Yeehaa, Give Me Cow!


Cowboy trenden har jag redan skrivit om en hel del och till våren ser vi den stort både för dam och herr. Själv är jag redan en sucker för detta cowboyhalsband från Acne som med passande namnet Cow är sommarens coolaste halsband. Här har de spunnit vidare på olika kubiska mönster och valt att göra halsbandet Cow o trä, samma som sina klackar på deras damskor. Ett Cow-halsband och väst så blir du lagom vilda västern i sommar, och den dosen kanske räcker. Själv skulle jag så vilja ha en schyst hatt och de färgade crockobootsen som jag aldrig fick tummen ur att köpa. Men först och främst får de bli Cow, när de nu släpps i butik vill säga...

L'Officiel Hommes #15


Bild: Angela Lindvall by Milan Vukmirovic

L'officiel Hommes brukar vara en hyfsat bra modetidning för män och med hyfsat snygga covers. Det nya nr överglänser inte någon av mina förväntningar. Visst ser Angela snygg ut och allt de där men inget jag vill se på framsidan av ett sådant stort manligt modemagasin! Här vill man se någon upcoming manlig modell iklädd några av säsongens alla trender eller någon konstig hatt, ja va fan som helst. I love L(X)angela funkar inte i min bok iaf, eller va tycker ni?

Calvin Kleins förbjudna (sex)reklamvideo!



Dagarnas snackis i modevärlden är Calvin Kleins (för)sexiga reklamkampanj (som blivit bannlyst i USA pga dess nakenhet). Det hånglas friskt och nakna bröst och smekningar följer än i hela videon. Själv kan jag tycka att det är lite småkul att nakenhet fortfarande kan skapa sådanahära rabalder för lite nakenhet. Några som vinner på all denna gratispublicitet är naturligtvis Calvin Klein som säkerligen jublar innerst inne.. Sex säljer än en gång...

Inspiration-Dirty Plum



Vårens accentfärger går i tvättade pasteller. Själv kommer jag satsa på smutsig lila och sköna gröna färger. Över ser ni en outfit jag gärna skulle äga nu när våren närmar sig. Scarfen kan antingen användas runt halsen eller som en gördel lite halvt slarvigt virat runt magen.

Skjorta-Alexander McQueen
Tröja-Lanvin
Byxor-H&M
Skor-Raparo
Scarf-Ann Demeulemeester

I nya numret av Cafe!


Sugen på ett par nya vårskor i rött, blått eller grått? Ett par snygga loafers kanske? I så fall tycker jag att du skall kolla in nya numret av Café där jag valt ut mina tio vårfavoriter. Nya nummret finns ute i butik nu!

Modeveckan-De lägger jag på minnet!


Ja då var modeveckan över för denna gången. Den har bjudit på många fina visningar, nätbyggande, vimmelfotografier, cravings och trendspaning. På trendsidan ser vi inga supernyheter utan märkena håller sina riktlinjer hårt. Det är de små detaljerna som kommer göra trenderna till hösten såsom accessoarer och styling. Så vad du än gör släng ingenting för det kommer liknande plagg till hösten. Jag listar under mina starkaste intryck vad gällande trender, plagg och saker runt omkring modeveckan.

Vimmelbilder: Aldrig förr har kameran smattrat så runt omkring mig som under de senaste dagarna. Såpass många gånger att jag hamnade på andraplats på Stureplan.se
mest fotade personer under modeveckan.

Huvudbonader: Hatten är återigen på tapeten men till hösten säger det boom. Acne visar upp stickade (även mocka) mössor á la Burberry Prorsum, Cheap Monday valde pappkartong och Tiger ryssmössor...

Ringar: Accessoaren som stack ut mest var ringen. En stor iögonfallande ring i en stark färg eller många olika som pryder handens alla fingrat på en och samma gång. Snyggt och cleant med en, coolt och rockigt med flera!

Barbröstat: Denna trend hade vi kanske önskat till vårsäsongen men det är till hösten stylisterna valt att visa upp kostymer och tröjor med barbröstade bringor. Detta har vi sett hos många olika internationella märken tidigare men det är först nu de svenska märkena vill få oss att wax on and wax of.

