Nyköpt-Acne Barefoot Avocado


Jag köpte
dessa gröna loafers här om dagen men är nu lite kluven (min rådande ekonomiska situation). Jag har ju redan svarta, bruna och blåa loafers men grönt är ju skönt! Jag kommer troligtvis behålla skönheterna för de är ju trots allt hur snygga som helst och snart är det ju löning igen, eller?? Så behåller jag dem och lever nudlar (oj va ja inte kan hålla i pengarna) eller sparar jag mig till nästa löning då våren är närmare? Hmm ja vet inte, får se på måndag. Hur som helst finns de i min ägo denna eller nästa månad.

Raf Simons x Dr Martens Sandals SS 09

Klassiska Dr Martens har efter sitt uppsving, nytändning, hype ja kalla det vad ni vill lyckats hålla sina boots hårt snörat runt modefolkets fingrar de senaste säsongerna och det är inte konstigt att modemäktiga folk som Raf Simons vill samarbeta med dem. Detta är inte första modellerna från dessa märken då de tidigare har samarbetat med dock så viktigt i dessa tider, vårens sandaler! För den Dr Martenstokige eller Rafälskande personen är detta troligtvis en jackpott då detta är ett hyfsat snyggt resultat, eller vad säger ni?

Önskeoutfit!

Dagens önskeoutfit kräver sina sneakers! Dessa
pärlbeprydda snyggingar är vårens och sommarens snyggaste high-tops och jag vill vill vill ha dem. Spara och slösa skall ha sin intärna tävling återigen, men tyvärr har spara oftast övertaget vid skovalen, eller märkesvalet rättare sagt. Till dessa grön tisha och smaskig grönt sidenband i hatta, i like.

Kavaj-Maison Martin Margiela
Skjorta-Acne
T-shirt-Whyred
Byxor-H&M
Skor-Lanvin
Hatt-Lanvin

Dior Homme "Blow" Sunglasses!


Dior Homme
solglasögonhypen är långt ifrån över! Blow som modellen kallas är såpass limiterad att väntelistorna i stort sett redan är fulla (enligt ryktena). Inte konstigt med tanke på att solglasögonen bara släpps i fem färger i vardera 500 pack. Så vill du vara en av de 500 i världen som är ägare till en av de svarta, rosa, orangea, blå eller vita får du nog ringa ABCD eller Nathalie Schuterman direkt och fråga om de får in Blowen och i så fall se om det finns någon plats kvar att reservera. Men jag lovar inget, troligtvis kommer de inte ens till Sverige med tanke på den limiterade skalan och antal fler "crediga" butiker runt om i världen. Så någon eBay?

I nya numret av Cafe!


I nya numret av Cafe har jag valt ut tolv väskor i modell mellan. I vår ser vi mycket bruntoniga mockaväskor men även i skrikiga färger blandat med skinn. Idag kan du verkligen frossa i axelremsväskor och hitta schysta dataväskor i alla prisklasser, köp nya numret som finns i butik nu!

Inspiration-WhiteTrash


Idag är det WhiteTrash som gäller här på bloggen. 90-tals grungeWhteTrash med jeansväst med fejkade Chanelpins och smalt nitarmband. I öronen hänger dödskalleörhängen, på fötterna ett par boots och byxor med "strass". WhiteTrashlyx har aldrig tidigare känts mer rätt så här på en onsdag.

Väst-Neighborhood
Byxor-Maison Martin Margiela
Boots-Rick Owens
Hatt-Acne (AW 09)
Pins-eBay
Örhängen-Luis Morais
Nitarband-HTC

Illustrations by Lloyd Parker-Lanvin


Skönt jobb har den där Lloyd Parker har. Illustratör för bla.
ViewOnFashion där hans uppgift är att göra sina egna tolkningar på modepersonligheter och visningsbilder. Här över en bild på Lucas Ossendrijver och Alber Elbaz från Lanvin. Någon som kan ge mig ett liknande jobb, tack?!

J.Lindeberg samarbetar med Sutor Mantellasi!

