Favoriter i repris - Inspiration Halloween

Jag lånar detta inlägg av Hotspot där ni här kan få lite inspiration av redan postade inspirationsoutfits inför helgens halloween planer. Ha en fasansfull helg!

Bild:Young Dracula
Bild:Psycho Clown

Bild:Fashion(cyber)Pimp

Detaljer-Lanvin Sneakers AW 08/09


Obsession, obsession, obsession, obsession, obsession, obsession ,obsession, obsession, obsession, obsession!
Modellerna ökar i antalet för varje säsong, det gör också mitt obsession. Denna kollektionens vinnare är helt klart de riktigt dressade varianterna med gummisula, för varje gång jag ser dem blir mitt obsession bara större. Obsession någon?

Edit: Nu blir de fan inga fler sneakers på att tag!

Acne Hats S/S 09


Bild: What's your thoughts about the Acne S/S 09 hats?

Ni blir troligtvis inte förvånade när jag nu skriver att jag älskar Acnes vårkollektion! Något jag speciellt tycker om är hattarna ur Pop Classic kollektionen. Det är härligt att se att det vågas med både färg och form (självklart finns det otroligt många fler former och färger, så har vi det sagt) vilket inte är så vanligt inom svenskt mode. Min favorit är hatten i mitten i underraden (otippat?) men stylingmässigt och stilmässigt tycker jag om baskern som ser ruskigt cool ut. Dock krävs det i detta fallet att man både ser ut och har frisyr som modellen, själv skulle jag bara se dåraktig ut. Acnepatrioten i mig hoppas verkligen att spring/summer plaggen kommer i produktion i större utsträckning än höstens där några, faktiskt flera, av mina favoriter inte kom ut i butik. Va tycker ni om hattarna, någonting för er eller inte?

Nike Dunk X Comme Des Garcons


Här är ett par andra sneakers som gärna hade fått tillhöra min skosamling. Det är Comme Des Garcons Junya Watanabe som för andra gången designar ett par Dunkskor för Nike . Det
första samarbetsresultatet är också schysst men inte riktigt i närheten av hur snygga de här dragkedsbeprydda varianterna blev. För "skate" eller inte skiter jag fullständigt i!


Bild: Junya Watanabe, Comme Des Garcons & Nike Dunk, awesome!

Inspiration-Jack Daniels



Dagens inspirationsoutfit är inspirerad av Vilda Västern och whisky. Tänkt dig ett ranchbråk där stolar flyger, folk slåss och flaskor går i tusen bitar. Kläderna och accessoarerna är så snygga att jag gärna hade besökt  västern en sväng. Givetvis skulle jag då inte vara cowboyen i centrum utan den mer sofistikerade handelsmannen med snyggare hatt och fin väst. Som sagt
Welcome everybody to the wild wild west!

Skjorta-Masison Martin Margiela
Väst-Ann Demeulemeester
Byxor-Our Legacy
Boots-Masison Martin Margiela
Klocka-Woodford
Hatt-Ann Demeulemeester

Hope Sneakers!



Ett märka tycks ha nått en viss nivå när sneakers börjar produceras. Näst på tur är svenska Hope som satsar på en clean och snygg high top modell i vitt skinn och brunt mocka. Släpps gör den inte förens till våren men jag är redan nu sugen på ett par. Jag tror dessa kan sälja riktigt bra då de tilltalar en stor målgrupp. Eller vad tror ni, best seller eller inte?

Önskeoutfit!



Dessa stövlar är lite över de vanliga. Jag hade känt mig (lite mer) lyckligt lottad med dem stående i min hall. Den tunnstickade cardiganen med slag gör sig bra instoppad tillsammans med den fina skjortan (som jag använder flitigt). Det avslutas med väskan med stort V och slips i samma färg som byxorna.

Skjorta-Acne
Cardigan-Lanvin
Byxor-H&M x Comme des Garcons
Stövlar-Prada
Slips-Balenciaga
Väska-Lanvin

Terry Rodges Upper-class Paints


Bild: Terry Rodges Upper-class Paints

Håller min blogg på att bli en porrblogg? Först skrev jag om Playboy, nu om T
erry Rodges otroligt välmålade och detaljrika målningar som denna gång skildra Los Angeles stereotypa överklass med modeller, sex, droger och rock `n roll. Att jag just valde att visa denna bilden var först och främst för att jag tyckte den var snyggast, men kanske allra mest för att den blonda avtäckande modellen i framkant ser ut som våran svenska topmodell Caroline Winberg!? Är jag helt ute och cyklar eller är Caroline tagen på bar gärning?

Detaljer-Raf Simons Brosch AW 08/09



Ok jag älskar allihopa. Idag fick jag se fler modeller jag aldrig tidigare sätt och nu är ha-begäret större än någonsin. Min personliga favorit är nu den grå med olika stenar på, ruskigt snygg.. Vilken är eran favortit eller är ni kanske emot broschar? Själv kan jag inte få nog just nu!

Trend-Orange Strap Shoes!