Toppmodeller: Aldrig tidigare har det vart så många manliga toppmodeller hängandes i Berns salonger mellan visningarna. Mathias Lauridsen och de Danska supermodellerna har satt en ny standard på Stockholms modevecka som bara Marion Vains killar kan ha något att säga till om.

Kilt: Nu ploppar dem upp, kiltarna eller i vissa fall kjolarna. Marc Jacobs sportar kilten, internationella märken visar dem och Hope överglänser dem alla. Min favorit (inget för mig personligen dock) är den läderliknande kilten som jag tror kommer få en hel del press framåt hösten.

Jil Sander SS 2009 Ad Campaign


Bild: Doug Jewell by Willy Vanderparre for Jil Sander

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag föredrar enkla kampanjer i svartvitt eller i något annat cleant utförande. Jil Sander lyckas alltid, eller rättare sagt fotografen Willy Vanderperre, leverera bilder helt i min smak som på bilden över. Inga konstigheter, rent och jäkligt snyggt. Nu väntar vi på fler bilder i serien så vi får någon slags helhetsbild, i will keep you posted.

Dagens(outfit)-Dag 3

Bild lånad från Stureplan.se: Jacka, T-shirt, Whyred. Skjorta, Halsband, Byxor Acne.

Sista dagen på modeveckan hade jag på mig följande. Helkroppsbilder kommer laddas upp senare för den som vill se, ni andra får blunda eller kommentera era tankar i kommande inlägg. Två dagar i rad har jag tänkt att vårjackor kan funka, skall ju bara gå från visning till visning. Nu kan jag säkert vänta mig en förlängning av min förkylning men vad gör man inte för the sake of art.

I Dagens Stockholm City


Den här lilla bild mötte mig på sida 12 i dagens Stockholm City. Alltid lite halvkonstigt att se sig själv eller sitt namn på tryckt papper ute i verkligheten. Bilden har Caroline och Daniel från
Stockholmstreetstyle tagit, ni kanske mins när jag skrev om bilden här?

Bertoni AW 09/10


Danska Bertoni var sist ut med killvisning på veckans modevecka. Och det var inga konstigheter eller krusiduller som visades längst catwalken. Kavajer, kostymer, cardigans och skjortor med flugor, ja skandinavisk design i ett nötskal. På gränsen till tråkigt eller för safe kan man nästan tycka och jag hade väntat mig mer från det Danska märket. Kanske är det så att man var lite trött på looken efter en, två eller fem liknande visningar tidigare i veckan?!
Klicka här för fler bilder.

Wood Wood AW 09/10


Wood Wood kombinerar streetwear med en rå arbetarkänsla för hösten 09/10. Vi ser grova kängor och lusekoftor med hattar och rutor till nylonbyxor, väskor och ryggsäckar. En schyst blandning från det Danska streetmärket som visar sin kollektion på catwalken i Sverige för första gången. Välkomna tillbaka!
Klicka här för fler bilder.

Rickard Lindqvist AW 09/10


Its hunting time at Rickard Lindqvist forest this fall! Balaclavas, hängslen, grönt, rutigt och horn visades upp och det var tydligt att jägarlooken var en stor inspirationskälla för Rickard Lindqvist. Rickards byxor brukar vara mycket fina och detaljrika och även till hösten ser vi finfina byxor i olika ullkombinationer.
Kolla in bilderna här.

Julian Red AW 09/10


Julian Red har vart ett av mina favoritmärken i flera år. Till hösten gillar jag märket även mer. Snygga cleana kostymer med matchande ryggsäckar, fina stickade långtröjor till ullbyxor och weekendbags. Jag gillar svenskt enkelt mode och de är Julian Red mycket duktiga på. Förhoppningsvis fortsätter +46 och deras märken visa under Berns modeveckor för det är alltid roligt med mindre som större svenska märken representerade under veckan. Inte minst bra med tanke på den internationella pressen.
Klicka här för fler bilder.

Cheap Monday AW 09/10


Förra modeveckan klagade jag lite över "ju fler kockar desto sämre soppa" syndromet hos Cheap Monday. Det kan jag inte säga idag. Det är en coolt stylad visning där recycle vibbarna haglar med pappkartonger som inspiration. Vi ser kungakronor, resväskor, gitarrfodral och till och med slipsar i kartong. Kläderna känns Cheap Monday och jeansen är i fokus med slitningar och stentvättar. Som sagt denna gången smakade soppan gott.
Klicka här för fler bilder.