 

J.Lindeberg's samarbete med Sutor Mantellasi innefattar tre väskor och två skomodeller i en ytterst begränsad upplaga. En weekendbag, en datorväska och en väska i kanvastyg med skinndetaljer. Priserna varierar mellan 9799-14 499 kr.

 

Skorna kommer att finnas tillgängliga i en mocka- och en lädermodell. Modellen i mocka kommer i tre färger och läderskon i två färger. Priserna för skorna varierar mellan 2499-2599 kr.

Produkterna tillverkas i limiterade upplagor och kommer endast att säljas i J.Lindeberg's konceptbutik på Biblioteksgatan 6 i Stockholm

Trend-Solglasögon våren 2009

Snart är våren här och med den valet av säsongens nya solglasögon. Plast, metall, svart eller brunt är de eviga frågorna tillsammans med fyrkantiga, stora, runda eller ovala? Det är inte lett att hitta sig ett par favoriter idag med tanke på det enorma utbudet men här har jag iaf valt ut mina personliga favoriter från Catwalken ss 09. Plast och svart är hett, då gärna i en inte allt för "vanlig" modell, tänk Dries Van Noten och inte Ray-Ban. En av mina favoriter är från Yohji Yamamoto och ser ut som en 90-tals sportbåge vilket känns döhett till våren. Själv skall jag satsa på ett par bruna plastbågar i mindre strlk. Vilken modell känner du för denna säsong?

Bottega Veneta Shoes SS 09


Bottega Venetas skor för säsongen är ganska tråkiga. Modellerna känns igen och de evigt flätade Vansliknande modellerna är inte snygga i vår heller. Något jag dock gillade var sandalerna. Mycket mycket fina i både form och färg (och då menar jag inte flip-flopsen). Det finns en himla massa fler styles på Bottegas hemsida så klicka dig
dit och snabbt tillbaka för att meddela ifall du hitta något snyggt eller inte.

Louis Vuitton SS 2009 Ad Campaign

Bild: Louis Vuitton Menswear S/S 09 - Tyler Riggs by Ola Rindal

En clean enkel kampanj för LV denna säsong. Ola Rindal har plåtat kampanjen som kanske är den snyggaste LV kampanjen på ett par säsonger, eller vad tycker ni?

VOGUE HOMMES JAPAN ISSUE # 2


Bild: VOGUE HOMMES JAPAN Issue 2 "THE AMERICANS" by Hedi Slimane

Ni minns kanske
hypen inför lanseringen av VOGUE HOMMES JAPAN första numer som hade ett enormt modemedieutrymme långt innan de ens släpptes i butik. Editorials och omslag smygvisades på löpande band så att folket i stugorna skulle få upp ögonen för de nya magasinet. Hedi Slimane stod då för fotandet och det gör även det i andra numret. Omslaget osar Amerikansk patriotism och vi kan nog vänta oss en och annan bild på Amerikanska soldater och pojkar som vill vara män. Eller så är jag helt ute och cyklar, kanske är bikerboys och cowboys? Nya numret släpps 10 mars och vi har innan dess säkerligen fått både en och två smakprov på vad som väntas i tidningen, var så säker.

DAZED & Confused Spring Fashion Video


Den här videon av Tim Richardson presenterar säsongens herrmodet för DAZED & Confused. En snurrande ball film som inte framhäver klädena på bästa sett men de kvittar. Gillar denna och blev faktiskt lite inspirerad av snurrandet (låter kanske konstigt). Robbie Spencer har stylat och modellen var Joseph Culp.

Önskeoutfit!


Idag vill jag SÅ gärna ha Lanvin T-shirten med Acnes Denim! Har inte sett denna innan och för £108 så känns de inte helt orimligt. Till den ett par grå matchande toffs loafers från b Store och väska från YSL.

Edit
:Testade den nu på Acnes butik och den satt som ett smäck.