Man kan se en slående likhet mellan Prada och Dries Van Noten nu till våren. Iaf om man kollar in deras skor där båda lagt till "orangea" spännen för att piffa upp sina svarta lågskor. Det som skiljer dem åt är givetvis skomodellen och att Prada valt att köra på ett gummiliknande material där Dries Van Noten begränsat sig till ett mer praktiskt läderspänne. Man kan ju undra vart dessa två designers funnit sin inspirationen ifrån, samma bok måtro?

Adidas Superstar 35th Anniversary!


För att fira Adidas modell Superstar som fyllt 35 år lanseras nu en superlimiterad box för de trognaste samlarna. Boxen går lös på mer än €5,000 men med tanke på att du får med ett rengöringskitt och en guldplatta i boxens tak med inristade Superstar modeller kanske det är ett riktigt kap, eller?!

Inspiration-Tractor Pulling


För att dra storyn till namnet på dagens Inspirationsoutfit så utgår jag från skornas sula som är lika grova och brutala som en traktor. Väskan har blivit överkörd av en traktor, ja ni fattar. Skjortan och skärpet är så snygga ihop så det finns inte så mycket mer att säga om den saken. Jag vill återigen ha allting jag skrapat ihop!

Skjorta-Marni
Byxor-H&M (igen)
Väska-Prada
Skor-Raf Simons
Skärp-Jil Sander

Trend-Tattoo Covers!


Modevärlden bombarderas just nu av tatuerade modeller som pryder "alla" editorials i "alla" tidningar (en hel del covers också som ni kan se)! Ja av de kanske 10 senaste modemagazinen (internationella) jag köpt så har det vart minst en Prada story med tatuerade modeller. Tatueringar, Tatueringar,Tatueringar... För att ni skall förstå hypen och trenden av det hela så kan ni bara kolla in Garrett Neff för L'Officiel Hommes Singapore (nere i höger hörn) som till och med fått fejkade tatueringar målade över kroppen!

YSL Bags AW 08/09



Hade jag haft råd hade jag köpt Yves Saint Laurents gråa krokodilväska på en gång! Gillar denna väskkollektionen skarpt speciellt blandningenav Sportbags, dressade portföljer och dataväskor. En annan sak som tilltalar mig är den diskreta Y skärningen av en logga på väskorna, klockren!

Önskeoutfit!


Dagens önskeoutfit går i naturens färger. Grått, Brunt, beigt och rött. Tyvärr är jag ingen kille som passar speciellt bra i beigt utan försvinner oftast helt i de. Men under kategorin önskeoutfiten passar jag i allt och är skitsnygg i alla färger!

Kofta-Quai de Valmy
Skjorta-3.1 Phillip Lim
Byxor-Resteröds
Skor-Lanvin
Slips-Acne
Mössa-Jil Sander
Väska-Tough Duck

Tävling-Vinn Watchstrap från Smart Turnout!!!



Vill du bli den lyckliga vinnaren av ett klockarmband från Smart Turnout (leverantör till bla. JPress)? Allt du behöver göra är att skriva den bästa motiveringen till varför just du skall vinna och posta den i kommentarsfältet.  Så ta nu chansen att vinna denna åtråvärda accessoar nu. Lycka till!

Tävlingsregler: Lämna den bästa motiveringen i kommentarsfältet och ha cansen att vinna Smart Turnout klockarmbandet. Vinnaren koras Fredag 31/10. Glöm inte att skriva namn, och mailadress så jag vet vem jag skall kontakta! Klang.blogg.se bestämmer utefter sitt tycke den bästa motiveringen och beslutet kan inte överklagas. OBS klocka ingår ej!

Topmans nya Priceless kollektion!!!


Bild: Topmans Pricless by Antony Price

Ok så här är det! Topman har låtit den Londonbaserade designern Antony Price göra en unik kollektion för företaget och denna unika kollektion skriker mitt namn! Jag bara älskar att det är Topman (tänk prisklassen) och att det är Price som gjort den. Klassiska uppdaterade plagg som om något känns up to date som den dubbelknäppta kavajen och den smalare silhuetten, riktigt brittiskt nuläge. Sedan kan jag nästan inte vänta tills v. 46 då kollektionen släpps i utvalda Topman butiker runt i världen då jag måste få tag på den vinröda (pälsliknande) rocken!! Jag har grämt mig något kopiöst över att jag inte köpte Acnes korta på utförsäljningen. Nu har jag chansen på en (det lilla man ser på bilderna) om inte snyggare variant som dessutom är längre! Ja Antony Price har lyckats bolla med Lanvin och Prada och skapat det vi alla vill ha, en billigare variant!
Klicka här för större bilder!

Inspiration-Blueberry Reptile



Är vanligtvis inget större fan av muddar på jackor men här får jag medge att det kan vara riktigt snyggt. Bluberry Reptile kommer inte helt otippat från både väskan och skorna som matchar temat snyggt. Vantarna ramar in det hela med sin svarta grund och blåa kant runt sidorna.

Rock-Costume National
Skjorta-Burberry Prorsum
Byxor-H&M
Väska-Valextra
Handskar-Lanvin
Skor-Zilli

H&M x Comme des Garcons Ad Campaign!


Ja va tycker vi egentligen om H&M x Comme des Garcons kampanjbilder? Och om modellen? Ja till och med om det grafiska? Många frågor och jag vill ha era svar! Själv tycker jag inte det känns Comme eller H&M inte snyggt för den delen heller... Something about that cr*zy eyed model?!

