Tjuvbläddra i Vogue Hommes Japan No. 2 här!


Inte nog med att alla modemagasins editorials sprids som koleran på nätet innan folk hunnit palla sig till affären för att införskaffa sig ett ex så kommer nästa trend, VidFip! All credd till
Mondblog som så snällt låter oss tjuvkika de senaste tidningarna framför datorn istället för i skamvrån på Press-stop, men är inte detta ytterligare ett steg mot papperstidningsdöden?

Commes des Garçons SS 2009 Ad Campaign


Hur skön är inte den här kampanjen!? Commes des Garçons Shirt har använt sig av självporträtt av den Danske konstnären Børge Jensen (1920-2008). En serie av självporträtt där ex. mössor pryder den skallige mannens hjässa på ena och hattar på den andra. Fyndigt och roligt tycker jag.

MATTHEW WILLIAMSON FOR H&M MENS COLLECTIONS!


Inte så pjåkigt, inte så pjåkigt alls! Jag var skeptisk till samarbetet men resultatet förvånar mig faktiskt. Matthew har lyckats skapa en hel del plagg jag tror många killar vill köpa, ex den nitade skinnjackan och flertalet kostymer. Va tycker ni om Matthew Williamson för H&M något för er eller inte?
Klicka här för att se hela kollektionen!

ARENA HOMME + SOMEWHERE IN BOYSTOWN

 Photography Willy Vanderperre / Styling Olivier Rizzo / Models Clément Chabernaud, George Barnett, Arthur Daniyarov, Bastiaan Ninaber, Nicolas Ripoli

Jag vill inte släppa för mycket av nya Arena Homme + men kunde inte hålla denna tillbaka. Helt klart den snyggaste editorialen hittills i år. Givetvis förstärks bilderna av det svartvita och att modellerna bär Pradas höstkampanj. Ja Arena Homme + varvar alltid två säsonger åt gången. Mäktigt.
Klicka här för att se hela storyn.

Önskeoutfit!



Skulle vilja ha allt extra mycket denna gång, inte för att den blev extra dyr, märkena talar för sig själva, utan för att matchningen blev hyggligt bra. Ska bli spännande att se skorna i butik.

Rock-Marni
Skjorta-Lanvin
Byxor-Gucci
Sneakers-LV x Kanye West
Väska-Raf by Raf Simons x Eastpack
Slips-Lanvin

Acne Ease Black DF Sandal


Den här sandalen från Acne står högt upp på min inköpslista. Den är helt klart en av vårens snyggaste och definitivt den snyggaste av våra Svenska märken. Dra mig satan va snygg den är.
Köp den här innan den tar slut!!!

Inspiration-BBB


Blått, svart och brunt med inslag av linne, denim och skinn. Jag skulle gärna ha dessa Pradaskor i min garderob tillsammans med den fina skjortan från 120% linen. Är det någon som köpte något från Ordning & redas
denimlinje? Tänkte på kvalitet etc?

Skjorta-120% linen
Shorts-Acne x Lanvin
Skor-Prada
Väska-Ordning & Reda
Keps-YSL
Solglasögon-Linda Farrow x Veronique Branquinho

5preview for Weekday part II


Succén var given då Weekday presenterade sin första t-shirt kollektion tillsammans med 5preview! De YSL inspirerade printsen lockade allt från småkids till fashionistas. Givetvis tog t-shirten slut ganska snabbt vilket resulterade i en andra samarbetsomgång. I slutet av April släpps två olika motiv, även denna gång med Paris/YSL motiv, i Weekdays butiker men var snabb för de kommer gå fort med tanke på det relativt låga priset på 250 kr.

Drawn Magazine Covers!


Sådant här gillar jag! John Paul Thurlow tecknar av sina favoritmagazine omslag i blyerts och postar dem på sin
blogg. Enkelt snyggt och roligt. Undra när något av mina favoritomslag får en avmålning av John Paul, den som lever får veta.

Martin Margiela Parachute Waistcoat


Oj oj oj. Vet inte om jag älskar eller hatar denna "falskärms" väst!? Den kan vara såå jävla snygg till rätt plagg men kan falla lika platt som en sten från bar himmel (lol jag vet). Det är någonting med den som fängslar mig iaf, och som sagt vet jag ine om det är på ett bra eller dåligt sett. Va tycker ni?