T-shirt-Lanvin x Acne
Byxor-Fifth Avenue Shoe Repair
Skor-b Store
Väska-YSL
Hatt-Neil Barrett

Demo # 3 Robin Klang & Adam Tensta


I nya Demo nr 3 kan ni läsa artikeln Vad är Snyggt? Artikeln handlar om vad som egentligen avgör vad vi tycker är snyggt. Vänner, media, traditioner mm. Bildidén byggde på att några personer med utpräglad stil bytte stil med varandra vilket var jag x Adam Tensta och Marina Schiptjenko x Isabelle Halling. Riktigt kul plåtning med en mycket trevlig och rolig Adam Tensta. Köp nya nr. nu och granska mig som Hip-hopish streetig.


Bild: Adam Tensta och Jag i Demo #3

Trend-Hattfnatt

Sällan ser man hatten dominera en säsong lika hårt som våren 09. Stora som små, galna som cleana, ja hattens former kommer i alla dess tänkbarheter och utformande med utsmyckningar och färger. Det finns inga gränser för hur kreativ du får vara i valet av huvudbonad för ju galnare desto bättre. Skämt och sido så är det svårt att säga vilken hatt som är mer rätt en någon annan då urvalet är större än någonsin. Här har jag valt ut de hattar som tilltalar mig mest, vare sig de skulle passa mig eller inte! Kommer du satsa på hatt i vår eller står du över?

iCity-Modebloggarnas Stockholmspärlor!


iCity frågar mig och sex andra modebloggare om våra Stockholmspärlor. Jag svarar bla. att jag gärna fönstershoppar på Nathalie Schuterman och tar en kaffe och bulle på Fabrique, Scheelegatan 6. Klicka
här för att läsa mina fyra svar som iCity ställde.

Inspiration-Colored Eye


Vi kan vänta oss en färgstark säsong, syns inte minst i alla modemagasin men även nu i handeln. Jag tycker det är snyggt i tidningen men skulle själv inte ta steget lika långt som med outfiten över, dock riktigt snygg färg på kostymen. Solglasögonen skulle jag dock inte ha några problem att använda. Nu till dilemmat, rosa, vitt och blått eller rosa, vitt, blått och svart. Ja avgör själv efter du tryckt
här.

Kostym-Calvin Klein
Skjorta-YSL
Väska-Valextra
Skor-Acne
Solglasögon-Jil Sander
Manschettknappar-Prada
(Slips-Louis Vuitton)
(Väska-Rick Owens)
(Skor-Acne)

Trend-Trasiga Jeans?


Bild: House of Holland x Levi’s snyggt eller inte?

En trend vi ser stort just nu för båda könen är trasiga jeans. Hål och slitningar syns i mängder och de kära folket tycks falla pladask för trenden. Lagom slita jeans med nått hål här och där kan vara snyggt (på andra) men att dra de så långt som House of Holland x Levi’s samarbetet rekommenderar jag ingen att gå. Nu kanske de hela har att göra med att jag de senaste året inte burit jeans och inte alls tycker det är speciellt roligt och därför inte ser tjusningen. Den här trendslaven kommer därför inte synas springandes runt stadens gator flashande sina vita ben genom hål och slitningar denna våren. Men frågan kvarstår fortfarande, kommer du?

(Ny)köpt-Acne Hot


Måste bara tipsa om mina nya favoriter, Acne Hot. Kortärmade T-shirts med markanta materialskillnader (silke) på ärmarna vilket ger en mer lyxig känsla. Jag har använt mina Hot flitigt den senaste månaden och skulle köpa hela färgkartan om de vore möjligt för detta är sommarens skönaste tee. Finns att köpa
här i Acnes Webshop.

Jil Sander Eyewear SS 2009 Ad Campaign


En av sommarens stora solglasögon nyhet kommer från Jil Sander. En jäkla massa schysta bågar och även ett par som jag troligtvis kommer att köpa. Jag gillar även denna kampanjen då den svartvita bilden får ut maximalt av enkelheten och solglasögonen får stort fokus.

10 Men ISSUE #17



10 mens nya omslagsperson är Vivienne Westwoods manliga designer Andreas Kronthaler. Tidningen som hittills inte gjort mig besviken utan producerar fantastiska editorials och storys är helt klart en av mina absoluta favorittidningar. Fotografen som plåtade mr Kronthaler var Christian Anwander.