A Magazine cravings!



Jag vill verkligen ha den fina fjärilsbroschen från Dior Homme! Jag vill ha två så jag kan sätta dem som på bilden från Kris Van Assches upplaga av A Magazine. Hur snyggt som helst, men kosta de som kosta kan för denna kostar,  382 $. Drömma kan man ofta göra här på bloggen, men när skall man sluta vara så snål (eller tänka -mengud en sådan dyr sak kan man inte köpa) utan istället köpa någonting man vill ha och inte supa bort pengarna. jajaj jag vill ha en nu iaf!

Veckans Man!


Min kära syster smsade mig och skrev -Har du sett att Hanna Fridén har utsett dig till veckans man?! Hon skriver såå fint om dig!... Självklart blev jag nyfiken på vad jag hade gjort för att förtjäna titeln Veckans Man så jag gick in på Stureplan.se Där var jag på ganska stor bild bredvid Ebba, Caroline Winberg och Hibbs. Det visade sig att det tillhörde kategorin Fashion Paparazzi och då trillade paletten ner. Tack Hanna för den fina motiveringen! Läs Fashion Paparazzi här!

V Man Issue 12 Winter 2008


Bild: V Man Winter 2008 Chace Crawford by Mario Testino

Okej jag
klagade lite över Hedis omslag (som förvisso var all over the place ett tag) för att nästa nummer sakna hans sinne och öga  för mode kopiöst! Den snäva omvändningen skapades när jag fick se det här skittöntiga omslaget med Gossip Girl stjärnan(?) Chace Crawford! WTF! Nee det här föll mig inte alls i smaken. Platt fall för en tidning som så ofta levererar i världsklass. Håller ni med eller tycker ni rent av att det nya omslaget är snyggt?

Inspiration-Scarf



En av höstens absolut snyggaste känga kommer ifrån Opening Ceremony. Tjock traktorsula, halvhögt skaft och kommer i färgerna svart och grått. Jag är nästan säker på att jag ska köpa ett par, dock dyker det upp nya kandidater varje dag. Inspirationen till dagens outfit kommer från Dries Van Notens ursnygga scarfs. Stor, färgglad, svinsnygg och är gjord i silke, knyta den som över på bilden och du har looken färdig. Detta vill jag ha på mig nu!

Kavaj-Alexander McQueen
Polo-YSL
Scarf-Dries Van Noten
Byxor-H&M x Comme des Garcons
Skor-Opening Ceremony
Väska-Etro
Skärp-D&G

Ett Aktivt liv med Chanel?



Efter inlägget med basketbollen från Ralph Lauren kunde jag inte annat än att posta Chanels sportkitt. Jag är väl ganska nördig som sagt för jag tycker det här är skitroligt! Hade jag haft pengarna hade jag inte stoppat med ett bagage från LV utan jag hade garanterat sportat i Chanel. Får man bjuda på en
hamburgare efter en hård dags aktivt Chanel levende kanske?!

Our Legacy Öppnar butik På Krukmakargatan!

Bild: OBS! Bilden är egenproducerad.

I Början av november får krukmakargatan i Stockholm en ny butik. Då är det inte Nitty Gritty jag talar om utan Our Legacy! De öppnar upp i Fred Perrys gamla lokal som ligger i anslutning till Nitty gritty men kommer drivas på helt egen hand. Att de väljer att lägga butiken på just Krukmakagatan tror jag är ett smart val. Dels för att Nitty Gritty redan har jobbat in gatan bra och med tanke på nyöppningen av just Nitty Gritty. All lycka till säger vi till Our Legacy!

Önskeoutfit!


Detta skulle jag vilja ha på mig idag. Skorna i loafersmodell med grått ormskinn över är lite av mina favoriter just nu. Till dem vill jag ha angorapolon som matchar resten av outfiten bra. Varm och skön tillsamans med en skön mössa och handskar. Lagom höstigt och snyggt.

Tröja-Jil Sander
Byxor-Ralph Lauren
Skor-Giorgio Armani
Väska-Vivienne Westwood
Mössa-Acne
Handskar-Costume National

Our Legacy x Gram part 2


Ni kanske kommer ihåg att jag skrev om Our Legacys samarbete med Gram
för ett tag sedan? Nu är det dags igen men denna gång lämnar de canvasvarianten för våren och satsar på läder. Modellen är densamma (378g), känslan och stuket. En vinnande modell för plimsoleälskare som inte vill bli blöt om fötterna nu på hösten! Köp eller bara glutta här.

Ralph Lauren Purple Label Basketball



Ralph Lauren Purple Label har tillsammans med NBA stjärnan LeBron James tagit fram en limiterad basketboll i 300 exemplar. Alla basketbollarna är signerade av LeBron själv och är även numrerade. Alla intäkter från försäljningen går oavkortat till välgörenhetsorganisationen LeBron James Family Foundation. Det smått avskräckande priset på $1000 gör inte tanken på lite bollspel med en Ralph Laurenboll mindre. Efter basketmatchen skulle jag gärna köra lite Amerikansk fotboll med
Chanelbollen.