Dagens(outfit)-Dag 2


Bild lånad från Stureplan.se: Jacka, Acne. Kavaj, Whyred.T-Shirt, Jil Sander. Byxor, Acne. Skor, Lanvin.

Andra dagens outfit var mörk. Fick användning av min nya jacka, hatt och skor för första gången också vilket var kul. Lite kallt så här i efterhand men det är lett att vara efterklok. Svart och blått är en färgkombo jag trivs i och de kommer bli många liknande i vår och sommar.

Tiger Of Sweden AW 09/10


Tigers visning var den som förvånade mig mest idag. En snyggt stylad visning med fina rena kläder med From Russia With Love känsla. Ryssmössor, sammet, polos och låånga cardigans förvandlades Tiger från halvtråkigt till nice, rentav förvånansvärt supernice (jaa jag är trött klockan är över 2, dock speglas det inte av i mina tankar om Tiger). Kul att modeveckan hittills levererat bra och snygga visningar, trotts att vissa internationella presspersoner klagat lite på likheten mellan våra olika märken.
Kolla in mina fina bilder här vättja! Svenskt it is grrrr...

Hope AW 09/10


Veckans hittills bästa visning bjöd på veckans bästa modeller och veckans bästa styling. Hope fortsätter att visa att de är på väg till toppen och då inte bara med hjälp av toppmodeller (på herrsidan) utan även designmässigt. Vi ser klassiska Hope-plagg blandat med kiltliknande kjolar med blusliknande skjortor med prickar. Jag kan babbla på hur mycket som helst men denna visning skall inte synas från min kameravinkel utan hos någon sida med fina proffsbilder.
Vill ni se mina ändå skall ni klicka här. Tack Hope för veckans hittills finaste visning!

Whyred AW 09/10


Edit: Jag och Elin Kling har skrattat åt varandra de senaste dagarna då vi båda har samma tokgrymma kamera men ingen av oss vet hur den fungerar. Båda kollar på varandra och konstaterar att det finns fler funktioner än Auto men Auto får funkar bra...

När första manliga modellen gick ner för catwalken visste man att Whyred var tillbaka (efter sin lilla färgutsvängning sist). Dressat, skräddat, modernt och jävligt snyggt. Stylingen var även den klockren med kavajer och rockar nonchalant hängande över axlarna. Den lilla färgklick som stack ut extra mycket var den blå discokavajen, kul men inte så användbar och ganska malplace i själva visningen. Welcome back Whyred. Klicka här för fler bilder.

J.Lindeberg AW 09/10



J.Lindeberg visar upp en 60-tals inspirerad kollektion med dressade och snygga kostymer toppade med scarfar och urfina skor. En del sportinslag blandat med skjortor och slipsar. Vi ser bombarjackan och den kviltade nylon dunjackan igen till hösten tillsammans med kamelrockar och armeknäppta halsar.
Klicka här för att se alla bilderna.

Wester AW 09/10



"- Namnet på kollektionen är The Early Birds. Den handlar om rockikoner som har fått barn och som har vuxit upp i överflöd och lyx - så de klär sig på ett uttråkat, men inspirerande sätt. Det har influerat mig." säger Carin Wester i intervju och jag gillar tänket. En annan sak jag gillar det är att detta är Westers snyggaste kollektion hittills, ja en av de bästa visningarna under gårdagen. Man kan se att Carin hittat influenser hos både Dior Homme och Raf Simons och bundit in dem i en härlig Westerkänsla med en egen tusch av romantik (som hon är så duktig på). De haremsliknande kostmbyxorna och volanglöskragarna var helt galet snygga. Grattis Carin till en ruskigt bra kollektion!
Klicka här för fler bilder.

Dagens(outfit)-Dag 1


Bild lånad från Stureplan.se: Kavaj, Whyred. Skjorta, Slips & Mössa Acne.

Igår var det kallt och regnigt därför fick mössan sitta på (vart jag än gick) igår. Inte för att de gjorde mig någonting för skönare mössa som värmer hela öronen (för en gång skull) får man leta efter. Den korta slipsen sporta jag igår tillsammans med en ofodrad kavaj och kostymbyxor.