Önskeoutfit!


Färgskalan tilltalar mig kraftigt nu när våren närmar sig. Tro inte fel, svart och marinblått med grått är fortfarande min favokombo men detta över känns så fräscht. En jerseykavaj med ett par bomullsbyxor till ett par snygga loafers. Toppar önskeoutfiten med en plastbrosch i en orange accentfärg, mumma.

Kavaj-Acne
Piké-Jil Sander
Byxor-H&M
Skor-Bruno Bordese
Brosch-Lanvin

Acne Archive – Torsgatan 53, Stockholm



Har du någon gång känt att du ångrat att du inte köpte den där jackan eller jeansen från Acne så har du nu chansen i nya butiken Archive på Torsgatan 53. Acne Archive kommer att sälja allt från äldre kollektioner till återanvända omsydda jeans och på sikt även finare second hand, ett trevligt nytt koncept för oss Acneälskare med andra ord!

Vi får ofta förfrågningar från kunder på kläder från säsongen innan eller ännu äldre. Nu finns det ett ställe där det finns möjlighet att hitta just det där plagget man önskar att man köpt säger Jonny Johansson.


Neil Barrett Studded Sneakers!



Neil Barrett har gjort ett par nitade sneakers nu för våren, och jag gillar dem! Clean enkel modell med perforerad tå och nitar längs skosnörena. En sko för dig med lite extra pengar på fickan och som är nyfiken på nit-trenden måntro? Dock inte allt för svårt att göra själv om man är lite händig!

VMAN ISSUE #13 SPRING 2009 PREVIEW


VMAN släpps 19 februari och jag kan inte riktigt vänta. Jag gillar omslaget, färgerna och bakgrunden. De vinnande killarna från VMAN och Ford Model Search kommer visa de senaste trenderna vilket givetvis är roligt att se, ifall man själv prickat in de största. Det kommer även vara en intervju med "Sweden’s sexiest man" som i deras tycke är Alexander Skarsgård. Hur många dagar var de kvar till 19?

(Dagens)Outfit!

Bild: Jacka, Byxor, Acne. Kavaj, Whyred. T-shirt, Jil Sander. Skor, Lanvin. Hatt, Neil Barrett

Här är en helbild av outfiten jag bar andra dagen på modeveckan.
StockholmStreetStyle tog bilden som visar mina favoritplagg just nu. De vida byxorna är de skönaste jag har, dock börjar de förfalla lite nu med hål i grenen så det är dags att hitta ett par nya vida. Klicka här för att se bilden i stort format.

Lanvin SS 2009 Ad Campaign

Jag gillar verkligen Lanvins vårkampanj. Det är en porträttliknande bild med en skugg nästan 3D-effekt som skapar ett målat intryck. Bakgrundsfärgen passar snyggt till kläderna och den snygga hatten. helt klart årets snyggaste kampanj hittills!



Bild: Jono Namara, Gavin Jones & Fabian by Craig McDean

Inspiration-Casual Dots


Grått och blått funkar i alla väder! Apropå väder så skrev jag att det var sol här tidigare i eftermiddags, den är borta nu, helvete! Inspirationen är inte tänkt prickig utan mer ofadrad kavaj, bomullsbyxor, sneakers och snygga solglasögon. En enkel casual outfit helt enkelt, bara för att jag är extra tråkig idag!

Kavaj-Comme des Garçons Homme Plus
Byxor-Fifth Avenue Shoe Repair
Skor-Lanvin
Solglasögon-The Local Firm

The Local Firm S/S 09 Sunglasses


Solen skiner för ja tredje dagen i rad här i Stockholm och de får mig onekligen att tänka på solglasögon. The Local Firm har gjort en av sommarens snyggaste och (redan nu) kanske mest hypade bågar i plast. 90-talet speglas även i The Local Firms solglasögon och dessa bågar kommer säkerligen sitta på många modeintresserades människors näsor i sommar. För det fagra priset på 995 kronor kommer det säkerligen sitta på min näsa också för dessa är riktigt riktigt snygga!