Tipsar-Halsband


Bild: Lanvin, Gotti, Driftwood, Ann Demeulemeester, Dior Homme, Topman, Driftwood & Martin Margiela

Här har jag valt ut lite halsband som jag tycker är snygga. Ser man på utbudet så har många inspirerats av djuren när de skapat sina smycken (Lanvin, gräshoppa. Gotti, flugan. Ann Demeulemeester, fjäder. Ja ni fattar). Själv gillar jag mitt kulhalsband med dragsko från Acne som åker på då och då. Har ni något favorithalsband?

My friend Pascall!


Bild: Josefin och jag på Blog Award

Ibland måste man få vara lite personlig (det är ju ändå en blogg) och få skryta om sina vänner. Josefin är min trogna vapendragare och självklart var hon med mig på Veckorevyns Blog Award. Förutom att hon (efter mig) var snyggast på festen är hon även världens roligaste. Hon fick många frågor från bloggande tjejer vart hennes (läs häxan Pascalls) klänning kom ifrån (Beyond Retro) och visst e den fin! Nu över till skrytet, -Jag har världens bästa vänner, som på köpet är ruskigt snygga! Har ni också de eller är det bara jag som är lyckligt lottad?

The new (Lanvin)man!?


Bild: Lanvin

Den nya mannen klär sig i broscher, lackade damhandskar (i killstorlek) och små axelväskor. Ja iaf om man inspireras av mannen som klär sig i Lanvin. Jag gör ju det, alltså inspireras av märket som just nu dominerar allt i modevärlden (enligt mig). Väskan över är inte att leka med och hade gärna fått vila på min axel. Nu kostar fanskapet närmare arton tusen kronor så något köp lär det aldrig bli. Om man som jag ändå är sugen på en liknande kan jag tipsa om att H&M har en snarlik i sin damkollektion (för den som vågar). Jag köpte just en sådan för ett par veckor sedan och har använt den hyfsat flitigt. Vågligt eller inte så är den nya mannen här för att stanna för Lanvin går ingenstans (och det gör inte konkurrenterna som även dem inspireras av märket).

Do You Have What It Takes?


Nu är det dags för VMAN och Ford Models stora modelltävling igen! Har du vad som krävs för att bli den nya stora herrmodellen? I så fall tycker jag du skall klicka på bilden över och anmäla dig! Jag menar det har ju inte gått dåligt för Petey Wright direkt som är en av förra årets vinnare! En annan kille som också fightades om priset var Adam som ni kanske kommer ihåg från Vogue Homme Japan omslaget! Två killar en tävling båda coverboys fotade av Hedi Slimane. Så vad väntar du på anmäl dig och bli Sveriges nästa stora stjärna!


Bild: Winner Petey Wright photographed by Hedi Slimane. V Man
Magazine

Acne Paper


Bild: Portrait of Guinevere van Seenus, photographed by Daniel Jackson
and styled by Acne Paper’s Fashion Director, Mattias Karlsson

Acne Paper nummer sju har haft sin premiärfest i New York på New York public Library (samma ställe som Carrie nästan blir gift på i Sex in the City filmen). I det nya numret av Acne Paper tar man tydligen upp frågan om hur tradition påverkar oss i vår samtid, spännande! Som vanligt är det ett mycket speciellt val av omslag, denna gång ett porträtt av Guinevere van Seenus. Jag
gillar Acne Paper och väntar redan på releasen i Sverige!

Inspiration-Mexican Gringo



Spinner vidare på hatten. Denna gång med en riktigt svårburen sådan från Acnes kommande vårkollektion. Den passade ypperligt stilen som idag är inspirerat av Gringos med blandning av Aladdin. Skorna som är handsydda är lika magiska som den tecknade inspirationskällan. Tillsammans med den fina vändbara västen och gitarren så hör iaf jag tonerna från sagans Mexico.

Skjorta-Burberry Prorsum
Väst-Ann Demeulemeester
Byxor-H&M
Hatt-Acne (S/S 09)
Skor-Lanvin
Gitarr-Zemaitis

Lucky nr 2, 3, 4?


Bild: Så här road kan man se ut när vinsten gick till någon annan!
Kavaj, Acne. Skjorta, Filippa K. Accessoarer, egengjorda.

Veckorevyn Blog Award är över. Manolo vann (inte helt otippat) priset i kategorin Bästa Manliga Modeblogg, där jag var nominerad vilket sög, nej så farligt var det naturligtvis inte, dock var det en sjuk efterfest (det serverades ingen alkohol under själva galan (!) pga minderåriga småtöser) då drinkarna var fria musiken apbra och stämningen på topp. En trevlig kväll trots förlusten, grattis Veckorevyn och Manolo!

Welcome everybody to the wild wild west!


Bild: Bilderna har plockade ur nya Arena Homme +

Just nu kan jag inte få nog utav hattar! Inga vanliga fjompiga kubbar, nej jag vill se mer utav de vilda. Cowboy, stort, trasigt eller flamencoliknande hattar är vad som gäller på huvudet just nu, tänk Ann Demeulemeester i Amishland! Kombinera hatten till en dressad look och du är hemma. Sedan får man självklart se det för vad det är. I olika editorialstorys är det gudomligt på snabbköpet kanske inte lika... gudabenådat.

Han går på fest med 225 bloggartjejer...