Fifth Avenue Shoe Repair AW 09/10


Det jag fastande mest för (förutom deras fantastiska draperingar och tokerier) hos Fifth Avenue Shoe Repair AW 09/10 var deras materialval och färgsval. Det annars så svarta och vita gick nu över till tweed och lila. Jag tyckte detta var en stark visning som helt klart var en av Fifth Avenue Shoe Repair bästa hittills.
Klicka här för fler bilder.

Acne Shoes AW 09/10


Det blir inte mycket av presentation av en kollektion utan skor, så här har ni dem! Kilklacksboots i skinn och mocka från blått till vinrött. En modell vi sett hos damerna som nu gästspelar hos oss killar. Blå, grön, röd eller svart vilken blir din färg nästa höst?
Klicka hör för fler och större bilder.

Acne AW 09/10


Sverige och Acne vann idag VM i mode 09/10 . Ja så kan de låta om man lyssnar på mig, men vill du skapa en egen uppfattning skall du
kolla in mina bilder i detalj här. Tar du en näve Burberry Prorsum och Lanvin sedan blandar det i mixen med sammet, hårt stickade tröjor, silke och Jonny Johansson så får du något så gott att smaka att du bara vill ha mer mer och åter mer.

The Local Firm AW 09/10


Ett piercat (öron, näsa, mun) gäng modeller visar upp vad vi nu accosierar med The Local Firm. Tvåfärgat, 80-tal, blandande material i samma plagg och inte minst mycket snygga och bärbara plagg. Jag gillar speciellt rockarna och byxorna tillsammans med de fina skjortorna. Denim som var nyckelplaggen förra visningen var nu nästan borta och de satsades friskt på kostymbyxor i ull och nylon, nice.
Klicka här för fler bilder.

Nyköpt-Neil Barrett Hatt


Dagens köp blev en hatt som matchar min nya nylonrock från Acne. Hatten är från Neil Barrett och är formsmässigt som en fiskarhatt men med olika längder runt om sidorna. Har letat efter en liknande nylonhatt i en mindre modell sedan jag köpte jackan och nu fann jag den äntligen...

Följ Modeeliten utanför visningarna på Jak & Jil!


Det är inte många bloggar jag följer dagligen men
Jak & Jil är en av dem! Här hittar du inspiration, personerna bakom världens mäktigaste tidningar, de sjukaste skorna och allmänt godis för den modeintresserade. I skillnad från andra vimmelfotografsidor på nätet kan verkligen Jak & Jil sin sak och de plåtar folk man "bör" veta vilka dem är ifall mån någon gång skulle springa in i dem (troligt? nej). Speciellt roligt är det naturligtvis nu när den manliga modeeliten spatserar runt i Milano och Paris och det är just där Jak & Jil är just nu, enjoy!

Lanvin AW 09/10

Bild: Klicka på bilden för att se hela kollektionen.

Welcome to Paris, im probably moving!

Fashion Week by Berns Nästa!


Bild: Mån 26/1-Ons 28/1, Fashion Week by Berns, över är visningarna jag skall se.

På måndag drar den igång igen Fashion Week by Berns! Minus några märken plus 46 några andra. Den tråkigaste nyheten är naturligtvis att inte Filippa K visar i Sverige utan bestämt sig för Köpenhamns modevecka istället. Som utbytesstudent får vi Wood Wood istället som helt klart skall bli superkul att se. Acne har även dom valt att slopa den klassiska catwalkvisningen och kör på en spännande presentation som jag har höga förväntningar på istället. Ja och så var de ju det där om minus några, plus 46 några andra och det är ju så att den stora nyheten (förutom att J.Lindeberg visar för första gången också, kul!!) är ändå att gänget bakom +46 har valt att lägga sina ess i fickärmen (på herrsidan) Julian Red och Rickard Lindqvist under Fashion Week by Berns. Tack och bock för de, let the games begin!

Kanye West LV Sneaker!


Ni har inte missat att Kanye West samarbetar med Louis Vuitton och plockar fram 5 sneakersmodeller va? I fall ni gjort de kan jag meddela att denna preview har släppts på Kanyes egna
blogg. En fin seglarskoliknande topp med gummisula (liknande Lanvins). Nu har den andra modellen släppts på bild, en röd sneaker med olika LV logor på sulan och en extra stor flärp baktill. Flärpen sägs vara ditsatt för att få ett extra snyggt häng över skon då byxan hålls på plats. Fult på en annars ganska schyst sneaker. Va tycker ni så långt, har han ett öga för design? To be continued...