Bild: Klicka för förstoring

So long as it is black!


Danska modesiten So long as it is black skriver helt uteslutande om svarta ting på site. Nu var det min tur att få svara på frågan What's your favorite black thing? Är ni nyfikna på svaret skall ni klicka
här.

Dazed & Confused March 2009


Bild: Ash & Eliza by Mariano Vivanco

Va ska jag säga. Intressant cover och omslagstext. Transformer! Meet Fashions Boys Who Are Girls Who Like Girls To Be Boys... Undra hur det här kan sluta?! Haha. Dock de bästa omslaget i år!

Bloggmode intervjuar mig!


Nya siten
Bloggmode har gjort en intervju med mig. Där svarar jag på frågor som varför jag bloggar och vem jag skriver för men även vilka andra bloggar jag följer och vilket favoritplagg jag har i min garderob just nu. Läs intervjun här!

Acne AW 09/10 Lookbook


Här har ni Acnes höst och vinter Lookbook. Det är en clean och snygg kollektion i lila, grönt, svart och blått. Kolla in
lookbooken här och berätta vad du tyckte. Modellen är Jesper Larsson från Marion Vain och är plåtad av Tobias Lundgren.

Filippa K SS 2009 Ad Campaign Video



Under tiden Patrik Sehlstedt plåtade Filippa Ks vårkampanj stod Igor Zimmermann redo med kameran som resulterade i denna kampanj/modekortfilm. Modellerna är Texas Olsson och Pernille Moeller, stylist var Brian Molloy som även stylade S/S 08 kampanjen. Fler videoreklamkampanjer till folket tycker jag...!

Tom Ford SS 2009 Ad Campaign



Färg är någonting vi ser hos många märken i vår. Blått, rött, grönt och lila... Tom Ford är inget undantag. Något som dock är ett undantag är valet av fotografen för märkets kläd och glasögonkampanj(er), ja just de Tom Ford him self! Tom Ford gör alltså en Karl Lagerfeldt och plåtar den nu Tom Fordmärkta modellen Jon Kortajarena själv och jag tycker han har lyckats riktigt bra, eller va tycker du?

Önskeoutfit!


Jag skrev
tidigare om att jag var sugen på en snygg mockajacka nu till våren, här har ni en av alternativen. Den kommer från Acne och är i en klassisk bikermodell. Till den vill jag ha en skjorta med avvikande krage som matchar byxorna, och svarta loafers.

Jacka-Acne
Skjorta-John Varvatos
Byxor-Greg Norman
Väska-Jil Sander
Skor-Whyred

LV Two-Tone Tie!


Louis Vuitton har gjort en hel del riktigt snygga accessoarer våren och sommaren 2009. Mina favoriter är dessa tvåfärgade slipsar med svarta slipsknutar som känns riktigt riktigt trendriktiga och våriga. En beige ofadrad kavaj, ljusa bomullsbyxor och en benvit skjorta till en av dessa snygga slipsar så har du en klockren outfit antingen till fest eller vardag i sommar.

Inspiration-Coffee Stains



Jag vet inte om det var kaffefläckar eller möjligtvis YSLs S/S 08 skor som inspirerade Hopes skodesigners när de tillverkade denna canvassko. Det spelar mig faktiskt ingen roll om det var kaffe eller inte för dessa kommer jag garanterat testa vid nästa Hope-besök. Till dessa en snygg beige kavaj med lite gröna detaljer son pärlor och nylonhatt.

Kavaj-3.1 Phillip Lim
Skjorta-Dolce & Gabbana
T-Shirt-Lanvin
Byxor-H&M
Skor-Hope
Hatt-Lanvin

Det doftar Acne hemma hos mig...


I Acnes goodiebag (senast på presentationen för AW 09/10) fick man ett doftjus som signerat Lilla Nygatan 23. På just Lilla nygatan 23 ligger Acnes huvudkontor och det är den byggnaden doftinspirationen kommer ifrån. Acne fick hjälp av doft tillverkarna BYREDO och parfymeraren Olivia Giacobetti som tillsammans skapat en doftljus som bara kommer att säljas i Acnes flaggskeppsbutiker. Jag har aldrig tidigare använt mig av doftljus men nu tycker jag det är supertrevligt, kanske för att de luktar Acne när jag kommer hem.

