Hope Store 1½ år

klang

Igår firade Hopes butik på Norrlandsgatan 12 1 ½ år. Det bjöds till festlighet med goda snittar och vin och bakom musikspelaren stod Anders Wendin alias Moneybrother. När man gick vidare fick man en goodiebag som inehöll just en bag. En Shopping bag i svart canvas. Måste nog medge att det vart den bästa goodiebagen hittills. Inte nog med det så hade besökarna 20% på utbudet i butiken. Suget efter en jacka som jag testat 100 ggr blev inte mindre vill jag lova. Dock så blev det inget jackköp men en väldigt trevlig kväll var det. Nu skall jag ta mitt pick och pack och bege mig på Mex visning.

Innelistan-Manschettknappar

Klang

Måste först tacka för alla roliga och trevliga mail som droppar in! Flera har skickat in och frågat vad som är "inne" i manschettknappsvärlden och vad man ska och inte ska satsa på. Här är min personliga innelista. Fortsätt skicka in frågor och önskemål, det förgyller min dag.

Upp-Klassiska, enkla, rena är förstås snyggast! Det är inte var dag manschettknapparna sitter på men just den dagen skall man vara snygg och proper! Jag säger inte att du skall vara tråkig i ditt val av manschettknappar utan se de som en enkel accessoar.
Mitten-Till mindre dressade tillställningar så får man experimentera lite i valet av manschettknappar. Det kanske handlar om en matchning av strumporna eller flugan vad vet jag. Balla inte ut och go wild för då är det just vid skjortslutet fokusen ligger på.
Ner-Ok, hur i Pelle tänker man när man sätter på sig dessa? Lite kul och fräck kanske!? Nej skojare må du vara men snygg, det blir du inte.

Inspiration-WoolWool

Klang
Kallt som fan idag. Hade min duffel och en tjocktröja men ändå frös jag. Som ett djur huttrande och grinande i motvinden ner för gatorna. Ja så kallt så jag övervägde att gå in på Nk Sport och Fritid och köpa mig den största gåsjackan de hade. Dagar som denna kan man inte få för mycket av ulltröjor, byxor och jackor.


Kappa-Acne Jeans
Skor-YSL
Skjorta-Lanvin
Kofta-Prada
Bycxor-Raf Simons
Handskar-Louis Vuitton

Jobb på PUB!

Klang

Idag har jag varit och gjort ett jobb för PUB. Det jag kan avslöja är att det kommer figurera ett antal (24) bilder från och med 1 December fram till Julafton. Där mitt jobb var att styla 8 av bilderna. Så håll utkik på PUB från första dec. Det kommer naturligtvis att finnas tillgängligt här de dagarna jag är med. 

Inspiration-Blått och vitt

Klang


Jag vill ha en blå kostym. En riktigt fin blå med välstruken vit skjorta med kritvita nya snekars till. Jag vill också ha en vit keps. Lanvins kanske? Jag vill ha en blå herrväska till. Och detta till helgen. Kan jag hinna? Det är mycket man vill ha. Blått och vitt skall det iaf va.

Kavaj-Topman
Skjorta-Topman
Byxor-Fifth avenue shoe repair
Keps-Lanvin
Sneakers-Dior Homme

Ladies & Gentlemen S/S 08

Klang

Vårkollektionen från Ladies & Gentlemen har utvecklats genom reflektion över tidigare arbeten och är en fortsatt undersökning av det hantverksmässiga i skräddaryrket. Syftet med kollektionen är att ge nytt liv i gamla idéer, att utveckla dem och hitta nya möjligheter och lösningar. Kollektionen präglas av lekfullhet med utgångspunkt i det klassiska, konservativt skräddade.

Färgerna domineras av svart, grått och metallic med inslag av chockrosa. Silkessatin och silkestrikå blandas med bommulstrikå och bomullstwill. Du hittar Ladies & Gentlemen i deras butik på Norrbackagatan 36 i Stockholm.

Lookbook-Velour S/S 08

Klang


Göteborgsmärket Velour fortsätter på sin framgångsrika enkelhet med
grafiska tryck och mönster även nästa säsong. Det är en ganska gråskalig kollektion fast med inslag utav orange, blått, grönt och lila. Topparna är snyggt oversized och nederdelarna är smala. Dock finns det flera nya jeansmodeller och byxor inför våren. Desamma med accessoarer som scarfs och ryggsäck.

-Parkasen är ett nyckelplagg och finns även med smal krage.
-Mönstrena är grafiska, blockformade och printade.
-Shortsen är knälånga fast med ett uppvik.
-Jackorna är många, samma som tidigare säsonger.
-I år tror jag Velour står för sommarens t-shirt måste!! 