GQ Style Italy SS 09


Bild: GQ Style Italy S/S 2009 : Claudio Santamaria by Emilio Tini

GQ är en tidning jag aldrig köper då den innehåller för lite och för dåligt mode. Annat är det med GQ Style! Den köper jag gladeligen då den brukar innehålla säsongens viktigaste plagg, trender och snygga editorials. Dock har jag aldrig köpt den Italienska utgåvan. Kanske för att jag aldrig sett den i Sverige, här hittar jag bara den Brittiska, men med tanke på Omslaget hade jag säkerligen fått upp ögonen för den på tidningshyllan.

Önskeoutfit!

Nu är det varmare vindar i luften och man ser till och med personer med shorts utomhus. Kan tycka det är på tok för tidigt för just shorts (skall inte dra någon gammal töntig "man skall inte ha shorts på stan" regel jag lovar) men det är ju en önskeoutfit så.. Hatten är fantastisk, skorna likaså!

Kavaj-Lanvin
T-shirt-Whyred
Shorts-Topman
Skor-Givenchy
Hatt-Ann Demeulemeester
Solglasögon-Tom Ford

Neighborhood x J. Jessee Collection Belts


Vissa samarbeten är bara som gjorda för varandra, som Neighborhood x Jason Jessee´s bälten! Inte alls min stil men jag gillar de målade skinnet, de vänligt hållna händerna och rockkänslan..
Klicka här för fler bilder på skärpen.

Inspiration-Devil's Triangle


Bermudatriangeln är dagens inspiration. Man skall passa sig för Devil's Triangle likaså denna outfit om man känner att man inte riktigt kan bära upp den. Trianglar (och andra Geometriska figurer) ser vi i massor hos Jil Sander i vår, men även hos Dior Homme till hösten. Vill du själv hotta upp en gammal kavaj eller väska kan jag rekommendera att byta ut dragkedjemanicken mot runda ringar eller just trianglar, busenkelt.

Kavaj-Jil Sander
Skjorta-Kilgour
Byxor-H&M
Väska-Dior Homme (AW 09)
Skor-Acne
Nyckelring-Jil Sander
Solglasögon-Raf Simons x Linda Farrow

Arena Homme + The Life Of A Boy Model


Jag gillar ju dessa ynglingar till toppmodeller och ser fram emot att läsa sagan om "The life if a boy model". Vilka passar då bättre in än Josh Beech, Ash Stymest, Cole Mohr, Luke Worrall, George Barnett plåtat av Alasdair McLellan.

Dagens(outfit)!

Bild:Stockholmstreetstyle
Rock, byxor & skjorta, Acne. T-shirt, Whyred. Skor, Lanvin. Solglasögon, Tritoni. Scarf, sidentyg.

Dagens accessoar är 30 kilo extra fläsk runt hakan. Nej jag har inte gått upp 30 kilo utan lyckats trolla ihop hakan med bröstet på något smickrande sett (jag tror minsann motljuset är den skyldiga). Fint väder var det i alla fall hahaha (AHHHHH)...

Acne Paper Nº8


Acne Paper 8 Cover Missy Raider by Daniel Jackson


Fantastiskt snyggt omslag, Acne Paper nr 8. Temat denna gång är Erotik, Erotik, Erotik!!!

Jil Sander Eyewear AW 09/10


Bild: Klicka för förstoring

Tyvärr bor vi i ett land där en solglasögonkollektion för hösten/vintern inte är så tilltalande då det knappt finns användningstillfällen. Vist kan man köpa och spara sig till våren om man inte har tillgång till solen i andra länder i världen. Hade jag haft den tillgången hade jag vart än mer sugen på ett par Jil Sanderbågar till hösten. Jag snackar då om de två modellerna med träbågar (!). Den klarblåa och bruna bågarna är alltså gjorda helt i trä vilket känns ruskigt coolt och cravingsframkallande. Hoppas vi får se fler av dessa träiga bågar inför nästa sommarkollektion, då i fler modeller och trämaterial. Va tycker ni om kollektionen, någonting i er smak?