Metro ringde igår och frågade och undrade vad mina tankar var inför Blog Awards ikväll. Vilka vinner och vilka försvinner. Om att vara i stort sätt den enda killen på festen (nu ljug jag vi blir sammanlagt 6).. Ja läs den korta intervjun
här och mina lätt ironiska svar på en annan site här.

Vem vinner imorgon?


*Ni måste kryssa i alla kategorier för att rösten skall gälla!*


Imorgon går Veckorevyns Blog Award av stapeln och ni kan fortfarande rösta (sista dagen imorgon)! Som jag skrev
tidigare så är jag nominderad i kategorin Bästa manliga Modeblogg och skulle naturligtvis vilja att ni röstar på mig!

Önskeoutfit!


Jag gillar denna rocken riktigt mycket! Snyggt rullat band i midjan med fin dubbelknäppningsrad. Skorna matchar det röda i både väskan och flugan, likadant med skjortan. Lite Playboy Hugh-känsla över det hela..

Rock-b-store
Skjorta-Gucci
Byxor-H&M x Comme des Garcons
Skor-Prada
Väska-Gucci
Fluga-Lanvin

Filippa K öppnar i USA!


Bild: OBS! Bilden är egenproducerad.

Även Filippa K satsar på den amerikanska marknaden och öppna därmed två butiker, en i San Francisco nästa månad och en i Los Angeles nästa år. Filippa K har redan ett antal återförsäljare i USA och Patrik Kihlborg uppger för tidningen Wall Street Journal att det finns en stark marknad och att varumärket är efterfrågan i USA. Smart val att följa den skandinaviska strömmen till Amerika då det tycks gå bra för våra svenska förmågor!

Inspiration-Working Blue


Rutigt, rått och nött. En av höstens starkaste trender är Workwear som syns hos åtskilliga märken i höst! Beigt, blått och svart är min Workíng Blue man idag. Kolla in den bärbara filten i väskform från Hackett London! Passar ypperligt när man skall ta sin eftermiddagskaffe ute i skogen efter en hård dags plöjande.

Skjorta-PRPS
Byxor-Levi's
Keps-Number (N)ine
Filtväska-Hackett London
Boots-Acne

Jag vill ha den!


När första PRADA Phone by LG kom ut i butik stod jag flertalet gånger och kladdade ner displayen på elgiganten. Dock hade jag haft en LG chocolate innan som i mitt tycke inte riktigt höll måttet så något köp blev det aldrig. Efter tiden som gått har jag stött på PRADA Phone by LG telefonen och de personerna har vart nöjda med sina telefoner så när nu den nya varianten släpps senare i höst så ser jag den som ett ganska stort hot mot ex. I phone för min del. Jag gillar tex. tangentbordsdetaljen mycket! Vilken mobil står högst på er önskelista nu?

Sisley Ad Campaign!


Bild: Lucien Thomkins in the Sisley Fall Winter 2008 Ad Campaign

Gillar Sisleys höstkampanj skarpt. Svart, blått, dressat och rakt på sak. Inga konstigheter utan de visar upp det som skall visas och de på ett utomordentligt sätt. Fall Winter 2008 är den finaste kollektionen Sisley gjort på länge.

Albert Elbaz, Marc Jacobs, Yves Saint Laurent..?


Fake Karl hittar du illustrerade tygväskor, T-Shirts, tröjor och pins med några av modevärldens mäktigaste. Så vill du ha en väska med tex. Lanvins Albert Elbaz eller Yves Saint Laurent him self på kostar det dig inte mer än $25.99. Inget man inte sett förut men fortfarande en rolig idé tycker jag.

Surface 2 Air Chromeo T-Shirt


Mitt användande av T-Shirts med tryck går i vågor. Just nu använder jag sällan tryck men kan inte motstå att gilla Surface 2 Air tishan från samarbetet med Kanadensiska dansmusikduon Chromeo. Ett band jag både lyssnat mycket på när jag var yngre och sett live efter min flytt till Sthlm. Tycker ni om den kan ni köpa den
här. Fancy footwork så att säga!

Dior Homme Shoes AW 08/09


Bild: Klicka för förstoring

Dior Hommes höstskor är svarta, blanka och lila som accentfärg. Jag har tyckt att de senaste skokollektionerna har varit ganska tråkiga och intetsägande Dior och att de åkt på Hedi vågen lite för länge. Känslan finns dock forfarande kvar (finns många tråkiga och fula sneakers kvar) det har skett en utveckling. Jag gillar många modeller i kollektionen, den höga booten med lackstraps (grym), lågskon med fjällmönster (fantastisk) och den svarta sneakern även den med straps (apsnygg) är några av mina favoriter som gärna hade fått stå i min skohylla hemma. Va tycker ni, föredrar ni de gamla Dior skorna och att detta går helt bort eller tycker ni som mig att det är det bästa på ett bra tag?

Önskeoutfit!


Raf Simons otroliga rockar är inga plagg man kanske vill bära varje dag men vid få valda tillfällen kan de vara fantastiska! Till rocken vill jag ha en enkel polo, mockastövlar med avikande sula med smutsrosa handskar. Ton i ton till den i vissa fall svårmatchande jackan.