Tipsar-Zip Wallets

Klang


Är sugen på att köpa en riktig plånbok. Är ganska trött på min lilla plåt smartcase som bucklar sig och inte stängs igen ordentligt när det är för många kort i. Men jag vill inte ha någon tråkig platt utan en rejäl dragkedjeprydd sådan. Har tidigare tipsat om CDGs plånböcker och de ligger fortfarande bra till. En annan het kandidat är Surface To Airs snygga, då i blå.


Vänster: Surface To Air, Comme Des Garcons, Comme Des Garcons, Dior Homme, Mulberry, Lanvin, Louis Vuitton, Carhartt och Bottega Veneta

Önskeoutfit!

Klang

Julian Red har gjort denna snygga tröja som är riktigt boxig och kort. Till den vill jag ha en skjorta under som är knäppt. Jag drar nog upp ärmarna på tröjan lite extra så en bit av skjortärmen sticker fram. Ja du, tänk va kul de kan vara att få önska sig en outfit. Kanske köper den?

Skjorta-Filippa K
Tröja-Julian Red
Byxor-Dries Van Noten
Skor-Hope

Inspiration-Gipsy Fantaztica!

Klang

Personlig stil patetisk eller ej så fick jag mig en inspirationschock när ett gäng män gick förbi mig på stan idag. De var mönstrade, guldiga och stilfulla. Det slog mig att de inte ursprungligen kom från Sverige och att där är det ok att sticka ut med tex. mycket guld och ryshpysh. Kom också att tänka på en av de senaste kommentarerna från en person som tycker personlig stil är patetisk, but why? Hmm jag tyckte dessa gubbar va skitcoola och visade vart skåpet skulle stå. Här är min tolkning utav Gipsy Fantaztica!


Skjorta-Dries Van Noten
Skor-Bobbie Burns
Byxa-Yves Saint Laurent
Väska-Bottega Veneta
Armband-Dior Homme
Pin-David & Martin

Outfit!

Klang

Fredagens outfit bjuds, det var danskväll på Gröna Lund där People stodd för kalaset. Enkelt med t-shirt, jeans och mössa. T-shirten är ny och jag fastnade för det handgjorda broderiet på bröstet. Avklippta armar, kort och boxig. Kan ni gissa vart den kommer ifrån? Jag valde att inte posta den som nyköpt för jag vet vad ni tycker om mitt behov (skäms).

Mössa-H&M
T-shirt-Acne Jeans
Jeans-Human Scales
Strumpor-H&M
Skor-Dr.Martens

Noir Stockholm!

Klang


Igår var jag och klippte mig på Noir Stockholm. Salongen erbjuder högsta kvalitet av hårstylister och stoltserar med sin trendkänsla. I den ljust avskalade lokalen spelas ny musik, man fick vin och lyxkänslan var på topp. Jag blev grymt imponerad och kände mig som en million bucks. Att dessa salonger finns i Sverige är toppen för det kändes som om jag satt i de trendigaste delarna av NYC. Att priset naturligtvis är efter dess status spelar mindre roll för det är här jag kommer att klippa mig för de levererar det man vill ha och tipsar om sådant man inte vet.En vinnande salong som jag absolut vill tipsa er om. Ni finner den på Regeringsgatan 80.

Trend-Kardborres

Klang

High tops har jag tipsat om tidigare men då utan kardborrespänning. Det syns på allt fler snerkersmodeller från de stora designerna och vanliga sportjättar. Jag kan tycka att ett spänne kan förhöja intrycket som på Lanvins och Dior Hommes sneakers. Men var går gränsen till förskolasko alt. ej lärt sig knyta skon? Jag tycker att less is more när det gäller sneakers, men va tycker du? Gillar du mycket spännen och Kardborre? Trend är det iallafall på sneakers.

Event-Marco Polo 40 år

Klang

Marco Polo fyller 40 i år och firar detta med att åka Europa runt och ställer ut årens alla Kampanj och modebilder. Det var Stockholms tur i torsdags och på Biblioteksgatans butik kunde man skåda bilder från tex. 80-talet som var fruktansvärt snygga. Både kläderna och bilderna gör en inspirerad till max. Trevlig kväll, fina bilder goda snittar och dricka. Fantastisk torsdag.

Inspiration-Fashion(cyber)Pimp

Klang


Som jag nämnt tidigare så har Prada gjort några av säsongens snyggaste kappor/jackor. Just den här jackan kräver sin man för att bära upp. Funkar det är det svinsnyggt om inte katastrof. Tillsammans med tröjan som fadear från vitt till grått och ett par metallic Dr.Martens så är man antagligen snyggast på stan eller coolast på maskeraden, mitt tycke -snyggast på stan.


