mig ypperligt en dag på stan eller till stranden. Skjortan i detta fall har riktigt långa armar som kan kännas mycket uppfriskande och nytt nu när upprullat har vart på tapeten ett BRA tag. Senilsnörena på glasögonen ger ett ledigt men coolt intryck och de gör de korta slitna Jeanshortsen lika så.

Skjorta-Jil Sander
Solglasögon-Acne Jeans
Skor-Numer (N)ine
Shorts-Levis Vintage
Glasögontillbehör-Senilsnöre

RSS 0.91