Önskeoutfit!



Om några timmar drar modeveckan igång och om prognoserna stämmer blir det fint väder. Jag har då ballat ur lite och valt Pradas jacka för sommaren 09 (är det en önskeoutfit så är det) trots att den inte går att få tag på, iaf inte på ett bra tag. Samma sak med Acnes ursnygga skor som inte heller dom finns i handeln. Kepsen som jag tjatat om finns nu på rean och det känns som att det är nu eller aldrig. Kanske blir det ett köp trots allt. Förväntningarna är stora på Whyred och Filippa K ikväll och det vore ju toppen om man kunde hustla till sig dessa kläder för kvällen och öppningen av modeveckan till ära.

Keps-Lanvin
Jacka-Prada
Shorts-Topman
Skor-Acne
Linne-tryckföretags

Jil Sander F/W Ad Campaign!



Jil Sander älskar modellen Matvey Lykov. Inte nog med att han öppnade och avslutade Jil Sanders vår/sommarvisning 09 så pryde han även höstens kampanj. En kampanj helt i min smak. Svartvit, enkel med ett klart budskap som lyfter fram kollektionens nyckelplagg. Eller i detta fall kollektionens nyckelmönster. Plåtade gjorde fotografen Willy Vanderperre och vill du se bilden i större format klickar du
här.

Raf Simons S/S 09



Om Raf Simons skapade rymdskeppsbesättningen för Jil Sander är hans egna mainline fotsoldaterna. Den futuristiska känslan fortsätter hos Raf Simons med vassa kanter och skärningar i svart, vitt och silver. Jag tycker verkligen om kollektionen men vissa plagg blir lite för mycket för att jag själv skulle bära dem. Så var det självklart med hela Jil Sander kollektionen också men de fick den göra. Rafs kollektion känns lite mer splittrad och man får känslan av att han inte vågade köra linan ut utan var tvungen att skapa några klassiska kostymer som kompensation för sin kreativitet. Men det är klart han kan ju inte göra två helt okommersiella kollektioner, de måste ju sälja också. Kolla in kollektionen
här.

Stockholm fashion week by berns!


Tänk va tiden går fort! På måndag 30/6 är det återigen dags för Stockholm fashion week by Berns! Några nya märken har tillkommit och några har försvunnit. Ett visning som skall bli extra roligt att se är Tiger of Sweden som debuterar på modeveckan. Att Acne visar sin visning på kontoret gör mig ingenting för deras lokaler är helt galet pampiga och fina. Ja som sagt, nu kör vi igen och denna gång skall batterierna vara laddade och extra kamera vara medplockad. De överstrukna visningarna över på bilden är de jag tänker besöka så det kommer bli full fart och jag kommer att uppdatera så mycket och fort jag bara kan.

Gul & Blå F/W Ad Campaign!





























Bild: Jag agerar låtsasmodell för Gul & Blås höstkampanj, plåtat av
Knotan

Jag skrev lite hemlighetsfullt om plåtningen tillsammans med Klara Wester för ett tag sedan. Som ni kanske ser så var det för Gul & Blås räkning och deras höstkampanj. Kikade av nyfikenhet in på Gul & blås hemsidan och såg att ett gäng bilder redan hade publicerats så jag printscreena dem och här har ni resultatet (jag väntar fortfarande på orginalbilderna i bättre kvalitet). Kul att få leka låtsasmodell för en dag (trots att det inte var en sådan de sökte) och bli stylad av duktiga Tekla Knaust från New Blood agency.

Yves Saint Laurent Mens Cruise 2009



Efter att ha skapat en av de starkaste vårkollektionerna (säsongen som lämnar oss snart) så var förhoppningarna stora på hösten. En höst som inte alls höll den standard som vårkollektionen gjort. Efter den lilla besvikelsen så ser jag gladerligen fram emot nästa sommar med YSL. Där det finns en hel del fina överdelar och jackor som faller mig i smaken. Byxorna är dock fruktansvärt fula, likaså skorna vilket känns tråkigt. YSL väljer att för andra säsongen i rad skippa visning och istället satsa på imagebilder. Kolla in alla bilderna
här och säg vad du tycker.

Giorgio Armani F/W Ad Campaign!