I need a new haircut!



Vissa män föds in i Ronald Mcdonald´s egna hårfäste grupp dvs höga flikar aka McDonalds M. Männen i familjen Klang är ett sådant släkte vilket givetvis följdes med i mitt dna (fuck!!). Med tanke på mitt arv så kommer man förr eller senare att ställas inför valet att antingen raka av allt eller leva med en hårspraysflaska tillgängligt 24/7. Jag har levt efter de senare alternativet ett bra tag nu och känner att det börjar bli lite patetiskt. Jag har dock en frisyr som tillåter mig att "gömma" mina flikar då luggen täcker dem men tro fan att det är ett stressmoment så fort det blåser ute eller någon otrevlig person skall fram och pilla på frillan. Snart tror jag dock att trimmern åker fram där hemma men jag är inte allt för sugen på en helrakning då jag tycker de känns tråkigt. Kanske blir det något i stil med Givenchys höst/vinter helikopterplatta stil?! Eller kommer det framhäva flikarna mer kanske? Hur hade ni gjort, eller hur gör ni? För troligtvis finns de läsare som sitter i samma båt! Kanske har ni till och med försökt er på att använda ex. regain? Funkar det eller är det en bluff? Det enklaste vore att släppa hårfästespärren och försonas med tanken på att jag inte har Tom Cruise hår, hur mycket det än kan svida.

Tipsar-Prickiga Slipsar!


Bild: YSL, Lanvin, Ralph Lauren Purple Label, Givenchy, Sefton & Crombie

På slipsfronten vill jag ha prickar, massor av prickar. Kanske för att jag i större delen av mitt liv blivit kallad en fräknig prickig korv och ser detta som min revansch haha. Skämt och sido, de prickiga slipsarna syns överallt och jag skulle vilja ha en orange med vita prickar på....

Acne Sneakers AW 09/10


Bild:Klicka för förstoring

Som utlovat kommer här Acnes höstsneakers. Själv är jag ingen sneakerkille och kommer inte att inhandla någon av dessa. Hade jag dock vart en sneakerkille hade jag säkerligen burit denimvarianten då jag tyckte den var snyggast av dem alla. Är detta mer i er smak än mainline skolinjen?

Fantastic Man Ad Campaign



Ja inte så mycket att säga att kampanjen är clean och nice. Jag har själv inte hunnit dofta Fantastic Man av Byredo. Har ni?

Acne Shoes AW 09/10

Bild: Klicka för förstoring

Jag har visat dem här på bloggen förut men här har ni dem från Acnes lookbook. Jag fullkomligt älskar de höga kilklacksbootsen men är kluven vilken av de två modellerna som är snyggast, eller nee jag vill ha den med mockakanten som sträcker sig upp på vristen. Fast ifs skulle jag vilja ha den i grönt. Som sagt man kan inte få allt! Va tycker ni om skokollektionen?!?

Ps: Imorgon får ni se hur sneakerskollektionen ser ut!

10 Men Summer Issue #18


Mycket omslag just nu men jag kan meddela att jag inte hade postat om det inte var för 10 Men! Superillustratören Richard Gray, Plastic Boy Wrong Cassette War!, rosa och grått. Nice cover med andra ord. Finns i butik från och med 29 april!

Raf Simons Winged Sandals!


För att följa upp föregående inlägg så hade dessa bevingade sandaler inte heller suttit fel. Kunde inte bestämma vilka som var snyggast till så ni fick dessa separat, smart va? Raf Simons ger dig vingar i vår om du vågar!

Inspiration-Black&White


Givenchy T-shirten över har sommarens coolaste print! Eller ja i stort sett hela printserien från Givenchys vårkollektion är ut över de vanliga. Nu klär jag mig själv inte så mycket prints men hade jag ägt den kan jag ge er fan på att den hade använts, då naturligtvis med resterande outfit vill säga.