Marc Jacobs SS 2009 Ad Campaign


Bild: Ryan McGinley by Juergen Teller

Okej jag måste sluta posta Juergen Tellers reklamkampanjer för Marc Jacobs här på bloggen. Varför? Jo för att alla är lika jävla fula! Denna gång är Ryan McGinley som frontar en meningslös modekampanj som inte står ut mer än någonting Juergen Teller tidigare har gjort. ZZZzzzz...

Hope SS 2009 Ad Campaign



Hopes frontman för vår och sommarkampanjen är ingen mindre än supermodellen Mathias Lauridsen. Ett smart val då han redan gått för märket de senaste två visningarna och också smart då han blir ett ansikte för Hope utåt sett vilket i ett internationellt perspektiv säkerligen höjer märket ett par snäpp. Jag gillar kampanjen starkt och jag tycker Mathias passar bra in en Hope-känsla.


Bild: Mathias Lauridsen by Jörgen Ringstrand

Gucci Multicolor Leather Loafer!


Jag vet inte om Gucci har gjort vårens fulaste eller vårens snyggaste loafer. Dock är det någonting med den som får mig att gå tillbaka och kolla på den både en och två gånger. Jag tror inte jag skulle bo i dessa om jag köpte dem men jag skulle garanterat vara nöjd en eller två gånger med rätt outfit. För $635 är jag inte berädd att ta den finansiella krisen för två gångers användande men cooola de är dem, eller inte?!?

Inspiration-Botanical Tables


Inspiration kan hämtas på många olika plan, inte minst från naturen. Ett tydligt bevis på de sistnämnda är Elisabetta Caprottis "Leather flowers" från Vogue Pelle January. Här har hon lyckats fånga vårens hetaste färgskalor för män i ett och samma jobb, som inte ens var tänkt till endamålet. Riktigt snyggt och färginspirerande från naturens floror.

Filippa K SS 2009 Ad Campaign



I Mojave öknen utanför LA fotograferar Patrik Sehlstedt Marion Vains stjärna Texas Olsson i en drömlik atmosfär med sand och horisonten som rekvisita. En finfin kampanjplåtning av mannen som brukar plåta Filippa Ks kampanjer som verkligen känns rätt för märket och deras kläder. Klicka
här för att se alla kampanjbilderna.


Bild: Texas Olsson & Pernille Moeller in the Filippa K SS 2009 Ad Campaign

Önskeoutfit!


Till våren vill jag ha en kortare mockajacka. Maison Martin Margiela har gjort årets snyggaste enligt mig men med det lite avskräckande priset på $2,395 blir det troligtvis Acnes variant i bikermodell eller second hand. Hade det vart lite varmare skulle jag vilja ha Louis Vuitton sandalerna till,
vilket skoval skulle du välja?

Jacka-Maison Martin Margiela
Linne-Whyred
Byxor-Our Legacy
Hatt-Lanvin
Skor-Acne

Giuliano Fujiwara SS 2009 Ad Campaign


Bild: Josh Beech by Emilio Tini

Josh Beech gör ett strålande jobb som frontman för Giuliano Fujiwara våren 2009. Det är en snyggt stylad och plåtad kampanj som onekligen drar tankarna till Lanvins höstkampanj där temat också var "en modell i olika positioner i samma bild". Det finns en hel del plagg ur Giuliano Fujiwara vårkollektion som jag skulle vilja äga likadant med skorna. Klicka
här för att se alla kampanjbilderna.

Louis Vuitton Espandrillo syle Sandals


LV har gjort en av säsongens snyggaste sandaler. Espandrillos sula med mocka och canvas remmar i galet snyggt utförande. Dessa skulle gärna få en hedersplats på min skohylla. Har ni hittar några favoritsandaler för sommaren än?
RSS 0.91