Nyköpt-Lanvin skor


Där på reagolvet på Nathalie Schuterman står det en fin blå kartong. På den fina blå kartongen står ett par skinande skor. Plötsligt ploppar denna enkla ekvation upp i min skalle: realisation x Lanvin + sista paret / min strlk = det måste vara ödet. Dagens köp blev alltså ett par navy Lanvinbåtskor med klack i lack, yihha.

Giuliano Fujiwara AW 09/10


Giuliano Fujiwara brukar vara duktiga på att plocka fram vad de tycker är snyggast hos sina konkurrenter och sedan göra en twist på de. Inget undantag hösten 09/10 heller. Raf Simons, Ann Demeulemeester, Jil Sander, Marni och lite Lanvin så hittar vi Giuliano Fujiwaras höst som ändå känns snygg och bärbar, som alltid..

Önskeoutfit!


Idag kände jag för en riktigt vårig outfit. Är så jävla trött på allt regn och snö så jag vill spy. Därför piggar jag upp mig med solhatt, sidenband och loafers utan strumpor i en outfit som blandar både dyrt och billigt. Visst hade det suttit fint med 28 graders värme sol och bad?

Långärmad tee- Ellos
Byxor-H&M
Hatt-Lanvin
Skor-Church's
Armband-Sidenband

Jil Sander Shoes SS 09


Bild: Klicka för förstoring

Jil Sander presenterar några fina modeller och några minde roliga modeller för våren 09. Jag gillar sneakersvarianterna då jag tycker det är en schyst blandning utav sneaker och en mer casual sko. Sandalerna är under all kritik och kan knappast jämföras med förra sommarens klockrena (om man får säga det själv). Ökenkängsmodellerna känns gjorda och ganska tråkiga i sulan men jag gillar att de valt att följa kollektions accentfärgerna gul,blå och röd.

Dior Homme Electric Blue Hi Tops



Dior Homme släpper mängder med färgglada sneakers nu i vår. Här över ser ni en av Hi Tops modellerna som ser ut som en blandning av en brottardojja och en rallytoffla (lol) som jag inte vet om jag hatar eller avskyr. Nej ingenting för mig men jag tycker fortfarande det är kul att det vågas färgmässigt både på klädes och accessoarsidan. Kanske är detta ett drastiskt och desperat sista försök att få uppmärksamhet och kredit för sitt arbete för mr Kris van Assche då det ryktas om att Gareth Pugh blir Dior Hommes nästa designer, hmm tåls att tänkas på.

Prada ger dig en nit!


Som jag nämnde tidigare så var niten och goth-trenden en av 2008 års största trender hos tjejerna. Hösten 2009 tycks niten vara den största trenden för killar, om man får tro Prada. Niten är inget nytt fenomen för oss killar heller då den smög sig på 2008 men det är först till hösten den får utrymme och slagkraft som trend från ett av de största modehusen i världen. Jag gillar att Miuccia släpper på bromsen och accelererar på kreativitet pedalen (ja vet corny) för det kan behövas lite nya och djärvare kollektioner för oss klädintresserade killar att inspireras av, eller har jag fel?

Prada AW 09/10

Bild:klicka för förstoring

Förutom de nitade plaggen och accessoarerna älskar jag de kraglösa rockarna. Då har jag speciellt två favoriter och den ena är den framsidespälsade varianten och den andra är den i skinn. Jag tycker skinns känns coolt och nytt och jag diggar både överdelarna och nederdelarna. Den starka goth-trenden som vart en dominerande trend hos damsidan under hösten gör sig mer än påmind här, för just de oss killar.

i-D Magazine-The Manhood Issue


Bild: i-D February 2009 : Anne Vyalitsyna and Boyd Holbrook by Matt Jones

Denna kvällen har jag legat och lusläst nya numret av I-D The Manhood Issue. Jag brukar inte köpa alla nr av I-D då jag tycker det fattas på den manliga biten. Men någon/några gånger per år är magazinet ägnat helt och hållet åt oss killar och då håller I-D måttet riktigt bra. Jag gillar speciellt mycket de här första numret på den nya säsongen då kollektioner granskas och nyckelplagg och trender visas upp. Mycket inspirerande och rolig läsning så här en måndagsnatt...