Bild: Klicka för förstoring

Sean Opry pryder Giorgio Armanis höstkampanj. En kampanj som inte bara är ruskigt snygg utan den skapar även nyfikenhet. Fotograferna Mert och Marcus tycks nästan helt valt att vara befriade från ljuskällor som i sig bidrar till en magisk nästan skrämmande känsla. Sean O nästan flyter in i bakgrunden och skapar därför nyfikenheten jag nämnde pga att man inte ser något skarpt. Är det en polo och kavaj och är Sean Opry arg? Grymt snyggt enligt mig!

Marni S/S 09


Det är med ett glatt öga jag kollar in Marnis sommarkollektion. Det är samma Marni som jag förra säsongen fick upp ögonen för ordentligt. Tråkigt kan tyckas men jag gillar det. De förlängda ärmarna på de kortärmade skjortorna fortsätter fast uppdaterade med ytterligare några centimeters längd. Rockarna däremot tappar sin fulla armlängd och blir även de kortärmade, något som faller mig bra i smaken. Färgerna är mörkblåa, svarta, beige och gråa. Vi ser dock mindre av det grafiska trycken som jag för övrigt tycker Marni gör mycket bra. Några skjortor och jackor blir det i alla fall men överhängande enfärgat. Dressat, snyggt och välgjort exakt det vi vill se från Marni, iaf jag.

Realisationstips från Natalie Schuterman!



Bild: slips, Lanvin, Brosch Lanvin, skor, Prada & väska, Burberry Prorsum

Jag skrev tidigare om Natalie Schutermans nya
webshop. Men det är en helt annan sak att faktiskt gå in där. Vakter går runt med headset och designerplaggen hänger på långa stänger. Det är inte så ofta jag är där inne, förutom dessa dagar på året då rean ligger för dörren. Många av mina nyckel/drömplagg under säsongen ligger nu där med en prislapp där det står "köp mig!", eller rättare sagt det står 30%. Snålvärner i mig säger dock till mig att vänta, de kanske finns kvar på 50 eller 70 rean. Troligtvis inte, (men då var det inte meningen att jag skulle ha dem eller hur?) här är iaf några av de saker som gärna hade fått följa med hem efter besöket.

önskeoutfit!


Så här vill jag se ut idag. Blått och vitt, dressat och stiligt. Skorna ångrar jag att jag inte köpte när jag hade chansen och jackan kommer säkerligen bli ett reafynd. Apropå rea så har jag sett en hel del snygga plagg kvar ute i butikerna så ut och fynda.

Jacka-Acne
Skjorta-Lanvin
Shorts-Jil Sander
Skor-Bstore

Prada S/S 09


Efter hyllningen av Jil Sander kan jag inte annat än att fortsätta. Prada gör en kollektion helt i min smak och skapar ha-begär efter tre klick. Troligtvis för att Pradas sommarkollektion ser ut som Acne. Det är korta boxiga jackor, stickade tröjor och en skandinavisk look som osar svensk design på toppnivå. Kanske har vi varit bortskämda med denna sorts kläder och jackor för jag blir inte överväldigad (Undantag finns naturligtvis som de oranga transparenta gummijackorna som är fantastiska). Missförstå mig rätt jag älskar verkligen i stort sätt alla plagg men vet om att jag kan köpa allt redan i höst hos våra svenska stoltheter. Så hyllningen kanske inte går till Prada utan till Acne som levererar det vi ser fast för en betydligt billigare penning.

Jil Sander S/S 09


Nu drar det igång igen. Modeveckorna radar upp sig och vi får åter igen följa det vi tycker så mycket om, internationellt och svenskt mode. Jag kommer välja ut mina favoritvisningar som tidigare och detaljera ut det som faller mig i smaken, fört ut Jil Sander.

När jag öppnar upp
men.style.com och ser vad jag har att välja av är Jil Sander det givna förstahandsvalet. Och hade någon sagt att det nu var slut på det roliga och att det inte blir fler visningsbilder så hade jag vart nöjd. Jil Sanders vårkollektion är såpass bra att jag blir galen. Vet inte vilken Star Trekinspirerad serie Raf Simons älskade som barn men det återspeglas iaf i kollektionen. De välsittande kostymer hade passat på vilket rymdskepp som helst och knäppningarna med sina runda, fyrkantiga eller trekantiga former får mig att vilja joina Jil Sander-track och flyga iväg mot okända galaxer. Skämt och sido så älskar jag kollektionen. Inte bara de två eller tredelsfärgade kostymerna utan jackorna (som för övrigt påminner mycket om Raf Simons egna mainline, spring/summer 08), tröjorna och skjortorna. Man kan fortfarande känna Jil Sanders grundkänsla men med så mycket mer finess än vad vi brukar vara vana med. Det kunde inte ha börjat bättre stil och modemässigt den här säsongen.