T-shirt-Givenchy by Riccardo Tisci
Shorts-Comme des Garçons Homme Plus
Sandaler-Raf Simons x Dr. Martens
Skärp-Maison Martin Margiela
Solglasögon-Raf Simons

ANTHEM MAGAZINE #38 SPRING 2009


Förutom tatuerade killar är androgynitet en hitt på omslagen nuförtiden. Här är ett lysande exempel på ett sådant cover då Ash Stymest och hans ex flickvän Eliza Pressly pryder nya Anthem Magazine #38 Spring 2009 . Jävligt snyggt omslag med de röda inslagen och de framhävande tatueringarna!

Vilket doftljus är du?


Nu börjar mitt Acneljus närma sitt slut och det har verkligen brunnit länge. Då skulle jag vilja ha ett nytt och lite tråkigt vore det kanske att köpa ett likadant och tänkte höra ifall ni har något bra tips. CDG´s ljus har jag doftat lite på men det finns ju en hel drös ljus i handeln. Så vilka är era favoriter och vilka kan ni tipsa om?

Önskeoutfit!


Jag var och spanade in denna sammetskavajen på
Nathalie Schuterman för några dagar sedan och begav mig sedan ut på en för mig ganska omfattande second handrunda av 4 butiker utan lyckat resultat. Second hand är inte riktigt mig grej då jag vet vad jag vill ha men aldrig riktigt lyckas hitta de där i fyndlådorna. Dock har jag inte riktigt gett upp hoppet att hitta en liknande sammetskavaj för de. Problemet är att jag inte vill ha en svart eller blå, jag vill ha en khakifärgad. Är man för kräsen då kanske?

Kavaj-Lanvin
T-shirt-Forme Dexpression
Byxor-Acne
Skor-Marc Jacobs
Solglasögon-Ray-Ban
Sidenscarf-Random tyg

Marc by Marc Jacobs Latin Bracelets

Minns ni vänskapshalsbanden man bytte när man var liten? Själv fick jag ena halvan av en Ying och Yang vilket betydde  mycket på den tiden. Den halvan är dock borta sedan länge och det fick mig att vilja dela ut ett par av dessa "vänskapsarmbanden" själv till mina närmaste vänner idag. Ingraveringarna står för olika stadier av vänskap och kärleksbudskap och Inte nog med att det är en fin gest till sina nära och kära så är de faktiskt inte helt fula heller! $7 är en liten summa för ett vänskapsband som kommer att komas ihåg i många år, eller hur! Köp ett nästa gång du befinner dig i en Marc by Marc Jacobsbutik, de skall iaf jag göra...

Arena Homme + Summer/Autumn 2009


Modemagasinet nr 1 i mitt tycke Arena Homme + släpper nu Sumer/Autumn numret och jag kan knappt vänta. Omslaget pryds av Helmut Newton och är plåtad av Bruce Weber. Spännande spännande spännande!

Nyköpt-Lanvin Solglasögon

När jag var på Herr Judits och köpte
hatten hittade jag även dessa glasögon från Lanvin. Fastnade för den sköldpaddsbruna bågen som fejdar till beige genomskinlig ton längst ner. Jag lät sätta in solglas i dem för att få de ultimata solglajjerna i sommar som jag kommer att vara ensam om. Glaset blev likaså fejdat från mörkbrunt till ljust för att passa bågarna. Let the sunshine in...

Inspiration-TonIton


De må vara färgexplosion ute i våra avlånga land inför sommaren men själv är jag mer förtjust i outfits med ton i ton bas. En heltäckande grundfärg med olika färgskiftningar som enligt mig ger ett snyggt helhetsintryck. Givetvis är färger som svart och blått eller beight med grönt (etc) bra ihop då de inte skiljer sig så långt ifrån varandra i färgskalan och är min färgguide i sommar. Det blir alltså inga röda chinos, gröna cardigans över lilarutig skjorta för mig i vår (trots påsktider). Hur ser din färgsplan ut i sommar?

Skjorta-Lanvin
Shorts-Alexander Mcqueen
Skor-Maison Martin Margiela
Ryggsäck-Raf Simons x Eastpak
Solglasögon-Yohji Yamamoto x Linda Farrow

Playboy, ditt nya magasin som blandar nytta med nöje?!?