Rock-Raf Simons
Polo-Balenciaga
Byxor-Prada
Stövlar-Lanvin
Handskar-Raf simons
Väska-Zilli

Acne Underwear A/W 08


Acne expanderar i världen, det ser man exempelvis här över. Ett märke som så gärna vill slå internationellt att filmen nästan blir löjligt Amerikansktflörtigt (och på gränsen till fånig). Den Skandinaviska enkelheten är borta, stillebenfilmen med ljud (som man kunnat vänta sig) har bytts bort mot en Timberlake Kendocka på LSD. Hoppas det går hem hos nya målgruppen (Tyskland?, USA?) för här hemma känns det lite b, det tycker iaf jag.

Inspiration-Golden Samurai



Kenzo har gjort några otroligt coola plagg i samuraistil nu för hösten. Hattar, rustningar och hela lösarmar skapar en look som skulle passa i vilken Samuraifilm som helst. Så här får ni en riktig lördagspåse med guldgodis för inspiration till nästa maskerad eller high fasion fest.

Jacka-Ann Demeulemeester
Skjorta-Rag And Bone
Byxor-H&M x Comme des Garcons
Skärpen-Gucci
Väst & hatt-Kenzo Homme
Stövlar-Gucci
Samuraisvärd-no name

Arena Homme +


Fy fan vilket snyggt omslag som pryder nya Arena Homme plus!! Förhoppningsvis är resten av tidningen lika bra som omslaget, för då kan det vara världens bästa nummer! Willy Vanderperre har plåtat det svartvita och rosa omslaget med bravur.

Björn Borg lanserar ny kalsonglinje!


Björn Borg återskapar det klassiska herrkonceptet och tar fram en helt ny underklädeskollektion som heter Grand Slam. Kalsonglinjen som är i exklusiv bomull med raka linjer kompletterar Björn Borgs färgglada och mönstrade underkläder bra. Kalsongerna finns i sex modeller i färgerna vitt, blått, rött och svart i sammanlagt åtta olika material. Två modeller är tillverkade i eco-cotton.

     - Björn Borgs karriär som världstennisspelare innefattade inte bara sport utan även stil. Under glansdagarna var Björn Borg betraktad som en stilikon världen över. Den nya kollektionen går i linje med just det arvet, säger Rocky af Ekenstam Brennicke, PR- och eventansvarig på Björn Borg.

     - Kollektionen Grand Slam blir en lite exklusivare del i vårt underklädessortiment. Det gör att vi nu kan erbjuda våra kunder ännu större valmöjlighet än tidigare, säger Anna Carin Modin, produktchef på Björn Borg.

Namnet på kollektionen anspelar på det mest prestigefyllda priset inom tennis, Grand Slam. Björn Borg vann 11 titlar i Grand Slam-turneringar under sin karriär men tog aldrig hem den eftertraktade Grand Slam-bucklan. För att vinna det ultimata priset inom

tennis krävs att man vinner de fyra största internationella tävlingarna under ett och samma år.

Man About Town-"In camera"


I nya nr av Man About Town har Sølve Sundsbø plåtat en av de snyggaste storysen jag sett! Med olika "lustiga huset speglar" har de vandrat runt ute på den danska landsbygden och skapat något helt nytt och fräscht! Att kläderna inte riktigt kommer fram i alla lägen gör ingenting tycker jag för helheten är grym! Klicka här för att se alla
bilderna.


Bild: Lasse Pedersen in Man About Town

Ny keps någon?!


Bild: Burberry Prorsum & Anthony Peto

Som den kepsperson jag är blev jag riktigt sugen på Burberry Prorsums filtkeps när jag såg visningen första gången. Har aldrig riktigt släppt tanken på den (men med tanke på priset och ingen direkt mördande konkurrens så har hoppet fallit lite) och fick lite nytt hopp när jag såg den här fina från Anthony Peto. Runt tusingen kostar den (vilket inte är någon budgetversion direkt) och du finner den
här.

Inspiration-Young Dracula


När jag gick hem från stan igår såg jag en hel del pumpor som redan var placerade på folks trappuppgångar och det fick mig onekligen att tänka på Greve Dracula. Inspirationen slog mig när jag bläddrade igenom mina bilder och såg den fina Broschen från Dior Homme. En ung Greve Dracula skulle säkerligen uppskatta oufiten jag valt ut till honom, eller vad tror du?

Skjorta-Jil Sander
Byxor-H&M x Comme des Garcons
Brosch-Dior Homme
Slips-Prada
Hatt-CA4LA
Skor-Dior Homme

LOUIS VUITTON Sean Connery


Nu är
ryktet bekräftat, Sean Connery frontar LVs nya kampanj. Fotografen är återigen Annie Leibovitz och platsen är nära Sean Connerys hus på Bahamas. På bilden sitter den forna Mr Bond med en Louis Vuitton Keepall, den vattentäta versionen. Praktiskt och bra iom att han sitter på sin brygga. En fin bild på man som inte ser en dag äldre ut än vad han är. Kampanjen kommer inte bara synas i modemagasin utan senare denna månad också i bla The Financial Times, Le Figaro och The New Yorker. Har man resurser så har man!

Mina Slipsfavoriter!