Byxa-Raf Simons
Tröja-Velour
Jacka-Prada
Skor-Dr.Martens

News-Beckham blir Giorgio Armanis nya kalsongmodell

Klang
(inte kampanjbilderna, tagna från W magazine)

Ända sedan Giorgio Armani sydde kläder till det Engelska landslaget 2002 har de vart vänner. Nu gör David Beckham sitt namn ännu större genom att bli kalsongmodell för lanseringen utav Armanis nya underkläder i USA. US Ad reklamen är fotad av Mert Alas och Marcus Piggott i LA och kommer synas från januari nästa år. Kalsongerna släpps i februari och kommer att säljas hos lyxjättar som Macy's och Bloomingdales.

Önskeoutfit!

Klang

Svartvitt lite rock feeling är det över önskeoutfiten denna gång. Vet inte rikigt varför, men snyggt skulle det vara. Istället för skinnjacka så valde jag istället en ull mcjacka och runda glasögon för att tona ner den annars ganska 80tals glammiga stilen. Lite i kallaste laget just nu men snart är det vår, eller?

Glasögon-Giorgio Armani
T-shirt-PAM
Jacka-Raf By Raf Simons
Jeans-Helmut Lang
Väska-Dior Homme
Sneakers-Common Projects

Veckans Fråga-Vilken Designermobil skulle du helst vilja ha?

Klang

Allt fler lyxmärken och modejättar hakar på den rådande mobiltrenden. Vi har bla. Prada, Gucci och Armani. Om man bortser från teknologin i mobilerna och ställer oss den enkla frågan -Vilken skulle du helst vilja ha? Vilken är snyggast och självklart vilken är coolast? Själv har jag vart sugen på Pradas men efter att min förra LG pajjat (skulle inte snacka teknologi, jag vet!) så är jag lite osäker. En Gucci kanske? Hehe ja här får du välja och vraka bland lyxmobilerna och gör det nu!

Förra veckans fråga löd -Vilket Kalsongmärke Föredrar du? Jag fick in 180 röster och flesta personer tycker att Calvin Klein gör de bästa kallingarna. Det var en överaskning tycker jag som lett trodde att Björn Borg var Sveriges baskallingsmästare.

Björn Borg 26%
Frank Dandy 6%
Calvin Klein 32%
Salming 1%
H&M 19%
Annat 16%
   

Tipsar-Glasögon

Klang


Jag får många mail med frågor angående glasögon. Vad skall man satsa på och vad är ute. Just glasögon är skitsvårt att tipsa om när man inte vet hur ansiktsformen, utseendet, stilen och åldern ser ut. Frågorna är oftast länkade till om nördglasögonen funkar eller inte och mitt personliga svar är nja (då snackar jag "pilot", aviator stuket). I vissa fall tycker jag att det kan vara snyggt men då skall ramen vara riktigt smal i stål. De tjocka plastiga har gjort sitt och lämnat över till de mer runda plastbågarna. Det är superheta just nu och är själv ute efter ett par nya "partyglasögon". En av trendsättarna är Sveriges kanske bäst klädda man Johan Wirfält som ofta ses bära de runda nyfödda "nördglasögonen". Här ger jag er en blandning av olika stilar som förhoppningsvis kan hjälpa några av er i glasögonsökandet. 

Vänster: Persol, Oliver Peoples, Tom Ford, Skaga, Efva Attling, Fifty five dsl by Diesel Tom Ford, Giorgio Armani och Ray-ban

News-Whyred Öppnar Webshop

Klang

Nu har Whyred öppnat upp en webshop där du kan köpa kollektionerna direkt. Ett smart drag som gynnar Whyred och personer i mindre städer som inte har tillgång till hela kollektionen på plats. På shoppen kan du också läsa om de olika jeansen och se fina illustrationer. Shoppa loss
här.

Önskeoutfit!

´Klang

Ok om alla kan sätta in en valfri summa pengar på mitt konto så jag kan gå och inhandla denna outfit imorgon så skulle jag bli glad! Den blev bara bättre och bättre ju längre jag bearbetade den. Brunt, army, stilrent och sjukt snygg. Ja så tycker jag, va tycker du?

Mössa-Prada
Jacka-Barbour
Byxor-Fifth avenue shoe repair
Boots-Hope
Väska-Bottega Veneta

Event-Beyond Retro

Klang

Igår var det som sagt invigningsfest för den nu kallade klädkedjan Beyond Retro. Belägen på Mäster Samuelsgatan 55 i Stockholm skyltas de gamla kläderna och accessoarerna på en yta på 600 kvm. Lokalen var som gjord för Beyond Retro och butiken var inredd på samma sätt som tidigare. Lite huller om buller men med precis rätt känsla. Festen var trevlig med liveband och mycket folk. Här kan du kolla in stureplans vimmelbider.