Marc by Marc Jacobs F/W Ad Campaign!


Bild: Klicka för förstoring!

En annan (o)intressant höstkampanj är Marc by Marc Jacobs. Vi ser inte helt otippat Cole Mohr som frontman och Juergen Teller som fotograf. Inga större frågetecknen där men vad har han på sig? Inget mindre än en liten damjacka och handväska. Att de skall knepa till det hela och göra Cole till transa gör det hela bara löjligt och inte speciellt inspirerande. Nej tack till fler Marc by Juergen Teller på ett bra tag, eller vad tycker du? Är det fortfarande nyskapande och snygga bilder eller ett tecken på att skaffa ny fotograf?

Nathalie Schutermans webshop är nu öppen


Idag öppnade Nathalie Schuterman upp sin
webshop till många fashionistas glädje. Nu kan alltså alla svenskar handla i Sveriges i särklass bästa butik för lyxplagg och accessoarer.  Här hittar du märken som Marni, Lanvin, YSL och Dior Homme (för oss killar alltså). Som öppningserbjudande har de 30% på utvalda plagg. In och fynda;)

I nya numret av Cafe!



I nya numret av Cafe väljer jag ut mina 10 favorit färgglada sneakers. Ett frilansjobb jag är mycket stolt och glad över. Cafe har alltid varit en tidning jag köpt och prenumererat på sedan jag var liten och började intressera mig utav mode. Att nu få vara en del av den känns grymt. Ska göra mitt bästa för att fortsätta inspirera och ge bra köptips som Emine så länge gjort på top 10 sidan.

Kenzo F/W Ad Campaign!


De första bilderna på Kenzos höstkampanj är som tagna ur en saga. Det är en Jonatan från Bröderna Lejonhjärta som poserar runt i Nangijala. Modellen Jeremy Dufour ser förförisk och drömsk ut i en lite suddig bildserie som går i rosa och lila. Något annat som slår mig är hur lik Jeremy är supermodellen
Mathias Lauridsen. Snygg och nyskapande kampanj som är min favorit av höstens kampanjer så här långt.



Bild: Jeremy Dufour i Kenzo F/W 08/09 fotad av Kevin Mackintosh

COLAB!


För er som inte redan inhandlat säsongens solglasögon eller vill ha fler kan jag tipsa om märket Colab. Denna modell heter Corbu och har en rak kant över den runda botten. Genomskynliga bågar och snygg rund form faller iaf mig i smaken. Priset ligger på 1500 kr och finns på bla Caliroots, Grandpa och Pub.

Inpiration-Blue Wedding


I sommar skall jag på ett bröllop men vill inte köra på en svart eller grå kostym. Jag vill däremot ha Jil Sanders kortärmade kavaj och kostymshorts. Till det vill jag köra Pradas loufers och Acnes fina halsband. Kanske inte det mest traditionella men garanterat snyggast (enligt min smak). Nu va det ju det med priset på dessa plagg som överskrider allt i budgetväg men man kan alltid drömma. Kanske hittar jag några varianter som kan ge mig looken jag söker. Kul skall de bli iaf.

Kavaj-Jil Sander
Shorts-Jil Sander
Skjorta-Marni
Skor-Prada
Halsband-Acne

Majestic P.


Jag har vart duktig på att dissa kampanjer och editorials ett tag nu. Denna kunde jag inte annat än att hylla! Majestic P. heter den och fotografen är Jean-François Carly. Modellen är Nick Snider och utspelar sig där man helst av allt vill vara nu, i värmen. Stylingen är helgrym och ihopsättningen av kläderna fullt bärbara. Jag gillar de dova färgerna, strumporna till Prada sandalerna och de dressade plaggen tillsammans med blandade mixmaterial. Kika in och låt dig inspireras
här.

Önskeoutfit!