Bild: Lanvin, Alexander McQueen, Burberry Prorsum, Lanvin, Prada & Acne

Sist gång jag
listade mina slips favoriteter hade ni mycket att tycka till om. Nu är det en ny säsong och fler slipsar att välja mellan. Förra gången skrev jag att det fanns en del att välja mellan, då menade jag främst i materialval! Denna säsong står materialen verkligen i fokus. Fjädrar, kättingar, metallnät och siden är det hetaste, men även formen på slipsen är mer lekfull än någonsin. Kollar man in Pradas höstkollektion ser vi slipsar utan slipsknutar (man fäster dem i nacken), och konformade snitt, ett uttryckssätt jag inte sett i mitt liv innan. Snyggt, fult, galet eller fashion, jag vet vad jag tycker om dem (den finns representerad i min lista över) men vad tycker ni?

Vivienne Westwood Bags A/W 08-09


Bild: Klicka för förstoring

Vivienne Westwood har gjort några riktigt snygga väskor denna säsongen. Datorväskan i grå mocka och skinn skulle jag inte tacka nej till. Likaså den stora weekendbagen i brunt skinn och rutig botten, som känns hur rätt som helst just nu. Fin fina väskor av en kvinna vars liv snart blir film! En film som givetvis kommer besökas av många fashionistas och homme(bres!).

Marc Jacobs Loves Everyone!



Marc Jacobs öppnar snart upp en ny butik i paris och lanserar samtidigt en T-shirt med trycket Marc Jacobs Loves Everyone. Att vi älskar han tillbaka är kanske att ta i men någonstans så älskar vi hans billiga välgörenhets t-shirts. Med tanke på att det är en limiterad serie som bara kommer säljas i nya Parisbutiken och att priset ligger på $18 så är det lite love in the air. Någon som skall till Paris snart som kan köpa med sig en hem till mig?

Önskeoutfit!


Idag är jag sugen på en stil som blandar dressat och synt. Skorna från Marc Jacobs är
klockrena till stilen och väskan är magisk. Kofta över kofta är snyggt och håller värmen dessa fina höstdagar. Den undre koftan får gärna vara längre än den övre och på så sätt skapa lager på lager känslan.

Kofta (över)-YSL
Kofta (under)-Raf by Raf Simons
Skjorta-Tony Melillo
Byxor-H&M x Comme des Garcons
Slips-Lanvin
Skor-Marc Jacobs
Väska-Prada

Dazed and Confused Japan -Special Issue- Hedi Slimane


Som jag
skrivit innan så är Hedi Slimane råhet just nu. Han plåtar omslag efter omslagr och det är Japanerna som är mest kåta på Slimane för tillfället. Förutom vanliga Dazed and Confused så släpper Japanerna den 12 oktober ett Fashion + Music Special som Hedi naturligtvis fotograferat. Det går bra nu som dom brukar säga...

Inspiration-Brown



Ton i ton i brunt är snyggt nu på hösten. Här har jag plockat ihop en användbar outfit som funkar både till finare tillställningar eller privat. Jag är så fruktansvärt sugen på skorna, vet inte när jag var så till mig pga ett par skor sist! Handskarna från Aubercy kostar ruskiga €1 000 vilket känns lite overpriced men fina de är dem. Själv väntar jag på H&Ms gröna skinnhandskar som på bild ser riktigt fina ut.

Jacka-Jil Sander
Skjorta-Bottega Veneta
Slips-Burberry Prorsum
Byxor-Our Legacy
Skor-Lanvin
Plånbok-Prada
Handskar-Aubercy

Nakkna S/S 09- In the Flesh!



Film: Directed by: Gosta Reiland, Sandberg & Timonen. Music composed by: Yourhighness. Ensemble from: Royal Swedish Ballet. Editor: Henrik Hanson. Produced by: Magdalena Larsson. Stylist: Ellen af Geijerstam.
Second Stylist: Sascha Ehnqvist

Nakkna väljer att visa upp sin vårkollektion på det här sättet, och på vilket sätt dom gör de! Filmen är så fin och skapade en intressefaktor som jag inte tror jag fått av någon kollektionsfilm innan. Ser ni färgerna! Givetvis avslutas filmen i svart men det är ett utvecklat Nakkna vi ser och jag gillar det!

Lanvin Accessories S/S 09


Bild: Klicka för förstoring

Lanvins accessoarer är jag smått kär i! Flugorna, slipsarna, skorna och väskorna blir trendledande och märken runt om i världen kopierar nu märkets detaljer på löpande band. Något de troligtvis inte kommer kopiera är Lanvins hattar inför S/S 09. Stråhattarnas form är osynkade, knögliga och helt galna. Förutom hattarna ser vi fina skor (kolla in pärldetaljerna på sidorna, som även återkommer på t-shirts och tröjor), halsband i plast, solglasögon och manschettknappar i legoformat. Stor inspirationskälla inför kommande sommar!

Franska Playboy!


Nu radas dem upp, supermodellerna och celebriteterna som pryder Franska Playboys covers. Det var ingen engångsföretelse när modefolket fick upp ögonen för den då  klassade porrblaskan med Lou Doillon som frontkvinna. Spekulationerna kring Franska Playboy har vart många ang om tidningen tar sig en mer moderiktig framtoning. I skillnad från sina medarbetare på Playboy runt om i världen så har den Franska redaktionen lockat till sig de stora inom modevärlden (Karl Lagerfeld har bla plåtat Doillons cover) och det är väl just fransmännen som kan klara en sådan vändning. Skall bli kul att följa fortsättningen, men med Anouck Lepere, Beatrice Dalle, Lou Doillon, Lily Cole och Anna Arendshorst redan plåtade och tryckta så känner jag mig inte speciellt orolig!