(Dagens)Outfit-ELLE-Galan

Bild: Kostym, Skjorta, Acne. Väska, Whyred. Skor, YMC. Fluga, Egengjord.

Ja så här såg jag ut på ELLE-galan. Kolla in bakgrundsväggen, wow. Det var som sagt en trevlig afton med mycket snyggt klädda människor.
Stockholmstreetstyle fångade de flesta på bild, de är flitiga personer de där streetstylarna vill jag lova. På bilden har jag kvällen till ära väska som inhöll min nya fina kamera (canon G10), mobil från Nokias sammarbete med WeSc (har alltid velat göra ett "vad har du i väskan" inlägg, men med tanke på att jag aldrig bär väska och att jag har all mitt junk i mina fickor skulle det inte bli så bra) och den passade såklart bra in i min Lanvin inspirerade outfit som du kan se från topp till tå här.

THE PRADA SHOES!!!


När jag skriver detta inlägg (för när jag kommer hem från jobbet imorgon finns det garanterat både visningsbilder och detaljbilder ute på nätet) har jag inte hittat hela Pradas höstkollektion på nätet förutom vissa sneakpeakbilder och egenfotade bilder från visningen. För att komma till sak så kan jag nästan påstå (efter det lilla jag sett) att Pradas höstvisning är den bästa Miuccia gjort på flera säsonger, ifs har Pradas kollektioner vart bra de senaste åren men jag är i lite av extas just nu. Det är nitade kraglösa rockar, nitade skjortor, läder och svart svart svart svart. Jag älskar det jag ser och vill ha mer bilder nu nu nu... Kolla bara in dessa skor! DAMN...

Edit: Nu hittade jag bilderna, kolla in visningen här, fucking hell.

RIP YSL!


Blood is the new black har gjort ett T-Shirttryck som hedrar den bortgångna Yves Saint Laurent. T-shirten kostar dig $36 och är nästan lika snygg som orginalen men med tanke på att det just hedrar mr YSL så skulle jag absolut bära denna utan att skämmas... 

Jil Sander AW 09/10


Jil Sander visar upp boxiga stickade tröjor ala Balenciaga. Inte för att det är fel på att tröjorna ser ut som Balenciagas men jag hade nog väntat mig någonting annorlunda. Med tanke på vårkollektionen skulle jag hellre vilja se rymdskäppsformade ärmar istället för ET liknande och lite mer färg.
Kolla in resten av kollektionen här och berätta sedan för mig vad du tyckte.

ELLE VIMMEL ELLE VIMMEL!!


Vilken kväll! Elle-Galan är över för detta året men minnena och bilderna finns kvar. Kolla in
mina vimmelbilder från kvällen då modesverige samlades under ett och samma tak, närmare bestämt Grand Hotell. Det var en händelserik, lyckad och galen kväll med god mat, modevisningar och dans. Mer om Elle-Galan kommer senare.

Inspiration-ELLE-galan


Ikväll skall jag på ELLE-Galan och outfiten över hade jag gärna burit. Istället blir det (som vanligt de senaste festtillställningarna) smoking från Acne tillsammans med min fjäderfluga, eller slips?! Eller jag vet inte än, får se vad det blir. Dock blir de inte lika nytt och fräscht som de ni ser över men vem är gjord av pengar och har kontakter att låna från de bästa? Kul skall det bli iaf, kanske ses vi i vimlet?

Kavaj-Ann Demeulemeester
Skjorta-Kilgour
Byxor-Fifth Avenue Shoe Repair
Hatt-Lanvin
Slips-Dior Homme
Skor-Givenchy

Costume National SS 2009 Ad Campaign


Det tycks bli en svartvit reklamkampanjsvår 2009. Costume Nationals frontman är Cole Mohr och är plåtad av Glen Luchford. Cole gör sig bra i kläderna och jag tycker även denna svartvita enkla reklam är supersnygg. Dock blev jag lite förvånad över valet av Cole, vet inte känns han inte lite 2008 eller vad de jag som gjorde de?! haha...

Welcome to Our Legacy!