Jag önskar mig idag en bas kollagetröja tillsammans med ett par prasselshorts till de fina ysl skorna. Toppar glassen med en ihopvirad scarf från Ysl. Grått och vitt med inslag av gult. Enkelt snyggt och hyfsat somrigt en dag som den här.

Tröja-Nom De Guerre
Shorts-Marni
Scarf-Yves Saint Laurent
Skor-Yves Saint Laurent

Inspiration-Blue Rose


Kunde inte låta bli att göra ett rosinspirerat inlägg
till efter gårdagens skvaller. Denna gång är det de blå tonerna jag vill lyfta fram och är ruskigt sugen på allt i detta kollage. Sandalerna är kanske årets mest prisvärda men säljs tyvärr slut på en gång. Finns i flertalet färger så snabba på om ni fortfarande inte köpt eller vill köpa.

Skjorta-Burberry Prorsum
Shorts-Jil Sander
Portfölj-Lanvin
Sandaler-Topman

Skröna eller inte!?


Något jag fastnat extra för är levande blommor som accessoarer. För det har jag Lanvin att tacka för eller i detta fall stylisten. Men frågan är om det är slump eller inte!? Det sägs att de blommiga accessoarerna var just en slump och att det i själva verket var vanliga blommor som stod i fina vaser backstage innan visningen. Stylisten får tydligen syn på dessa fina blommor bara några minuter innan första modellen skall göra sin entré på catwalken och plockar snabbt fram en kniv och snittar blommorna till lagom längd och fäster dem på kläderna. Slump, sanning eller skröna spelar ingen roll för det är en rolig historia som givit mig massvis med inspiration..

Dolce and Gabbana Pre-Fall 2008



Dolce and Gabbanas Pre-Fall 2008 kampanj bjuder inte på några spektakel eller nymodigheter! En hunkig man med stenansikte i kostym tillsammans med två unga blonda tjejer. Gillar att det hela utspelar sig på en bil men hade hellre sätt att David Gandy hade fått burit något annat. Självklart vill de säkert inte visa för mycket av själva kläderna på pree-kampanjen men lite variation hade inte skadat. Kolla in kampanjbilderna tillsammans med David Gandy, Jessica Stam och Caroline Trentini
här.

Tipsar-Armékepsen


Bild: Lanvin, CA4LA, Asos, CA4LA, Lanvin, propper & John Galliano

Jag har använt mina armékepsar varje dag sedan jag
köpte dem. Priset för en klassisk Propper kepa är under tvåhundra kronor och är ett bra alternativ för er som inte vill betala för designerns logotyp. Själv är jag så sugen på att köpa Lanvins nylonvariant så det gör ont. $273.00 kostar den och frågan är om det inte kan va värt det (dollarn är ju fortfarande låg!). Min vän är just nu i Paris så jag kanske får ett ryck och ber han köpa den åt mig (dock mycket dyrare). Här över har ni iaf några varianter att välja mellan om ni skulle känna er sugna på en.

Givenchys nya parfymkampanj för "Pi Neo"!



Är det bara jag som tycker att Givenchys nya parfym "Pi Neo" borde fått en snyggare start på karriären? Denna kampanjbild som är plåtad av Sølve Sundsbø är både ful och tråkig. Modellen Kelly Rippy ser förbannad ut och hela matrix grejen föll mig inte i smaken. För att hotta upp det hela lite och skapa lite "variation" slängde de in en
lättkläddare Kelly på köpet vilket inte höjde betyget ett smack. Nej riktigt ful var den faktiskt.

Sleeper in Metropolis



800 hundra grader ute och jag sitter och kollar höstmode! Fint som snus ser höstens alla stilar och kläder ut och jag kan inte annat än att längta lite. Jag vill dock att det skall vara en lååång och fin sommar naturligtvis! Samma som jag önskar en lång regnfri kall höst utan snö. Denna editorial har prickat in de trender jag gillar inför hösten. Kanske de snyggaste (enligt mitt tycke) ihopsatta outfitsen jag sett hittills. Klicka
här för att se alla bilderna. Jaja nu ska jag ha ett liv också, ut i solen igen med solskyddsfaktor 100.

10 Rules of Fashion



Lanvins designer Lucas Ossendrijver ger sina 10 bästa moderåd till folket och jag blir inte chockad men jag blir heller inte besviken. Jag gillar speciellt biten om att uppdressat är modernt. Listan är på engelska och valde att inte översätta, bättre att läsa originalet.