Bild: “Freiraum” with Matthew Hitt captured by Samira Fricke

Jag skrev för ett tag sedan om
omslagsinvasionen av supermodeller på franska Playboy och möjligheten av ett försök att bli mer "fashion" och det tycks bli fallet, i alla fall ett försök. För i nya Aprilnumret av Tyska Playboy (dock är omslagskvinnan inte av samma moderang som de anlitade franska kollegernas omslag) ser vi en ruskigt snyggt stylad editorial med modellen Matthew Hitt. Ett hyfsat steg i rätt riktning för Playboy som kanske vill slå sig in på den så fint kallade "herrmagasinsmarknaden" där lättklädda kändisar pryder omslaget blandat med mode, bilar och sextips? Inte allt för långt ifrån några av våra svenska stora tidningar(!?) Lyckas Playboy vinna över den mer seriösa läsaren eller har den onanilystne läsarkretsen för starkt inflytande på tidningen och dess innehåll? Det återstår och se, Klicka iaf här för att se den fina bildserien.


Bild: Playboy Germany April 09

Twist #3


Jag vet inte ett piss om vem modellen eller fotografen är denna gång men de kvittar då jag verkligen inte orkade researcha. Jag nöjer mig med att tycka och tänka om omslaget istället. O va tänker jag? Jo, Jävligt snyggt! Kolla in armbandet, halsbandet, håret och färgvalet. Helt klart det snyggaste omslag ute just nu, de blir en sväng till presstop imorgon med andra ord.

Önskeoutfit!


Idag känner jag för lite westernstyle. Mockafransjacka,
årets snyggaste halvhöga boots och Cow halsbandet. Ett par vida jeans får binda ihop outfiten som skulle kännas klockren idag. Måste fixa mig en fransmockajacka! Inte för att jag skulle använda den många gånger men till rätt tillfälle skulle den vara super...

Jacka-Levis Vintage
Byxor-Lanvin
Skjorta-Zegna
Boots-Acne
Halsband-Acne

Burberry Prorsum Leather Hat


Hatten gör mannen i vår och den här hatten hade gärna fått gjort mig. De må vara Lanvininspirerade stråhattar som blir mitt förstahand i vår men hade jag haft råd hade jag garanterat köpt denna übersnygga skinnhatt från Burberry Prorsum. Givetvis hade jag då också köpt upp både en och två outfits från samma märke för att bära upp den på bästa sätt.

Tipsar-Cheap Monday Sunglasses


Cheap Monday erbjuder dig som inte vill lägga tusenlappar för ett par nya solglasögon några billighetsalternativ, rakt av billiga alternativ. 200 kr kostar dessa bågar som innehåller både wayfares, Balenciagaliknande och runda varianter. Köp dem
här eller i närmaste Weekdaybutik! Vilken är din favorit?

Dior Homme AW 09/10 Sneakers


Nja vet i pelle om jag gillar dessa. Samma samma sneakers från säsong till säsong, förvisso var höstkollektionen sjukt bra men denna nja. Den vita hightopen med dess röda lillebror är mina favoriter då spännena är mest spännande (lol). Va tycker ni om höstens sneakers från Dior Homme, bra eller anus?!

Damir Doma AW 09/10 Runway Video


Damir Doma for president, in worst case head designer for Dior Homme...(!?)

How boring are Swedes?


Bilder: Jak & Jil & The Sartorialist

Det snackas ju en hel del om hur vi Svenska män klär oss likadant, tråkigt och alldeles för, just de "svenskt". Jag har funderat på det där och kommit fram till detta, "vart fan klär man sig bättre?". Över ser ni fyra exempel från män utanför internationella visningar då två av dem klärt sig oklanderligt, trendigt och i vissa fall vad folk definerar som skandinaviskt. Jag talar givetvis om killen med puckelryggsBalenciaga jackan från AW 08 och Givenchy AW 09/10 skinnbyxkillen. Dessa killar får gärna hänga utanför Berns i sommar, de andra kan få stanna i Paris eller Milano. Faktum är att jag har svårt att komma på ett land där dess fashionkänsliga standard är högre, eller så är jag bara full och patriotisk...