Idag var jag förbi Our Legacys nya butik på krukmakargatan för första gången. Väl där möts jag av uppstoppade djur, fällar och vintagemöbler tillsammans med Sveriges just nu kanske mest intressanta klädesplagg. En butik som återigen sätter Krukmakargatan på modesveriges karta. Ett givet tips för din nästa sthlmsresa eller shoppingdag med andra ord.

The Incredible Lanvin Sneaker!


När jag skrev om Lanvins
vårskor hade jag tyvärr inte tillgång till denna pärlutsmyckade sneaker som det bara skriker mitt namn om! När jag såg dessa från visningsbilderna kunde jag inte annat än häpnas av detaljrikedomen och snyggheten dessa sneakers utstrålar. I love them men frågan är om jag gillar dessa lila eller de orange, grönfärgade mest.

Pressvisning Topman SS 09


Idag visades Topmans vårkollektion upp i ett gräsfyllt RMPR på Östermalm. Mat, drinkar, huvuddesignern himself och fina kläder gjorde torsdagen till en trevlig dag. Topman visade upp fem kollektioner Spring Break, Chelsea Arts Club, Motel Arizona, Darjeeling och Topman Design Limited Edition. Den sistnämnda kollektionen var riktigt riktigt snygg och det fanns massor utav plagg som jag gärna hade lagt beslag på. Kolla in mina
egna bilder från kollektionerna här. Kläderna släpps i butik i februari.

Carin Wester bjuder dig på visning!

"Jag tycker det känns viktigt att låta slutkunden som verkligen gillar mina kläder få en möjlighet att gå på visningen. Det är alltid en rolig upplevelse att se plaggen med rätt musik, scen och styling, säger Carin Wester."

Carin Wester älskar sina kunder och gör allt för att få dem att känna sig speciella och välkomna! I somras bjöd hon in allmänheten för en storslagen visning i Berzelii Park och följer nu upp succén med att släppa 60 biljetter till hennes visning av kollektionen AW09 på Berns under Fashion Week by Berns (60 st är mååånga biljetter med tanke på salongernas storlek). Så är du ett stort Carin Wester fan skall du bege dig till Carin Westers butik på Rörstrandsgatan 24 i Stockholm, i Göteborg på Bar Centro, Kyrkogatan 31 samt Solde kaffebar, Regementsgatan 2 i Malmö. Släppet sker med start måndagen den 19 januari klockan 12.00 och det är först till kvarn som gäller så va i tid!!

Givenchy SS 2009 Ad Campaign



Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin har plåtat Givenchys vårkampanj och gjort det bra, riktigt bra. Gillar enkelheten och de speciella ansiktsuttrycken på modellerna Simon Nessman, Jakob Wiechmann och Pablo C. Leggings eller inte så kan man inte annat än att tycka stylingen är snygg och den kommer troligtvis inspirera en hel del vårlookar världen runt.

Nyköpt-NylonTrenchcoat!

Bild: Acne Palais royal DF

Idag när jag skulle kolla in lite reaplagg fastnade jag istället för denna trenchcoat i nylon från Acne. Perfekt vårjacka som kommer användas flitigt så fort temperaturen blir några grader roligare. De tunna prasseltrencharna känns helrätt i vår och jag är över förväntan glad över mitt köp idag, trots att den inte var på rea.

YSL No Lace Plimsole


Letar du redan efter sommarens snyggaste Plimsoles och kanske också den dyraste? I så fall kan jag gladeligen rekommendera YSL som gjort en skosnörelös uppföljare från
förra sommaren fast i snyggare material. Mockan är materialet att satsa på i vår (själv skall jag köpa en bikerjacka i mocka) och jag hade nästan kunnat tänka mig ett par Plimsoles som slit och slängskor (läs nästan, gillar inte Plimsoles) i sommar om de var signerade YSL. Klicka här för att se den svarta varianten.

J.Lindeberg SS 2009 Ad Campaign


J.Lindeberg fortsätter sitt samarbete med Johan Renck som fotade höstens kampanj. För att addera lite extra krydda och kreativitet i bilderna har illustratören Liselott Watkins fått sätta sin personliga tusch på bilderna. En snygg och clean kampanj signerad J.Lindeberg med andra ord.

Önskeoutfit!