1.
You shouldn't adapt to what people expect you to wear-you should make your clothes your own. For me what's interesting is to wear the jackets and pants of suits separately.
2.
I think it's distasteful when people buy clothes with logos or brag about what they spend on their clothes. Luxury should be something intimate.
3.
Jewelry is very difficult for men, but they can go a little more extreme with shoes and bags. Wear trainers with a suit and the look completely changes.
4.
I think clothes are more elegant when they're nonchalant. You can wear something quite sophisticated but not look too overtly luxurious.
5.
Friday-wear is very typically American. You have this office uniform, and then suddenly it's the weekend and it's the opposite. I think it's better to mix the two and make officewear a little less formal and Friday-wear a little less casual.
6.
When I was younger I used to wear a lot of T-shirts, but now I wear more and more button-down shirts. I think it's actually very cool to just have a lot of really great shirts in a very good fabric.
7.
It's important that clothes be light when you're layering. It's very nice if you wear three jackets instead of one-but not three suit jackets. I mean a shirt and a shirt jacket and another jacket made out of very light fabric. There's a richness to that look.
8.
A lot of men are very insecure when it comes to dressing. They ask themselves every morning, "What am I going to wear? Is it the right thing? Does it match?" Once they find something they stick to it, and I think that's a shame. I think men should make a bit more of an effort. They should see clothing not as something necessary but as something fun.
9.
There's something modern about dressing up-wearing a shirt and a tie-but in a lighter way. We made ties that were just strips of fabric--sometimes in the same fabric as the shirt. It's a new way to wear a tie.
10.
I don't really like wallets. I prefer that you carry your money in your pocket or put everything in a bag and carry it there. Just keep it simple.

Jag plåtas med Klara Wester!!

clara wester

Bild: Jag och Klara Wester utanför Knotans studio

Tro det eller ej så har jag blivit tillfrågad att vara modell för ett svenskt jeansmärke som skall öppna ny butik vid midsommar. Vi plåtar en lookbook och ett par imagebilder för butikerna. Klara Wester (mikas) valdes pgr av sitt vackra yttre och personlighet men jag?! Haha inte var det för att jag är modell iaf utan att de ville ha en ung modekille från Stockholm tippar jag på. Nu har jag precis plåtat min första bild och får nu i lugn och ro kolla in ett proffs posera vant! Resultaten (om jag törs publicera de sen) ser ni vid midsommar!

Önskeoutfit!


Har varit på jakt efter en vårjacka ett bra tag nu. Vill ha en kortare jacka och den hetaste kandidaten är denna från Acne. Påminner dock ganska mycket om min jacka från
förra sommaren men jag vill ha en ny (som alltid). Sedan kan jag bli lite skeptisk över hur mycket man faktiskt kommer att använda den. Det är ju trots allt varmt större delen av sommaren.

Jacka-Acne
Skjorta-Marni
Shorts-YMC
Skor-Band of Outsiders

News-Sonia Rykiel lägger ner herrlinjen!


Sonia Rykiel lämnar sin herrlinje bakom sig. Nathalie Rykiel som är märkets förvaltare och dotter till grundaren Sonia, berättade igår att herrkollektionens försäljning efter 18 år inte har överskridit 5% av den totala försäljningen och därför läcker pengar. Trots att märket är mycket populärt i Frankrike så går det trögt på den internationella marknaden som utgör 60% av företagets försäljning. Nu väntar alla med stor förväntan på den nästa och sista herrvisningen i Rykiel Hommes historia. Showen för vår/sommar 09 kommer bli en kollektion som markerar avslutet på en modeera.

Inspiration-Dragsko


Det finns vissa plagg och accessoarer man bara måste få ha med på bloggen. Som dessa pjäxliknande skor från Raf Simons. Vet inte hur länge jag letat efter en ordentlig bild på dessa och blev riktigt glad när
Oki-Ni fått in dem. Halsbandet i bakgrunden köpte jag från Acne och har en dragsko som spänne som gör det justerbart. Passar bra till denna  friluftsoutfit.

Nylontröja-Raf Simons
Shorts-Topman
Ryggsäck-Balenciaga
Skor-Raf Simons
Halsband-Acne
RSS 0.91