YSL SS 2009 Eyewear Ad Campaign


Finns inte så mycket att säga förutom att YSLs solglasögonkampanj är en succé. Gillar färgerna, bakgrunden och modellen Geoffroy Jonchkheere. Kampanjen är plåtad av Inez and Vinoodh i soliga Hollywood. Va tycker ni om kampanjen?

Inspiration-Combat


Trenchcoats, naturfärger, kängor och baskrar. Soldatlightkänsla är min största inspiration just nu då vi är i mellanperiod av vinter och sommar. En tunnare rock bärs med en halsduk, basker och handskar tillsammans med ett par pilotsolglasögon. Strikt flygarmode som byts ut mot en tjockare rock och kängor till hösten (förhoppningsvis lååångt kvar till hösten), i like it a lot.

Trenchcoat-Alexander McQueen
Basker-Random
Kängor-Julius
Solglasögon-Raf Simons
Armband-Entomythology Courage Charm

Dagens(outfit)!


Bild: Stockholmstreetstyle
Rock, halsduk & byxor, Acne. Mössa, CA4LA. Handskar, Whyred. Skor, Bruno Bordese

Troligtvis och förhoppningsvis den sista bilden på mig med vinterjacka på ex antal månader nu. En jacka som vart helt grym och jag kommer garanterat plocka fram den nästa höst igen. Nu får den dock lämna plats till mina inhandlade vårjackor, för nu är det ta mig fan vår, eller?! Klicka här för fler och större bilder.

Damir Doma Low Boot


Jag vet inte riktigt varför jag aldrig slog till på de färgglada
snakeskinnbootsen i höstas. Men nu har jag dock hittat ett par som slår dem med hästlängder! Damir Domas havskattskinn boots!! Ja de är sant, havskatt, och det är tydligen the shit. Kolla in klacken, flärpen och den gömda zippen, fy fan va snygg...

Nyköpt-Sidentyger!!!


Jag nämnde att min kära vän befann sig i Indien på semester för ett tag sedan (ja vet, ett riktigt svin!) och inte nog med det kom han hem med presenter till mig! Först och främst en hampahatt som skall formas och stylas i liknande form som denna men inte minst metervis med sidentyg (inget sidenkallingstyg utan grövre skrynkelhärligt sidentyg, mumma) . Imorgon skall jag därför förse alla handens fingrar med fingerborgar och följa med en annan vän vars nykel går till en fullständigt aptrevlig designstudio. Där skall jag få hjälp att sy i alla fall ett par T-shirtar i enkel modell och lite annat smått och gott. Trevligt med vänner med semesterkassor och nyckelknippor, eller vad säger ni?

Section painted leather jackets!

Det finns vissa plagg jag önskade att jag kunde bära upp, som skinnjackan! Jag må bära konstiga hattar, för vissa konstigt stylade ihopsättningar men trots det känner jag mig aldrig obekväm eller osäker. Men de finns de plagg som får mig att känna mig obekväm och rent av ful i, som skinnjackan! Hur många jag än provar så hittar jag aldrig någon som sitter bra, jag ser töntig ut och jag blir förbannad. Jag kollar sedan på mina polare och både Conversen (som jag också provat åtskilliga gånger och alltid tänkt, NEJ!) och deras skinnjackor ser skitcoola ut på dem. Konstigt de där, kanske är jag en person vars kropp inte är gjord för Converse och skinnjacka eller så har jag födds med gåvan att inse att det är en ruskigt tråkigt och intetsägande kombination att bära?! Trots den insikten kan jag inte låta bli att fundera på alternativ till den svarta skinnjackan (Conversen kommer dock aldrig att hända) och hittar inget annat svar än att jag måste skaffa mig en flerfärgad! Kolla in Jethro Caves jacka över eller i bästa fall
Acnes till höger (varför kunde de inte göra en likadan till oss killar?), en sådan skulle jag vilja ha och jag tror och hoppas att jag skulle känna mig både bekväm och jävligt cool i en! Tänk en benvit grund med beiga och grå delar toppat med en plommonlila bakdel. Jag får ta och gå i Carolines fotspår och göra en själv. Vilka färger skulle ni kunna tänka er på en flerfärgad skinnjacka?
RSS 0.91