Dags för en dagens. Tanken är vår (jag vill verkligen ha vår nu jag fryser ihjäl!) och då har man vårjacka som det i detta fall står mitt namn på tusen ggr om. En tunn nylonliknande trenchcoat är mitt bästa tips för våren tillsammans med ett par loafers. Den manliga clutchen är pricken över i:et.

Jacka-Lanvin
T-Shirt-Burberry Prorsum
Byxor-C.P. Company
Clutch-Acne
Skor-Church's
Hatt-Random

Detaljer-Lanvin Shoes S/S 09

Sandaler, seglarskor, Loafers, derbys och sneakers i mååånga olika utformningar och färger väntar oss nu till våren. Jag personligen tyckte höstkollektionen var mycket snyggare men ett par sandaler och ett par derbyliknande skor med mockafront hade gärna fått flytta in hemma i min skogarderob. Vad tycker ni om vårkollektionen eller håller ni med om att
höstens var bättre?

Dior Homme SS 2009 Ad Campaign


Dior Hommes vårkampanj är snygg. Dock inte lika snygg som höstens då Karl Lagerfeld prickade mitt i prick. Här gör Karl en kopia på sig själv och väljer att plåta vårens kampanj på samma sett. Som sagt fortfarande snygg men jag hade nog velat ha någonting nytt.
Klicka här för att se resten av kampanjen.


Marlon Teixeira by Karl Lagerfeld

Ray Ban Wayfarer "Colorizing kit"


Ray Ban hoppar på "gör det själv" trenden och släpper i år ett Wayfarer Colorizing kit. Pennor i olika färger med tillhörande mallar gör det möjligt att skapa sina egendesignade bågar. Ett bra alternativ för den kreativa eller för den som vill matcha sina
Adidas Adicolors eller sin Nike La Sketch T-shirt. Dock inget för mig men jag tror att dessa kan sälja ganska bra runt om i världen, eller va tror du?

Gucci SS 2009 Ad Campaign


Guccis vårkampanj pryds av två svenska killar, Jonatan Frenk and Mathias Bergh. Skitkul naturligtvis med tanke på att Jonatan är min vän och att hans karriär plötsligt tog ett steg till i karriärstrappan! Vill ni läsa mer om Jonatan kan ni läsa vår superseriösa
intervju här. Kampanjen är plåtad av Inez & Vinoodh.


Natasha Poly, Lily Donaldson, Abbey Lee Kershaw, Jonatan Frenk och Mathias Bergh.

Snart snart snart...


Bild: Lanvin SS 09

Webshopparna fylls sakta men säkert på med vårkläder och accessoarer vilket uppskattas för det är ett bloggkreativt dödläge just nu. Det är fortfarande i stort sett bara "gamla" höstkläder på rea till förfogande som jag redan betat av i ett halvår nu. Snart kommer det att visas nya och fräscha vårkläder här på bloggen vilket kan behövas nu i råkylan, för vem vill inte ha lite vår och sommar just nu?!

Dior Homme Sunglasses SS 09



Vi har en så kallad Hate it or Love it situation här. Antingen älskar eller hatar man dessa skyddsglasliknande solglasögon märkta Dior Homme. Själv tycker jag de svarta till den svarta glansiga jackan längst ner till höger är riktigt coola och skulle inte tacka nej till ett par om jag fick dem. Betala skulle jag dock inte göra för dem trots sin charm och dess troliga värde på Ebay om några årtionden. Så do you Hate it or Love it?

Jil Sander Key Rings


Jil Sanders nyckelringar från SS 09 går givetvis hand i hand med övriga
kollektionen där Star Trek inspirationen troligtvis har flödat. Trianglar, cirklar och fyrkanter i kollektionens starkaste färger skall i vår hjälpa till att hålla våra nyklar på plats. Jag tycker om dessa och skulle verkligen behöva en ny och större nyckelring då jag har en tendens att lätt tappa bort de där jävla nycklarna.

Ann Demeulemeester High Top Sneaker


Här är ett par andra trevliga sneakers som väntar oss till våren. Ann Demeulemeester har gjort dessa High Top varianter som jag får lite indiankänsla av. Övre delen påminner lite av en Common Projects modell med en klassisk Ann Demeulemeester sula. Fina tycker jag men som många andra designerskor alldeles för dyra, ett nice price på $870.
RSS 0.91