Önskeoutfit!


Dagens önskeoufit går i alptema. Balaclava, alpackatröja, grova kängor och ullbyxor. Simpelt men snyggt, pefekt höstklädsel till vardags med blått och svart som bas. Måste inhandla mig lite nya tröjor att ha under min kavaj, det börjar bli kallt som fan ute nu!

Tröja-Acne
Byxor-H&M x Comme des Garcons
Mössa-Balenciaga
Scarf-Burberry prorsum
Boots-Chippewa

AnOtherFantasticMonth!

Denna månad släpps både Fantastic Man och AnOtheMan. Två riktigt stora och tunga nr med Francesco Vezzoli och Viggo Mortensen som coverboys. AnOtherMan är en av mina absoluta favorittidningar och ser mycket fram emot inspirationen man kan finna i den. AnOtherFantasticMonth!

Fashion Is Art!


Bild: Moschino, Prada, Dries van Noten & Fendi

Dessa fina akvarellmålningarna med motiv från fyra olika höstvisningar föll mig verkligen i smaken. Här har man fångat nyckeldetaljerna som ganska snart avslöjar vilket märke motiven föreställer. Fackteckning och Design C känns riktigt lockande att läsa just nu.

I nya numret av Cafe!



Är du sugen på en ny t-shirt? I så fall tycker jag du skall köpa nya numret av Cafe, där jag valt ut 9 st fina med roliga tryck och material. Allt från insydd fläta med stoppning till handprints. Nya nummret finns ute i butik nu!

Levi's Blue Exklusivt på SOLO!


Bild: Tomas Gradzkis installation av Levi's Blue, nu på SOLO.

Idag är det premiär för Levi's Blue på Solo som säljer kollektionen exklusivt i Sverige. I samband med lanseringen finns nu en installation gjord av formgivaren Tomas Gradzki på Norrmalmstorgsbutiken. En stor pjäs med sträckta denimtyger och plagg hängande i taket. Det tycker jag är roligt med SOLO, alltid nya och fräscha installationer, vare sig det handlar om vintage möbler med RRL skjortor i till gamla motocrosscyklar från 70-talet.

POUR utökar garderobstänket med skor!


POUR öppnar snart sin första butik i Stockholm och lanserar samtidigt fyra modeller herrskor till utvalda butiker runt om i världen. Det är workerboots, slitna kängor och mc-boots.  En limiterad upplaga av 200 ex i varje modell. Priserna för skorna ligger på mellan 2400-2600 kr.

-Jag vill göra coola skor helt enkelt, som fungerar tillsammans med våra kläder, bla en lyxigare allväderssko som man bara kan stoppa fötterna i, säger POURs designer Robert Berggren.
     "Bootsen känns verkligen POUR tycker jag och den höga kängan längst upp till vänster ser riktigt riktigt fin ut. Får ta mig en sväng till JUS shoowroom och kolla in dem live. Kanske blir det årets känga?
     "Vi gör saker som vi själva tycker om, när det känns rätt och i vår takt", avslutar Robert Berggren. Lanseringen följs upp av fler modeller till våren och utökas också med kängor och boots till dam hösten 2009.

Trend-Nät-Över-Ansiktet!


För ett tag sedan kom jag på mig själv tänka -nej inte en nät-över-ansiktet bild till! Igår slog det mig att jag borde blogga om det, så efter jobbet drog jag fram alla tidningarna och detektivsökte. Det slutade med att jag hittade 6 st i samma stil! Snyggt både första och andra kanske till och med tredje gången men nu får det väl nästan räcka?. Cate Blanchett för I-D Magazine (2007) startade trenden men det mest kända efter just Cates cover är Sean Oprys ursnygga svartvita nätbild för Numéro Homme #15 (2008). Gillar ni nät-över-ansiktet bilderna eller är ni som mig trötta på det nu?

Inspiration-Comme des Garcons x H&M


Här är mina favoriter ur Comme des Garcons för H&M kollektionen. Det är mycket som faller mig i smaken och plaggen passar min stil bra. Svart lite blått och snygga material, synd bara att det inte blev några skor. Kavajen hoppas jag verkligen att jag får tag på för traderaspaning efteråt känns inte så lockande.

Alla Plagg: Comme des Garcons för H&M

Comme des Garcons för H&M!

























Nu är bilderna från H&M och Comme des Garcons släppta på nätet! Något säger mig att H&M inte är helt nöjda iom att datumet för släppet inte är här. Det är en mycket fin kollektion som slår de tidigare sammarbetena med hästlängder. Fina jackor, byxor och skjortor i prickigt och blockmönster. Det finns en hel del som jag skulle vilja ha, dock är priserna ganska långt ifårn H&Ms vanliga priser, men som sagt hälften är ju Comme des Garcons. Kolla in alla plagg som H&M vill dölja
här.
RSS 0.91