Outfit-Vardag

Klang

Dagens ganska grå outfit hade jag på mig idag. Det var öppningsfest för Beyond Retro på Mäster Samuelsgatan och där om någonstans bland färgglada klänningar, sprudlande hattar och skor kände man sig lite grå. Säkert kort är det iallafall i höst och jag trivs i grått. Mer grått åt mig, apropå det så hade Beyond Retro massvis med stickade tröjor som det stod mitt namn på i bla. grått. Får ta en sväng dit någon dag, för från 189:- och uppåt kan man faktiskt ha råd att fynda.


Mössa-H&M
Jacka-Whyred
Tröja-Acne Jeans
Halsduk-Åhlens
Jeans-Human Scales
Vantar-Coop Forum (avklippta toppar)
Skor-Dr.Martens

Tipsar-Boots

KLang
Bootstrenden är här och allt fler mailar mig med frågor om tips, stilar och märken. Här är mina favoriter nu i höst och vinter. Snörskor, gummisula och höga skaft är vad som dominerar marknaden just nu. Vill tillägga att billighetskedjor har bra utbud just nu (dåligt med bilder att tillgå dock). Så se skorna som en inspirationskälla!

Vänster: Marc Jacobs, Dior Homme, Yohji Yamamoto, Buttero, Acne Jeans, Bobbie Burns och Dr. Martens

Lookbook-Whyred Inseason A/W 07

Klang

Whyred släpper nu sin Inseason kollektion. Det är en mycket liten kollektion med en ny kostym och keps.
-
Kostymen är av ett glansigt ullmaterial som får än att tänka på nyårsafton 2007. Kavajen heter Didier och är rak med ett tvärt skuret slut.
-Kostymbyxan Ergé är normalhög och smal. Ett justerbart spänne i sidan bidrar till galalooken.
-Kepsen Rif kommer i färgerna Black och Navy är en klassisk basebollmodell. Med klassiska flexfitrisåren får man en keps med bra kvalitet. One size fits all.

Veckans Fråga-Vilket Kalsongmärke Föredrar du?

Klang

Märkeshysterin finns överallt. Själv kunde jag inte tänka mig att ha andra kalsonger än Björn Borg när jag gick i nian. Jo Frank Dandy och Calvin Klein va ok också. Ja du förstår min poeng. Idagens läge har jag nästan bara märkeskalsonger men jag har som tidigare sagt börjat använda lite billigare kalsonger. Visserligen ett märke men inte samma liga på något sätt. Så hur är det i din garderob? Finns det gott om märkeskallingar eller bryr du dig inte om logotypen på tyget?

Förra veckans fråga löd -Vilket är ditt bästa second hand fynd? Jag fick in 114 röster och flesta personer tycker ha fyndat jackor som livit favoriter.60-talet 31%
jacka 34%
Skor 17%
Jeans 6%
T-shirt 5%
Väska 17%
Accessoar 10%
Annat 11%

Önskeoutfit

Klang

Satt på tunnelbanan och läste nya numret av AnOtherMan och fick syn på en liknande outfit som ovan. Blev störtförtjust på en gång. Så det var ganska uppenbart var inspirationen till denna önskeoutfit kom ifrån. Dock blev jag lite kluven över skorna och väskan så jag gjorde en till
version. Vilken föll dig bäst i smaken? Jag tror jag kanske hade bytt ut väskan över mot den andra.

Keps-James Lock & co
Mockajacka-Jacob Siegel
byxor-3.1 Phillip lim
Skor-Acne Jeans
Väska-3.1 Phillip lim
bild2:väska-Leonello Borghi, sneakers-Balenciaga

Tipsar-Halsdukar

KLang

Glöm den überoversizade halsduken som prydde våra halsar förra året! I år är det den tunna finstickade halsduken som gäller. Vira den ett varv runt halsen och låt den långa delen falla ner på ryggen. Tänk på att det är cleana och hyfsat smala modeller utan fransar som är på tapeten! Enfärgade, melerade eller randiga (dock med små färgskillnader) i dova grå alt. naturfärgade är mitt tips.

Från Vänster: Acne Jeans, Dries Van Noten, Topman, Martin Margiela, Acne Jeans och Co-Op Barneys New York

Igång!

Klang

Ber om ursäkt över uppehållet i bloggandet de sista dagarna! Jag har flyttat och har först nu fått tillgång till nätet. Det är först när man sitter där ofline som man förstår vad bloggen betyder i ens liv. Abstinens, plåga, och dåligt samvete skapas när man inte kan posta inlägg. Man får dock tid för sig själv så som att läsa för många modemagazine, snusa alldeles för mycket, glo avundsjukt på folk med laptop och vandra runt runt i lägenheten. Men nu e jag back on track again och jag ser fram emot nya fräscha och förhoppningsvis uppskattade inlägg.
RSS 0.91